Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Alingsås

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och ... Visa mer
Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Om verksamheten

På Alingsås lasarett bedrivs akutmottagning och slutenvård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi.

Sjukhuset är organiserat i fyra verksamhetsområden/kliniker. Inom sjukhusområdet finns även externa verksamheter som; Arbetsterapi, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, blodcentral, dagsjukvård, laboratorium, medicinteknik, ortopedteknik, sjukgymnastik samt Västfastigheter, Regionservice och Närvårdskansli.

Laboratoriemedicin i Alingsås omfattar Klinisk kemi och Transfusionsmedicin med 20 anställda biomedicinska analytiker och undersköterskor. Vi förser sjukhusets kliniker och vårdcentraler, inom upptagningsområdet, med diagnostisk service dygnet runt. Kliniken är ackrediterad och har modern analysutrustning.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till både personlig utveckling och karriärutveckling! Vi har även kliniskt basår för nyexaminerade.

Arbetsuppgifter

Vi utför varierande kemiska och hematologiska provanalyser för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare. Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Efter upplärning kommer din anställning att omfatta arbete dygnets alla timmar samt helgarbete.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater.

Erfarenhet av arbete kliniskt, kemiskt, hematologiskt, och på transfusionsmedicin är meriterande. Erfarenhet av nattarbete på klinisk kemi är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.
Västra Götalandsregionen krigsplacerar alla tillsvidareanställda medarbetare.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate.
Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Kommunekolog

Ansök    Apr 8    Alingsås kommun    Ekolog
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Vi söker nu en engagerad kommunekolog för ett vikariat under föräldraledighet. Tjänsten som kommunekolog är placerad på miljöenheten. Miljöenheten består av 12 medarbetare, och enheten arbetar främst med handläggning och tillsyn inom miljöfarliga verksamheter, enskilda avlopp och naturvård. Enheten tillhör Bygg- och miljöavdelningen och här arbetar totalt 38 medarbetare med bland annat bygglov, miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll.

Vill du vara en del av en god arbetsgemenskap samtidigt som du utför meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter? Läs mer om vårt erbjudande till dig på https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/. Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kommunekolog bidrar du med kompetens inom naturvård och vattenvård när det gäller bland annat planarbete, bygglov, strandskydd, tillsynsärenden inom miljöområdet, samt förvaltning av naturreservat. Som kommunekologen arbetar du med frågor som berör både samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunledningskontoret men även andra förvaltningar inom Alingsås kommun. Naturvårdsfrågorna rapporteras till kommunens bygg- och miljönämnd.

Du kommer att arbeta både strategiskt övergripande och med handläggning av enskilda ärenden. Din uppgift blir att driva frågor ur ett samhällsperspektiv såväl som ett miljöperspektiv. Du kommer att vara delaktig i kommunens arbete och delta i olika förvaltningsöverskridande arbetsgrupperingar bland annat utifrån EU:s vattendirektiv och EU:s art- och habitatdirektiv.

I arbetsuppgifterna ingår också att svara på olika typer av remisser och delta i relevanta nätverk i regionen.

I rollen får du möjlighet att genom utvecklande och meningsfulla arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor bidra till samhällsnytta. Vi erbjuder dig en god arbetsgemenskap och goda utvecklingsmöjligheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot ekologi, biologi, naturvård eller motsvarande. Kunskaper i GIS är meriterande liksom om du har erfarenhet av att arbeta kommunalt. Vi ser att du tidigare har arbetat med naturvård samt har god kunskap om miljölagstiftning och dess tillämpning.

Du har förmåga att bereda ärenden samt uttrycker dig pedagogiskt och tydligt på svenska i tal och skrift. Du kan arbeta både strategiskt och även hantera mer praktiska frågeställningar kring t.ex. biologisk mångfald och vattenvård. Tjänsten ställer krav på att du kan driva frågor självständigt och samtidigt vara trygg i att samverka med interna och externa samarbetspartners.

Eftersom det förekommer en del resor i tjänsten krävs B-körkort.

För att trivas och lyckas väl i rollen är du strategisk, initiativrik och har en god förmåga att arbeta självständigt. Du behöver vara både lyhörd och våga uttrycka dina synpunkter. Du är bra på att skapa dig en överblick, att prioritera och att kommunicera. Vidare är du en social och flexibel lagspelare som deltar i olika arbetsgrupperingar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Vi söker nu en engagerad miljöskyddsinspektör till miljöenheten, för ett vikariat under föräldraledighet. Miljöenheten består av 12 medarbetare, och enheten arbetar främst med handläggning och tillsyn inom miljöfarliga verksamheter, enskilda avlopp och naturvård. Enheten tillhör bygg- och miljöavdelningen och här arbetar totalt 38 medarbetare med bland annat bygglov, miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig. Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som miljöskyddsinspektör utför du prövning och tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle. Du kommer att arbeta med prövning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Dina dagliga arbetsuppgifterna innebär bland annat att handlägga anmälningar, göra klagomålsutredningar och att genomföra tillsyn.

I ditt uppdrag ingår att ställa krav och fatta myndighetsbeslut i enlighet med kommunens delegationsordning eller att bereda och föredra ärenden inför bygg- och miljönämndens politiker. Det är av stor vikt att du kan söka lagstöd och skriva beslut som dels har stöd i lagen, dels styrks av rättspraxis. Du kommer att tillhöra och arbeta tillsammans i ett team och du förväntas delta i arbetsplatsens kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling.

I rollen som miljöskyddsinspektör får du möjlighet att genom utvecklande och meningsfulla arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor bidra till samhällsnytta. Vi erbjuder dig en god arbetsgemenskap och goda utvecklingsmöjligheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning på miljöskydd eller har annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Tjänsten omfattar området miljöfarliga verksamheter. Vidare behöver du ha god kunskap om miljölagstiftningen.

Vi ser gärna att du har tidigare yrkeserfarenhet av liknande uppdrag, och ser yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning, gärna på kommunal förvaltning som meriterande. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av tillsyn på miljöfarliga verksamheter.

Eftersom det förekommer en del resor i tjänsten krävs B-körkort.

Arbetsuppgifterna innebär många kontakter med verksamhetsutövare och kommuninvånare. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du behöver vara trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat, vilket innebär att du är lugn och kontrollerad även i pressade situationer.

Du behöver ha god initiativförmåga, en vilja att ta ansvar och kunna planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är lösningsinriktad och kan arbeta både självständigt och i grupp för att uppnå verksamhetens mål. Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen.

Du kommer att vara en viktig del av vår arbetsgrupp och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Sommarvikariat – Biomedicinsk analytiker till Alingsås

Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skap... Visa mer
Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus.

Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin är organiserad under område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och finns på följande sjukhus och orter;

Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås
Södra Älvsborgs Sjukhus i Skene
Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan
Uddevalla Sjukhus
Kungälvs Sjukhus
Alingsås Lasarett
Mölndal sjukhus
Östra sjukhuset
Sahlgrenska sjukhuset

Laboratoriemedicin består av verksamheterna Klinisk mikrobiologi, Klinisk patologi, Klinisk kemi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin och Klinisk genetik och genomik. 

Som biomedicinsk analytiker har du en viktig roll på sjukhusens laboratorier och kliniker där du arbetar med att ta fram underlag för diagnos och behandling. Du arbetar bland annat med analyser och undersökningar av blod, kroppsvätskor och vävnader. Sjukhuslaboratorierna erbjuder kreativa miljöer där forskning och utveckling är en viktig del av verksamheten.

Vem vi söker

Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker, blir klar med din utbildning senast i juni 2024 eller dig som har pågående studier till biomedicinsk analytiker.

Arbetet kräver att du är noggrann och kan hantera flertalet analysmetoder och instrument. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Vi fäster särskild vikt vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga och målmedvetenhet. Du bidrar till en effektiv verksamhet och ett positivt arbetsklimat inom laboratoriet. För dig som studerar till biomedicinsk analytiker finns också möjlighet att vikariera i sommar.

Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Junior Laboratorieassistent

Ansök    Jan 9    LN Personal AB    Laboratorieassistent
Har du ett intresse för kemi och vill utvecklas vidare inom detta? Är du matintresserad och vill vara en del av ett företag i framkant? Då har vi tjänsten för dig! Vi söker en junior laboratorieassistent till vår samarbetspartner som arbetar med att framställa och producera livsmedelsprodukter. I rollen som Laboratorieassistent kommer du både att arbeta praktiskt och administrativt. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är: att avlasta utvecklingsavdelninge... Visa mer
Har du ett intresse för kemi och vill utvecklas vidare inom detta? Är du matintresserad och vill vara en del av ett företag i framkant? Då har vi tjänsten för dig!

Vi söker en junior laboratorieassistent till vår samarbetspartner som arbetar med att framställa och producera livsmedelsprodukter. I rollen som Laboratorieassistent kommer du både att arbeta praktiskt och administrativt. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är: att avlasta utvecklingsavdelningen genom att utföra laborationer, föra in resultat och skapa grafer i Excel samt vid möjlighet utvärdera resultat. Arbetet sker i högt tempo och mängden projekt per dag varierar. Man ingår i ett mindre team men arbetet sker självständigt.

Start: Omgående. Ansök redan idag, urval sker löpande
Ort: Östra Göteborg
Omfattning: Heltid, mån-fre 07:00-16:00 med möjlighet till flexibilitet
Anställningsform: Detta är initialt ett konsultuppdrag. För rätt person kan det finnas möjlighet att gå över till vår samarbetspartner på sikt. Förutsatt att allting fungerar bra.

Din profil
Krav:
• 1–2 års erfarenhet av att arbeta på laboratorium
• Godkänd gymnasieexamen, gärna från naturprogrammet
• Goda kunskaper inom Microsoft Office främst Excel

Meriterande:
• Högskoleutbildning inom kemi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig

Vi söker dig som har ett stort intresse för kemi, kanske tyckte du det roligaste var att utföra laborationer under din skoltid? Som person är du noggrann och nyfiken samt trivs i en roll som både är praktiskt och administrativ. Vi ser gärna att du är tekniskt kunnig och praktiskt lagd. Du trivs i en miljö där det händer mycket, med högt tempo och god stämning. Då det är en föränderlig vardag i denna roll är det viktigt att kunna vara flexibel i sitt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna process.

Om LN Personal AB
LN Personal är ditt lokala val av bemannings- och rekryteringsföretag vid ett ökat personalbehov. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som är anslutna till Almega och verksamma i Västsverige. Vi erbjuder dig en trygg anställning hos oss med schyssta villkor och kollektivavtal.

Mitt i prick är vårt motto och med det menar vi att vi matchar rätt person till rätt plats i rätt tid. Detta uppnår vi genom egna erfarenheter från många olika tjänsteområden och att vi lägger ett stort personligt engagemang i varje enskild kontakt med såväl kunder som konsulter för att bygga långsiktiga och hållbara relationer. Visa mindre

Junior Laboratorieassistent

Ansök    Jan 12    LN Personal AB    Laboratorieassistent
Har du ett intresse för kemi och vill utvecklas vidare inom detta? Är du matintresserad och vill vara en del av ett företag i framkant? Då har vi tjänsten för dig! Vi söker en junior laboratorieassistent till vår samarbetspartner som arbetar med att framställa och producera livsmedelsprodukter. I rollen som Laboratorieassistent kommer du både att arbeta praktiskt och administrativt. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är: att avlasta utvecklingsavdelninge... Visa mer
Har du ett intresse för kemi och vill utvecklas vidare inom detta? Är du matintresserad och vill vara en del av ett företag i framkant? Då har vi tjänsten för dig!

Vi söker en junior laboratorieassistent till vår samarbetspartner som arbetar med att framställa och producera livsmedelsprodukter. I rollen som Laboratorieassistent kommer du både att arbeta praktiskt och administrativt. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är: att avlasta utvecklingsavdelningen genom att utföra laborationer, föra in resultat och skapa grafer i Excel samt vid möjlighet utvärdera resultat. Arbetet sker i högt tempo och mängden projekt per dag varierar. Man ingår i ett mindre team men arbetet sker självständigt.

Start: Omgående. Ansök redan idag, urval sker löpande
Ort: Östra Göteborg
Omfattning: Heltid, mån-fre 07:00-16:00 med möjlighet till flexibilitet
Anställningsform: Detta är initialt ett konsultuppdrag. För rätt person kan det finnas möjlighet att gå över till vår samarbetspartner på sikt. Förutsatt att allting fungerar bra.

Din profil
Krav:
• 1–2 års erfarenhet av att arbeta på laboratorium
• Godkänd gymnasieexamen, gärna från naturprogrammet
• Goda kunskaper inom Microsoft Office främst Excel
• Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Meriterande:
• Högskoleutbildning inom kemi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig

Vi söker dig som har ett stort intresse för kemi, kanske tyckte du det roligaste var att utföra laborationer under din skoltid? Som person är du noggrann och nyfiken samt trivs i en roll som både är praktiskt och administrativ. Vi ser gärna att du är tekniskt kunnig och praktiskt lagd. Du trivs i en miljö där det händer mycket, med högt tempo och god stämning. Då det är en föränderlig vardag i denna roll är det viktigt att kunna vara flexibel i sitt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna process.

Om LN Personal AB
LN Personal är ditt lokala val av bemannings- och rekryteringsföretag vid ett ökat personalbehov. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som är anslutna till Almega och verksamma i Västsverige. Vi erbjuder dig en trygg anställning hos oss med schyssta villkor och kollektivavtal.

Mitt i prick är vårt motto och med det menar vi att vi matchar rätt person till rätt plats i rätt tid. Detta uppnår vi genom egna erfarenheter från många olika tjänsteområden och att vi lägger ett stort personligt engagemang i varje enskild kontakt med såväl kunder som konsulter för att bygga långsiktiga och hållbara relationer. Visa mindre

Health & Safety (HS) Specialist

About NKT At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmar... Visa mer
About NKT
At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmark, employs 4,500 people in more than 15 countries, and realized revenue of EUR 2,1 billion in 2022. We connect a greener world. www.nkt.com?

We know that you freely can choose a job. With us you choose contributing to the green transition.

We offer an unique opportunity to take lead in execution of local implementation and roll-out of global HSE tools, standards and systems in a company that have safety as their prime focus in daily operations!

We’re small and agile. Tackling the biggest projects.

Being an Health and Safety (HS) Specialist in Alingsås entails a great influence and responsibility. You will lead efforts to improve the business performance in relation to HS and support with in-depth knowledge of laws, requirements and ISO standards. Consequently, also follow-up and report on KPI’s for the site, requesting necessary information to fulfil these assignments and support and inform managers regarding HS issues. You will be the contact person for incident reporting in accordance with NKT global HSE Program for Incidents reporting and investigation. In more detail, your daily tasks will include the following:

* Analyze the statistics regarding work environmental accidents, incidents and illnesses.  
* Support tenders and projects for clients.  
* Point of contact with work environmental authorities.  
* Ensure the OHS steering covers all employees and contractors.  
* Perform yearly assessment of the work environmental performance (SAM).  
* Propose, prepare and perform common educations to keep and raise HSE conscious culture
* Execute local implementation/ roll-out of Global HSE tools, standards and systems.  
* Support the organization in incident reporting in the IA system as IA Specialist
* Maintain the list of laws and binding requirements related to work environment. Support the business with information, interpretation, advise and solutions to ensure legal compliance
* Coordinate the fire safety management  


Solid interpersonal skills with an aptitude for building trustful relations
Not only are you influential and flexible in your way of tackling assignments and challenges, you are also probably described by your colleagues as trustful and optimistic about new ideas. Safety is a primary focus and we believe that you will spread this message in a positive manner and pro-actively ensure a safety first culture. Furthermore, we believe that your resume comprises.. 

* University degree within preferably Health and Safety – or a related field
* Min. 2 years of working experience within health and safety
* Completed BAM training or similar
* Fluency in Swedish and English 
* Knowledge within the following:  MS Office
* IA – or similar
* Chemsoft – or similar
* Notisum – or similar


Contact and application
NKT is committed to fostering a diverse organization and a culture where people from different backgrounds can thrive and are inspired to perform at their best. We believe that a diverse organization enables sustainable performance, and that an inclusive and welcoming culture makes for a better place to work. Apply with CV and personal letter via the link below, at latest the 21st of May 2023.

Please note that we work with an ongoing selection, meaning that the position can be filled before the last application date. 
Tests can occur in our recruitment processes. 
If you have any questions regarding the position, you are very welcome to contact Recruiting Manager, Name, Title, email  or Recruiter, Sara Karlsson, [email protected], +46 79 102 39 82. Please note that due to the GDPR regulations we cannot accept any applications via e-mail.

Union representatives
Sveriges Ingenjörer - Peter?Kjellsson, +46?733 64 21 34
Unionen - Joakim Wikström, +46 73 40 70 243?

We look forward to receive your application!
#LI-NKT Visa mindre

Miljöingenjör till Samhällsbyggnadsförvaltningen, Avfallsavdelningen

Ansök    Jul 25    Alingsås kommun    Miljöingenjör
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Avfallsavdelningen i Alingsås ansvarar för kommunens avfallsverksamhet. Avdelningen består av två avdelningar: Insamlingsenheten som ansvarar för insamling av hushållsavfall samt hämtning av slam från enskilda brunnar, och mottagningsenheten ansvarar för drift av återvinningscentraler, miljöstationer och deponier.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som miljöingenjör är du en viktig person i Avfallsavdelningens förbättrings- och miljöarbete. Du deltar i det systematiska miljöarbetet genom att bevaka lagkrav, hålla våra egenkontrollprogram, omgivningskontroller och tillstånd uppdaterade. Du ansvarar för tolkning av analysrapporter av vattenprover och laktester. Vidare ansvarar du även för avfallsavdelningens årliga miljörapporter och inrapportering av avfallsstatistik till berörda myndigheter och branschorganisation. I rollen ingår det även att vara delaktig i miljöriskanalyser, plockanalyser och certifieringar. Uppdatering och implementering av rutiner och instruktioner inom avfallsområdet.

Du kommer även att arbeta med vidareutveckling av våra återvinningscentraler samt hämtssystem för avfall utifrån mål och lagkrav kring ökad återvinningsgrad av insamlat material. Även vissa kortare uppdrag och projektarbeten kan tillkomma utöver de fasta arbetsuppgifterna.

Tjänsten syftar till att praktiskt stötta Alingsåsarna och företagare i deras avfallshantering både med övergripande information och som bollplank och sakkunnig i praktiska avfallsfrågor kring t.ex. sortering och hantering av matavfall och förpackningar.

Vi erbjuder en spännande och varierande roll med intressanta arbetsuppgifter där du har möjlighet att vara med och påverka Samhällsbyggnadsförvaltningen samt avfallsavdelningens framtida utveckling. Alingsås kommun befinner sig i en spännande fas där du konkret får möjlighet att bidra till samhällsnyttan och att göra skillnad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stort intresse för miljö- och avfallsfrågor och gärna en bred erfarenhet inom området. Du har högskoleutbildning inom miljö, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av tolkning av analysrapporter av vattenprover och laktester. Det är ett krav att du har god kunskap om miljölagstiftningen.

Det är meriterande om du har arbetat med strategiskt miljöarbete eller tillsyn enligt miljöbalken samt att du har erfarenhet av avfallsbranschen sedan tidigare.

Du är en engagerad, flexibel och strukturerad person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare har du lätt för att kommunicera med entreprenörer och kollegor och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan snabbt ställa om utifrån förändrade omständigheter och navigera mellan detaljfrågor och helhetsperspektiv.

ÖVRIGT
Rekryterande chef nås v.32 och facklig kontaktperson nås v.30 och 32 vid eventuella frågor kring tjänsten.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Health & Safety (HS) Specialist

About NKT At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmar... Visa mer
About NKT
At NKT, we are all Connectors. We connect to develop leading technologies that enable the world’s transition to renewable energy - and we stay connected to grow as people and professionals. As a company, NKT connects a greener world with high-quality power cable technology - designing, manufacturing and installing low-, medium- and high-voltage power cable solutions and accessories that support the green transition. NKT is headquartered in Denmark, employs 4,500 people in more than 15 countries, and realized revenue of EUR 2,1 billion in 2022. We connect a greener world. www.nkt.com?

We know that you freely can choose a job. With us you choose contributing to the green transition.

We offer an unique opportunity to take lead in execution of local implementation and roll-out of global HSE tools, standards and systems in a company that have safety as their prime focus in daily operations!

We’re small and agile. Tackling the biggest projects.

Being an Health and Safety (HS) Specialist in Alingsås entails a great influence and responsibility. You will lead efforts to improve the business performance in relation to HS and support with in-depth knowledge of laws, requirements and ISO standards. Consequently, also follow-up and report on KPI’s for the site, requesting necessary information to fulfil these assignments and support and inform managers regarding HS issues. You will be the contact person for incident reporting in accordance with NKT global HSE Program for Incidents reporting and investigation. In more detail, your daily tasks will include the following:

* Analyze the statistics regarding work environmental accidents, incidents and illnesses.  
* Support tenders and projects for clients.  
* Point of contact with work environmental authorities.  
* Ensure the OHS steering covers all employees and contractors.  
* Perform yearly assessment of the work environmental performance (SAM).  
* Propose, prepare and perform common educations to keep and raise HSE conscious culture
* Execute local implementation/ roll-out of Global HSE tools, standards and systems.  
* Support the organization in incident reporting in the IA system as IA Specialist
* Maintain the list of laws and binding requirements related to work environment. Support the business with information, interpretation, advise and solutions to ensure legal compliance
* Coordinate the fire safety management  


Solid interpersonal skills with an aptitude for building trustful relations
Not only are you influential and flexible in your way of tackling assignments and challenges, you are also probably described by your colleagues as trustful and optimistic about new ideas. Safety is a primary focus and we believe that you will spread this message in a positive manner and pro-actively ensure a safety first culture. Furthermore, we believe that your resume comprises.. 

* University degree within preferably Health and Safety – or a related field
* Min. 2 years of working experience within health and safety
* Completed BAM training or similar
* Fluency in Swedish and English 
* Knowledge within the following:  MS Office
* IA – or similar
* Chemsoft – or similar
* Notisum – or similar


Contact and application
NKT is committed to fostering a diverse organization and a culture where people from different backgrounds can thrive and are inspired to perform at their best. We believe that a diverse organization enables sustainable performance, and that an inclusive and welcoming culture makes for a better place to work. Apply with CV and personal letter via the link below, at latest the 21st of May 2023.

Please note that we work with an ongoing selection, meaning that the position can be filled before the last application date. 
Tests can occur in our recruitment processes. 
If you have any questions regarding the position, you are very welcome to contact Recruiting Manager, Name, Title, email  or Recruiter, Sara Karlsson, [email protected], +46 79 102 39 82. Please note that due to the GDPR regulations we cannot accept any applications via e-mail.

Union representatives
Sveriges Ingenjörer - Peter?Kjellsson, +46?733 64 21 34
Unionen - Joakim Wikström, +46 73 40 70 243?

We look forward to receive your application!
#LI-NKT Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om oss

På Alingsås lasarett bedrivs akutmottagningen och slutenvård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi.

Sjukhuset är organiserat i fyra verksamhetsområden/kliniker. Inom sjukhusområdet finns även externa verksamheter som; Arbetsterapi, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, blodcentral, dagsjukvård, laboratorium, medicinteknik, ortopedteknik, sjukgymnastik samt Västfastigheter, Regionservice och Närvårdskansli.

Laboratoriemedicin i Alingsås omfattar Klinisk kemi och Transfusionsmedicin med 20 anställda BMA och undersköterska. Vi förser sjukhusets kliniker och vårdcentraler, inom upptagningsområdet, med diagnostisk service dygnet runt. Kliniken är ackrediterad och har modern analysutrustning.

Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinska analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi utför varierande analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater. Erfarenhet av arbete på ett kliniskt kemiskt, hematologiskt, och transfusionsmedicin är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör - miljöfarliga verksamheter

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Den här tjänsten ... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Den här tjänsten är placerad på bygg- och miljöavdelningen på samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen består av cirka 180 medarbetare som jobbar under två olika nämnder. Bygg- och miljönämnden ansvara för områdena miljö- och hälsoskydd samt bygglov. Vi är cirka tjugofem personer inom miljö- och hälsoskydd. Du kommer att ingå i ett team på sju personer där din individuella kunskap och erfarenhet blir en viktig del i arbetet med att uppnå ett gott och säkert miljö- och hälsoskydd i kommunen!ARBETSUPPGIFTER
Vi söker just nu en kollega som kan förstärka vårt arbeta med prövning och tillsyn inom miljöfarliga verksamheter. Arbetsuppgifterna innebär främst att genomföra utredningar, göra prövning av olika anmälningar samt utföra tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Du kommer även delta i remissyttranden t ex i samband med detaljplaner och bygglovsansökningar. Att vara med och utveckla verksamheten och våra arbetsprocesser är också något som du har möjlighet att delta och engagera dig i.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person som har en universitets- eller högskoleexamen inom naturvetenskapligt eller tekniskt område eller annat utbildningsområde som vi bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har viss juridisk kompetens och är van vid att förhålla dig till olika lagstiftningar, i synnerhet miljöbalken. Gillar du att sätta dig in i detaljer, har tålamod att utreda komplexa frågor och samtidigt kan driva processen framåt så är det här ett jobb för dig! Vi behöver just nu fler som kan jobba inom områdena hantering av massor och förorenade områden som ofta kräver just dessa egenskaper. Arbetet innebär även många kontakter med företagare och privatpersoner som behöver information och vägledning, men också tydliga och klara besked om vad vi kommit fram till i våra kontroller och utredningar. Därför söker vi dig som både gillar och är bra på att kommunicera muntligt och skriftligt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Är du redo för nya utmaningar i ett bra team - kom till oss!

B-körkort krävs för tjänsten.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en person som kan förstärka vårt arbete inom prövning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att genomföra utredningar, hantera anmälningar, utföra tillsyner, informera och ge råd till medborgare och verksamhetsutövare. Du kommer även att få möjlighet att delta i vår verksamhetsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person som har en universitets- eller högskoleexamen inom naturvetenskapligt område eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver ha juridisk kompetens, helst inom miljörätt. Om du gillar att sätta dig in i detaljer, har tålamod att utreda komplexa frågor och samtidigt kan driva processen framåt så är det dig vi söker. Eftersom arbetet innebär många kontakter med företagare och privatpersoner behöver du vara bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Du kommer att ingå i ett team på sju personer där ni samarbetar kring planering och genomförande av arbetsuppgifterna. En stor del av arbetet sker också självständigt. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Sommarvikariat – Biomedicinsk analytiker till Alingsås

Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skap... Visa mer
Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus.

Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin är organiserad under område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och finns på följande sjukhus och orter;

- Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås
- Södra Älvsborgs Sjukhus i Skene
- Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan
- Uddevalla Sjukhus
- Kungälvs Sjukhus
- Alingsås Lasarett
- Mölndal sjukhus
- Östra sjukhuset
- Sahlgrenska sjukhuset

Laboratoriemedicin består av verksamheterna Klinisk mikrobiologi, Klinisk patologi, Klinisk kemi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin och Klinisk genetik och genomik. 

Som biomedicinsk analytiker har du en viktig roll på sjukhusens laboratorier och kliniker där du arbetar med att ta fram underlag för diagnos och behandling. Du arbetar bland annat med analyser och undersökningar av blod, kroppsvätskor och vävnader. Sjukhuslaboratorierna erbjuder kreativa miljöer där forskning och utveckling är en viktig del av verksamheten.

Vem vi söker

Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker, blir klar med din utbildning senast i juni 2023 eller dig som har pågående studier till biomedicinsk analytiker.

Arbetet kräver att du är noggrann och kan hantera flertalet analysmetoder och instrument. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Vi fäster särskild vikt vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga och målmedvetenhet. Du bidrar till en effektiv verksamhet och ett positivt arbetsklimat inom laboratoriet. För dig som studerar till biomedicinsk analytiker finns också möjlighet att vikariera i sommar.

Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om oss

På Alingsås lasarett bedrivs akutmottagningen och slutenvård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi.

Sjukhuset är organiserat i fyra verksamhetsområden/kliniker. Inom sjukhusområdet finns även externa verksamheter som; Arbetsterapi, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, blodcentral, dagsjukvård, laboratorium, medicinteknik, ortopedteknik, sjukgymnastik samt Västfastigheter, Regionservice och Närvårdskansli.

Laboratoriemedicin i Alingsås omfattar Klinisk kemi och Transfusionsmedicin med 20 anställda BMA och undersköterska. Vi förser sjukhusets kliniker och vårdcentraler, inom upptagningsområdet, med diagnostisk service dygnet runt. Kliniken är ackrediterad och har modern analysutrustning.

Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinska analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi utför varierande analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov.

Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater. Erfarenhet av arbete på ett kliniskt kemiskt, hematologiskt, och transfusionsmedicin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Material Specialist

Ansök    Sep 27    NKT HV Cables AB    Materialkemist
About NKT NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquarter... Visa mer
About NKT

NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquartered in Denmark and employs 3,900 people. NKT is listed on Nasdaq Copenhagen and realised a revenue of EUR 1.4 billion in 2020. NKT - We connect a greener world. www.NKT.com.

NKT Corporate Movie

We are looking for an experienced, positive and enthusiastic Material Engineer who can contribute in driving our key development projects going forward!

The position as a Material Specialist in R&D is a broad role since the development projects handle many aspects (such as research, design, material, environmental, installation) of our products. Since NKT has the ambition to renew and trim existing product portfolios, we are now looking to strenghten the team in R&D and development of cable accessories.

Experience within material properties and characterization  
As part of the R&D team You will participate in various cable accessories related R&D projects and assignments that differs in scope and length. 

The team consists of six persons that works in Alingsås and collaborates with other R&D-teams within NKT. A great deal of interactions with other sites is a normal day to day way of work. 

Other parts of the role:
•    Taking a leading role with regards to material related questions. Specific in the field of Elastomers (EPDM, Silicone), composites and metallics.
•    To perform lab compounding and corresponding material testing. 
•    To be advising and give support to colleagues and internal customers. 
•    To handle material aspects in patents, university collaborations and similar.
•    To act as a generator for ideas in both ongoing projects and in strategic discussions. 

Communicative and with a positive mindset
To perform the tasks requires structure mixed with personal qualities such as be able to work independently, having a strong willingness to change and act effortless between different functions and production sites. You possess excellent communication and interpersonal skills and have the ability to tailor your communication to your audience.  
You see the value of being a team-player and your tools and goals in the process are often the same; honesty, integrity and tolerance. You manage your time effectively to complete projects; adheres to a structured and clear plan. You view problems as challenges and take your experiences with you whenever you face a new one. 

You thrive in a role where you need to take responsibility and effectively collaborate with multi-disciplinary team members to achieve the project goals. 

Additional your CV also includes:
•    You have typically a BSc. or MSc in Chemical Engineering
•    You have experience working in an R&D environment involving polymer materials
•    Project leader experiences is an advantage
•    It is a merit if you have experience in the field of Intellectual Property and have experience in supporting production and other functions in a corresponding role
•    Positive mindset and excellent communication skills 

Contact and application
Apply with CV and personal letter via the link below, at latest April 10th 2022.
Tests can occur in our recruitment processes. 

If you have any questions regarding the position, you are very welcome to contact Susanne Nilsson, Head of R&D Basics and Technology, [email protected]
In case you have any inquiries about the recruitment process please reach out to Ellinor Dahlvid, HR Manager Accessories [email protected] or +46 76 644 68 62

Please note that due to the GDPR regulations we cannot accept any applications via e-mail.

Union Representatives
Sveriges Ingenjörer - Peter Kjellsson, +46 733 64 21 34
Unionen - Mikael Hammarin, +46 455 759 72

Welcome with your application!
#LI-NKT Visa mindre

Sjukhus-/församlingspräst

Ansök    Jun 7    Alingsås Pastorat    Komminister
Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!” Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet 94 medarbetare. Alingsås är en av Väs... Visa mer
Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!”

Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar.

Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet 94 medarbetare.

Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.Sjukhus- och församlingspräst

Till Alingsås pastorat söker vi nu en komminister på 100 % med tjänstgöring dels som sjukhuspräst (25 %), dels som församlingspräst (75 %).

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i vårt centrumdistrikt där Christinae kyrka och Landskyrkan ingår, tjänstgöring sker dock inom hela pastoratet.

Du kommer att arbeta som församlingspräst med gudstjänster, kyrkliga handlingar, samtal samt finnas med i olika mötesplatser för vuxna och ungdomar.

Som sjukhuspräst tjänstgör du vid sjukhuskyrkan, Alingsås lasarett, där du tillsammans med våra diakoner utvecklar verksamheten. Du finns på plats för patienter och personal i själavård, handledning och stödsamtal. Att ha beredskap regelbundet ingår i tjänsten.

Vi söker vi dig som är:

- teologiskt reflekterad och har en personlig mognad.
- har erfarenhet av arbete som präst i församling med ett brett arbetsinnehåll
- har lätt för att möta och samarbeta med dem du möter

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av sjukhuskyrkan och själavård och/eller har stort intresse av att utbilda dig vidare inom området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha minst körkort B.

Tillträde till tjänsten är omgående.

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:

Församlingsherde Monica Eckerdal, tel. 0322-66 91 13, e-post [email protected]

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-66 91 01, e-post [email protected]

Facklig företrädare: Henrik Brifors, KyrkA, tel. 08-441 85 63, e-post [email protected]

Välkommen med din fullständiga ansökan där CV, utbildningsintyg, personligt brev och referenser ingår.Sista ansökningsdag är den 27 juni 2022. Visa mindre

FÖRSSAMLINGSHERDE

Ansök    Sep 1    Alingsås Pastorat    Komminister
Om Alingsås pastorat Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!”  Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet 94 medarbetare. ... Visa mer
Om Alingsås pastorat

Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!” 

Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar.

Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet 94 medarbetare.

Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.

FÖRSAMLINGSHERDE

Vi saknar en viktig pusselbit – Dig!

Vi söker församlingsherde till distrikten Hemsjö och Noltorp

Till våra distrikt i Hemsjö och Noltorp, som är två distrikt med stort engagemang och bred verksamhet, söker vi nu en församlingsherde som leder verksamhet och medarbetare.

Hemsjö är en levande landsortsförsamling som ligger strax söder om Alingsås. Här finns ett stort fokus på musik- och kör verksamhet och ideellt engagemang, men här finns också ett rikt och varierat utbud av verksamheter för alla åldrar.

Noltorpskyrkan, som är en samarbetskyrka med EFS, är en levande vardagskyrka i Alingsås församling med ett stort ideellt engagemang och bra verksamheter för människor i alla åldrar.

Som församlingsherde är du ledare och chef med personalansvar för fjorton medarbetare.

Du är en del av kyrkoherdens ledningsgrupp, representant i församlingsrådet i Hemsjö, distriktsrådet i Noltorp samt delaktig i samarbetskommittén Svenska kyrkan/EFS.

 Vi söker dig som:

- Är en erfaren, trygg och lyhörd ledare
- Har ett flertal års erfarenhet som präst i församlingsarbete och finner glädje i att predika, inspirera och möta människor
- Är utåtriktad och kommunikativ som person med både teologiskt djup och en vilja att vara ett av pastoratets ansikten utåt
- Har god administrativ förmåga och intresse för struktur och ekonomi

Känner du att ovanstående stämmer bra in på dig – tveka inte, ansök redan idag!

Tillträde till tjänsten, som är en tillsvidareanställning på 100 %, är enligt överenskommelse.

Körkort och tillgång till egen bil behövs för tjänsten.

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-669101, e-post [email protected]

 Fackliga företrädare:

KyrkA, Henrik Brifors, tel. 08-441 85 63, e-post [email protected]

Vision, Björn Carlstedt, tel. 0511-28530, e-post [email protected]

 

OBS! Glöm inte att bifoga dina utbildningsintyg för behörighetsprövningen.

 

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2022. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör, tillsvidareanställning

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

På samhällsbyggnadsförvaltningens bygg- och miljöavdelning arbetar ca 40 personer inom miljöskydd, hälsoskydd och bygglov. Avdelningen ansvarar för prövning och tillsyn inom bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen och plan- och bygglagen. Verksamheten lyder under två nämnder, miljöskyddsnämnden för frågor som rör miljö- och hälsoskydd och samhällsbyggnadsnämnden för bygglov. Vi är organiserade i tre enheter inom avdelningen och det dagliga arbetet sker i olika team. Du kommer att tillhöra teamet som arbetar med miljöskydd tillsammans med sex kollegor. Teamet leds av myndighetschefen och tillika avdelningschefen för bygg- och miljö.

Vi erbjuder dig utvecklande och varierande arbetsuppgifter och en god arbetsgemenskap.

ARBETSUPPGIFTER
Miljöskyddsteamet arbetar utifrån miljöbalken med tillsyn av tillståndspliktiga, anmälningspliktiga och även av mindre miljöpåverkande verksamheter. Vi bidrar också i samhällsplaneringsprocessen när planer tas fram, hanterar klagomål inom vårt arbetsområde, samarbetar med Räddningstjänsten vid miljöolyckor, deltar i nationella tillsynsprojekt m.m.

Dina huvudsakliga initiala arbetsuppgifter kommer att vara tillsyn av verksamheter som hanterar kemikalier och organiska lösningsmedel t.ex. på mekaniska verkstäder. Du kommer också att arbeta med köldmedia och nedskräpningsklagomål. Arbetsuppgifterna kan på sikt anpassas efter erfarenhet och önskemål. Arbetet innebär initialt framförallt tillsyn av anmälningspliktiga samt övriga miljöfarliga verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som miljöskyddsinspektör, gärna tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Även annan arbetslivsfarenhet inom miljöområdet kan vara relevant. Kunskaper i GIS är meriterande.

Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande.

God IT-vana är ett krav liksom B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Vi kommer att kalla till intervjuer redan innan ansökningstiden gått ut så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Kommunekolog, vikariat

Ansök    Apr 20    Alingsås kommun    Ekolog
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Tjänsten som kommunekolog är placerad på miljöskyddsenheten som ingår i den nybildade bygg- och miljöavdelningen. Din närmaste chef blir myndighetschefen och tillika avdelningschefen för bygg- och miljö. Kommunekologen arbetar med frågor som berör både samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunledningskontoret men även andra förvaltningar inom Alingsås kommun. Naturvårdsfrågorna rapporteras till kommunens miljöskyddsnämnd.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kommunekolog som arbetar tillsammans med oss med samhällsplaneringen och som kan bidra med kompetens inom naturvård och vattenvård när det gäller planarbete, bygglov, strandskydd, tillsynsärenden inom miljöområdet, förvaltning av naturreservat m.m.

Du kommer att arbeta både strategiskt övergripande och med handläggning av enskilda ärenden. Din uppgift blir att driva frågor ur ett samhällsperspektiv såväl som ett miljöperspektiv. Vi har just tagit fram en ekosystemtjänstanalys för Alingsås tätort som tillsammans med vårt naturvårdsprogram utgör en bra bas i arbetet.

Du kommer att delta i olika förvaltningsöverskridande arbetsgrupperingar i kommunen och vissa av dem kommer du också att leda, exempelvis naturvårdsgruppen. Du kommer att vara delaktig i kommunens arbete utifrån EU:s vattendirektiv, bland annat ska kommunens handlingsplan för god vattenstatus uppdateras.

I arbetsuppgifterna ingår också att svara på olika typer av remisser och delta i relevanta nätverk i regionen. Du kommer tillsammans med kollegor att starta, driva och projektleda olika typer av naturvårdsprojekt.

Vi erbjuder dig utvecklande och varierande arbetsuppgifter och en god arbetsgemenskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot ekologi, biologi, naturvård eller motsvarande. Du har förmåga att bereda ärenden samt uttrycker dig pedagogiskt och tydligt på svenska i tal och skrift. Du kan arbeta både strategiskt och även hantera mer praktiska frågeställningar kring t.ex. biologisk mångfald och vattenvård. Tjänsten ställer krav på att du kan driva frågor självständigt och samtidigt vara trygg i att samverka med interna och externa samarbetspartners. Eftersom det förekommer en del resor i tjänsten krävs B-körkort.

Kunskaper i GIS är meriterande liksom om du har erfarenhet av att arbeta kommunalt. Vi ser gärna att du arbetat med naturvård samt har god kunskap om miljölagstiftning och dess tillämpning.

För att trivas och lyckas väl i rollen är du strategisk, initiativrik, lyhörd och vågar tänka nytt. Du är bra på att skapa dig en överblick, att prioritera och att kommunicera. Vidare är du en social och flexibel lagspelare som gärna leder, samordnar eller deltar i olika arbetsgrupperingar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Material Specialist

Ansök    Mar 9    NKT HV Cables AB    Materialkemist
About NKT NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquarter... Visa mer
About NKT

NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquartered in Denmark and employs 3,900 people. NKT is listed on Nasdaq Copenhagen and realised a revenue of EUR 1.4 billion in 2020. NKT - We connect a greener world. www.NKT.com.

NKT Corporate Movie

We are looking for an experienced, positive and enthusiastic Material Engineer who can contribute in driving our key development projects going forward!

The position as a Material Specialist in R&D is a broad role since the development projects handle many aspects (such as research, design, material, environmental, installation) of our products. Since NKT has the ambition to renew and trim existing product portfolios, we are now looking to strenghten the team in R&D and development of cable accessories.

Experience within material properties and characterization  
As part of the R&D team You will participate in various cable accessories related R&D projects and assignments that differs in scope and length. 

The team consists of six persons that works in Alingsås and collaborates with other R&D-teams within NKT. A great deal of interactions with other sites is a normal day to day way of work. 

Other parts of the role:
•    Taking a leading role with regards to material related questions. Specific in the field of Elastomers (EPDM, Silicone), composites and metallics.
•    To perform lab compounding and corresponding material testing. 
•    To be advising and give support to colleagues and internal customers. 
•    To handle material aspects in patents, university collaborations and similar.
•    To act as a generator for ideas in both ongoing projects and in strategic discussions. 

Communicative and with a positive mindset
To perform the tasks requires structure mixed with personal qualities such as be able to work independently, having a strong willingness to change and act effortless between different functions and production sites. You possess excellent communication and interpersonal skills and have the ability to tailor your communication to your audience.  
You see the value of being a team-player and your tools and goals in the process are often the same; honesty, integrity and tolerance. You manage your time effectively to complete projects; adheres to a structured and clear plan. You view problems as challenges and take your experiences with you whenever you face a new one. 

You thrive in a role where you need to take responsibility and effectively collaborate with multi-disciplinary team members to achieve the project goals. 

Additional your CV also includes:
•    You have typically a BSc. or MSc in Chemical Engineering
•    You have experience working in an R&D environment involving polymer materials
•    Project leader experiences is an advantage
•    It is a merit if you have experience in the field of Intellectual Property and have experience in supporting production and other functions in a corresponding role
•    Positive mindset and excellent communication skills 

Contact and application
Apply with CV and personal letter via the link below, at latest April 10th 2022.
Tests can occur in our recruitment processes. 

If you have any questions regarding the position, you are very welcome to contact Susanne Nilsson, Head of R&D Basics and Technology, [email protected]
In case you have any inquiries about the recruitment process please reach out to Ellinor Dahlvid, HR Manager Accessories [email protected] or +46 76 644 68 62

Please note that due to the GDPR regulations we cannot accept any applications via e-mail.

Union Representatives
Sveriges Ingenjörer - Peter Kjellsson, +46 733 64 21 34
Unionen - Mikael Hammarin, +46 455 759 72

Welcome with your application!
#LI-NKT Visa mindre

FÖRSSAMLINGSHERDE

Ansök    Apr 20    Alingsås Pastorat    Komminister
Om Alingsås pastorat Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!” och med det gemensamma målet – ”Du är värdefull!” Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbet... Visa mer
Om Alingsås pastorat
Alingsås pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!” och med det gemensamma målet – ”Du är värdefull!”

Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 600 medlemmar.

Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet 94 medarbetare.

Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.

FÖRSAMLINGSHERDE
Vi saknar en viktig pusselbit – Dig!

Vi söker församlingsherde till distrikten Hemsjö och Noltorp
Till våra distrikt i Hemsjö och Noltorp, som är två distrikt med mycket engagemang och verksamhet, söker vi nu en församlingsherde som leder verksamhet och medarbetare.

Hemsjö är en levande landsortsförsamling som ligger strax söder om Alingsås. Här finns ett stort fokus på musik- och kör verksamhet och ideellt engagemang, men här finns också ett stort och varierat utbud av verksamheter för alla åldrar.

Noltorpskyrkan, som är en samarbetskyrka med EFS, är en levande vardagskyrka i Alingsås församling ett stort ideellt engagemang och en mängd verksamheter för människor i alla åldrar.

Som församlingsherde är du ledare och chef med personalansvar för fjorton medarbetare.

Du är en del av kyrkoherdens ledningsgrupp, representant i församlingsrådet i Hemsjö, distriktsrådet i Noltorp samt delaktig i samarbetskommittén Svenska kyrkan/EFS.

 

Vi söker dig som:
- Är en erfaren, trygg och lyhörd ledare
- Har ett flertal års erfarenhet som präst i församlingsarbete och finner glädje i att predika, inspirera och möta människor
- Är utåtriktad och kommunikativ som person med både teologiskt djup och en vilja att vara ett av pastoratets ansikten utåt
- Har god administrativ förmåga och intresse för struktur och ekonomi

Känner du att ovanstående stämmer bra in på dig – tveka inte, ansök redan idag!

Tillträde till tjänsten, som är en tillsvidareanställning på 100 % är omgående.

Körkort och tillgång till egen bil behövs för tjänsten.

 

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-669101, e-post [email protected]

 

Fackliga företrädare:

KyrkA, Henrik Brifors, tel. 08-441 85 63, e-post [email protected]

Vision, Björn Carlstedt, tel. 0511-28530, e-post [email protected]

 

OBS! Glöm inte att bifoga dina utbildningsintyg för behörighetsprövningen.

 

Sista ansökningsdag är den 30 maj 2022.

OBS! Vi har planerat in att ha intervjuer torsdagen den 9 juni kl. 11.00 – 18.00 och/eller måndagen den 13 juni kl. 13.30-18.00 Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Laboratoriemedicin i Alingsås omfattar Klinisk kemi och Transfusionsmedicin med 20 anställda biomedicinska analytiker och undersköterska.

Vi förser sjukhusets kliniker och vårdcentraler, inom upptagningsområdet, med diagnostisk service dygnet runt. Kliniken är ackrediterad och har modern analysutrustning.

Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi utför varierande analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater. Erfarenhet av arbete på ett kliniskt kemiskt, hematologiskt laboratorium och transfusionsmedicin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Sommarvikariat – Biomedicinsk analytiker till Alingsås

Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skap... Visa mer
Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus.

Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin är organiserad under område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och finns på följande sjukhus och orter;

- Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås
- Södra Älvsborgs Sjukhus i Skene
- Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan
- Uddevalla Sjukhus
- Kungälvs Sjukhus
- Alingsås Lasarett
- Mölndal sjukhus
- Östra sjukhuset
- Sahlgrenska sjukhuset

Laboratoriemedicin består av verksamheterna Klinisk mikrobiologi, Klinisk patologi, Klinisk kemi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin och Klinisk genetik och genomik. 

Som biomedicinsk analytiker har du en viktig roll på sjukhusens laboratorier och kliniker där du arbetar med att ta fram underlag för diagnos och behandling. Du arbetar bland annat med analyser och undersökningar av blod, kroppsvätskor och vävnader. Sjukhuslaboratorierna erbjuder kreativa miljöer där forskning och utveckling är en viktig del av verksamheten.

Vem vi söker

Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker, blir klar med din utbildning senast i juni 2022 eller dig som har pågående studier till biomedicinsk analytiker.

Arbetet kräver att du är noggrann och kan hantera flertalet analysmetoder och instrument. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Vi fäster särskild vikt vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga och målmedvetenhet. Du bidrar till en effektiv verksamhet och ett positivt arbetsklimat inom laboratoriet. För dig som studerar till biomedicinsk analytiker finns också möjlighet att vikariera i sommar.

Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Hälsoskyddsinspektör med livsmedelskompetens

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfall... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet, variationsrikedom samt ett gott miljö- och hälsoskydd.

Den här tjänsten är placerad på bygg- och miljöavdelningen där vi handlägger tillstånd och gör tillsyn inom främst avlopp, hälsoskydd, livsmedel, alkohol, miljöfarliga verksamheter och bygglov. Vi är cirka 15 personer på den enhet du kommer att tillhöra. Vi arbetar både i team och individuellt. Det finns möjlighet till visst distansarbete efter överenskommelse med närmsta chef. Kompetensutveckling är något vi satsar på.

ARBETSUPPGIFTER
I den här tjänsten kommer du att arbeta med handläggning och tillsyn. Du kommer också delta i yttranden till kommunens arbete med detaljplaner och bygglov. Ditt område kommer främst att vara hälsoskydd men vi söker en person som också kan arbeta med livsmedelstillsyn. I vårt uppdrag ingår också strandskyddstillsyn som också kan komma att bli en del av arbetet. En viktig del av dina arbetsuppgifter är information och vägledning till verksamhetsutövare och allmänhet liksom verksamhetsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning på universitets-, högskole- eller yrkeshögskolenivå inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, tekniskt eller naturvetenskapligt område eller annan utbildning som vi bedömer likvärdigt lämplig för arbetsuppgifterna. Det är meriterande med tidigare arbete inom myndighetsutövning men även relevanta praktiska kunskaper för arbetsuppgifterna är meriterande.

Arbetet innebär många kontakter med företagare och privatpersoner. De behöver råd och information men också tydliga och klara besked om vad vi kommit fram till i våra kontroller och utredningar. Därför söker vi dig som är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du behöver ha god IT-vana och B-körkort.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vill du vara med och bygga upp Sjukhusen i västers miljöarbete?

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Utvecklingsstaben söker en miljösamordnare Söker du en ny utmaning och vill vara med och ... Visa mer
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Utvecklingsstaben söker en miljösamordnare
Söker du en ny utmaning och vill vara med och arbeta strategiskt och operativt med att utveckla miljöarbetet på Sjukhusen i väster? Vi söker en miljösamordnare som brinner för miljöfrågor och som med sin erfarenhet och kunskap vill vara med att utveckla miljöarbetet och implementera ett miljöledningssystem på Sjukhusen i väster.

Bakgrund
Utvecklingsstabens uppdrag är att tillsammans med verksamheterna verka för att vården ständigt ska bli bättre för patienter, medarbetare och invånare. Utvecklingsstaben erbjuder verksamheterna på Sjukhusen i väster sin expertkunskap inom områdena kvalitetsdriven verksamhetsutveckling, miljö, utbildning, forskning, e-hälsa IS/IT och säkerhet. I utvecklingsstaben får du ett givande och utvecklande arbete som bygger på ett nära samarbete inom staben men även tillsammans med övriga staber och verksamheter i syfte att utveckla de bästa lösningarna för organisationen.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete som miljösamordnare. Befattningen erbjuder stor variation i arbetsuppgifter och ett stort mått av frihet under ansvar. Hos oss finns en kultur som ger dig möjlighet att påverka och utveckla.

Som miljösamordnare är din roll att:

- bygga upp ett miljöledningssystem på Sjukhusen i väster
- hjälpa och stödja verksamhetschefer och övriga medarbetare i miljöfrågor
- ta fram och sammanställa underlag för ledningens genomgång på områdesnivå
- ha god kännedom om områdets verksamheters miljöpåverkan
- sammanställa statistik och underlag till årsredovisning och sjukhusets miljörapporter
- vara administratör för kemikaliehanteringssystemet KLARA
- hålla kontakt med verksamheternas miljöombud och kemikalieombud inom området
- vara sammankallande till områdets miljögrupp
- leda interna revisioner


Kvalifikationer
Att vara mijösamordnare kräver att du arbetar på ett strukturerat och tydligt sätt. Som person är du drivande, noggrann och har lätt för att skapa relationer. Du är pedagogisk och har en naturlig fallenhet för att inspirera, motivera och engagera andra. Du är van vid att ta egna initiativ och att arbeta självständigt men också av att arbeta i team. Du trivs med att ta ett stort ansvar och vill var med och påverka och utveckla miljöarbetet på Sjukhusen i väster. Din servicenivå behöver vara hög och samarbete är en självklarhet för dig då du möter många olika människor i din roll. Du har lätt att se miljöarbetet  i helheten och hur helheten påverkar miljöarbetet. Då arbetet även innefattar en del administration är det en fördel om du har en god administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som har relevant erfarenhet och utbildning inom miljöfrågor. Erfarenhet av att ha arbetat med miljöfrågor inom VGR är meriterande liksom är att ha arbetat inom Hälso- och sjukvården. Du bör ha lokalkännedom och kontaktnät på sjukhusen som ingår i Sjukhusen i väster.

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid (40 h/v).
Tillträde enligt överenskommelse. Placering på ett av våra fyra sjukhus.

Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med utvecklingschef Åsa Meland på mobilnummer 070-082 52 34 eller via mail mailto:[email protected]

För att söka tjänsten, gå in via länken
https://vgregion.varbi.com/se/what:job/jobID:470682/

Varmt välkommen att inkomma med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Vikarierande komminister Stockslyckekyrkan

Ansök    Dec 17    Alingsås Pastorat    Komminister
Vikarierande komminister till distrikt Stockslycke   Tjänsten ingår i arbetslaget i Stockslyckekyrkan men tjänstgöring sker inom hela pastoratet. Vikariatet beräknas sträcka sig till augusti 2023. Du kommer att arbeta som församlingspräst med gudstjänster, kyrkliga handlingar, samtal samt finnas med vid en del av våra olika mötesplatser för unga och vuxna. Vi söker dig som är - teologiskt reflekterad och har en personlig mognad. - har erfarenhet a... Visa mer
Vikarierande komminister till distrikt Stockslycke

 

Tjänsten ingår i arbetslaget i Stockslyckekyrkan men tjänstgöring sker inom hela pastoratet.

Vikariatet beräknas sträcka sig till augusti 2023.

Du kommer att arbeta som församlingspräst med gudstjänster, kyrkliga handlingar, samtal samt finnas med vid en del av våra olika mötesplatser för unga och vuxna.

Vi söker dig som är
- teologiskt reflekterad och har en personlig mognad.
- har erfarenhet av arbete som präst i församling med ett brett arbetsinnehåll.

- har lätt för att möta och samarbeta med dem du möter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Tillträde till tjänsten är omgående.

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0708-111211, e-post [email protected]

OBS! Glöm inte att bifoga dina utbildningsintyg.

Urval kommer göras löpande så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

På samhällsbyggnadsförvaltningens bygg- och miljöavdelning arbetar ca 40 personer inom miljöskydd, hälsoskydd och bygglov. Avdelningen ansvarar för prövning och tillsyn inom bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen och plan- och bygglagen. Verksamheten lyder under två nämnder, miljöskyddsnämnden för frågor som rör miljö- och hälsoskydd och samhällsbyggnadsnämnden för bygglov. Vi är organiserade i tre enheter inom avdelningen och det dagliga arbetet sker i olika team. Du kommer att tillhöra teamet som arbetar med miljöskydd tillsammans med sex kollegor. Teamet leds av myndighetschefen och tillika avdelningschefen för bygg- och miljö.

Vi erbjuder dig utvecklande och varierande arbetsuppgifter och en god arbetsgemenskap.


ARBETSUPPGIFTER
Miljöskyddsteamet arbetar utifrån miljöbalken med tillsyn av tillståndspliktiga, anmälningspliktiga och även av mindre miljöpåverkande verksamheter. Vi bidrar även i samhällsplaneringsprocessen när planer tas fram, hanterar klagomål inom vårt arbetsområde, samarbetar med Räddningstjänsten vid miljöolyckor, deltar i nationella tillsynsprojekt m.m.

Dina huvudsakliga initiala arbetsuppgifter kommer att vara tillsyn av verksamheter som hanterar kemikalier och organiska lösningsmedel t.ex. på mekaniska verkstäder. Du kommer också att arbeta med tillsyn av köldmedia och hantering av nedskräpningsklagomål. Arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas efter erfarenhet och önskemål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som miljöskyddsinspektör, gärna tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Även annan arbetslivsfarenhet inom miljöområdet kan vara relevant. Kunskaper i GIS är meriterande.

Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande.

God IT-vana är ett krav liksom B-körkort.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att kalla till intervjuer redan innan ansökningstiden gått ut så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin.

Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande mot patienter, beställare och arbetskamrater. Erfarenhet av arbete inom klinisk kemi och transfusionsmedicin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Tjänsten avser en visstidsanställning på 11 månader. 

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin.

Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande mot patienter, beställare och arbetskamrater. Erfarenhet av arbete inom klinisk kemi och transfusionsmedicin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår. 

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Distriktschef/Komminister till Hemsjö/Noltorp

Ansök    Dec 15    Alingsås Pastorat    Komminister
Distriktschef/komminister till Hemsjö/Noltorp Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef/komminister med ansvar för distrikten Hemsjö i Hemsjö församling/distrikt och Noltorps distrikt. Hemsjö ligger strax söder om Alingsås och är en mindre ort av lantlig natur, Noltorp är en stadsdel i centrala Alingsås där Noltorpskyrkan är en samarbetskyrka med EFS. Tyngdpunkten i tjänsten ligger på att vara ansvarig ledare/chef för verksamhet och personal... Visa mer
Distriktschef/komminister till Hemsjö/Noltorp

Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef/komminister med ansvar för distrikten Hemsjö i Hemsjö församling/distrikt och Noltorps distrikt.

Hemsjö ligger strax söder om Alingsås och är en mindre ort av lantlig natur, Noltorp är en stadsdel i centrala Alingsås där Noltorpskyrkan är en samarbetskyrka med EFS.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger på att vara ansvarig ledare/chef för verksamhet och personal i distrikten, men det ingår även att sedvanliga prästuppgifter.

I tjänsten ingår du i vår ledningsgrupp tillsammans med kyrkoherden, våra två andra distriktschefer, diakonisamordnare, kanslichef, fastighetschef, kyrkogårdschef och HR.

I ansvarsområdet ingår:

- att leda, planera och samordna verksamheten
- budgetansvar gällande verksamhet och personal
- att vara ledare och chef för distriktens medarbetare med arbetsmiljöuppgifter

Arbetsuppgifter

- Löpande personalfrågor
- Ha medarbetarsamtal och ge förslag till lönesättning för medarbetare inom ansvarsområdet
- Hålla i arbetsplatsträffar
- I samråd med kanslichef/ekonom ta fram budget för verksamheter och personalkostnader inom ansvarsområdet samt uppföljning av denna
- Sedvanliga prästuppgifter så som att leda gudstjänster, mässor och andakter, genomföra dop, vigslar och begravningar
- Vara representant i församlingsrådet i Hemsjö, distriktsrådet i Noltorp samt vara delaktig i samarbetskommitttén Svenska kyrkan/EFS
- Utveckla och vara delaktig i undervisningsarbetet av barn, ungdomar och vuxna
- Administrativa arbetsuppgifter inom ansvarsområdet

I vår Församlingsinstruktion tydliggörs att vi vill att det diakonala förhållningssättet bör genomsyra all verksamhet och vi tänker att du på ett självklart sätt finns med i arbetet kring diakonala utvecklingsfrågor och i arbetet i våra utsatta områden.

Vi söker dig som:

- Har ett flertal år av erfarenhet som präst i församlingsarbete och finner glädje i att predika, inspirera och möta människor
- Har kännedom om EFS och deras organisation
- Har stort intresse för och dokumenterad erfarenhet av arbetsledning, samt har genomgått en chefs- och ledarskapsutbildning
- Har god kommunikationsförmåga, är närvarande, lyssnande och tydlig
- Har förmåga att leda, motivera och hantera konflikter
- Har god administrativ förmåga och intresse för struktur och ekonomi

Övrigt:

- Du är behörig präst i Svenska kyrkan, har körkort och tillgång till egen bil
- Du har din huvudsakliga hemvist i Hemsjö och Noltorp men prästerliga arbetsuppgifter utförs i hela pastoratet

Känner du att ovanstående stämmer bra in på dig – tveka inte, ansök redan idag!

Tillträde till tjänsten är omgående.

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0708-111211, e-post [email protected]

 

Fackliga företrädare:

KyrkA, Henrik Brifors, tel. 08-441 85 63, e-post [email protected]

Vision, Björn Carlstedt, tel. 0511-28530, e-post [email protected] Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Din framtida arbetsplats Du kommer att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter på hjärtmott... Visa mer
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Din framtida arbetsplats
Du kommer att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter på hjärtmottagningen som biomedicinsk analytiker, ultraljudsundersökning av hjärtat, arytmianalyser och pacemakerkontroller.

Verksamheten omfattar både planerad, poliklinisk verksamhet och akutverksamhet med undersökningar på inneliggande patienter och vi arbetar utifrån en produktionsplanering.

Hos oss får du det mindre sjukhusets fördelar med närhet och korta beslutsvägar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med klinisk fysiologisk inriktning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av UCG hjärta och pacemakerkontroller.

Du är noggrann, flexibel och sätter patienten i fokus. Du har en god förmåga att samarbeta och ett bra bemötande mot patienter och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi förespråkar mångfald i vår rekryteringsprocess.

Arbetstid
Dagtid, måndag till fredag. 

Välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Vi söker Biomedicinsk analytiker till nya Alingsås Djursjukhus!

Alingsås Djursjukhus är ett djursjukhus som sätter kunden i fokus genom hög tillgänglighet, flexibilitet och personligt bemötande. Vi har nyligen flyttat in i det nybyggda djursjukhuset med stora ändamålsenliga lokaler! Hos oss arbetar 16 veterinärer och 20 sköterskor på alla förekommande nivåer. Djursjukhuset är väl utrustad med operationssalar, CT samt digitalröntgen, ultraljud, vårdavdelning, laboratorium, rehab och tandavdelning med tillhörande tandtea... Visa mer
Alingsås Djursjukhus är ett djursjukhus som sätter kunden i fokus genom hög tillgänglighet, flexibilitet och personligt bemötande. Vi har nyligen flyttat in i det nybyggda djursjukhuset med stora ändamålsenliga lokaler! Hos oss arbetar 16 veterinärer och 20 sköterskor på alla förekommande nivåer. Djursjukhuset är väl utrustad med operationssalar, CT samt digitalröntgen, ultraljud, vårdavdelning, laboratorium, rehab och tandavdelning med tillhörande tandteam.
Hos oss är teamarbetet viktigt, alla har en viktig del i patienternas vård. Vi har öppet dygnet runt!
Alingsås Djursjukhus har ett nära samarbete med Vara Veterinärstation, Skövde Djurklinik, Skara Djursjukhus/smådjur och Lerums smådjursklinik. Vi delar kunskap, erfarenhet, patienter och personal. Vi som arbetar på Alingsås Djursjukhus har en fin gemenskap och hos oss får du möjlighet till individuell utveckling.
I vårt laboratorium kan vi snabbt utföra de flesta analyser inom klinisk kemi och hematologi medan djurägaren väntar. Dessutom kan vi utföra snabbtester av t.ex. sköldkörtelhormon, fästingburna sjukdomar, bukspottkörtelns funktion och progesteron. Vi utför även avläsning av cytologier.
Vi samarbetar också med flera stora laboratorier i både Sverige och Tyskland.
Idag arbetar Malin som är både Biomedicinsk analytiker och leg. Djursjukskötare i vårt lab och vi ser en utökad efterfrågan av analyser vilket gör att vi nu söker ytterligare en biomedicinsk analytiker.
· Tjänstgöringsgrad 50-100% (dagtid)
· Tjänsterna är tillsvidare
· Kollektivavtal finns
· Tillträde så snart som möjligt


För upplysningar och frågor kontakta: Åsa Kaså 070-5585050
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, anställning sker fortlöpande. Visa mindre

Sommarvikariat – Biomedicinsk analytiker till Alingsås

Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skap... Visa mer
Tillsammans skapar vi inom Regional laboratoriemedicin vård av högsta kvalitet med patienten i fokus.

Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin är organiserad under område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och finns på följande sjukhus och orter;

- Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås
- Södra Älvsborgs Sjukhus i Skene
- Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan
- Uddevalla Sjukhus
- Kungälvs Sjukhus
- Alingsås Lasarett
- Mölndal sjukhus
- Östra sjukhuset
- Sahlgrenska sjukhuset

Laboratoriemedicin består av verksamheterna Klinisk mikrobiologi, Klinisk patologi, Klinisk kemi, Klinisk immunologi och transfusionsmedicin och Klinisk genetik och genomik. 

Som biomedicinsk analytiker har du en viktig roll på sjukhusens laboratorier och kliniker där du arbetar med att ta fram underlag för diagnos och behandling. Du arbetar bland annat med analyser och undersökningar av blod, kroppsvätskor och vävnader. Sjukhuslaboratorierna erbjuder kreativa miljöer där forskning och utveckling är en viktig del av verksamheten.

Vem vi söker

Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker, blir klar med din utbildning senast i juni 2022 eller dig som har pågående studier till biomedicinsk analytiker.

Arbetet kräver att du är noggrann och kan hantera flertalet analysmetoder och instrument. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Vi fäster särskild vikt vid din sociala kompetens, samarbetsförmåga och målmedvetenhet. Du bidrar till en effektiv verksamhet och ett positivt arbetsklimat inom laboratoriet. För dig som studerar till biomedicinsk analytiker finns också möjlighet att vikariera i sommar.

Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna. Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi ska... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin.

Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande mot patienter, beställare och arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör

Ansök    Okt 1    Alingsås kommun    Miljöinspektör
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

På samhällsbyggnadsförvaltningens bygg- och miljöavdelning arbetar cirka 40 personer inom miljöskydd, hälsoskydd och bygglov. Avdelningen ansvarar för prövning och tillsyn inom bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen och plan- och bygglagen. Verksamheten lyder under två nämnder, miljöskyddsnämnden för frågor som rör miljö- och hälsoskydd och samhällsbyggnadsnämnden för bygglov. Vi är organiserade i tre enheter inom avdelningen och det dagliga arbetet sker i olika team. Du kommer att tillhöra teamet som arbetar med enskilda avlopp tillsammans med sex kollegor.

ARBETSUPPGIFTER
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att handlägga tillstånd och göra tillsyn på enskilda avlopp utifrån miljöbalken. Du arbetar till stor del självständigt men har kollegorna i teamet som bollplank och vid behov genomförs platsbesöken tillsammans med kollega. Teamet genomför regelbundet samsynsmöten för att hantera ärenden med komplexa bedömningar och en gång i månaden gör teamet uppföljning av handläggningsläget tillsammans med enhetschefen. Vi jobbar både på distans och på kontoret utifrån en individuell bedömning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdigt lämplig för arbetsuppgifterna. Du behöver ha god IT-vana och B-körkort.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av handläggning av tillstånd enligt miljöbalken för enskilda avlopp.

Eftersom arbetet innebär många dagliga kontakter med fastighetsägare är det viktigt att kunna ge klara och tydliga besked men också vägledning och information. Därför söker vi dig som tycker om och är bra på att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Dina personliga egenskaper kommer spela stor roll för vårt val.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi ska... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinska analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin. Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker välkomnas till Klinisk kemi, Alingsås!

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi ska... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Din nya arbetsplats?

Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin.

Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling!

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Som person är du ansvarsfull, kvalitetsmedveten och har förmågan att växla i arbetstempo för att kunna möta enhetens olika behov. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och flexibilitet.

Övrigt

Tjänstgöring enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Alingsås miljöskyddskontor har cirka trettio medarbetare och vi arbetar på uppdrag av kommunens miljöskyddsnämnd. Kontoret har två avdelningar, en för miljö- och vattenfrågor och en för livsmedels- och hälsoskyddsfrågor. Den här tjänsten kommer att vara placerad på avde... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Alingsås miljöskyddskontor har cirka trettio medarbetare och vi arbetar på uppdrag av kommunens miljöskyddsnämnd. Kontoret har två avdelningar, en för miljö- och vattenfrågor och en för livsmedels- och hälsoskyddsfrågor. Den här tjänsten kommer att vara placerad på avdelningen för livsmedels- och hälsoskyddsfrågor som i dagsläget består av tio personer som arbetar i två team.

Det team du kommer tillhöra ansvarar för tillsyn i bostäder, skolor, företag med hygienverksamheter, olika offentliga miljöer samt tillsyn inom alkohol, tobak och receptfria läkemedel. En stor del av teamets arbete består också av strandskyddstillsyn och att delta i kommunens arbete med detaljplaner.

Inom avdelningen ansvarar vi även för tillsyn inom livsmedelsområdet. Vi sitter i samma hus som samhällsbyggnadskontoret som vi har ett nära samarbete med.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med utredningar, handläggning och tillsyn inom hälsoskydd och strandskydd. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i yttranden till kommunens arbete med detaljplaner och bygglov. Information och vägledning till verksamhetsutövare och allmänheten sker löpande och är en viktig del av arbetsuppgifterna liksom även verksamhetsutveckling. Arbetet utförs både från kontoret och genom besök på plats.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets-, högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom tekniskt eller naturvetenskapligt område eller miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdigt lämplig för arbetsuppgifterna. Tidigare arbete inom myndighetsutövning är meriterande. Mycket av arbetet berör byggnader och byggnaders funktioner på olika sätt. Därför är det även meriterande om du har erfarenhet från bygg- och anläggningssektorn.

Arbetet innebär många kontakter med både företagare och privatpersoner. De behöver både råd och information men också tydliga och klara besked om vad vi kommit fram till i våra kontroller och utredningar. Därför söker vi dig som är bra på att kommunicera både muntligt och skriftligt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du behöver ha god IT-vana och B-körkort.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

R&D Engineer

Ansök    Jun 1    NKT HV Cables AB    Materialkemist
About NKT     NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquar... Visa mer
About NKT    
NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquartered in Denmark and employs 3,900 people. NKT is listed on Nasdaq Copenhagen and realised a revenue of EUR 1.3 billion in 2019. NKT - We connect a greener world. www.NKT.com.

We are looking for an experienced, positive and enthusiastic Material Engineer who can contribute in driving our key development projects going forward!
The position as a Material Specialist in R&D is a broad role since the development projects handle many aspects (such as research, design, material, environmental, installation and producability) of our products. Since NKT has the ambition to renew and trim existing product portfolios, we are now looking to strenghten the team in R&D and development of cable accessories.

Experience within material properties and characterization  
As part of the R&D team You will participate in various cable accessories related R&D projects and assignments that differs in scope and length. 
The team consists of ten persons that works in Alingsås and collaborates with other R&D-teams within NKT. A great deal of interactions with other sites is a normal day to day way of work. 

Other parts of the role:
•    Taking a leading role with regards to material related questions. Specific in the field of Elastomers (EPDM, Silicone), composites and metallics.
•    To be advising and give support to colleagues and internal customers. 
•    To handle material aspects in patents, university collaborations and similar.
•    To act as a generator for ideas in both ongoing projects and in strategic discussions. 

Communicative and with a positive mindset
To perform the tasks requires structure mixed with personal qualities such as be able to work independently, having a strong willingness to change and act effortless between different functions and production sites. You possess excellent communication and interpersonal skills and have the ability to tailor your communication to your audience.  
You see the value of being a team-player and your tools and goals in the process are often the same; honesty, integrity and tolerance. You manage your time effectively to complete projects; adheres to a structured and clear plan. You view problems as challenges and take your experiences with you whenever you face a new one. 
 You thrive in a role where you need to take responsibility and effectively collaborate with multi-disciplinary team members to achieve the project goals. 

Additional your CV also includes:
•    You have typically a MSc. or PhD in Chemical Engineering
•    You have experience working in an R&D environment involving polymer materials
•    Project leader experiences is an advantage
•    It is a merit if you have experience in the field of Intellectual Property and have experience in supporting production and other functions in a corresponding role
•    Positive mindset and excellent communication skills 

Contact and application
Are you looking for a career in a fast-moving, growing and high-tech environment where you will be able to develop on a personal as well as on a career level? Let us know, we are waiting for you!
Please apply at our website at latest June 20th 2021.                         
Personality- and Capacity tests may occur in our recruitment process.
If you have any questions regarding the position, you are very welcome to contact Recruiting Manager Hans Rapp, Manager Acc. R&D, [email protected]
+46 76 147 10 40. In case you have any inquiries about the recruitment process please reach out to Recruiter Ellinor Dahlvid, HR Business Partner [email protected], +46 76 644 68 62. 
Please note that due to the GDPR regulations we cannot accept any applications via e-mail. 

Union representatives
Sveriges Ingenjörer - Peter Kjellsson, +46?733 64 21 34 
Unionen - Mikael Hammarin, +46?455 759 72 

We are looking forward to receive your application!
#LI-NKT

About NKT    
NKT connects a greener world with high-quality power cable technology and takes centre stage as the world moves towards green energy. NKT designs, manufactures and installs low-, medium- and high-voltage power cable solutions enabling sustainable energy transmission. Since 1891, NKT has innovated the power cable technology building the infrastructure for the first light bulbs to the megawatts created by renewable energy today. NKT is headquartered in Denmark and employs 3,900 people. NKT is listed on Nasdaq Copenhagen and realised a revenue of EUR 1.3 billion in 2019. NKT - We connect a greener world. www.NKT.com.

NKT Corporate Movie Visa mindre

Miljöinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås miljöskyddskontor består av ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftninge... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås miljöskyddskontor består av ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren miljöinspektör till vår avdelning Miljö och Vatten eftersom vi nu ska utöka vårt miljöskyddsteam.

Arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas efter erfarenhet och önskemål. Intressanta kompetenser för oss är om du arbetat med tillsyn som gäller buller, vattenskyddsområden, avfall eller förorenade områden. Arbetet kan innebära tillsyn av tillstånds- och anmälningspliktiga verksamheter samt övriga miljöfarliga verksamheter. Även andra områden kan vara aktuella, t ex kemikalier och lantbruk. Vana att arbeta i projekt är önskvärt då tillsyn av mindre verksamheter till viss del bedrivs i projektform. Goda möjligheter finns till kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar.
Vi vill att du har arbetslivserfarenhet som miljöinspektör, gärna med erfarenhet från tillsyn av flera områden inom miljöskydd. Även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande.

Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande.

God IT-vana är ett krav liksom körkort.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen att söka jobb hos oss!ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör enskilda avlopp

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Alingsås miljöskyddskontor består av ca 35 medarbetare som arbetar på uppdrag av miljöskyddsnämnden. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus. Vi erbjuder utv... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Alingsås miljöskyddskontor består av ca 35 medarbetare som arbetar på uppdrag av miljöskyddsnämnden. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus. Vi erbjuder utvecklande och varierande arbetsuppgifter i en god arbetsgemenskap.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en miljöskyddsinspektörer för ett längre vikariat (ca 1.5 år p.g.a. föräldraledighet) till vår avdelning Miljö och Vatten. Du blir en del av vårt avloppsteam som arbetar med tillsyn av enskilda avloppsanläggningar och prövning av tillstånd för enskilda avlopp.

I Alingsås kommun finns ca 4 300 enskilda avlopp som behöver tillsyn. Målet är att alla avlopp ska ha en godtagbar rening för att vi ska kunna skapa en bra miljö i kommunens sjöar och vattendrag. Förutom minskning av utsläpp av näringsämnen och smittämnen så bidrar vårt arbete också till att minska risken för förorening av dricksvattentäkter.

Vi har regelbundna samsynsmöten för arbetet med enskilda avlopp. På dessa möten tas komplexa ärenden upp vilket bidrar till lika bedömning mellan olika handläggare och till hela teamets kompetensutveckling.

Tack vare vårt arbete med enskilda avlopp ser vi idag att näringsbelastning och bakteriehalter minskat i bäckar där vi bedrivit tillsyn. Fortfarande återstår dock arbete för att bidra till att minska problem med övergödning i kommunens sjöar och vattendrag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar.
Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet som miljöskyddsinspektör, gärna med erfarenhet från arbete med enskilda avlopp. Även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande.

Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande.

God IT-vana är ett krav liksom körkort.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till klinisk kemi och transfusionsmedicin, Alingsås

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. Webbplats www.vgregion.se/sas Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr Om vår lediga tjänst Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transf... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrOm vår lediga tjänst
Vi söker en legitimerad biomedicinsk analytiker till vår verksamhet i Alingsås som innefattar klinisk kemi och transfusionsmedicin.

Vi utför analyser och undersökningar för alla lasarettets enheter och kringliggande primärvård. Arbetet innefattar också provtagning av patienter och tappning av blodgivare.

Som serviceenhet har vi patienten i fokus och arbetar ständigt efter arbetssätt som ger mervärde för både patienter och beställare.

Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med möjlighet till personlig utveckling. Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med goda möjligheter till förlängning över sommaren. Tjänstgöring sker enligt schema där kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du förväntas ha god samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett respektfullt och gott bemötande, mot patienter, beställare och arbetskamrater.

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

KOMMINISTER/DISTRIKTSCHEF

Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef på 100 %, till vår kyrka i Stockslycke.Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockslycke, en stadsdel nära Alingsås centrum. Stockslyckekyrkan är en omtyckt mötesplats för många alingsåsare, vardag som helg, men också en naturlig knutpunkt av diakonal karaktär. Distriktet har ett stort antal välbesökta verksamheter som omfattar alla åldrar och engagerar många frivilliga. Arbetslaget består... Visa mer
Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef på 100 %, till vår kyrka i Stockslycke.Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockslycke, en stadsdel nära Alingsås centrum. Stockslyckekyrkan är en omtyckt mötesplats för många alingsåsare, vardag som helg, men också en naturlig knutpunkt av diakonal karaktär. Distriktet har ett stort antal välbesökta verksamheter som omfattar alla åldrar och engagerar många frivilliga. Arbetslaget består förutom distriktschefen av diakon, kantor, församlingspedagog, fritidsledare och vaktmästare. I kyrkan har även barntimmeledare och rytmikpedagog sina arbetsplatser. Vi söker vi dig som är - en god teamledare, teologiskt reflekterad och har en personlig mognad. - har erfarenhet av arbete som präst i församling med ett brett arbetsinnehåll. - har lätt för att möta och samarbeta med dem du möter. Du har erfarenhet av och intresse för ledarskap, verksamhets- och gudstjänstutveckling. Du är utåt-riktad och socialt aktiv, kan skapa och upprätthålla kontakter enskilt, i arbetet och i samhällslivet. Erfarenhet av samverkan med olika aktörer i samhället ser vi som meriterande.Du ser till helheten i arbetslaget och tar ett stort ansvar för arbetsuppgifterna och hur innehållet utvecklas, men du kan även lyfta blicken och se vad som är bäst för pastoratet på en övergripande nivå.Som chef i distrikt Stockslycke kommer du att ingå i pastoratets ledningsgrupp och du kommer att samverka med pastoratets övriga chefer. Vi fäster stor vikt god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är bra om du har körkort och tillgång till bil. Organisatoriskt är du direkt underställd kyrkoherden. Pastoratet är i ett läge där vi behöver se över vår verksamhet och organisation i syfte att hitta kloka lösningar och tänka resurssmart, i detta arbete kommer du att vara delaktig. Tillträde till tjänsten är omgående.Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-669 101, e-post [email protected] företrädare: Jan-Åke Carlsson, KyrkA, tel. 070-5159493, e-post jan-å[email protected] Visa mindre

Miljöspecialist till spännande företag!

Vi söker nu en Miljöspecialist för ett kortare konsultuppdrag till vår välkända kund i Alingsås! Här får du möjligheten att arbeta i en global och innovativ miljö. Uppdraget förväntas starta så snart som möjligt för att pågå till slutet av mars 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag! Om tjänsten I rollen som Miljöspecialist kommer du att genomföra r... Visa mer
Vi söker nu en Miljöspecialist för ett kortare konsultuppdrag till vår välkända kund i Alingsås! Här får du möjligheten att arbeta i en global och innovativ miljö. Uppdraget förväntas starta så snart som möjligt för att pågå till slutet av mars 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Miljöspecialist kommer du att genomföra riskbedömningar för kemikalier där du kommer att arbeta i programmen Chemsoft och Notisum.

Arbetsuppgifter:

- Supporta miljöfunktionen på enheten med bl a:
- Riskbedömningar kemikalier (program Chemsoft)
- Lagefterlevnadskontroller (program Notisum)
- Sammanställning av statistik (Årsrapporten, Miljörapporten och underlag till MR)
- Uppdatering av ledningssystemsdokument


Vem är du?

För att lyckas i rollen som Miljöspecialist krävs det att du är analytiskt och noggrann. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och har relevant utbildning kopplat till tjänsten. Du har goda kunskaper inom svensk miljölagstiftning samt erfarenhet av miljöledningssystem ISO 14001.
Du talar och skriver flytande på svenska och har ett självgående arbetssätt. Har du erfarenhet av att arbeta i systemen Chemsoft och Notisum ser vi det som mycket meriterande.


Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

KOMMINISTER / DISTRIKTSCHEF

Ansök    Aug 12    Svenska Kyrkan i Alingsås    Komminister
Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef på 100 %, till vår kyrka i Stockslycke.Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockslycke, en stadsdel nära Alingsås centrum. Stockslyckekyrkan är en omtyckt mötesplats för många alingsåsare, vardag som helg, men också en naturlig knutpunkt av diakonal karaktär. Distriktet har ett stort antal välbesökta verksamheter som omfattar alla åldrar och engagerar många frivilliga. Arbetslaget består... Visa mer
Till Alingsås pastorat söker vi nu en distriktschef på 100 %, till vår kyrka i Stockslycke.Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockslycke, en stadsdel nära Alingsås centrum. Stockslyckekyrkan är en omtyckt mötesplats för många alingsåsare, vardag som helg, men också en naturlig knutpunkt av diakonal karaktär. Distriktet har ett stort antal välbesökta verksamheter som omfattar alla åldrar och engagerar många frivilliga. Arbetslaget består förutom distriktschefen av diakon, kantor, församlingspedagog, fritidsledare och vaktmästare. I kyrkan har även barntimmeledare och rytmikpedagog sina arbetsplatser. Vi söker vi dig som är - en god teamledare, teologiskt reflekterad och har en personlig mognad. - har erfarenhet av arbete som präst i församling med ett brett arbetsinnehåll. - har lätt för att möta och samarbeta med dem du möter. Du har erfarenhet av och intresse för ledarskap, verksamhets- och gudstjänstutveckling. Du är utåt-riktad och socialt aktiv, kan skapa och upprätthålla kontakter enskilt, i arbetet och i samhällslivet. Erfarenhet av samverkan med olika aktörer i samhället ser vi som meriterande.Du ser till helheten i arbetslaget och tar ett stort ansvar för arbetsuppgifterna och hur innehållet utvecklas, men du kan även lyfta blicken och se vad som är bäst för pastoratet på en övergripande nivå.Som chef i distrikt Stockslycke kommer du att ingå i pastoratets ledningsgrupp och du kommer att samverka med pastoratets övriga chefer. Vi fäster stor vikt god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är bra om du har körkort och tillgång till bil. Organisatoriskt är du direkt underställd kyrkoherden. Pastoratet är i ett läge där vi behöver se över vår verksamhet och organisation i syfte att hitta kloka lösningar och tänka resurssmart, i detta arbete kommer du att vara delaktig. Tillträde till tjänsten är omgående.Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-669 101, e-post [email protected] företrädare: Jan-Åke Carlsson, KyrkA, tel. 070-5159493, e-post jan-å[email protected] Visa mindre

Miljöskyddsinspektör med inriktning mot livsmedel och hälsoskydd

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås miljöskyddskontor består av två avdelningar, Livsmedel & Hälsa och Miljö & Vatten, vilka tillsammans har ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig Miljöskyddsnämnd. Vår främsta uppgift är at... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Alingsås miljöskyddskontor består av två avdelningar, Livsmedel & Hälsa och Miljö & Vatten, vilka tillsammans har ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig Miljöskyddsnämnd. Vår främsta uppgift är att arbeta med myndighetsutövning utifrån Miljöbalken och Livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete tillsammans med prövning och tillsyn står i fokus. Vi arbetar projektinriktat och våra projekt ä kopplade till Sveriges miljömål, Agenda 2030 och Livsmedelskontrollens nationella mål.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Livsmedel & Hälsa arbetar med tillsyn inom hälsoskyddsområdet och livsmedelskontroll. Vi är ett gäng erfarna och engagerade inspektörer som arbetar tillsammans och som nu behöver förstärkning för att klara vårt uppdrag. Tjänstens utformning kommer att anpassas efter intresse, kvalifikationer och erfarenhet hos den som erbjuds arbete.
Livsmedelsteamet består av fyra medarbetare som arbetar med att planera och genomföra kontroll enligt livsmedelslagstiftningen samt fatta beslut på ett respektfullt sätt när så behövs. De arbetar också med registrering av verksamheter, riskklassning, beslut om avgifter och utredning av misstänkta matförgiftningar samt information till livsmedelsföretagare och allmänhet.
Hälsateamet består av tre medarbetare som arbetar med att planera och genomföra tillsyn inom hälsoskyddsområdet och strandskydd samt med fysiskt planering genom gransking av planer och bygglov. Inkomna klagomål inom området hanteras också av teamet som också ställer krav och fattar beslut på ett respektfullt sätt när så behövs. Teamet ansvarar för kommunens miljöövervakning inom luftområdet samt information till både kommuninvånare och verksamhetsutövare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig.
För att lyckas i rollen krävs det att du har goda kunskaper om miljöbalken och/eller livsmedelslagstiftningen men också om förvaltnings- och kommunallagen. Du behöver också har god förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.
Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av arbete med tillsyn inom hälsoskyddsområdet och/eller kontroll inom livsmedelsområdet. Du behöver vara bekväm i myndighetsrollen, kunna göra objektiva bedömningar utifrån gällande lagstiftning och våga fatta beslut.
Du behöver kunna uttrycka dig väl och lättförståeligt i tal och skrift även om budskapet är komplicerat. Du har lätt för att samarbeta, trivs med att ingå i ett arbetslag men har också förmåga att arbeta självständigt och du tycker om att möta människor. Du är utåtriktad, lyhörd, pålitlig, har ett gott bemötande samt värdesätter erfarenhetsutbyte kollegor emellan. Du är metodisk och tar ansvar för både dina och gruppens arbetsuppgifter så att vi tillsammans kan nå våra mål. Det är viktigt att du vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling, en god trygg arbetsmiljö och teamets gemensamma framgång och resultat.
För tjänsten krävs att du har B-körkort.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Miljöskyddsinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås miljöskyddskontor består av två avdelningar, Livsmedel & Hälsa och Miljö & Vatten, vilka tillsammans har ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig Miljöskyddsnämnd. Vår främsta uppgift är at... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Alingsås miljöskyddskontor består av två avdelningar, Livsmedel & Hälsa och Miljö & Vatten, vilka tillsammans har ca 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig Miljöskyddsnämnd. Vår främsta uppgift är att arbeta med myndighetsutövning utifrån Miljöbalken och Livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete tillsammans med prövning och tillsyn står i fokus. Vi arbetar projektinriktat och våra projekt ä kopplade till Sveriges miljömål, Agenda 2030 och Livsmedelskontrollens nationella mål.


ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Livsmedel & Hälsa arbetar med tillsyn inom hälsoskyddsområdet och livsmedelskontroll. Vi är ett gäng erfarna och engagerade inspektörer som arbetar tillsammans och som nu behöver förstärkning för att klara vårt uppdrag. Tjänstens utformning kommer att anpassas efter intresse, kvalifikationer och erfarenhet hos den som erbjuds arbete.
Livsmedelsteamet består av fyra medarbetare som arbetar med att planera och genomföra kontroll enligt livsmedelslagstiftningen samt fatta beslut på ett respektfullt sätt när så behövs. De arbetar också med registrering av verksamheter, riskklassning, beslut om avgifter och utredning av misstänkta matförgiftningar samt information till livsmedelsföretagare och allmänhet.
Hälsateamet består av tre medarbetare som arbetar med att planera och genomföra tillsyn inom hälsoskyddsområdet och strandskydd samt med fysiskt planering genom gransking av planer och bygglov. Inkomna klagomål inom området hanteras också av teamet som också ställer krav och fattar beslut på ett respektfullt sätt när så behövs. Teamet ansvarar för kommunens miljöövervakning inom luftområdet samt information till både kommuninvånare och verksamhetsutövare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig.
För att lyckas i rollen krävs det att du har goda kunskaper om miljöbalken och/eller livsmedelslagstiftningen men också om förvaltnings- och kommunallagen. Du behöver också har god förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.
Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av arbete med tillsyn inom hälsoskyddsområdet och/eller kontroll inom livsmedelsområdet. Du behöver vara bekväm i myndighetsrollen, kunna göra objektiva bedömningar utifrån gällande lagstiftning och våga fatta beslut.
Du behöver kunna uttrycka dig väl och lättförståeligt i tal och skrift även om budskapet är komplicerat. Du har lätt för att samarbeta, trivs med att ingå i ett arbetslag men har också förmåga att arbeta självständigt och du tycker om att möta människor. Du är utåtriktad, lyhörd, pålitlig, har ett gott bemötande samt värdesätter erfarenhetsutbyte kollegor emellan. Du är metodisk och tar ansvar för både dina och gruppens arbetsuppgifter så att vi tillsammans kan nå våra mål. Det är viktigt att du vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling, en god trygg arbetsmiljö och teamets gemensamma framgång och resultat.
För tjänsten krävs att du har B-körkort.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
I denna rekrytering avböjer vi erbjudanden från rekryteringsföretag och liknande tjänsteföretag. Visa mindre

KOMMINISTER / BITRÄDANDE KYRKOHERDE

Ansök    Aug 12    Svenska Kyrkan i Alingsås    Komminister
Till Alingsås pastorat söker vi nu en komminister för en tillsvidareanställning med omfattningen 100 %.Tjänsten är pastoratsövergripande med placering på vår pastoratsexpedition som är belägen centralt i Alingsås.Tyngdpunkten i tjänsten ligger i att tillsammans med kyrkoherden arbeta på en övergripande nivå med att utveckla, bevara och fördjupa alla delar av verksamheten i ett läge där vi behöver se över densamma, hitta kloka lösningar samt tänka resurssma... Visa mer
Till Alingsås pastorat söker vi nu en komminister för en tillsvidareanställning med omfattningen 100 %.Tjänsten är pastoratsövergripande med placering på vår pastoratsexpedition som är belägen centralt i Alingsås.Tyngdpunkten i tjänsten ligger i att tillsammans med kyrkoherden arbeta på en övergripande nivå med att utveckla, bevara och fördjupa alla delar av verksamheten i ett läge där vi behöver se över densamma, hitta kloka lösningar samt tänka resurssmart. Du kommer att arbeta nära våra sex distriktschefer och vara ett stöd för dem i olika frågor, men du kommer även att samarbeta mycket med kanslichef, fastighetschef, kyrkogårdschef samt HR-generalist.Till viss del kommer du att arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar.I tjänsten ingår du i pastoratets ledningsgrupp och är direkt underställd kyrkoherden.Vi söker dig som:-         Har erfarenhet av och stort intresse för utveckling av verksamhet och ledarskap.-         Är en god förkunnare, teologiskt reflekterad och har en personlig mognad.-         Har en blick för helheten.-         Är lösningsorienterad och prestigelös.-         Har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.-         Har arbetat dels som präst men också med arbetsuppgifter liknande ovanstående i några år.Tillträde till tjänsten är omgående.Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:Kyrkoherde Katarina Egfors Härnring, tel. 0322-669 101, e-post [email protected] företrädare: Jan-Åke Carlsson, KyrkA, tel. 070-5159493, e-post jan-å[email protected] Visa mindre

Miljöinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås miljöskyddskontor består av 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen d... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås miljöskyddskontor består av 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete ihop med provning och tillsyn står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två erfarna inspektörer till vår avdelning Miljö och Vatten. Vi behöver förstärkning i vårt avloppsteam med tillsyn av enskilda avloppsanläggningar och i vårt miljöskyddsteam med tillsyn inom förorenade områden.

Arbetsuppgifterna kan anpassas en del efter erfarenhet och önskemål. Det kan innebära tillsyn av tillstånds- och anmälningspliktiga verksamheter samt övriga miljöfarliga verksamheter. Även andra områden kan vara aktuella, t ex kemikalier och lantbruk. Vana att arbeta i projekt är önskvärt då tillsyn av mindre verksamheter till viss del bedrivs i projektform.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar.
Vi vill att du har arbetslivserfarenhet som miljöinspektör, gärna med erfarenhet från förorenade områden och/eller avloppsområdet. Även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande.

Vi söker dig som har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har ett trevligt och professionellt bemötande.

God IT-vana är ett krav liksom körkort.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Miljöutredare , vikariat

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås miljöskyddskontor består av 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen d... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås miljöskyddskontor består av 30 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete ihop med provning och tillsyn står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget ingår att planera, administrera och leda arbetet med Alingsås kommuns miljömålsuppföljning. Miljöuppföljningen utgår från de lokala miljömålen och är ett komplement till kommunens ordinarie årsredovisning och ett underlag för kommunens budgetarbete. De lokala miljömålen ska revideras och miljöuppföljningen blir ett viktigt underlag i den processen.
Ditt uppdrag är att ta fram relevant data och göra analyser av miljötillståndet i kommunen. Arbetet innebär samarbete med medarbetare inom såväl miljöskyddskontoret som kommunens övriga förvaltningar och bolag.
Till stöd har du kommunens miljöstrateg som ansvarar för övergripande processledning.

KVALIFIKATIONER
Det är önskvärt med flerårig akademisk utbildning i miljövetenskap eller annan relevant likvärdig flerårig utbildning.
Det är även önskvärt med erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av projektledning.
Du är van att arbeta strukturerat och självständigt. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i olika sakområden och har mycket god analytisk förmåga. Du gillar att vara spindeln i nätet, är lyhörd och har lätt för att knyta kontakter och samarbeta. Du har god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre