Lediga jobb som Bibliotekarie i Alingsås

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Vi söker dig som älskar att arbeta för och med ungdomar och ge en god service till våra besökare. Folkbiblioteken tillhör Kultur- och utbildningsförvaltningen och avdelningen Kultur, turism & evenemang. Inom verksamh... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Vi söker dig som älskar att arbeta för och med ungdomar och ge en god service till våra besökare.
Folkbiblioteken tillhör Kultur- och utbildningsförvaltningen och avdelningen Kultur, turism & evenemang. Inom verksamheten så ryms bl a 3 bibliotek, museum, konsthall, teaterscen/biograf och en omfattande programverksamhet. Huvudbiblioteket och konsthallen ligger i ett nyligen renoverat kulturhus, centralt och strategiskt placerat i Alingsås.ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med kollegorna i arbetslaget för barn och unga skapar du ett brett och spännande utbud. Tjänstens främsta målgrupp är unga vuxna och ingår i ett miniarbetslag med ytterligare en barn- och ungdomsbibliotekarie samt en gymnasiebibliotekarie. Det finns stora möjligheter att påverka innehållet så länge det ligger inom ramen för antagna politiska mål och fattade beslut.
Programaktiviteter genomförs ofta tillsammans med andra verksamheter i kulturhuset, integrationsavdelningen, gymnasiet och/eller fritidsgården.

KVALIFIKATIONER
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning vi bedömer likvärdig.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Biblioteksguide

Ansök    Sep 24    Alingsås kommun    Bibliotekarie
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistby... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Alingsås kulturhus innefattar bibliotek, konsthall, museum samt scen för teater och film.

ARBETSUPPGIFTER
Är du ny i Sverige och nyfiken på att arbeta på bibliotek? Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta för att kunna möta de behov och den efterfrågan som uppstått i och med att biblioteken i allt högre grad besöks och används av nyanlända.

Du kommer att arbeta som biblioteksguide på biblioteket i Alingsås. Huvudsakligen innebär tjänsten att arbeta som värd i biblioteket och du använder din språkliga kompetens för att möta våra användares behov. I samband med anställningen kommer du även att genomgå en utbildning där du under perioden får grundläggande kunskaper inom biblioteksverksamhet.

I tjänsten ingår arbetsuppgifter så som:

- Vara behjälplig för användarna med kopiering, utskrifter, datoranvändning med mera.

- Bokuppsättning och reservationshantering.

- Delta i olika läsfrämjande projekt på ditt modersmål för att stärka barn och ungas läslust och språkutveckling. Det kan vara exempelvis sagostunder, boktips med mera.

KVALIFIKATIONER
Du har genomgått gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning i ditt hemland. Meriterande är om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete eller serviceyrke samt om du har goda tekniska kunskaper. För att kunna tillgodogöra dig utbildningen krävs kunskaper inom svenska språket och att du har genomgått SFI-utbildning. Utbildningen kräver även viss digital kompetens samt kommunikativ förmåga.

Vidare har du förmåga att arbeta både självständigt och med gemensamma arbetsuppgifter. Social kompetens är ytterst viktig för att på bästa sätt kunna möta våra användare. Du är kommunikativ, lyhörd, utåtriktad samt serviceinriktad.

Då anställningen kommer att vara placerad i Alingsås ser vi gärna att du är bosatt i Alingsås kommun eller närliggande kommuner.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Gymnasiebibliotekarie

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningen består av verksamhetsområdena; Utbildning, kultur, turism och evenemang, anläggning och fritid samt Integration och arbetsmarknad. Den gemensamma förvaltningen omfattas av ca. 475... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningen består av verksamhetsområdena; Utbildning, kultur, turism och evenemang, anläggning och fritid samt Integration och arbetsmarknad. Den gemensamma förvaltningen omfattas av ca. 475 medarbetare.

Alströmergymnasiet i Alingsås kommun är en stor gymnasieskola med ca 1250 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Skolan är indelad i 6 sektorer med en rektor som chef i varje sektor och tillsammans är vi drygt 190 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som bibliotekarie kommer du att ha ansvar för inköp av media, litteratur- och informationsvägledning samt samarbeta med lärare där ni tillsammans kan erbjuda de studerande goda möjligheter att lyckas med sina studier. Du kommer att arbeta i en framtidsinriktad organisation där samarbete med riktade insatser och stöd i bland annat läsning, språkutveckling och informationskompetens ökar möjligheterna att möta elevernas behov. I rollen ingår även att driva bibliotekets verksamhet framåt utifrån gemensamma riktlinjer

Den här tjänsten är placerad på skolbiblioteket vid Alströmergymnasiet och arbete förekommer även på folkbiblioteket, som är en del av Alingsås kulturhus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Krav för tjänsten är att du har en god språklig och kommunikativ förmåga, i både tal och skrift. Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av arbete som bibliotekarie inom skola samt erfarenhet av läsfrämjande arbete och kunskap om ungas litteratur och digitala verklighet.

För att trivas i rollen som bibliotekarie hos oss har du intresse av att söka, organisera och tillgängliggöra information samt förmedla kultur till elever och besökare. Du trivs även med att vara omgiven av många olika människor och har ett serviceinriktat förhållningssätt samt är lyhörd för besökarnas behov och förutsättningar.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre