Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Alingsås

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Gryning söker jour-och familjehem

Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden. ARBETSUPPGIFTER Konsulentstödda jour- och familjehem Som konsu... Visa mer
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden.

ARBETSUPPGIFTER
Konsulentstödda jour- och familjehem

Som konsulentstött jour- eller familjehem tar ni emot barn och ungdomar för en kortare eller längre tid. Ni får en ekonomisk ersättning som gör det möjligt för en vuxen att vara hemma på hel- eller deltid. Därutöver får ni kontinuerligt stöd av Grynings medarbetare och extern handledning, regelbunden fortbildning, tillhörighet i en grupp av andra jour- och familjehem och möjlighet till avlastning. Innan ni blir ett jour- eller familjehem inom Gryning genomgår ni en utredning.

KVALIFIKATIONER
Vem kan bli jour- eller familjehem?

Ett jour- eller familjehem är en familj som vill öppna sin dörr och famn för någon annans barn. Familjesituationen är inte avgörande. Det som är viktigt är livserfarenhet, personlig mognad samt en trygg och stabil livssituation. Tidigare uppdrag eller erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar är meriterande. Det är en fördel om ni är 30 år eller äldre. Ni kan inte förekomma i polisens brotts- och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder eller kronofogdens register och det ska finnas ett ledigt, möblerat sovrum till det placerade barnet.
En viktig uppgift är att stödja barnets relationer till sin biologiska familj.

ÖVRIGT
Ersättning och stöd
Våra familjer erhåller en ekonomisk ersättning för uppdraget. Ersättningen utgörs av omkostnad, som ska täcka de utgifter för barnet samt arvode som är en ersättning för utfört arbete.

Låter detta intressant? Kontakta Sofia Eriksson, familjehemskonsulent, för mer information.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Gryning Sunnerö i Alingsås söker nattassistent med sovande jour

Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden. HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022. V... Visa mer
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden.

HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022.
Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Vi söker nu nattassistent med sovande jour för tillsvidareanställningar på deltid 41%.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär det att vara nattassistent på Sunnerö?

Under natten ligger fokus på att upprätthålla stabilitet, trygghet och säkerhet. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätthålla miljöarbetet kvällstid och finnas tillgänglig för våra barn samt att göra observationer och enklare dokumentation. Utförande av dagliga rutiner ingår i rollen. Nattetid arbetar två personer, en vaken natt och du som har sovande jour.

KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Vi söker dig som har pågående högskoleutbildning inom området alternativt lämplig
gymnasieutbildning, t ex inom vård/omsorg eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du är en förebild och har förmåga att skapa trovärdiga och stabila relationer. Du är en del i den struktur som tydliggör och härbärgerar barnens problematik och har förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder

• En möjlighet att få vara en del i att tillsammans med andra forma och utveckla verksamheten
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socialpedagog till beroendestöd, vikariat

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga och avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Hos oss på enheten för beroendestöd finns en stor erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi är stolta över vår verksamhet som i egen regi erbjuder en bredd av olika evidensbaserade behandlingsmetoder. Enheten innefattar dels Return som utför strukturerade samtal, anhöriggrupper etc, och dels beroendstödsteamet som arbetar med psykosocialt- motivations- och praktiskt stöd. Socialmedicinska mottagningen är också en del av verksamheten där vi bidrar med den sociala delen av arbetet tillsammans med sjukvården.

Vi söker nu en socialpedagog till ett sommarvikariat som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Välkommen med din ansökan till oss!

ARBETSUPPGIFTER
I beroendestödsteamet arbetar tre socialpedagoger samt en verksamhetssamordnare. De som jobbar här har utbildning i Återfallsprevention, CRA, MET, HAP med mera och MI används som verktyg i det dagliga arbetet.

På uppdrag av socialsekreterare erbjuder beroendestödsteamet psykosocialt stöd i olika former, både emotionellt och praktiskt. Insatserna utformas efter klientens behov och ska syfta till att förbättra den enskildes livssituation. Insatserna kan gälla olika livsområden men fokus ska ligga på beroendeproblematiken, varav insatsen ska ge förutsättningar för den enskilde att minska eller upphöra med sitt missbruk.

Exempel på insatser som beroendestödsteamet erbjuder är motiverande samtal, stödja den enskilde i kontakten med andra myndigheter såsom socialtjänst och sjukvård, uppmuntra till sysselsättning för att bryta isolering med mera. Alkohol-och drogtester utförs även vid behov. Tillsammans med den enskilde upprättas en genomförandeplan som beskriver klientens kortsiktiga samt långsiktiga mål.

Beroendestödsteamet arbetar med stöd och motivationsarbete för klienter både i kommunens boenden samt i deras egna bostäder. Beroendestöd riktar sig till personer med komplex samsjuklighet där stödbehovet kan bedömas som stort. Man arbetar tillsammans i teamet med och runt klienten och samverkar med andra aktörer för klientens bästa. Du arbetar utifrån kontaktmannaskap med att stödja klienten på olika sätt.

Några av dina arbetsuppgifter är:
- Upprätta genomförandeplaner tillsammans med klienten
- Samverka med myndigheter och andra aktörer för att stödja klienten
- Följa med klienter på olika möten, både interna som externa
- Delta vid hembesök
- Stöd för en fungerande vardag med att exempelvis upprätta veckoschema och påminna om att betala räkningar
- Delta vid, och eventuellt utföra, drog-och alkoholtester

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, social/behandlingspedagog eller så kanske du utbildar dig till socionom eller inom likvärdigt yrkesområde. Alternativt har du annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. För tjänsten krävs B-körkort.

Du har kunskap om missbruk, beroende och samsjuklighet. För uppdraget krävs goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift. Det är meriterande om du tidigare vana av att arbeta med personer med beroendeproblematik.

Du har en personlig mognad och visar det genom att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du har god förmåga att skapa tillitsfulla och professionella
relationer och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi ser det som en självklarhet att du har ett stort engagemang för målgruppen.

För denna tjänst kommer vi att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.

ÖVRIGT
På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Söker du ett engagerande sommarjobb? Du kanske är just den Gryning behöver

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Gryning är ett kommunalt bolag med samhällsengagemang som erbjuder HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stö... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Gryning är ett kommunalt bolag med samhällsengagemang som erbjuder HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi har fantastiska medarbetare som varje dag gör skillnad för de barn, ungdomar, familjer och vuxna som är hos oss.

Grynings enheter finns i Västra Götaland och spänner över en rad olika typer av verksamheter, här finns därför många möjligheter att hitta något som passar dig. Om du vill veta mer om våra enheter och deras målgrupper gå gärna in på vår hemsida www.gryning.se och läs mer.
Kanske har vi ett sommarjobb som passar just dig som studerar? Eller ett timvikariat som passar dig som slutat arbeta och har tid och engagemang för att bidra till positiv förändring i någons liv?


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Beroende på din utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet kan det vara aktuellt med olika roller hos oss. Gemensamt för dem är att du i ditt arbete fungerar som ett stöd för våra klienter i deras vardagliga rutiner, du skapar trygghet och stabilitet och arbetar i nära samarbete med dina kollegor. Om du har en akademisk examen ingår även att arbeta med behandlings- och utredningsarbete. Vårt arbete sker på uppdrag av socialtjänsten och i nära samarbete med det nätverk som våra klienter har runt sig. Vi har verksamhet dygnet runt vilket innebär att du kommer att arbeta på schema med oregelbundna arbetstider.


KVALIFIKATIONER
Vem är Du?

Vi söker dig som har pågående högskoleutbildning eller annan lämplig relevant gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har en psykisk robusthet och förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet. Du kan arbeta såväl självständigt som i team är lyhörd samt trygg i dig själv och har lätt för att skapa relationer till andra människor. Då resor kan förekomma i arbetet är körkort ett krav.

ÖVRIGT
Vi erbjuder

• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• En möjlighet att skaffa viktig erfarenhet och växa i din nya eller kommande yrkesroll

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om vår verksamhet kan du kontakta biträdande enhetschef eller enhetschef via:

BARN OCH FAMILJ
Bergiusgården Ljungskile Susanne Engelbrektsson [email protected]
Boda Familjecentrum Borås Therese Klarström [email protected]
Familjecentrum Fyrbodal Vänersborg Veronica San Martin [email protected]
Hagen Kullavik Rikard Viberg [email protected]
Kristinedal Fengersfors Matilda Jönsson [email protected]
Solsidan Skara Majlinda Bunjaku [email protected]

UNGDOM
Hagen Kullavik Lars Eriksson [email protected]
Lilla Torp Göteborg Espen Lunde [email protected]
Ramnås Borås Dimitri Alemos [email protected]
Söderåsen Västra Götaland Annika [email protected]


LSS
Claesborg Skövde Anna Thörnqvist [email protected]

HEDERSRELATERAT VÅLD OCH FÖRTRYCK & SKYDDAT BOENDE
Villa Vidar Västra Götaland Annika [email protected]

Ange i ansökan vilken eller vilka enheter din ansökan i första hand avser.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Mjörnviksholm Nytida söker boendestödjare under sommaren!

Mjörnviksholm Nytida söker dig som vill vara med i vårt team som boendestödjare under sommaren! Vänta inte, skicka in ett personligt brev samt CV redan idag! Kul att du hittade hit! Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här ... Visa mer
Mjörnviksholm Nytida söker dig som vill vara med i vårt team som boendestödjare under sommaren! Vänta inte, skicka in ett personligt brev samt CV redan idag!

Kul att du hittade hit!

Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Vad gör vi?

Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta vuxna psykosocial problematik. Tillsammans städar vi, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, aktiviteter, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Du kommer arbeta på rullande schema - dag och kväll och var tredje helg. Körkort är ett krav.

Vi är måna av våra anställda
Vi vill att våra anställda skall trivas, växa och utvecklas, därför satsar vi på:

- Introduktion och bredvidgång

- Bra schema - arbete var tredje helg

- Förmånsportal med rabatter

- Kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- Tydliga arbetssätt och stöd för att ge den bästa omsorgen till våra boende

Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.

- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.

- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.

Om Mjörnviksholm

Nytida Mjörnviksholm ligger vackert beläget vid sjön Mjörn i utkanten av Alingsås. Här finns 39 korttidsplatser för personer från 21 år utan övre åldersgräns. Våra boende har en psykiatrisk problematik och ofta samsjuklighet med olika typer av missbruk.

På Nytida Mjörnviksholm arbetar vi i team bestående av boendestödjare och sjuksköterskor. Det centrala i arbetat med boende är Genomförandeplan som vi formulerar tillsammans med boende utifrån placerande kommuns uppdrag. Vi har en helhetssyn på individen och utgår från såväl styrkor och resurser som utmaningar och behov och fokus ligger på att skapa och upprätta hållbara rutiner i vardagen gällande mat, medicin, motion, dygnsrytm och meningsfulla aktiviteter.Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

-lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.

- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Du har lägst gymnasieutbildning, gärna inom vård och omsorg eller liknande. Vi söker dig som kan ge god service, är noggrann, ansvarsfull, serviceinriktad och självständig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Vi ser gärna att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Du har god datorvana och gärna erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2024-05-05

Har du frågor? Kontakta gärna: Linda Ståhlgren på 0725-70 07 37 eller [email protected]

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Visa mindre

Sommarvikarier till Humana Vintergatan HVB

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar! Om tjänsten: Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. ... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar!Om tjänsten:

Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande.Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.Tjänsten gäller timanställning/sommarvikariat.Arbetsuppgifter:

Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som stöttning vid städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Motivation är en färskvara och vårt arbete innebär att dagligen motivera våra ungdomar.Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar man för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen. Under ordinarie kontaktpersons sommarsemester träder någon annan in som ansvarig.

 


Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.Vem är du?

Vi söker dig som har en avslutad eller pågående högskoleutbildning inom området, alternativt lämplig/relevant eftergymnasial eller gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är lugn, trygg och ansvarstagande samt har en förmåga att skapa tillitsfulla relationer. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmåga att sätta gränser vid behov. Då arbetet innefattar en del bilkörning är körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag från och misstanke- och belastningsregister.
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift


- B-körkort


- Du kan arbeta under semesterperiod i sommar.Meriterande:- Minst 2 års relevanta eftergymnasiala studier alt. pågående studier

- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar

- Erfarenhet av dokumentation/journalföring

- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LABVi erbjuder

Ett roligt och utvecklande sommarjobb/timanställning. Möjlighet till egen utveckling genom erfarenheter och tillgång till digitala utbildningar på Humanas Lärportal.

Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vad händer nu?

Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna din ansökan redan idag!


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-729 33 04, [email protected] eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Gryning Sunnerö i Alingsås söker behandlingspedagog

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Grynings HVB Sunnerö öppnade i Alingsås i november 2022. Verksamheten vänder sig till ensamplacerade barn 8 till och med 11 år som har behov av omsorg, behandling och komple... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Grynings HVB Sunnerö öppnade i Alingsås i november 2022. Verksamheten vänder sig till ensamplacerade barn 8 till och med 11 år som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Vi söker nu behandlingspedagog.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Behandlingspedagoger och behandlingssekreterare har ett gemensamt ansvar för barnen som bor på Sunnerö. Vi arbetar miljöterapeutiskt med ett lågaffektivt bemötande och vi möter barnen med trygghet och omsorg.
Som behandlingspedagog är du delaktig i de dagliga aktiviteterna. Du har kontakt med olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och i viss mån socialtjänst. Dokumentation och beteendeobservationer ingår i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Du har eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn. Det är meriterande om du har arbetat med barn som har någon form av neuropsykiatrisk diagnos, trauma och/eller beteendeproblematik. Det är också meriterande om du har erfarenhet av metoder och förhållningssätt för att möta barn och unga i samhällets vård.

ÖVRIGT
Vi erbjuder

• En möjlighet att få vara en del i att tillsammans med andra forma och utveckla en relativt nystartad verksamhet
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana.  Om Vintergatans HVB: Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa föru... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. Om Vintergatans HVB:

Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningarna för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. 


Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.Vår vision är att det ska vara gott nog för mitt eget barn att bo på Vintergatan. Vi arbetar relationsskapande och med mycket omsorg om de ungdomar vi möter. Vi tror på att förändring alltid är möjlig och att alla kan påverka och förändra sin livssituation. Vi är sociala vareleser som har behov av att relatera till andra människor och förtroende och tillit är grunden till förändring. Ett lågaffektivt bemötande är ett viktigt verktyg i mötet med våra ungdomar.

Arbetsuppgifter:

Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som städ, tvätt och matlagning med den unge, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Dagliga motiverande samtal är en viktig del i vårt arbete.


Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakt med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen.


Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.Vem är du?

- Minst två års relevant eftergymnasial utbildning. Högskoleutbildning har företräde.

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

- B-körkort är ett krav

- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar

- Vi söker någon med driv och engagemang och som gillar att vara kreativ i sitt arbete med att nå fram till den unge och hitta lösningar

 


Meriterande:

- Erfarenhet av dokumentation/journalföring

- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB


Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.Vi erbjuder

Ett varierande och roligt arbete där humor och allvar avlöser varandra under arbetspasset. 

Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.Vad händer nu?

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlings Assistent

Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på boendet fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet, som städning, matlagning och tvätt. Du arbetar i team tillsammans med behandlingspedagoger och hjälper till att bygga relationer och motivera till förändring. Du är en engagerad person som är stresstålig och van att arbeta med utsatta män... Visa mer
Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på boendet fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet, som städning, matlagning och tvätt.
Du arbetar i team tillsammans med behandlingspedagoger och hjälper till att bygga relationer och motivera till förändring. Du är en engagerad person som är stresstålig och van att arbeta med utsatta människor.
Bakgrundkrav:
Vi vill att du har minst en gymnasieutbildning i botten. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer, till exempel från psykiatrin, LSS-omsorgen, kriminalvården eller HVB-hem.
Vi ställer stora krav på din personliga lämplighet. Du som ska arbeta som behandlingsassistent hos oss behöver vara stabil, stresstålig och trygg i dig själv. Det är viktigt att du är bra på att kommunicera och bygga relationer.
Jobbet som behandlingsassistent är utmanande och utvecklande men ställer stora krav. Du behöver klara av att sätta gränser. men också vara lyhörd, engagerad och respektfull.
Du behöver kunna god svenska både i tal och skrift samt ha B-körkort.
Du är van vid dokumentation, journalföring. Visa mindre

Metodutvecklare till LSS boende

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Har du ett stort intresse för att arbeta med människor? Vill du vara med och utveckla och kvalitetssäkra vår avdelning? Är du bra på att handleda och inspirera? Gillar du utmaningar och tycker om att arbeta självständigt?

Nu söker vi metodutvecklare till Avdelning LSS boende och arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt uppdrag med stor möjlighet att påverka och utforma arbetet tillsammans med kollegor och enhetschefer.

I uppdraget ingår att förtydliga arbetssätt, metoder inom t.ex. delaktighetsprocessen samt se till att överenskomna pedagogiska rutiner efterlevs. Du kommer främst att arbeta tillsammans med metodutvecklare inom avdelningen för boende och arbete. Vi har ca 20 boenden inom LSS. Du kommer att arbeta på uppdrag av enhetschef och ni kommer tillsammans planera arbetet.

Fokus kommer ligga på att utbilda, implementera och handleda våra stödassistenter och stödpedagoger i vårt pedagogiska förhållningssätt samt att ge dem pedagogiska verktyg för att anpassa och ge rätt stöd till de individer de möter för att personen ska kunna vara huvudpersonen i sitt liv.

Du kommer även arbeta med att öka kunskapen om social dokumentation samt att arbeta med kartläggningar. Utöver detta kommer du arbeta avdelningsövergripande med omvärldsbevakning, utveckling och kvalitetssäkring, arbeta fram utbildningsmaterial samt arbeta fram rutiner tillsammans med övriga metodutvecklare inom LSS.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kandidatexamen inom pedagogiskt, socialt och/eller funktionshinderområdet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig. Meriterande för tjänsten är MI-utbildning eller liknande. Det är önskvärt att du har goda kunskaper inom autism och AKK. Som metodutvecklare har du goda kunskaper om LSS, funktionsvariationer samt erfarenheter från olika metoder i arbetet med personer med funktionsvariation.

Du har också goda kunskaper om lagar som styr verksamheten och att arbeta med social dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsutvecklande uppdrag samt implementera ut på enhetsnivå. Du arbetar strukturerat, är noggrann och förmår att samordna och koordinera flertalet kontakter och uppdrag. Du planerar, driver och fullföljer processer. Du har en förmåga att arbeta med förändring och implementering i verksamheterna. Du har god datorvana och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Till dina personliga egenskaper hör lyhördhet, social förmåga och servicekänsla, men också en förmåga att självständigt initiera och driva förbättringsarbete. Du ser möjligheter framför hinder och tycker att det är roligt med förändring och nytänkande. Du har ett pedagogiskt och metodiskt syn- och arbetssätt. Vidare ser vi gärna att du är strukturerad, målmedveten och har ett stort engagemang inför dina arbetsuppgifter. Som person är du trygg och har social säkerhet. Du kan skapa och bibehålla relationer. Du bidrar till god arbetsmiljö och främjar ett gott samarbete, internt såväl som externt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande. Du lyssnar och kan omvandla din kunskap så att den blir till ett stöd för andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom/Socialpedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om Humana Vintergatan Humana Vinte... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.


Om Humana Vintergatan


Humana Vintergatan är ett litet familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vintergatan arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande.


De unga bor i möblerade lägenheter om 1 rok i nära anslutning till vår baslägenhet som är bemannad dygnet runt. Verksamheten är integrerad i ett bostadsområde centralt i Alingsås. Vi har god erfarenhet av att ta emot ungdomar direkt ifrån SIS-institution eller från avgiftning. Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller Lvu §§ 2 och 3. 


Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:


- Förändring är möjligt

- Vi blir till i möten med andra

- Vi är inga offer utan vi har grundförutsättningar för egna val

- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra

- Förtroende och tillit är basen för SAM – SKAPANDE

- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete


Vi som arbetar på Vintergatan är engagerade med stor kompetens och erfarenhet och vill göra skillnad i unga människors liv. Goda relationer och tillit ser vi som basen för ett framgångsrikt vård- och behandlingsarbete. 


Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.


Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser såsom till exempel ADHD, ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.


Arbetsuppgifter


Som behandlimngspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Då arbetsdagens förutsättningar snabbt kan förändras behöver du vara flexibel och inkännande. 


Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för den unges planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Kontaktpersonen ansvarar för upprättandet av genomförandeplanen, revideringen av densamma samt skriver sammanfattningar till socialtjänsten. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakten med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för den unge. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Vårt dagliga arbete innebär varierande arbetsuppgifter såsom att stötta den unge i den dagliga livsföringen (städ, tvätt, matlagning, budget osv), att stötta den unge att komma iväg till daglig sysselsättning (skola, praktik, arbete), dagliga motiverande samtal med den unge eller att samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners.Som anställd på Vintergatan arbetar vi tillsammans för egen personlig utveckling genom utbildningar, handledning och värdegrundsarbete.


Vem är du?

- Socionom, socialpedagog eller annan likvärdig högskoleutbildning. OBS högskoleutbildning krävs.

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

- Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.

- B-körkort


Meriterande:


- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar


- Erfarenhet av dokumentation/journalföring


- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI eller LAB
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid, nattid och helg. 100% tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Lön: Lön sätts utifrån individuell överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 5/10 men vänta inte med din ansökan då urvalsprocessen kan komma att starta tidigare.


Vad händer nu?

Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected]Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om Humana Vintergatan Humana Vinte... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.


Om Humana Vintergatan


Humana Vintergatan är ett litet familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vintergatan arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande.


De unga bor i möblerade lägenheter om 1 rok i nära anslutning till vår baslägenhet som är bemannad dygnet runt. Verksamheten är integrerad i ett bostadsområde centralt i Alingsås. Vi har god erfarenhet av att ta emot ungdomar direkt ifrån SIS-institution eller från avgiftning. Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller Lvu §§ 2 och 3. 


Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:


- Förändring är möjligt

- Vi blir till i möten med andra

- Vi är inga offer utan vi har grundförutsättningar för egna val

- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra

- Förtroende och tillit är basen för SAM – SKAPANDE

- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete


Vi som arbetar på Vintergatan är engagerade med stor kompetens och erfarenhet och vill göra skillnad i unga människors liv. Goda relationer och tillit ser vi som basen för ett framgångsrikt vård- och behandlingsarbete. 


Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.


Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser såsom till exempel ADHD, ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.


Arbetsuppgifter


Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Då arbetsdagens förutsättningar snabbt kan förändras behöver du vara flexibel och inkännande. 


Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för den unges planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Kontaktpersonen ansvarar för upprättandet av genomförandeplanen, revideringen av densamma samt skriver sammanfattningar till socialtjänsten. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakten med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för den unge. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Vårt dagliga arbete innebär varierande arbetsuppgifter såsom att stötta den unge i den dagliga livsföringen (städ, tvätt, matlagning, budget osv), att stötta den unge att komma iväg till daglig sysselsättning (skola, praktik, arbete), dagliga motiverande samtal med den unge eller att samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners.

 


Vem är du?

- Socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller annan likvärdig utbildning (minst 2 år eftergymnasial utbildning).

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

- Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.

- B-körkort


Meriterande:


- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar


- Erfarenhet av dokumentation/journalföring


- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI eller LABArbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid, nattid och helg. 75-100  % tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en visstidsanställning.

Lön: Lön sätts utifrån individuell överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse. Vänta inte med ansökan då utvalsprocessen startar direkt.


Vad händer nu?

Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected]Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Vikariat på Humana Vintergatan HVB

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan! Om tjänsten: Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är ... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan!Om tjänsten:

Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.

 


Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.


Tjänsten gäller ett vikariat som sträcker sig över sommaren och hösten -23 med möjlighet till förlängning.Arbetsuppgifter:

Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som stöttning vid städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Motivation är en färskvara och vårt arbete innebär att dagligen motivera våra ungdomar!Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar man för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen. Under ordinarie kontaktpersons sommarsemester träder någon annan in som ansvarig.


Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.Vem är du?

Vi söker dig som har en avslutad eller pågående högskoleutbildning inom området, alternativt lämplig/relevant eftergymnasial eller gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är lugn, trygg och ansvarstagande samt har en förmåga att skapa tillitsfulla relationer. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmåga att sätta gränser vid behov. Då arbetet innefattar en del bilkörning är körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag från och misstanke- och belastningsregister.
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift


-B-körkort


-Du kan arbeta under semesterperiod i sommar.


Meriterande:- Minst 2 års relevanta eftergymnasiala studier alt. pågående studier

- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar

- Erfarenhet av dokumentation/journalföring

- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB


Vi erbjuder

Ett roligt och utvecklande jobb! Möjlighet till egen utveckling genom erfarenheter och tillgång till digitala utbildningar på Humanas Lärportal.

Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vad händer nu?

Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna din ansökan redan idag!


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-729 33 04, [email protected] eller Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  Om Humana

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlare till Return

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga och avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Return öppenvård är en mottagning för vuxna som är i behov av stöd och behandling för individer med beroendeproblematik och/eller samsjuklighet. Närstående som känner oro för, eller påverkas av någon i missbruk, kan också få stöd. Mottagningen erbjuder råd, stöd och samtalsbehandling, både enskilt och i grupp. Return öppenvård är en del av enhet beroendestöd som är flera verksamheter under samma tak i centralt belägna lokaler i Alingsås. Enheten består av tio medarbetare samt enhetschef. Förutom Return finns här också socialmedicinsk mottagning och beroendestödsteam.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som behandlare kommer du i huvudsak att möta människor genom ett psykosocialt förändringsarbete. Du arbetar med enskilda samtal men ansvarar även för vår gruppverksamhet tillsammans med en kollega. Du arbetar i första hand på uppdrag av socialsekreterare genom biståndsbeslut men det förekommer även uppdrag där du erbjuder vägledning och rådgivning direkt på vår mottagning. Stödet består av insatser som ska förbättra och möjliggöra positiva förändringar i den enskildes livssituation och brukarinflytande är en självklarhet på vår enhet.

Enheten består av två erfarna behandlare som har en närvarande och stödjande samordnare och enhetschef. Metodstöd sker regelbundet i grupp och du får individuell ärendehandledning anpassat efter ditt behov. Gruppen har även extern processhandledning. Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant och vi ser samverkan, både internt och externt, som grunden i vårt arbete vilket också avspeglar sig i det strukturerade utvecklingsarbete som pågår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, socialpedagogutbildning eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom socialtjänsten och olika former av psykosocialt behandlingsarbete. Önskvärt är även erfarenhet och vidareutbildning inom MI, Återfallsprevention (ÅP), CRA, HAP samt CRAFT. Du ska behärska svenska språket väl i både tal och skrift.

Vi söker dig som är en lugn och trygg person och har ett genuint intresse för att arbeta med målgruppen. Du är självgående och klarar av att ta egna beslut men förstår också vikten av att arbeta tillsammans för klientens bästa. Som person vill vi att du ska ha ett stort intresse för målgruppen med missbruk/beroendeproblematik och du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen samt att du är flexibel när arbetet så kräver.

Är du en engagerad person som söker ett nytt sammanhang är du varmt välkommen till oss! Vi erbjuder dig ett spännande och ansvarsfullt arbete med möjligheter att utvecklas och vara med och bygga framtidens socialtjänst.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Gryning Sunnerö söker behandlingspedagog

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022. Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som ... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022.
Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Vi söker nu behandlingspedagog.

ARBETSUPPGIFTER
Behandlingspedagoger och behandlingssekreterare har ett gemensamt ansvar för barnen som bor på Sunnerö. Vi arbetar miljöterapeutiskt med ett lågaffektivt bemötande och möta barnen med trygghet och omsorg.

Som behandlingspedagog är du delaktig i de dagliga aktiviteterna med våra barn. I din roll har Du kontakt med många olika aktörer i barnens nätverk såsom anhöriga, skola och i viss mån socialtjänst. Dokumentation och beteendeobservationer ingår i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Du har eftergymnasial utbildning till behandlingspedagog, socialpedagog eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn. Det är meriterande om Du har arbetat med barn som har någon neuropsykiatrisk diagnos samt erfarenhet av metoder för barn och unga i samhällets vård.

ÖVRIGT
Vi erbjuder

• En möjlighet att få vara en del i att tillsammans med andra forma och utveckla en nystartad verksamhet
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Sommarvikarier till Humana Vintergatan HVB

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar! Om tjänsten: Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar!

Om tjänsten:
Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.

Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Tjänsten gäller timanställning/sommarvikariat.

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som stöttning vid städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Motivation är en färskvara och vårt arbete innebär att dagligen motivera våra ungdomar!

Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar man för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen. Under ordinarie kontaktpersons sommarsemester träder någon annan in som ansvarig.

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.

Vem är du?
Vi söker dig som har en avslutad eller pågående högskoleutbildning inom området, alternativt lämplig/relevant eftergymnasial eller gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är lugn, trygg och ansvarstagande samt har en förmåga att skapa tillitsfulla relationer. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmåga att sätta gränser vid behov. Då arbetet innefattar en del bilkörning är körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag från och misstanke- och belastningsregister.

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
-B-körkort
-Du kan arbeta under semesterperiod i sommar.
Meriterande:

- Minst 2 års relevanta eftergymnasiala studier alt. pågående studier
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB
Vi erbjuder
Ett roligt och utvecklande sommarjobb/timanställning. Möjlighet till egen utveckling genom erfarenheter och tillgång till digitala utbildningar på Humanas Lärportal.
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. 

Vad händer nu?
Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna din ansökan redan idag!
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-729 33 04, [email protected] Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Sommarvikarier till Hvidehus behandlingshem

Vi söker sommarvikarier till vårt behandlingshem Hvidehus. Hvidehus ligger i Gräfsnäs, ca 2,5 mil från Alingsås. Vi driver ett behandlingshem inriktat mot vuxna med missbruksproblematik. Har du erfarenhet av att arbeta med människor och vill jobba på en trevlig arbetsplats är du välkommen att söka. Önskvärt är utbildning som undersköterska, behandlingsassistent eller liknande men det är inget krav. Körkort är ett krav. Vi arbetar schemalagt veckodagar och ... Visa mer
Vi söker sommarvikarier till vårt behandlingshem Hvidehus. Hvidehus ligger i Gräfsnäs, ca 2,5 mil från Alingsås.
Vi driver ett behandlingshem inriktat mot vuxna med missbruksproblematik. Har du erfarenhet av att arbeta med människor och vill jobba på en trevlig arbetsplats är du välkommen att söka.
Önskvärt är utbildning som undersköterska, behandlingsassistent eller liknande men det är inget krav.
Körkort är ett krav.
Vi arbetar schemalagt veckodagar och helger, antingen dagpass eller dygnspass där sovande jour ingår. Vi söker främst vikarier under veckorna 26 till 32. Visa mindre

Sommarvikarier till Humana Vintergatan HVB

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar! Om tjänsten: Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande sommarjobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Kom och jobba hos oss på Vintergatan i sommar!

Om tjänsten:
Humana Vintergatan AB är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.

Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Tjänsten gäller timanställning/sommarvikariat.

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som stöttning vid städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Motivation är en färskvara och vårt arbete innebär att dagligen motivera våra ungdomar!

Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar man för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen. Under ordinarie kontaktpersons sommarsemester träder någon annan in som ansvarig.

Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.

Vem är du?
Vi söker dig som har en avslutad eller pågående högskoleutbildning inom området, alternativt lämplig/relevant eftergymnasial eller gymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Du är lugn, trygg och ansvarstagande samt har en förmåga att skapa tillitsfulla relationer. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmåga att sätta gränser vid behov. Då arbetet innefattar en del bilkörning är körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag från och misstanke- och belastningsregister.

- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
-B-körkort
-Du kan arbeta under semesterperiod i sommar.
Meriterande:

- Minst 2 års relevanta eftergymnasiala studier alt. pågående studier
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB
Vi erbjuder
Ett roligt och utvecklande sommarjobb/timanställning. Möjlighet till egen utveckling genom erfarenheter och tillgång till digitala utbildningar på Humanas Lärportal.
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. 

Vad händer nu?
Tillträde efter överenskommelse. Urval sker löpande så skicka därför gärna din ansökan redan idag!
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-729 33 04, [email protected] Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Gryning Sunnerö söker semestervikarier och timvikarier

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022. Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som ... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022.
Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Vi söker nu timvikarier och sommarvikarier.

ARBETSUPPGIFTER
Beroende på din utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet kan det vara aktuellt med olika roller hos oss. Gemensamt för dem är att du i ditt arbete fungerar som ett stöd för våra barn i deras vardagliga rutiner, du skapar trygghet och stabilitet och arbetar i nära samarbete med dina kollegor. Vårt arbete sker på uppdrag av socialtjänsten och i nära samarbete med det nätverk som våra klienter har runt sig. Vi har verksamhet dygnet runt vilket innebär att du kommer att arbeta på schema med oregelbundna arbetstider.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pågående högskoleutbildning inom området alternativt lämplig
gymnasieutbildning, t ex inom vård/omsorg eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du är en förebild och har förmåga att skapa trovärdiga och stabila relationer. Du är en del i den struktur som tydliggör och härbärgerar barnens problematik och har förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet. Då arbetet innebär resor är körkort ett krav.

ÖVRIGT
Vi erbjuder

• En möjlighet att få vara en del i att tillsammans med andra forma och utveckla verksamheten
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Metodutvecklare till LSS boende

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och omvårdnad i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Har du ett stort intresse för att arbeta med människor? Vill du vara med och utveckla och kvalitetssäkra vår avdelning? Är du bra på att handleda och inspirera? Gillar du utmaningar och tycker om att arbeta självständigt?

Nu söker vi metodutvecklare till Avdelning LSS boende och arbete.


ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt uppdrag med stor möjlighet att påverka och utforma arbetet tillsammans med kollegor och enhetschefer.

I uppdraget ingår att förtydliga arbetssätt, metoder inom t.ex. delaktighetsprocessen samt se till att överenskomna pedagogiska rutiner efterlevs. Du kommer främst att arbeta tillsammans med metodutvecklare inom avdelningen för boende och arbete. Vi har ca 20 boenden inom LSS. Du kommer att arbeta på uppdrag av enhetschef och ni kommer tillsammans planera arbetet.

Fokus kommer ligga på att utbilda, implementera och handleda våra stödassistenter och stödpedagoger i vårt pedagogiska förhållningssätt samt att ge dem pedagogiska verktyg för att anpassa och ge rätt stöd till de individer de möter för att personen ska kunna vara huvudpersonen i sitt liv.

Du kommer även arbeta med att öka kunskapen om social dokumentation samt att arbeta med kartläggningar. Utöver detta kommer du arbeta avdelningsövergripande med omvärldsbevakning, utveckling och kvalitetssäkring, arbeta fram utbildningsmaterial samt arbeta fram rutiner tillsammans med övriga metodutvecklare inom LSS.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kandidatexamen inom pedagogiskt, socialt och/eller funktionshinderområdet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig. Meriterande för tjänsten är MI-utbildning eller liknande. Det är önskvärt att du har goda kunskaper inom autism och AKK. Som metodutvecklare har du goda kunskaper om LSS, funktionsvariationer samt erfarenheter från olika metoder i arbetet med personer med funktionsvariation.

Du har också goda kunskaper om lagar som styr verksamheten och att arbeta med social dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med kvalitetsutvecklande uppdrag samt implementera ut på enhetsnivå. Du arbetar strukturerat, är noggrann och förmår att samordna och koordinera flertalet kontakter och uppdrag. Du planerar, driver och fullföljer processer. Du har en förmåga att arbeta med förändring och implementering i verksamheterna. Du har god datorvana och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Till dina personliga egenskaper hör lyhördhet, social förmåga och servicekänsla, men också en förmåga att självständigt initiera och driva förbättringsarbete. Du ser möjligheter framför hinder och tycker att det är roligt med förändring och nytänkande. Du har ett pedagogiskt och metodiskt syn- och arbetssätt. Vidare ser vi gärna att du är strukturerad, målmedveten och har ett stort engagemang inför dina arbetsuppgifter. Som person är du trygg och har social säkerhet. Du kan skapa och bibehålla relationer. Du bidrar till god arbetsmiljö och främjar ett gott samarbete, internt såväl som externt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande. Du lyssnar och kan omvandla din kunskap så att den blir till ett stöd för andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om tjänsten: Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alin... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten:
Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:
- Förändring är möjligt
- Vi blir till i möten med andra
- Vi är inga offer utan har grundförutsättningar för egna val
- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra
- Förtroende och tillit är basen för SAM - SKAPANDE
- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut.
Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen.
Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.

Vem är du?
- Socialpedagog, socionom, behandlingspedagog eller annan avslutad eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- B-körkort
Meriterande:
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB
Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.

Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.

Vad händer nu?
Tillträde 15/1 eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om tjänsten: Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alin... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten:
Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:
- Förändring är möjligt
- Vi blir till i möten med andra
- Vi är inga offer utan har grundförutsättningar för egna val
- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra
- Förtroende och tillit är basen för SAM - SKAPANDE
- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut.
Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen.
Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, natt och helg.

Vem är du?
- Socialpedagog, socionom, behandlingspedagog eller annan avslutad eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- B-körkort
Meriterande:
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB
Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.

Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.

Vad händer nu?
Tillträde 15/1 eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Socionom/ Behandlingsassistent

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Enhet beroendestöd består av 11 medarbetare och en enhetschef. En behandlingssamordnare ansvarar för att säkerställa insatsernas kvalitet. Enheten utgår i första hand ifrån verksamhetslokalerna på Nygatan 11. Det huvudsakliga arbetet består i att bedriva öppenvårdsinsatser för individer med beroendeproblematik och/eller samsjuklighet. Samverkan internt och externt är nyckelord. Brukarinflytande är en självklarhet på enheten och man arbetar ständigt med att förbättra verksamheten.

Under sommaren 2023 har du som har en pågående högskoleutbildning alternativt avslutad utbildning som socionom/socialpedagog/YH- utbildning som behandlingspedagog eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig möjligheten att få arbeta som behandlingsassistent inom Beroendestöd. Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Beroendestödsteamet erbjuder psykosocialt stöd i olika former på uppdrag av handläggare. Stödet består av insatser som förbättrar och möjliggör den enskildes livssituation att nå positiva förändringar. Arbetet syftar till att bedriva ett individuellt, metodiskt och strukturerat psykosocialt stöd i syfte att göra skillnad i klientens vardag och liv.

Som behandlingsassistent/socionom erbjuder du psykosocialt stöd till personer som har en missbruksproblematik. Du arbetar alltid utifrån denna problematik men ser klienten utifrån ett helhetsperspektiv och ger stöd inom flera olika livsområden. Insatserna syftar till att öka klientens självständighet och uppnå en varaktig förbättrad livssituation.

Du arbetar motiverande, stödjande och uppsökande och samverkar med det privata och professionella nätverket. Inom enheten samverkar du i gemensamma ärenden tillsammans med behandlare där ni tillsammans utgör insatsen sammansatt stöd och intensiv öppenvård. Ditt arbete är främst praktiskt och du arbetar i den miljö som klienten befinner sig, vilket innebär mycket arbete utanför kontorslokalerna.

Vi dokumenterar vårt arbete i ett digitalt stöd som heter Lifecare och du behöver kunna hantera att skriva daganteckningar på ett rättssäkert och respektfullt sätt. Social dokumentation och genomförandeplansarbete är en av de administrativa arbetsuppgifter som förekommer.

Arbetstiden är främst förlagd till dagtid men kväll kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pågående högskoleutbildning alternativt avslutad utbildning som socionom/socialpedagog/YH- utbildning som behandlingspedagog eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är även meriterande att du har MI utbildning samt tidigare erfarenhet att jobba med målgruppen missbruk/beroende och samsjuklighet. För att lyckas i rollen som behandlingsassistent har du såväl teoretiska och tillämpade kunskaper kring missbruk och psykisk ohälsa.

Tjänsten kräver B-körkort.

För att trivas i tjänsten behöver du vara trygg i att möta människor, utifrån olika livssituationer. Du kommer att möta människor i aktivt missbruk och/ eller med någon form av social/psykisk problematik. Med andra ord så har du god kunskap, förmåga och erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer. Vi ser att du har ett professionellt förhållningssätt, kan ta välgrundade beslut och har ett lågaffektivt bemötande och en mycket god förmåga att samarbeta. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll och utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har klientens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Vi ser även att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/klientens bästa i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om tjänsten: Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alin... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobb hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om tjänsten:
Humana Vintergatan är ett familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande. Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller LVU §§ 2 och 3. Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser som till exempel ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.

Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:
- Förändring är möjligt
- Vi blir till i möten med andra
- Vi är inga offer utan har grundförutsättningar för egna val
- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra
- Förtroende och tillit är basen för SAM - SKAPANDE
- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete

Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Det dagliga arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som städ, tvätt och matlagning, hjälpa ungdomen komma iväg till daglig sysselsättning som skola och praktik samt samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut.
Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för hens planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakt med Socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för ungdomen.

Vem är du?
- Socialpedagog, socionom, behandlingspedagog eller annan avslutad eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- B-körkort
Meriterande:
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB
Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.

Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.

Vad händer nu?
Tillträde 15/1 eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss, Verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 070-229 33 04, [email protected] Biträdande Verksamhetschef Maria Berg 073-971 65 19, [email protected].  

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlingspedagog

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om Humana Vintergatan Humana Vintergat... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana Vintergatan. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Om Humana Vintergatan
Humana Vintergatan är ett litet familjärt HVB och stödboende i Alingsås. Vi har 13 platser för unga mellan 16 och 25 år. Vintergatan arbetar för att ge de bästa förutsättningar för ungdomar som vill göra en förändring, bryta negativa mönster och bli självständiga/självförsörjande.
De unga bor i möblerade lägenheter om 1 rok i nära anslutning till vår baslägenhet som är bemannad dygnet runt. Verksamheten är integrerad i ett bostadsområde centralt i Alingsås. Vi har god erfarenhet av att ta emot ungdomar direkt ifrån SIS-institution eller från avgiftning. Vi tar emot ungdomar placerade enligt SoL eller Lvu §§ 2 och 3. 
Arbetet på Vintergatan har sin bas i Daniel Sterns teorier om utvecklingspsykologi. Arbetet med ungdomarna vilar på en gemensam värdegrund och ett lösningsfokuserat arbetssätt utifrån följande antaganden:
- Förändring är möjligt
- Vi blir till i möten med andra
- Vi är inga offer utan vi har grundförutsättningar för egna val
- Vi är sociala varelser och har alltså ett behov av att relatera till andra
- Förtroende och tillit är basen för SAM – SKAPANDE
- Det egna ansvaret är en central del i vårt arbete
Vi som arbetar på Vintergatan är engagerade med stor kompetens och erfarenhet och vill göra skillnad i unga människors liv. Goda relationer och tillit ser vi som basen för ett framgångsrikt vård- och behandlingsarbete. 
Vår strävan är att boendet ska vara så likt verkligheten som möjligt där ungdomarna får träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
Ungdomarna som vi möter har olika typer av psykosocial problematik såsom till exempel missbruk, kriminalitet eller andra former av självskadebeteenden. Vi möter också ungdomar med olika diagnoser såsom till exempel ADHD, ångestproblematik och/eller PTSD. Gemensamt för våra ungdomar är att tilliten till vuxenvärlden saknas.
Arbetsuppgifter
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut. Då arbetsdagens förutsättningar snabbt kan förändras behöver du vara flexibel och inkännande. 
Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för den unges planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Kontaktpersonen ansvarar för upprättandet av genomförandeplanen, revideringen av densamma samt skriver sammanfattningar till socialtjänsten. Som kontaktperson ansvarar du för journalföring, kontakten med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för den unge. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
Vårt dagliga arbete innebär varierande arbetsuppgifter såsom att stötta den unge i den dagliga livsföringen (städ, tvätt, matlagning, budget osv), att stötta den unge att komma iväg till daglig sysselsättning (skola, praktik, arbete) eller att samverka med uppdragsgivare och andra samarbetspartners.
Vem är du?
- Socionom, socialpedagog eller annan likvärdig högskoleutbildning
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Som person är du ansvarstagande, relationsskapande, flexibel och trygg. I rollen är det viktigt att du visar stor empati samtidigt som du har förmågan att sätta gränser vid behov. Arbetet innebär ett nära och förtroendefullt samarbete med dina kollegor och du har därför god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning lämnas utdrag ur belastningsregistret.
- B-körkort
Meriterande:
- Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller arbete med ungdomar
- Erfarenhet av dokumentation/journalföring
- Kunskap/erfarenhet från arbete med MI, KBT och LAB

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid, nattid och helg. 100% tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Lön:Lön sätts utifrån individuell överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:15/1 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 31/12 men vänta inte med din ansökan då urvalsprocessen kan komma att starta tidigare.
Vad händer nu?
Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss verksamhetschef Mona Tulokas Carlsson 0702 29 33 04, [email protected] biträdande verksamhetschef Maria Berg 0739 71 65 19, [email protected]

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR. Visa mindre

Behandlingssamordnare

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administratio... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enhet beroendestöd består av 11 medarbetare och enhetschef. Enheten utgår i första hand från verksamhetslokalerna på Nygatan 11. Det huvudsakliga arbetet består i att bedriva öppenvårdsinsatser för individer med beroendeproblematik och/eller samsjuklighet. Return vår öppenvård utför behandlande samtal på biståndsbeslut samt håller i anhöriggrupp. Beroendestödsteamet erbjuder psykosocialt stöd i olika former på uppdrag ifrån handläggare. Stödet består av insatser som förbättrar och möjliggör den enskildes livssituation att nå positiva förändringar.

Samverkan intern och externt är nyckelord. Brukarinflytande är en självklarhet på enheten och man arbetar ständigt med att förbättra verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Det huvudsakliga arbetet för dig som behandlingssamordnare består i att leda och fördela nya biståndsbeslut som kommer till verksamheten, beroendestödsteamet samt Return. Du stöttar personalen med regelbunden metodhandledning samt veckomöten.
Samverkan, utveckling och arbeta mot ständiga förbättringar är en stor del av arbetet som leder till att föra verksamheterna framåt med god kvalitet.

Du ansvarar du för att föra och följa upp statistik tillsammans med enhetschef.

På enheten har vi stort fokus på brukarinflytande i de processer som berör verksamheterna, exempelvis journalföring, genomförandeplaner, arbetsmetoder med mera.

Du är också en del av det dagliga arbetet för att kunna stötta upp vid behov. Vi har öppet hus två gånger i veckan där vi möter individer som vill komma in och ta en kaffe, låna dator, få hjälp med myndighetskontakter eller annat. Detta är en del av vårt förebyggande arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en lugn och trygg person och har ett genuint intresse för att arbeta med målgruppen. Du är självgående och klarar av att ta egna beslut men förstår också vikten av att arbeta tillsammans.

Krav för tjänsten är slutförd utbildning till socialpedagog, socionom, eller annan högskoleutbildning inom beteendevetenskap som arbetsgivaren finner lämplig.

Du är väl förtrogen med socialtjänstlagen, MI, dokumentation och nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende. Du har erfarenhet av att arbeta med beroendeproblematik/samsjuklighet samt att metodhandleda personal.

Det är meriterande med kunskap om CRA, CRAFT, HAP, ÅP.

För att lyckas i rollen skall du tycka om att samverka både internt och externt, du har en förståelse för helheten av vårt uppdrag inom socialförvaltningen. För att trivas i rollen uppskattar du att arbeta tillsammans med olika professioner och se brukarinflytande som en framgångsfaktor. Du drivs av att göra skillnad för dem vi är till för och jobba med kvalitetsutveckling.

ÖVRIGT
Semestertjänst.

Arbetet är förlagt under dagtid.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom/socialpedagog till socialmedicinsk mottagning och beroendestöd

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administratio... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enhet beroendestöd består av 11 medarbetare och en enhetschef. En behandlingssamordnare ansvarar för att säkerställa insatsernas kvalitet. Enheten utgår i första hand ifrån verksamhetslokalerna på Nygatan 11. Det huvudsakliga arbetet består i att bedriva öppenvårdsinsatser för individer med beroendeproblematik och/eller samsjuklighet. Samverkan internt och externt är nyckelord. Brukarinflytande är en självklarhet på enheten och man arbetar ständigt med att förbättra verksamheten.

Socialmedicinsk mottagning är en mottagning för målgruppen personer över 18 år med skadligt bruk eller beroende av alkohol, narkotika och/eller beroendeframkallande läkemedel och som är i behov av både kommunens och regionens resurser samtidigt. Mottagningen bemannas av socionom/socialpedagog och sjuksköterska ifrån regionen. Mottagningen sker i samverkan med Lerum inom ramen för SAMLA.

Beroendestödsteamet (BST) erbjuder psykosocialt stöd i olika former på uppdrag av handläggare. Stödet består av insatser som förbättrar och möjliggör den enskildes livssituation att nå positiva förändringar. Arbetet syftar till att bedriva ett kvalificerat, metodiskt och strukturerat psykosocialt stöd i syfte att göra skillnad i klientens vardag och liv.

Vi söker nu en socionom/socialpedagog som kan arbeta i båda verksamheterna. Du kommer att ingå en arbetsgrupp som präglas av kompetens, brukarfokus, omtanke om varandra och där skrattet aldrig är långt borta.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som socionom/socialpedagog på enhet beroendestöd arbetar du i team kring klienten. Du arbetar till stor del med att kartlägga, samordna och motivera målgruppen samsjukliga. I tjänsten ingår att möta personer i beroendeproblematik, kartlägga deras behov och livssituation, liksom att utföra praktiskt stöd både på service och bistånd. Du och dina kollegor arbetar tillsammans med att stötta individen i sin resa mot förändring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genuint intresse av att arbeta med målgruppen. Krav för tjänsten är slutförd examen till socionom/socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du är väl förtrogen med socialtjänstlagen, MI, dokumentation och nationella riktlinjer för vård och stöd vid missbruk och beroende. Du har erfarenhet av kommunal verksamhet, liksom av kartläggande och motiverande arbete.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med vuxna personer i beroendeproblematik samt förtrogenhet gällande myndighetsutövning kontra utförande. Det är även meriterande med erfarenhet av samverkan mellan kommun och region.

För att lyckas i rollen ska du tycka om att samverka både internt och externt. För att trivas i rollen uppskattar du ett omväxlande arbete där du möter människor i utsatta situationer. Du drivs av att skapa möjlighet till förändring för den enskilde.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Klientnära stödkoordinator

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administratio... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enhet boende är en del av avdelning Vuxen och består av ett antal boendelösningar för personer i utsatta livspositioner. Målgruppen är personer med beroendeproblematik, samsjuklighet, psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån individens behov och hen är den centrala personen i vårt uppdrag. Vårt arbete är att, så lång det är möjligt, ge möjlighet för individen att klara sig så självständigt som hen kan utefter sina förutsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som klientnära Stödkoordinator kommer du, tillsammans med utförarpersonal och handläggare, att arbeta med att upparbeta en hållbar lösning för klientens utifrån dennes behov och tankar om sin framtid. Du arbetar till stor del dagtid (flexavtal). Du kommer att ha möjlighet att kunna påverka din arbetstid utifrån din och klientens behov. I tjänsten ingår motivations-, nätverks- och samverkansarbete. Du och dina kollegor arbetar tillsammans med att ge förutsättningar för klienten så att hen kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Detta är en ny tjänst inom Socialförvaltningen i Alingsås. Du kommer att arbeta utifrån ett Case managementperspektiv, uppsökande och hög grad av tillgänglighet. Klientens egna val och starka sidor är utgångspunkten och det är utifrån det vi agerar. Tanken är att våra klienter aldrig skall märka av när det skaver mellan professioner och således inte hamna mellan stolarna. Inom ramarna för vårt uppdrag så kommer du att få möjlighet att delta i utformandet av innehållet i tjänsten.

Det krävs, förutom att du är en självständig person, att du har en välutvecklad reflektiv förmåga och att du är lösningsfokuserad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av målgruppen och att du ser samverkan som en framgångsfaktor i socialt arbete. Krav för tjänsten är slutförd högskoleexamen inom kognitiv neurovetenskap-tillämpad positiv psykologi, beteendevetenskap med inriktning psykologi/sociologi eller socionomutbildning. Du har erfarenhet av motivations- & behandlingsarbete, tvärprofessionell samverkan och målgruppen.

Meriterande är att du har erfarenhet av utredning, behandling, samverkan med andra professioner. För att lyckas i rollen tror vi att du som person har en gedigen erfarenhet av socialt arbete och är van med att arbeta självständigt. För att trivas i rollen uppskattar du att samverka med andra professioner. Du drivs av möjligheten att göra skillnad för individen och ser hinder som en möjlighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Intervjuer kommer ske löpande under rekryteringsprocessen. Visa mindre

Behandlingspedagog Humana Vintergatan

Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Humana Vintergatan är ett HVB och stödboende med 1... Visa mer
Vill du erbjudas ett spännande och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge människor ett bra liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka jobbet som behandlingspedagog hos oss på Humana. I rollen kommer du tillsammans med oss att arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Humana Vintergatan är ett HVB och stödboende med 13 platser för unga mellan 17-25 år. De unga bor i möblerade lägenheter om ett rum och kök i nära anslutning till vår baslägenhet, där det dygnet runt finns erfaren personal tillgänglig. Vår strävan är att boendet ska var så likt verkligheten som möjligt, och där ungdomarna kan få träning i motivation, delaktighet och ansvarstagande.
Ungdomarna placeras frivilligt enligt SoL men vi tar också emot LVU placeringar. Problematiken kan vara allt från psykosocial problematik till kriminalitet, missbruk ,trauma etc.
Som behandlingspedagog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor stödja ungdomarna i deras vardag. Vi utgår ifrån varje ungdoms individuella behov och arbetet kan därför se olika ut.
Inom verksamheten arbetar vi med kontaktmannaskap vilket innebär att varje ungdom har en kontaktperson som är ansvarig för den unges planering utifrån den genomförandeplan som upprättats. Kontaktpersonen ansvarar för upprättandet av genomförandeplanen, revideringen av den samma samt skriver sammanfattningar till socialtjänsten. Som kontaktperson ansvarar du för kontakten med socialtjänsten samt andra aktörer som är viktiga för den unge. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.
Vi söker dig som vill ge det lilla extra. Du ska erfarenhet från behandlingsarbete och du ska vara duktig på att skapa relationer och arbeta motiverande mot uppsatta mål
Som behandlingspedagog behöver du vara trygg och stabil. Det är viktigt att du är empatisk och tålmodig samtidigt som du har förmåga att sätta gränser när det behövs. Ska vi lyckas i vårt uppdrag krävs  det vidare att du är strukturerad och kan planera ditt arbete på ett bra sätt, att du är ansvarsfull och kan arbeta såväl självständigt som i team.
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog,  behandlingspedagog eller som har annan likvärdig utbildning.
B-körkort är ett krav.
Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid, nattid och helg. 100% tjänstgöringsgrad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Lön:Lön sätts utifrån individuell överenskommelse. Övriga ersättningar sker enligt kollektivavtal.
Tillträde:Första anställningsdag är den 1/9 eller tidigare. Sista ansökningsdag är den 31/7 men vänta inte med din ansökan då urvalsprocessen kan komma att starta tidigare.
Kontakt vid frågor: Britta Tarre, 070-361 91 35 alternativt [email protected]

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.
Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del av detta arbete. Visa mindre

Behandlare till Högintensivt team, Socialförvaltningen Alingsås

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administratio... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Vi arbetar i nära samverkan i vackra lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö samt med delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga och där vi bland annat har inrättat ett säkerhetsteam. Som ett led i vårt utvecklingsarbete avser vi nu att inrätta ett team bestående av två medarbetare för högintensiva insatser för barn och unga.


ARBETSUPPGIFTER
Högintensiva teamet kommer möta familjer med barn och ungdomar i åldersspannet 0-18 år. Det är oron för barnet, den unge och behov av en intensiv insats som avgör om ärendet hamnar i teamet. De flesta av de ärenden Högintensiva teamet ska arbeta med handlar om placeringsnära barn och ungdomar. Arbetet innebär att förhindra alternativt förkorta placering så att barnen kan bo i sin hemmiljö. Mycket av arbetet förläggs i hemmen men också i våra besökslokaler eller andra lämpliga arenor och teamet träffar familjerna flera gånger i veckan. För uppdraget ställs höga krav på att kunna inspirera, motivera och skapa hopp om förändring, även vid låg mottaglighet hos de vi möter.

Teamet arbetar på uppdrag från socialsekreterare med övergripande syfte att utforma effektiva lösningar tillsammans med familjen och att samverka med andra resurser i familjens närmiljö och nätverk. Precis som inom övriga avdelningen utgår arbetet från Signs of safety vilket kombineras med behandlingsmetoder anpassade efter familjens, barnens och ungdomarnas behov.

På enhet Familjestöd ingår du i en stabil arbetsgrupp med hög kompetens. På enheten arbetar 14 personer plus en metodhandledare och en enhetschef. Enheten präglas av medarbetare med lång och bred erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete, fältarbete och familjerådgivning.
Vi har ett nära samarbete med andra enheter då vi vill tillvarata den kapacitet och styrka som finns bland alla medarbetare. Verksamheten är målstyrd och arbetet kring våra uppsatta mål är integrerade i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid arbetet med delaktighet och kvalitet, både inom enheten och gentemot våra brukare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller har motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av intensiv familjebehandling och en merit är om du har erfarenhet av att arbeta med familjer med barn i olika åldrar samt erfarenhet och kunskaper i att arbeta enligt Signs of safetys metoder och förhållningssätt.

Vidare har du förmågan att arbeta självständigt och i team. Du skall kunna samverka med kollegor och uppdragsgivare inom myndighetsutövande enheter. En del dokumentation förekommer i arbetet såsom journalskrivning, upprättande av genomförandeplaner och sammanfattningar i skrift.

För att klara arbetet i ärenden som tillhör det Högintensiva teamet ställs stora krav på flexibilitet, både när det gäller arbetstid, kreativitet och att anpassa behandlingsmetoder efter behov. Vi söker dig som tar initiativ, är modig och uthållig. Du är en god lyssnare och samarbetspartner som har förmågan att möta människor med svåra och komplexa behov.

Vi erbjuder dig ett arbete i en dynamisk och utvecklingsinriktad verksamhet där du tillsammans med övriga avdelningen blir en del i ett härligt gäng. Förutom fina och stöttande arbetskamrater erbjuds kompetens- och metodutveckling, handledning, friskvårdsbidrag och möjlighet att växla semesterdagar. B körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Pedagog i SU-grupp till Nolbyskolan

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Nolbyskolan är en centralt belägen F-6 skola i Alingsås kommun. På skolan går det cirka 340 elever och på skolan finns ett fritidshem bestående av fyra avdelningar. Vi har nära både till natur och till stadens kulturutbud. På Nolbyskolan arbetar vi tillsammans utifrån ett systemiskt förhållningssätt med elevens lust att lära i centrum. Vi ser samarbete som en förutsättning för att lyckas och kollegiet består av kompetenta kollegor.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som pedagog i skolans särskilda undervisningsgrupp ansvarar du, tillsammans med annan personal, för en mindre elevgrupp. Du deltar aktivt i det pedagogiska utvecklingsarbetet och de kollegiala lärandeprocesserna.

I samarbete med övriga pedagoger i arbetslaget kommer du att planera, genomföra och följa upp undervisningen utifrån läroplanen. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling.

I tjänsten ingår bland annat att skapa förutsättningar för varje barns lärande och utveckling, samtidigt som du är trygg och stabil samt bidrar till nytänkande och kreativitet. Du arbetar till stor det utifrån ett systemiskt förhållningssätt och verkar för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du förväntas även att kontinuerligt dokumentera och följa upp elevernas lärande och utveckling. Ditt dagliga arbete präglas av de värderingar och förhållningssätt som beskrivs i Alingsås kommuns värdegrund.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, har grundläggande datorvana och kan strukturera och organisera arbetet på ett bra sätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd sedan tidigare, antingen i skolan eller i annat sammanhang.

För att lyckas i rollen har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt är trygg i ditt ledarskap. Du har förmåga till helhetssyn, ser frågor i ett större perspektiv och ser möjligheter i förändringar.

För att trivas i rollen tror vi att du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för idéer. Du är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad tillsammans med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Provanställning kan kommat att tillämpas.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingsassistent

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar i utsatta livssituationer. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på boendet gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner o... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar i utsatta livssituationer.
Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på boendet gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler.
Du deltar i det dagliga arbetet på boendet och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser, vilka kan handla om med städning, tvätt och matlagning. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov och rutiner.
Dokumentation är också en viktigt del i ditt arbete som behandlingsassistent. Visa mindre

Sommarvikarie till Hvidehus behandlingshem

Hvidehus är ett behandlingshem där målgruppen är vuxna missbrukare. Vi tar emot män, kvinnor samt även par. Vi arbetar med enskild- samt grupp-behandling i form av exempelvis återfallsprevention, MI-samtal, motivationshöjande behandling (MET). Målet med behandlingen är att i trygg miljö ge klienten de verktyg som behövs för att förändra sin nuvarande livssituation. Hvidehus ligger naturskönt med gångavstånd till sjön Anten med sin badplats och slottsruin. ... Visa mer
Hvidehus är ett behandlingshem där målgruppen är vuxna missbrukare. Vi tar emot män, kvinnor samt även par.
Vi arbetar med enskild- samt grupp-behandling i form av exempelvis återfallsprevention, MI-samtal, motivationshöjande behandling (MET).
Målet med behandlingen är att i trygg miljö ge klienten de verktyg som behövs för att förändra sin nuvarande livssituation.
Hvidehus ligger naturskönt med gångavstånd till sjön Anten med sin badplats och slottsruin. Här finns vackra promenadstigar, ett stort gym, solarium, biljardbord, pingisbord, växthus, minigolfbana, boulebana, snickarbod samt en liten kiosk med godis/glass/hygienartiklar. På sommaren har vi även vår båt ilagd i Anten för klienter som är fiskeintresserade eller bara vill koppla av på sjön.
I din roll som sommarvikarier kommer du att ha samtal med klienter, stöttning i att kontakta diverse myndigheter och allmänt finnas som en resurs för klienterna. Du kommer även att vara delaktig i att anordna aktiviteter samt genomföra dessa ihop med klienterna.
Arbetstiden är förlagd på vardagar, helger samt dygnspass. Dygnspassen innebär sovande jour.
Vår sommarperiod kommer att pågå mellan vecka 23 till 35 som det ser ut i nuläget. De veckor du skulle vara intresserad av kommer din arbetstid vara schemalagd.
Meriterande är om du arbetat med målgruppen tidigare samt är van vid social dokumentation. Körkort är ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Visa mindre

Behandlingspedagog till ungdomsboende i Alingsås

Vi söker sommarvikarier till vårt ungdomsboende Vintergatan i Alingsås. Du anställs som behandlingspedagog och arbetet innebär att du arbetar dagar, kvällar och helger samt ibland har sovande jour i boendets baslägenhet. De placerade bor i " egna" lägenheter i samma bostadsområde som baslägenheten. Arbetet går ut på att motivera guida och stötta de placerade på sin väg in i vuxenlivet. Du kommer att jobba miljöterapeutiskt med de placerade i deras lägenhet... Visa mer
Vi söker sommarvikarier till vårt ungdomsboende Vintergatan i Alingsås. Du anställs som behandlingspedagog och arbetet innebär att du arbetar dagar, kvällar och helger samt ibland har sovande jour i boendets baslägenhet. De placerade bor i " egna" lägenheter i samma bostadsområde som baslägenheten. Arbetet går ut på att motivera guida och stötta de placerade på sin väg in i vuxenlivet. Du kommer att jobba miljöterapeutiskt med de placerade i deras lägenheter följa med på inbokade besök hos myndigheter, läkare etc samt även motivera till daglig sysselsättning och en aktiv fritid. Du kommer att arbeta i ett team av positiva arbetskamrater.
Du kan läsa om oss på [email protected]
Låter det intressant att jobba hos oss under sommaren och eventuellt som timvikarie under våren så ring vår verksamhetschef Britta Tarre tel: 0703-619135 Visa mindre

Socionom socialpedagog till ungdomsboende i Alingsås

Vi söker dig som är utbildad socionom eller socialpedagog gärna med ett par års erfarenhet. Du anställs som behandlingspedagog och kommer att vara kontaktperson för 3-4 ungdomar i boendet vilket innebär att du journalför, skriver utredningar, behandlingsplaner etc. Du kommer också att vara "spindeln i nätet" kring de myndighetskontakter etc som den placerade har. De placerade bor i "egna" lägenheter i samma bostadsområde som baslägenheten varifrån vårt ar... Visa mer
Vi söker dig som är utbildad socionom eller socialpedagog gärna med ett par års erfarenhet. Du anställs som behandlingspedagog och kommer att vara kontaktperson för 3-4 ungdomar i boendet vilket innebär att du journalför, skriver utredningar, behandlingsplaner etc. Du kommer också att vara "spindeln i nätet" kring de myndighetskontakter etc som den placerade har. De placerade bor i "egna" lägenheter i samma bostadsområde som baslägenheten varifrån vårt arbete utgår. Arbetet går ut på att motivera guida och stötta de placerade på sin väg in i vuxenlivet. Du kommer att jobba miljöterapeutiskt med de placerade i deras lägenheter följa med på inbokade besök hos myndigheter, läkare etc. samt även motivera till daglig sysselsättning och en aktiv fritid. Du kommer att arbeta i ett team med positiva arbetskamrater och ingå i en handledningsgrupp. Då Vintergatan är bemannat dygnet runt innebär det att du arbetar dagtid, kvällar och ibland helger samt har sovande jour i boendets baslägenhet. Visa mindre

Handledare/pedagog

Vi söker dig som har förmåga att skapa goda, bärande men samtidigt professionella relationer och som har en social kompetens och självinsikt utöver det vanliga. Du har arbetat med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden tidigare och har kännedom kring KASAM och kognitiva metoder - du har med andra ord koll på dig själv och vet varför du känner och agerar som du gör. Du är driven och gillar flexibilitet men kan samtidigt behålla den viktiga strukturen... Visa mer
Vi söker dig som har förmåga att skapa goda, bärande men samtidigt professionella relationer och som har en social kompetens och självinsikt utöver det vanliga. Du har arbetat med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden tidigare och har kännedom kring KASAM och kognitiva metoder - du har med andra ord koll på dig själv och vet varför du känner och agerar som du gör. Du är driven och gillar flexibilitet men kan samtidigt behålla den viktiga strukturen. Vi tror du kanske är socionom, lärare, social/behandlingspedagog eller fritidsledare, men vi kan ha fel. Du skall fungera både som inspirerande arbetsledare och jämställd kollega och du tycker dessutom det är en spännande kombo. Du är oavsett ålder, kön eller etnicitet tillräckligt mogen att förstå att deltagarnas personliga framgångar är den finaste belöning du kan få. Du har inget behov av att stå i centrum och du förstår att medmänniskors sätt att lösa uppgifter är lika bra som dina egna, även om det sker på ett annorlunda vis. Som handledare är man knuten till Nolbygård och skall kunna delta i alla förekommande arbetsuppgifter om behov uppstår.


Du kan ge stöd och praktisk hjälp i frågor som har med god livskvalitet att göra, såsom arbete, myndighetskontakter, studier, boende m.m. Har du kännedom kring socialförsäkringsregler och arbetsmarknad är det ett stort plus. Som handledare är du själv ”verktyget” som skall motivera deltagarna att formulera sina egna mål samt att hitta sina egna talanger som kan hjälpa dem tillbaka till tex arbete, studier eller praktik. Det är viktigt att du har god organisations- och planeringsförmåga. Mycket god samarbetsförmåga är en förutsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Dina arbetsuppgifter:
Nolbygårds Intresseförening är en verksamhet för personer som befinner sig en bit från den reguljära arbetsmarknaden. Målgruppen har av olika anledningar behov av att arbetsträna. Vi som är anställda på Nolbygård arbetar tillsammans och demokratiskt sida vid sida med deltagarna i verksamheten och vi utför tillsammans de arbetsuppgifter som finns på gården De anställdas uppgift är att handleda, stötta och motivera medlemmarna att delta i allt det arbete som utförs för att hålla igång verksamheten. Vissa kvällar och helger kan ingå i arbetet. Arbetet är kvalificerat och ställer stora krav på stabilitet och flexibilitet hos handledarna. Ditt uppdrag är att tillsammans med deltagarna se till de förmågor som fungerar och utifrån det nå individens egna mål som kan vara arbete eller studier.


Arbetsplats
Nolbygårds intresseförening, NGI, erbjuder arbetsinriktad rehabilitering och meningsfull sysselsättning i samverkan med Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. I fokus står det friska och individens förmåga. Deltagarna medverkar utifrån sina egna möjligheter och intressen i trädgårdsarbete, utemiljö, återbruksverksamhet, snickeri, kafé, administration, sömnad, kombuchabryggeri eller andra projekt som tex olika former av marknadsarrangemang.

NGI bedriver sin på verksamhet på Hållplats Nolbygård i utkanten av Alingsås där även Hus till hus byggnadsvård & återbruk, Nolbygårds ekobageri & kafé, Petras redovisning och Ullabutta sömnad & design finns. Föreningen samarbetar med företagen på platsen vilket ger ett brett utbud av platser för arbetsträning. Sedan starten har flera deltagare fått anställning i de företag som finns på Nolbygård eller i det nätverk av företag som föreningen har byggt upp. Visa mindre

Socialpedagog eller resursperson sökes för förebyggande och hälsofrämjande

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil. Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.

Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i Bjärkebygden. Skolan har ca 400 elever.
I anslutning till skolan ligger också bibliotek, fritidsgård, idrottsplats och idrottshallar.

På Sollebrunns skola jobbar vi med ett särskilt fokus på internationalisering, musik och idrott. Lärare på skolan har i uppdrag att bedriva erasmusprojekt för att våra elever ska få internationella utbyten och fördjupningar.
Varje termin arrangeras en elevarrangerad konsert där eleverna genomför allt från teknik till musik.
Idrottslärarna har utvecklat ett välfungerande pulsprojekt där eleverna har regelbundna pulspass med tillhörande teknik och god variation på aktiviteter. I framtiden har vi också förhoppningar om att kunna möjliggöra för friskvård genom att även skolpersonal har möjlighet att delta regelbundet.

Vi tror väldigt starkt på att öppna dörrar och ett prestigelöst bemötande skapar trygga elever och goda relationer. Dessa relationer är vägen till framgång i alla utmanande situationer. Vi söker dig som värderar att jobba nära eleverna och även i tätt samarbete med dina lärarkollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänstens syfte är att förebygga kränkningar och främja en trygg och trivsam studiemiljö för skolans samtliga elever.

Du kommer att vara placerad i årskurs 4-5 där tre åldersintegrerade grupper har sin undervisning.

Du förväntas vara med eleverna under skoldagen och ha ett stort fokus på rastaktiviteter och förebyggande åtgärder. Det innebär även ett ansvar för att utreda och följa upp de kränkningsärenden som uppkommer.

Som stöd har du ett fulltaligt elevhälsoteam och flera lärare med många års erfarenhet.

Du kommer också som del av ett arbetslag samarbeta med kollegor för att utveckla verksamheten och säkra kvaliteten för skolans samtliga elever.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildning inom socialt arbete, alternativt har god erfarenhet av förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Ett tydligt ledarskap och ett genuint intresse för att arbeta med elever är högst meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

All utbildning/erfarenhet inom NPF och är också meriterande.

Alla elever och all personal har Chromebooks som arbetsverktyg. Goda kunskaper inom Googles olika plattformar är alltså viktigt.

Alingsås kommun använder också Unikum och Skola24.


ÖVRIGT
Bifoga gärna intyg från utbildningar eller andra relevanta dokument.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingsassistent

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar i utsatta livssituationer. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på boendet gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner oc... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med ungdomar i utsatta livssituationer. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på boendet gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du deltar i det dagliga arbetet på boendet och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser, vilka kan handla om med städning, tvätt och matlagning. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov och rutiner. Dokumentation är också en viktigt del i ditt arbete som behandlingsassistent. Visa mindre

Socionom / socialpedagog med inriktning integration och ungdomsverksamhet

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningen består av verksamhetsområdena utbildning, kultur turism och evenemang, anläggning och fritid samt integration och arbetsmarknad. Den gemensamma förvaltningen omfattar ca 475 medar... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningen består av verksamhetsområdena utbildning, kultur turism och evenemang, anläggning och fritid samt integration och arbetsmarknad. Den gemensamma förvaltningen omfattar ca 475 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Kultur- och utbildningsförvaltningen söker en socionom eller socialpedagog med särskild inriktning mot integration och ungdomsverksamhet. Uppdragets grundläggande idé är att stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars eget engagemang och ansvarstagande. Arbetet utgår från ett främjande perspektiv där ungdomars intressen och behov tillgodoses. Vi bedriver ett kontinuerligt kvalitets- och utvecklingsarbete, vilket innebär att du väntas följa upp och skriftligt dokumentera det samlade arbetet och resultatet. I uppdraget ingår samverkan med övriga verksamheter inom förvaltningen.

Tjänsten innefattar kvälls- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Krav är högskoleexamen som socionom eller socialpedagog eller annan adekvat eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt dokumenterad erfarenhet inom integration och ungdomsverksamhet.

För att trivas i rollen tror vi att du gillar att arbeta med att entusiasmera, engagera och stödja ungdomar till att finna nya vägar. För att lyckas med uppdraget bör du vara en social och strukturerad person som har integritet samt förmåga att planera och utföra arbetet utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Körkort krävs.

ÖVRIGT
Bifoga examensbevis och relevanta intyg om arbetslivserfarenhet
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Gryning söker behandlingspedagog natt till Herkules

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Herkules är ett akutboende för ungdomar i åldrarna 14 till 17 år i Alingsås. Herkules har 8 platser för tjejer och killar som vistas i olämpliga miljöer, t ex provat droger,... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Herkules är ett akutboende för ungdomar i åldrarna 14 till 17 år i Alingsås. Herkules har 8 platser för tjejer och killar som vistas i olämpliga miljöer, t ex provat droger, begått enstaka brott eller uppvisat ett hotfullt beteende. Vistelsetiden på Herkules är kort, från någon dag upp till tre veckor och fokus i verksamheten är att erbjuda stöd och omsorg i väntan på en mer långsiktig lösning, bland annat genom krisstöd och motivationsarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Som nattpersonal arbetar du med omvårdnad och tillsyn och utför beteendeobservationer. Du upprätthåller kvälls- och nattrutiner på enheten, dokumenterar händelser och är med vid eventuella inskrivningar under natten.

Arbetet är väldigt varierande och innebär att den person vi söker behöver vara flexibel. Det krävs en grundläggande empati och förståelse för individens svårigheter och agerande. Du behöver vara trygg i dig själv. Nattetid arbetar två personer varav en vaken natt och en sovande jour.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid med tillträde efter överenskommelse.KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Det är meriterande om du har examen från Yrkeshögskola som behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta livssituationer. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att du är lösningsfokuserad och stabil.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Lisa Lignell på telefon 0703-01 91 03 eller Evelyn Waernes på telefon 0322-654500.

Välkommen med din ansökan via Offentliga jobb senast 2019-09-08.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Gryning söker behandlingspedagog till Herkules

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Herkules är ett akutboende för ungdomar i åldrarna 14 till 17 år i Alingsås. Herkules har 8 platser för tjejer och killar som vistas i olämpliga miljöer, t ex provat droger,... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Herkules är ett akutboende för ungdomar i åldrarna 14 till 17 år i Alingsås. Herkules har 8 platser för tjejer och killar som vistas i olämpliga miljöer, t ex provat droger, begått enstaka brott eller har ett hotfullt beteende. Vistelsetiden på Herkules är kort, från någon dag upp till tre veckor och fokus i verksamheten är att erbjuda stöd och omsorg i väntan på en mer långsiktig lösning, bland annat genom krisstöd och motivationsarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Som behandlingspedagog handlar dina arbetsuppgifter om ge våra ungdomar vård och omsorg i det akuta skedet. Genom ett kommunikativt förhållningssätt och hög personalnärvaro skapar vi trygghet och förutsägbarhet för ungdomarna. Vi bemöter ungdomen här och nu både i den gemensamma miljön och i individuella samtal. Du dokumenterar, har kontakt med uppdragsgivare och andra viktiga personer i klientens nätverk.

Arbetet är väldigt varierande och innebär att den person vi söker behöver vara flexibel. Det krävs en grundläggande empati och förståelse för individens svårigheter och agerande. Du behöver vara trygg i dig själv och strukturerad för att kunna hålla i den dagliga strukturen på Herkules.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med schemalagd arbetstid, där både kvällar och helger ingår. Tillträde efter övenskommelse.
KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Vi söker dig som har en examen från Yrkeshögskola som som behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta livssituationer. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att du är lösningsfokuserad och stabil.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Lisa Lignell på telefon 0703-01 91 03 eller Evelyn Waernes på telefon 0322-654500.

Välkommen med din ansökan via Offentliga jobb senast 2019-09-08.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons Visa mindre