Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Alingsås

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Bygglovsregistrator till bygg- och miljöavdelningen

Ansök    Apr 29    Alingsås kommun    Bygglovshandläggare
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Bygglovsenheten är placerad i centrala Alingsås med närhet till både buss- och tågförbindelser. På enheten arbetar 10 personer som tillsammans hanterar hela byggprocessen för hela vår kommun. På enheten arbetar byggnadsinspektörer, bebyggelseantikvarie, koordinator och bygglovsregistrator. På hela bygg- och miljöavdelningen arbetar totalt cirka 38 medarbetare med bland annat bygglov, miljö- och hälsoskyddstillsyn samt livsmedelskontroll.

ARBETSUPPGIFTER
Bygglovsregistratorn fungerar som en kvalificerad stödfunktion inom bygglovsenhetens verksamhetsområde med ansvar för service, handläggning och att enheten tillhandahåller en rättssäker informationshantering.

Bygglovsregistratorn utför kvalificerad administration, registrerar och diarieför inkommande och utgående handlingar. Det är registratorns uppgift att känna till vilka handlingar som ska diarieföras och registratorn har kvalificerad kunskap om allmänna handlingar och sekretessbedömningar.

Bygglovsregistratorn utför utrednings-, planerings- och/eller utvärderingsarbete samt handläggning inom plan- och bygglagen (PBL) och bygglovsenhetens verksamhetsområde.

Arbetsuppgifterna omfattar service och rådgivning till allmänheten, posthantering och utlämnande av allmänna handlingar. Registratorn medverkar till att utveckla rutiner för bygglovsenhetens dokument- och ärendehantering samt är systemadministratör i vårt ärendehanteringssystem. I uppdraget ingår också ansvar för att det finns fungerande rutiner och processer för registraturen i sin helhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med hög kunskap inom plan- och bygglagen (PBL) alternativt är examinerad bygglovshandläggare. Vi tänker att din examen omfattar kurser inom PBL och att du har kunskap inom offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen och kommunallagen. Du behöver ha kunskap om myndighetsarbete, gärna på kommunal förvaltning samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att granska ritningar, författa tjänsteskrivelser samt hantera och samordna arbetsflöden kopplat till bygglovsprocesserna. Kunskap om digitala verktyg såsom GIS-system och våra ärendehanteringssystem Platina och ByggR ses också som meriterande.

Arbetsuppgifterna innebär många kontakter med byggherrar och kommuninvånare, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och att du har lätt för att uttrycka dig. Du behöver vara trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat, vilket innebär att du är lugn även i pressade situationer.

Du behöver ha god initiativförmåga, en vilja att ta ansvar och kunna planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann, lösningsinriktad och kan arbeta både självständigt och i grupp för att uppnå verksamhetens mål. Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen. Du kommer att vara en viktig del av vår arbetsgrupp och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arrestantvakter för timanställning till Alingsås och Borås

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisområde Älvsborg PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Älvsborg
PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli

Lokalpolisområde Alingsås
LPO Alingsås har ca 130 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/serviceverksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Alingsås har verksamhet i Alingsås, Lerum och Vårgårda.

Lokalpolisområde Borås
LPO Borås har idag ca 250 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-, brottsförebyggande-/ingripande- (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Borås har verksamhet som utgår ifrån Borås, Kinna och Ulricehamn.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett extrajobb som innebär att vara i händelsernas centrum på en arbetsplats där tempot kan vara högt? Har du stort tålamod, gillar att möta människor och ser det som en självklarhet att agera utifrån likabehandling och polisens värdegrund? Vi söker nu dig som är intresserad av en timanställning som arrestantvakt i Alingsås och Borås med start 4 november 2024.

I rollen som arrestantvakt förväntas du vara flexibel och kunna växla mellan flera olika arbetsuppgifter. Grunden är att du har ansvar för de frihetsberövade och medverkar bland annat vid avvisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade. Resor kan förekomma i tjänsten då du behöver vara beredd på att tjänstgöra i både Alingsås och Borås.

Du har ett nära samarbete med stationsbefälen som leder den dagliga verksamheten där ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma. Du kommer, då behov föreligger, att få relevant utbildning för dessa uppdrag.

Anställningen påbörjas med en betald utbildning på heltid som avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du måste få godkänt på dessa prov för att kunna få arbeta som arrestantvakt. Därefter kan du påbörja din timanställning hos oss.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller svåra situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• innehar körkort med behörighet B
• har en god fysisk och psykisk hälsa
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen
• arbetat inom offentlig sektor

Personliga egenskaper:
I rollen som arrestantvakt är det av stor vikt att du uppträder med mognad och integritet. Du bidrar till ett bra arbetsklimat där likabehandling är en självklarhet. Du visar respekt och engagemang i möten och i samarbete med andra. Det är naturligt för dig att agera utifrån polisens medarbetarpolicy och värdegrund på ett föredömligt sätt. Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och som även kan arbeta självständigt. Du respekterar och följer fattade beslut och prioriteringar. Du tar hand om både personlig och gemensam utrustning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo samt en stor vilja och förmåga att kompetensutveckla dig och verksamheten genom ditt driv och initiativförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Alingsås och Borås
Arbetstid: Timanställning, treskift
Tillträde: 4 november 2024
Funktion: Arrestantvakt

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Brandinspektör till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Ansök    Jun 5    Alingsås kommun    Brandinspektör
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundets förebyggandeverksamhet är en del av myndighetsavdelningen som består av brandinspektörer, brandskyddskontrollant, kvalificerad handläggare och administratör. Förebyggandeverksamhetens uppdrag är att genom information, rådgivning och... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner.

Förbundets förebyggandeverksamhet är en del av myndighetsavdelningen som består av brandinspektörer, brandskyddskontrollant, kvalificerad handläggare och administratör. Förebyggandeverksamhetens uppdrag är att genom information, rådgivning och kontroller bidra till brandsäkrare miljöer i vårt samhälle.

Vi söker en brandinspektör som gillar att arbeta såväl strategiskt som operativt med brandskyddsrelaterade frågor. Vi värnar om en god arbetsmiljö och kommer att ge dig en bra och trygg introduktion för att du ska komma in i arbetet och bli en del av gruppen och arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en inspektör/handläggare, gärna med räddningstjänstbakgrund, men det går också bra om du är skolad inom andra myndighetsområden. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består främst av att arbeta med tillsyn, tillståndsprövning och ge information/rådgivning utifrån lagen om skydd mot olyckor (LSO) samt lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE). En stor del av arbetet består av kontakt med verksamhetsutövare både ute på fältet och från kontoret. Du kommer att utforma tjänsteskrivelser och förelägganden samt självständigt fatta beslut. Om du har annan bakgrund än räddningstjänst kommer vi att erbjuda dig utbildning inom aktuell lagstiftning under din introduktion hos oss.

Du har stor möjlighet att planera och styra ditt arbete. Utöver detta arbetar gruppen tillsammans mot verksamhetens mål och vi lägger stor vikt vid gott samarbete och god lagkänsla. Som inspektör kommer du att vara en viktig del av gruppen i att vara bollplank och ge råd till kollegor samt stötta med kunskap och erfarenhet i komplicerade ärenden.

Beroende på dina kvalifikationer, erfarenhet och verksamhetens behov kan det finnas framtida möjligheter för kombinerad tjänst mellan förebyggande och operativ tjänstgöring. Det kan också finnas möjlighet till ett samordnande uppdrag för förebyggandeverksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har som har en akademisk utbildning, alternativt annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig till exempel skydd mot olyckor (SMO). Du bör ha en flerårig arbetserfarenhet som inspektör/handläggare eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig, gärna inom kommunal räddningstjänst eller bygglovsenhet. För tjänsten krävs B-körkort samt att du är en van datoranvändare och behärskar Officepaketet väl.

Det är meriterande om du har utbildning i Tillsyn A och B (MSB) och har goda kunskaper om plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler. Erfarenhet från handläggning/ärendehantering inom offentlig förvaltning kan också vara en del av din bakgrund.

Arbetet som inspektör innebär kontakt med personer med olika bakgrund, ursprung och med olika förutsättningar. Det ställer därför höga krav på integritet och professionalitet. Du behöver kunna göra sakliga och objektiva bedömningar och ställa tydliga krav. Det innebär även att du är på bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du ska vara kommunikativ både inom förbundet och ut mot företag, kommuninvånare och medlemskommuner.

Du behöver kunna samarbeta med andra likväl som att kunna arbeta självständigt. Det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att fatta egna välgrundade beslut på delegation. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Är du en samarbetsinriktad person som gillar att hitta vägar till gott samarbete och lockas av att vara på en arbetsplats med starkt kamratskap där balansen mellan jobb och fritid är viktig? Då har vi kanske tjänsten för dig!

ÖVRIGT
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervjuer löpande under tiden istället för att vänta tills ansökningstiden har gått ut. Om vi hittar rätt kandidat kan annonsen tas bort före sista ansökningsdag.

AVRF erbjuder:
Som medarbetare i Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund arbetar du i en organisation med höga ambitioner och som strävar efter att ligga i framkant genom att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling. Vi har precis flyttat in i vår nya fina räddningsstation i Alingsås, en fastighet som vi delar med ambulansverksamheten. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar och inkluderande arbetsgivare, med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi arbetar också fokuserat med inkludering och mångfald eftersom vi vet att det är viktigt. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid 08-17, flextidsavtal finns. Vi har friskvårdsbidrag och det ges även möjlighet att träna på arbetstid på arbetsplatsen. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.
Placeringsort: Alingsås

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Stationsbefäl Alingsås, LPO Alingsås

Ansök    Apr 12    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Region Väst Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älv... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg som tillsammans är indelade i 16 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar 10 kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Borås och Alingsås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

LPO Alingsås
LPO Alingsås har idag ca 150 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-, brottsförebyggande-/ingripande- (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Alingsås har verksamhet som utgår ifrån Alingsås, Lerum och Vårgårda.

ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för nästa steg? Vill du utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du i en arbetsledande befattning och vill arbeta i en omväxlande och tempofylld miljö? Välkommen att söka som stationsbefäl i Alingsås.

Som stationsbefäl har du en central roll för den inre verksamheten och i många fall verkar du som LPO-ledningens förlängda arm, med en helhetssyn både för polisens utredande uppdrag och yttre verksamhet.

Rollen innebär att du är både verksamhetsansvarig och arbetsledare med ansvar för:

• polisstationens drift och säkerhet, såsom hantering av larm och brandskydd
• polisstationens arrest
• förmansprövning avseende frihetsberövanden som inte prövas av jourutredningsbefäl
• arbetsledning av arrestantvakter och receptionspersonal
• granskning i DAF, RAVA, Nova och av dokumentation enligt Polislagen.
• hantering av personefterlysningar, handräckningar och initiala utredningsåtgärder gällande försvunna personer
• upprättande av dygnsrapport
• hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor utanför kontorstid
• hantering av omhändertagna vapen
• kontakten med massmedia och utlämnande av information om anmälningar och händelser
• hantering av s.k. prio 5-ärenden
• hantering av polisstationens besökare och det behov av service som finns främst utanför ordinarie öppettider
• vid behov utföra anmälningsupptagning
• de arbetsuppgifter i övrigt som beslutas lokalt.

Verksamhetsansvaret innebär att du som stationsbefäl säkerställer att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Som arbetsledare uppträder du med mognad och integritet, du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• godkänd polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
• minst två års erfarenhet av arbete inom polisen

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• erfarenhet av att ha verkat som stationsbefäl
• erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller andra liknande uppdrag

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är serviceinriktad, öppen och har god kommunikativ förmåga. Du har lösningsfokus och trivs att arbeta i en tempofylld miljö, med ett bibehållet lugn och gott omdöme. Vi ser att du är flexibel, kan skapa överblick över arbetssituationen och är bra på att prioritera. Du har förståelse för polisens olika uppdrag och ser din del i helheten. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på ansvarstagande, att du är noggrann och kan arbeta självständigt, såväl som tillsammans med andra. Det är viktigt att du är driven och positiv till utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

När vi fattar beslut om anställning kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Alingsås

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 maj 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Bygglovshandläggare till Alingsås kommun

Omfattning: Heltid eller Deltid Varaktighet: 24 månader eller längre Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning. Har du erfarenhet av arbete med bygglov i rollen som bygglovshandläggare eller liknande? Då har vi ett spännande uppdrag som bygglovshandläggare i Alingsås kommun. Välkommen med din ansökan! Kort om uppdraget Uppdraget kommer huvudsakligen innefatta handläggning av bygglov, marklov, rivningslov, förhandsbesked, startbeske... Visa mer
Omfattning: Heltid eller Deltid
Varaktighet: 24 månader eller längre
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning.
Har du erfarenhet av arbete med bygglov i rollen som bygglovshandläggare eller liknande? Då har vi ett spännande uppdrag som bygglovshandläggare i Alingsås kommun. Välkommen med din ansökan!


Kort om uppdraget


Uppdraget kommer huvudsakligen innefatta handläggning av bygglov, marklov, rivningslov, förhandsbesked, startbesked, strandskyddsdispenser och i viss mån bedriva tillsyn i enlighet med plan- och bygglagen. En viktig del i uppdragen är rådgivning och information till allmänhet och byggherrar samt samverkan med övriga avdelningar inom förvaltningen och kommunens övriga förvaltningar. Uppdragen är mycket utåtriktade med fokus på rådgivning, gestaltningsfrågor och juridik. I perioder arbetar kommunen under stor tidspress, vilket kräver stresstålighet och strukturell förmåga. Uppdragen är varierande och kommer utföras mot både privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och andra aktörer.


Kvalifikationer


För att lyckas i den här rollen har du en god kommunikativ förmåga där du möter andra på ett lyhört sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process där du organiserar och planerar ditt arbete väl. Du driver självständigt ditt arbete framåt och prioriterar bland arbetsuppgifter och kan ställa om vid ändrade förutsättningar. Vi ser också att du har en god analytisk problemlösningsförmåga.
Kompetenskrav - Vi söker dig som
· Har arbetat minst fem (5) år med bygglovsprocessen.
· Har goda juridiska kunskaper om Plan- och bygglag, Plan- och byggförordning samt Boverkets byggregler.
· Har erfarenhet av att arbeta med juridiska utredningar.
· Har förståelse när andra formella regler för bygglovsprocessen ska tillämpas, såsom Miljöbalken, Kommunallagen, Förvaltningslagen och Kulturminneslagen etc.


Det är meriterande om du även:
· Har god förståelse och erfarenhet av att arbeta med offentliga verksamheter och känner sig väl förtrogen med de villkor som en politisk styrd organisation verkar inom.
· Har erfarenhet av att förbereda ärende till byggnadsnämnd (tjänsteskrivelse).
· Mycket god kunskap i svenska språket. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och kan producera ämnesrelaterat textmaterial av hög kvalitet.
· Vara väl förtrogen med att professionellt vägleda och stötta allmänheten och sökande i samband med telefontider.
· Kompetens inom digital ärendehantering genom erfarenhet av självständigt arbete med systemet ByggR eller likvärdigt ärendehanteringssystem.Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.


Tanken är att Du blir projektanställd av oss på Billdals konsult och Bygg som uthyrd konsult. Driver du eget eller föredrar att vara underkonsult så kan vi erbjuda dig ett upplägg enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta William via vår mejladress


Märk din ansökan med ”Bygglovshandläggare Alingsås kommun” Visa mindre

Badpersonal till Nolhaga Parkbad

Ansök    Apr 22    Alingsås kommun    Badbevakare
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, kulturhus, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar, Nolhaga lantgård, Nolhaga Parkbad samt föreningsstöd. Inom hela förvaltningen arbetar idag cirka 420 medarbetare.

Nolhaga Parkbad hittar du i Alingsås friskvårdsanläggning. Parkbadet består av två 25-metersbassänger, upplevelsebad och en relaxavdelningen. I anläggningen finns även ett kafé, idrottshall och möjlighet till konferens.

Vi söker nu dig som vill arbeta som badpersonal hos oss på Nolhaga Parkbad!

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Vi letar efter dig som trivs med varierande arbetsuppgifter och är redo att axla rollen som både badpersonal, simlärare och receptionist. Som en del av vårt team kommer du att ha hand om badbevakning, välkomna våra besökare i receptionen och svara i telefon. Dessutom kommer du att leda simundervisning. Du får möjlighet att vara en del av en levande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik.

Dina arbetspass planeras utifrån ett schema som innefattar arbete dagtid, kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning samt god datorvana i Officepaketet. Du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

För tjänsten krävs att du är simkunnig och kan simma 200m varav 50m ryggsim i en följd. Du ska kunna dyka ner på 3.8m djup hämta en docka bogsera dockan 25 meter.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall, och/eller att du är simlärarutbildad enligt Svenska livräddningssällskapet eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänstens omfattning är 75%.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Säkerhetsstrateg till Sjukhusen i väster, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus (tidigare Frölunda specialistsjukhus) och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Verksamhetsbeskrivning Säkerhetsenheten ingår i utvecklingsstaben. Enheten arbetar med att stödja chefer och verksamheter... Visa mer
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –

Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus (tidigare Frölunda specialistsjukhus) och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Verksamhetsbeskrivning
Säkerhetsenheten ingår i utvecklingsstaben.

Enheten arbetar med att stödja chefer och verksamheter inom allmän säkerhet, informationssäkerhet, krisberedskap, säkerhetsskydd, katastrofmedicin, kontinuitetshantering och civilt försvar.

Säkerhetsenheten administrerar även Sjukhusen i västers passage- och larmsystem samt SITHS-kort (tjänstekort), behörighetskort, kortläsare och larm.

Vi erbjuder dig som säkerhetsstrateg ett väl fungerande team och i stort ett varierande arbete med mycket kontakt med olika människor.

Arbetsbeskrivning
I rollen som säkerhetsstrateg inom Säkerhetsenheten ingår att vara rådgivande och stödjande till sjukhusets alla verksamheter inkluderat ledningen. För att kunna bedriva detta arbete krävs en aktiv och kontinuerlig omvärldsbevakning med samverkan både inom och utanför den egna organisationen. I din roll kommer du arbeta både strategiskt för att utveckla säkerhets- och krisberedskapsarbetet och operativt med att stötta verksamheterna inom förvaltningen med att driva deras säkerhets- och krisberedskapsarbete framåt. Du kommer även ta del av den övriga avdelningens uppdrag som är mångfacetterat avseende arbete med säkerhetsfrågor i sjukhusmiljö.

En del av arbetsuppgifter som ingår i uppdraget som säkerhetsstrateg:

Stödja och vägleda verksamheterna inom förvaltningen inom säkerhet och krisberedskap
Genomföra och medverka i risk- och sårbarhetsanalyser
Genomföra utbildningar med utgångspunkt allmän säkerhet, hot och våld och krisberedskap
Leda arbetet med kontinuitetsplanering
På sikt ingå i vår TiB-organisation (Tjänsteman i beredskap för Sjukhusen i väster)
Samverka med andra förvaltningar, myndigheter, organisationer på lokal- och regional nivå

Kvalifikationer
Vi söker dig med en säkerhetsinriktad utbildning på högskolenivå alternativt en annan utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms likvärdig. Meriterande med erfarenhet från säkerhetsrelaterat arbete inom hälso- och sjukvård. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara ordningsam och stresstålig. Eftersom din roll är av stöttande och handledande karaktär ser vi även att du har en god pedagogisk förmåga där du trivs med att utbilda både enskilda och grupper.

Meriterande är även om du har sjukvårdsbakgrund med kännedom om hur sjukhus fungerar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som person har du integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften. Du behöver vara självgående, ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex information. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös vilket leder till goda relationer med dem du samarbetar med.

Övriga villkor
Arbetet innebär en del resande mellan sjukhusen i förvaltningen.

Säkerhetskontroll kan bli aktuellt att göras på den kandidat som blir intressant för anställning.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Byggnadsinspektör till bygglovsenheten

Ansök    Feb 29    Alingsås kommun    Byggnadsinspektör
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Bygglovsenheten är placerad i centrala Alingsås med närhet till både buss- och tågförbindelser. På enheten arbetar 10 personer som tillsammans hanterar hela byggprocessen från ax till limpa för hela vår kommun. På enheten arbetar byggnadsinspektörer, bebyggelseantikvarie, koordinator och bygglovsregistrator.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som bygginspektör arbetar du med hela bygglovsprocessen, från start till mål. Du bidrar genom att vara byggnadstekniskt sakkunnig och hela bygglovsprocessen samt tekniskt skede ryms inom ditt uppdrag. Alingsås har en unik stadskärna där du kommer få möjlighet att arbeta med både äldre och moderna byggnadsprojekt.

I tjänsten ingår att utföra handläggning av bygganmälningar och bygglov samt beslutar om startbesked och slutbesked. Du håller tekniska samråd och slutsamråd och gör arbetsplatsbesök. Andra viktiga arbetsuppgifter är tillsyn av olovligt byggande, ovårdade byggnader och tomter, handläggning OVK, hissar samt rådgivning och upplysning till allmänheten, byggföretag med flera.

Du kommer få möjlighet att arbeta både självständigt och tillsammans med andra kollegor på enheten. Ditt ansvar är att säkerställa att byggnationen sker enligt gällande lagstiftning.

Gentemot kommuninvånarna är du rådgivare och bollplank i samband med planering av byggen, i huvudsak via telefon och mejl, och ibland på plats eller via digitala möten. Du fattar självständiga beslut på delegation och skriver tjänsteskrivelser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har genomfört en bygglovshandläggarutbildning som omfattar minst 300 yhp, alternativt är utbildad Byggingenjör med dokumenterad kvalificerad kunskap inom PBL. Du ska ha en examen som innehåller kurser i byggteknik samt
byggnadsinspektion.

Du har erfarenhet av politiskt styrd organisation, detaljkunskap inom PBL, BBR och grundläggande kunskap i gällande lagstiftning och regler inom arbetsområdet: ArkivL, OSL, FL, KL. Du har också en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan producera ämnesrelaterat textmaterial av hög kvalitet.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap av arbete med utpekade kulturmiljöer, eftersom du ofta kommer arbeta med byggnationer på äldre byggnader och inom kulturhistoriskt värdefulla bebyggelseområden.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet ByggR.

Då platsbesök ingår i tjänsten är B körkort ett krav.

Som person är du kunnig, pedagogisk, noggrann och effektiv. I arbetet är du stresstålig och kan motivera och förklara dina beslut även i skarpa lägen. Du lägger stor vikt vid att ge medborgare en god service och drivs av mötet med människor. Då du dessutom skriver många beslut och tjänsteskrivelser är det av stor vikt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du en väl utvecklad samarbetsförmåga, hög ambitionsnivå och god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper för att medverka till att skapa ett väl sammansvetsat team för enheten.

ÖVRIGT
Provanställning kan komma att tillämpas.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Parkeringsvakt behov

Ansök    Mar 4    Securitas AB    Parkeringsvakt
Företagsbeskrivning Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler. Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Vill du bli parkeringsvakt och är på jakt efter din nästa utmaning? Vi på Securitas letar nu efter dig som vill bli en del av vårt sammansvetsade gäng där vi alla har olika personligheter men delar samma driv i arbetslivet, att göra människor trygga. Trivs du i en roll där du får mycket frihet under ansvar? Läs då mer nedan.
Som parkeringsvakt kommer du arbeta med parkeringsövervakning på tomt- och kommunalmark. Ditt ansvar är att främja trafiksäkerheten på vägarna, öka framkomligheten i trafiken och förbättra trivseln i boendemiljöer och du gör detta genom att kontrollera att parkeringsreglerna efterlevs. Du har ett fritt arbete men med ett viktigt ansvar.
Du kommer till exempel att:
Kontrollera att parkeringsregler efterlevs på tomt- och kommunalmark.
Proaktivt hjälpa våra kunder vid parkeringsrelaterade frågor.

Tjänsten passar dig som trivs i ett fritt och omväxlande arbete där du får ta mycket ansvar. I denna roll kan det uppstå konfliktsituationer, som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta och ger varandra energi under arbetspasset. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng? Då är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Det är meriterande om du har kommunal parkeringsvakts- och väktarutbildning, men inget krav. Vi utbildar rätt personer. Vi ser också att du som söker har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig mellan olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten.
Specifikt efterfrågade krav:
Gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska
B-körkort

Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten. Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information


Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten – skicka din ansökan redan idag!
Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]
Tjänsten är behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
Vi arbetar med urvalstester
Vi kommunicerar i första hand via mail
Sista ansökningsdag är 7 april

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.
Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga Parkbad

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs gärna mer om arbetsplatsen på www.nolhagaparkbad.se

Vi erbjuder dig:
-Ett varierat och utvecklande arbete
-En arbetsplats med god arbetsmiljö och kollegialt stöd
-Möjlighet att arbeta med människor som vill må bra

Gillar du att arbeta med människor och vill hjälpa dem att må bra? Då är det här jobbet för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är en modern friskvårdsanläggning i Alingsås som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och tjänster. Vi söker nu en friskvårdspersonal som vill vara med och skapa en härlig och inspirerande miljö för våra besökare.

I din roll som friskvårdspersonal kommer du att arbeta med följande arbetsuppgifter:
-Badbevakning
-Simundervisning
-Receptionsarbete
-Städning

Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i denna roll behöver du ha följande kvalifikationer:
-Simkunnighet (200 meter varav 50 meter ryggsim i följd och kunna dyka ner på 3,8m)
-Eftergymnasial utbildning
-Goda kunskaper i svenska språket

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall och är utbildad simlärare eller om du är under simlärarutbildning.

För att trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad och har et gott humör. Du har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Gå gärna in på länken för att läsa mer om arbetsplatsen: Visa mindre

Vakthavande befäl till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare. AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyt... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare.

AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyttade i en fantastiskt fin räddningsstation i Alingsås, en station som vi delar med ambulansverksamheten. I våras fick vi beslut såväl avseende att byta räddningsledningssystem som beslut om en förmågehöjning till 1+5 i minimistyrka i Alingsås. Detta innebär att vi nu ska rekrytera ett stort antal nya tjänster i förbundet. Denna tjänst är en del av detta där AVRF nu för första gången anställer ett vakthavande befäl som kommer bemanna den med Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (SÄRF) gemensamma ledningscentralen.

ARBETSUPPGIFTER
Om du gillar att vara spindeln i nätet, är duktig på teknik och kommunikation och är väl införstådd med övergripande ledning och dess innebörd då ska du söka befattningen som vakthavande befäl hos oss.

Som vakthavande befäl arbetar du direkt under avdelningschefen för räddningstjänstavdelningen. Du kommer vara nyckeln i samverkan mellan SÄRF och AVRF och vara högst delaktig i att driva utvecklingen av vårt nystartade gemensamma räddningsledningssystem. Du kommer arbeta med utlarmning, prioriteringar, kommunikation och mycket mer, huvudsakligen från den nyrenoverade ledningscentralen i Borås.

Utvecklingsfrågor kopplat till MSB:s projekt Ett enhetligt ledningssystem för kommunal räddningstjänst (ELS) kommer vara en naturlig del av ditt uppdrag.

Innan du börjar arbeta i funktionen som vakthavande befäl genomgår du en individanpassad introduktionsutbildning beroende på tidigare erfarenhet och bakgrund som ger dig förutsättningar att arbeta i funktionen.

KVALIFIKATIONER
Tjänsten ställer krav på att du är strukturerad, stresstålig, analytisk och har en god simultan-kapacitet. Du är tydlig och serviceinriktad i din kommunikation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vana att hantera olika verksamhetssystem och en utvecklad teknisk förståelse behövs för att ha förutsättningar att behärska de system som finns i ledningscentralen.

Vi värdesätter även att du har en god ledarskapsförmåga och är självgående med förmåga och intresse av att planera, genomföra och driva arbetet framåt i exempelvis projekt.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av utryckande verksamhet, som vet vad som sker på en insats och kan tänka proaktivt. Du har en mycket god förmåga av att vara lugn och skarp i stressade situationer med många bollar i luften. Du ska vara van att ta beslut och kunna stå för dem.

Krav:
• Du har gedigen erfarenhet från och goda kunskaper om utryckande räddningstjänstverksamhet
• LK 1 och LK 2, Räddningsledare A och B alternativt brandingenjörsutbildning (inkl RUB)
• Mycket god datorvana
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Körkort B

Meriterande:
• Erfarenhet från arbete i Cordcom och/eller Zenith
• Erfarenhet från arbete i larm/ledningscentral
• kännedom om AVRF och/eller SÄRF:s släckområden.

Din profil :
• Du har helhetsperspektiv
• Du förstår vikten av samarbete
• Du är trygg i dig själv och med att ta viktiga beslut under tidspress
• Du är tydlig och kommunikativ

Vi kommer att lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med vårt behov.


ÖVRIGT
AVRF erbjuder :
Som medarbetare i Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund arbetar du i en organisation med höga ambitioner och som strävar efter att ligga i framkant genom att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar och inkluderande arbetsgivare, med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi arbetar också fokuserat med inkludering och mångfald eftersom vi vet att det är viktigt. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Placeringsort: Borås.
Tjänsten som VB innebär att du oftast jobbar från ledningscentralen på brandstationen i Borås. Men även tjänstgöring på Alingsås räddningsstation kommer förekomma.

Du kommer krigsplaceras hos AVRF
Tjänsten kan innebära att du kommer erhålla en säkerhetsklassning

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Brandinspektör till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund, myndighet

Ansök    Jan 16    Alingsås kommun    Brandinspektör
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundets förebyggandeverksamhet ingår i förbundets nya myndighetsavdelning som består av bland annat brandinspektörer, brandskyddskontrollant (under rekrytering), kvalificerad handläggare och administratör. Förebyggandeverksamheten ansvarar ... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner.

Förbundets förebyggandeverksamhet ingår i förbundets nya myndighetsavdelning som består av bland annat brandinspektörer, brandskyddskontrollant (under rekrytering), kvalificerad handläggare och administratör. Förebyggandeverksamheten ansvarar för att kontrollera att rådande lagstiftning enligt lagen om skydd mot olyckor och lagen om brandfarliga och explosiva varor följs, men även att arbeta med information och rådgivning samt besvara remisser, bland annat inom plan och bygg.

Vi utökar nu vår personalstyrka med ytterligare personer och söker därför efter en eller flera brandinspektörer som gillar att arbeta såväl strategiskt som operativt med brandskyddsrelaterade frågor. Vi värnar om en god arbetsmiljö och en bra och trygg introduktion för att du ska komma in i arbetet och bli en del av gruppen och arbetsplatsen. Vi hoppas att du vill vara en del av vårt team och jobba tillsammans med oss.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en inspektör/handläggare, gärna med räddningstjänstbakgrund, men det går också bra om du är skolad inom andra myndighetsområden. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består främst av att arbeta med tillsyn, prövning och ge information/rådgivning utifrån lagen om skydd mot olyckor samt lagen om brandfarliga och explosiva varor. En stor del av arbetet består av kontakt med verksamhetsutövare både ute på fältet och från kontoret. Du kommer att utforma tillsynsrapporter, förelägganden och tjänsteskrivelser samt självständigt fatta beslut. Om du har annan bakgrund än räddningstjänst kommer vi att erbjuda dig utbildning inom aktuell lagstiftning under din introduktion hos oss.

Du har stor möjlighet att planera och styra ditt arbete. Utöver detta arbetar gruppen tillsammans mot verksamhetens mål och vi lägger stor vikt vid gott samarbete och god lagkänsla. Som inspektör kommer du att vara en viktig del av gruppen i att vara bollplank och ge råd till kollegor samt stötta med kunskap och erfarenhet i komplicerade ärenden.

Det kan finnas möjlighet att kombinera brandinspektörsrollen med andra arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov samt utifrån din erfarenhet och ditt intresse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har som har eftergymnasial utbildning, till exempel Skydd mot olyckor (SMO) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha en flerårig arbetserfarenhet som inspektör/handläggare eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Arbetet som inspektör innebär kontakt med personer med olika bakgrund, ursprung och med olika förutsättningar. Det ställer därför höga krav på integritet och professionalitet. Du behöver kunna göra sakliga och objektiva bedömningar och ställa tydliga krav. Det innebär även att du är på bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du ska vara kommunikativ både inom förbundet och ut mot företag, medborgare och medlemskommuner.

Du behöver kunna samarbeta med andra och följa gruppens beslut. Vi ser gärna att du kan arbeta på egen hand samtidigt är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att fatta egna välgrundade beslut på delegation. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Krav
• Eftergymnasial utbildning SMO eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet från handläggning/ärendehantering inom offentlig förvaltning
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Meriterande
• Utbildning i Tillsyn A och B (MSB)
• Examen som skorstensfejartekniker eller motsvarande

ÖVRIGT
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervjuer löpande under tiden istället för att vänta tills ansökningstiden har gått ut. Om vi hittar rätt kandidat kan annonsen tas bort före sista ansökningsdag.

AVRF erbjuder:
Som medarbetare i Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund arbetar du i en organisation med höga ambitioner och som strävar efter att ligga i framkant genom att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling. Vi har precis flyttat in i vår nya fina räddningsstation i Alingsås, en fastighet som vi delar med ambulansverksamheten. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar och inkluderande arbetsgivare, med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi arbetar också fokuserat med inkludering och mångfald eftersom vi vet att det är viktigt. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid 08-17, flextidsavtal finns. Vi har friskvårdsbidrag och det ges även möjlighet att träna på arbetstid på arbetsplatsen. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Placeringsort: Alingsås

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Operativ samordnare sökes till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare. AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyt... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare.

AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyttade i en fantastiskt fin räddningsstation i Alingsås, en station som vi delar med ambulansverksamheten. I våras fick vi beslut såväl avseende att byta räddningsledningssystem som beslut om en förmågehöjning till 1+5 i minimistyrka i Alingsås. Detta innebär att vi nu ska rekrytera ett stort antal nya tjänster i förbundet. Som ett led i att stärka vår organisation kommer vi i samband med det också att bilda en ny enhet för insats och beredskap under vår räddningstjänstavdelning. Till enheten för insats och beredskap rekryterar vi nu en helt ny befattning som operativ samordnare.

ARBETSUPPGIFTER
Om du drivs av att samordna och strukturera frågor, är intresserad av lednings- och styrningsfrågor, vill påverka i både taktiska och strategiska frågor, är driven och självgående och vill vara med och utveckla och driva räddningstjänstfrågor då ska du söka befattningen som operativ samordnare hos oss.

Som operativ samordnare arbetar du direkt under enhetschefen för insats och beredskap. Du kommer att inneha en viktig funktion i förbundet där du ansvarar för att samordna den dagliga driften av operativa verksamhetens personalplanering, övning och utbildning. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du också att stötta enhetschefen med andra förekommande uppgifter, t ex genom deltagande i arbetsgrupper, genomförande av utredningsuppdrag, dokumentera processer och rutiner, omvärldsbevaka och ta fram statistik samt kunna presentera dessa.

Såväl enheten för insats och beredskap som befattningen som operativ samordnare är helt nya och du kommer att ha stora möjligheter att, tillsammans med enhetschefen, vara med och utforma din befattning från start.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort engagemang för samhällsviktig verksamhet, som ser möjligheter och som är en driven relationsskapare med talang för struktur och ordning. Du behöver ha förmågan att skapa både förtroende och goda relationer såväl internt som externt.

Du har en god kommunikativ förmåga. Du förstår vilka lagar och regler som styr vår verksamhet och kan omsätta dessa i ditt dagliga uppdrag. Du initierar, anpassar och styr upp ditt uppdrag med ett stort mandat från enhetschefen.

Krav
• Du har gedigen erfarenhet från och goda kunskaper om den operativa verksamheten
• Kunskap om och/eller erfarenhet av personalplanering
• Erfarenhet av räddningstjänstens övningsverksamhet
• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för befattningen
• Mycket god datorvana
• Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Körkort B.

Meriterande
• Räddningstjänstbakgrund
• Erfarenhet av ärendehandläggning
• Kunskap om arbetstidsregler i lag och avtal
• Arbete med schemaläggning
• Erfarenhet från arbete i vårt verksamhetsstödssystem Daedalos.

Din profil
• Du har god förmåga att planera, strukturera och prioritera arbetsuppgifter
• Du tar egna initiativ för att utveckla och driva ditt arbete framåt
• Du har helhetsperspektiv
• Du förstår vikten av att samarbeta med andra
• Du är tydlig och kommunikativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med vårt behov.

ÖVRIGT
Placeringsort: Alingsås.

I Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. Visa mindre

Lagchef/Styrkeledare till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare. AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyt... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två beredskapsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare.

AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Vi är nyinflyttade i en fantastiskt fin räddningsstation i Alingsås, en station som vi delar med ambulansverksamheten. I våras fick vi beslut såväl avseende att byta räddningsledningssystem som beslut om en förmågehöjning till 1+5 i minimistyrka i Alingsås. Detta innebär att vi nu ska rekrytera ett stort antal nya tjänster i förbundet. Som ett led i att stärka vår organisation kommer vi i samband med det också att bilda en ny enhet för insats och beredskap under vår räddningstjänstavdelning. Till enheten för insats och beredskap rekryterar vi nu också en lagchef/styrkeledare då en vakans uppstått.

ARBETSUPPGIFTER
Om du drivs av att leda och utveckla ett arbetslag, är intresserad av att med stort ansvar och mandat vara ett föredöme både på insats och på station då ska du söka befattningen som lagchef/styrkeledare hos oss.

Som lagchef arbetar du direkt under enhetschefen för insats och beredskap.
Du kommer att inneha en viktig funktion i förbundet där du är närmaste chef på ett av våra fem arbetslag på nya heltidsstationen i Alingsås. Det innebär bl.a. personal, verksamhet, arbetsmiljö och ett visst budgetansvar för sex brandmän. Inom ramen för ditt uppdrag kommer det också bli aktuellt att stötta verksamheten med andra förekommande uppgifter, t ex genom deltagande i arbetsgrupper, genomförande av utredningsuppdrag, egna ansvarsområden, projekt etc. Under insats verkar man fullt ut i den mer traditionella funktionen styrkeledare och ofta även i rollen som räddningsledare. Heltiden i Alingsås har alla i princip alla inom räddningstjänsten förekommande förmågor förutom vattendykare och åker på ca 2-3 larm per dygn i snitt.

KVALIFIKATIONER
AVRF har under några år jobbat aktivt med att stärka styrkeledarrollen och från årsskiftet byter befattningen namn till lagchef. Som namnbytet antyder så är det viktigt att du omfamnar hela uppdraget fullt ut. Inte bara den traditionella styrkeledarfunktionen på larm, utan också övriga frågor som åligger en chef för sex medarbetare. Du kommer t.ex. vara en viktig del av chefsgruppen i förbundet tillsammans med övriga lagchefer, enhetschefer, avdelningschefer och förbundsdirektören.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga. Du har några års erfarenhet som styrkeledare eller stf styrkeledare. Balansen mellan struktur, ordning och reda, verksamhetens behov och medarbetarnas arbetsglädje och engagemang är något du är bra på att hålla.

Krav
• Du har gedigen erfarenhet från och goda kunskaper om den operativa verksamheten
• Räddningsledare A eller motsvarande
• God datorvana
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Körkort C.

Meriterande
• Kunskap om och/eller erfarenhet av personalplanering
• Kunskap om arbetstidsregler i lag och avtal
• Chefserfarenhet
• Lokalkännedom
• Räddningsledare B, tillsyn A eller motsvarande
• Erfarenhet från arbete i vårt verksamhetsstödssystem Daedalos.

Din profil
• Du har god förmåga att planera, strukturera och prioritera arbetsuppgifter
• Du tar egna initiativ för att utveckla och driva arbetet framåt
• Du har helhetsperspektiv
• Du förstår vikten av att samarbeta med andra
• Du är ödmjuk och ser vikten av att alla medarbetare trivs på arbetsplatsen
• Du är en god arbetsgivarrepresentant
• Du är tydlig och kommunikativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med vårt behov.

ÖVRIGT
AVRF erbjuder:
Som medarbetare i Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund arbetar du i en organisation med höga ambitioner och som strävar efter att ligga i framkant genom att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling. Vi har precis flyttat in i vår nya fina räddningsstation i Alingsås, en fastighet som vi delar med ambulansverksamheten. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar och inkluderande arbetsgivare, med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi arbetar också fokuserat med inkludering och mångfald eftersom vi vet att det är viktigt. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Placeringsort: Alingsås

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Väktare rond (natt)

Ansök    Nov 3    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler. Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.
Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Du kommer till exempel att:
Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Ytterligare information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]
Tjänsten är halvtidstjänst med provanställning, tillträde enligt överenskommelse.
Möjlighet till utökad tjänst framöver finns.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Byggnadsinspektör till Bygglovsenheten

Ansök    Apr 21    Alingsås kommun    Byggnadsinspektör
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Bygglovsenheten är placerad i centrala Alingsås med närhet till både buss- och tågförbindelser. På enheten arbetar 16 personer som tillsammans hanterar hela byggprocessen från ax till limpa för hela vår kommun. På enheten arbetar bygglovshandläggare, byggnadsinspektörer, bebyggelseantikvarie, koordinator och bygglovsadministratör. Hos oss är det dagliga samarbetet en naturlig del av vårt arbete och du kommer ingå i ett rutinerat team med samlad kompetens från många olika verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som byggnadsinspektör arbetar du med hela bygglovsprocessen, från start till mål med fokus på det tekniska skedet av byggprocessen. Du bidrar genom att vara byggnadstekniskt sakkunnig och ansvarar för de delar som ryms inom ditt uppdrag. Alingsås har en unik stadskärna där du kommer få möjlighet att arbeta med både äldre och moderna byggnadsprojekt.

I tjänsten ingår att utföra handläggning av bygganmälningar och bygglov samt beslutar om startbesked och slutbesked. Du håller tekniska samråd och slutsamråd och gör arbetsplatsbesök. Andra viktiga arbetsuppgifter är tillsyn av olovligt byggande, ovårdade byggnader och tomter, handläggning OVK, hissar samt rådgivning och upplysning till allmänheten, byggföretag med flera.

Du kommer få möjlighet att arbeta både självständigt och tillsammans med andra kollegor på enheten. Ditt ansvar är att säkerställa att byggnationen sker enligt gällande lagstiftning.

Gentemot kommuninvånarna är du rådgivare och bollplank i samband med planering av byggen, i huvudsak via telefon och mejl, och ibland på plats eller via digitala möten. Du fattar självständiga beslut på delegation och skriver tjänsteskrivelser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eller snart tar examen inom bygglovshandläggning som omfattar minst 400 YH-poäng. Du har teoretisk och praktisk erfarenhet inom byggbranschen och du har detaljkunskap inom PBL och BBR. Du har grundläggande kunskap inom övrig lagstiftning inom arbetsområdet, förvaltningslagen och kommunallagen med flera.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap av arbete med utpekade kulturmiljöer, eftersom du ofta kommer arbeta med byggnationer på äldre byggnader och inom kulturhistoriskt värdefulla bebyggelseområden.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet ByggR. Då platsbesök ingår i tjänsten är B-körkort ett krav.

Som person är du kunnig, pedagogisk, noggrann och effektiv. I arbetet är du stresstålig och kan motivera och förklara dina beslut även i skarpa lägen. Du lägger stor vikt vid att ge medborgare en god service och drivs av mötet med människor. Då du dessutom skriver många beslut och tjänsteskrivelser är det av stor vikt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen har en väl utvecklad samarbetsförmåga, hög ambitionsnivå och god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper för att medverka till att skapa ett väl sammansvetsat team för enheten.

ÖVRIGT
Provanställning kan komma att tillämpas.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund söker brandman

Ansök    Sep 25    Alingsås kommun    Brandman
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två deltidsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare. Vi är nyinflyttade i en fantastiskt fin räddningsstation i Alingsås, en station som vi delar med ambulansverks... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund (AVRF) är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag med fokus på att rädda liv och egendom samt att arbeta förebyggande i våra två medlemskommuner, Alingsås och Vårgårda. Förbundet består av en heltidsstation i Alingsås och två deltidsstationer i Vårgårda och Sollebrunn och vi är ca 100 medarbetare. Vi är nyinflyttade i en fantastiskt fin räddningsstation i Alingsås, en station som vi delar med ambulansverksamheten. Vi kommer under våren 2024 byta räddningsledningssystem. Besluten om byte av räddningsledningssystem och en förmågehöjning till 1+5 i minimistyrka - innebär att vi nu ska rekrytera ett stort antal nya tjänster i förbundet.

Vi är ett förbund som arbetar hårt med att vara en hållbar arbetsgivare med fokus på inkludering, mångfald och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Du kommer att spela en viktig roll i detta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som brandman i AVRF så förväntas du, förutom att vara duktig rent operativt, också vara driven och förmögen att ha egna ansvarsområden, att vara en del av utvecklingen av förbundet helt enkelt. Det är denna delaktighet som gjort vårt förbund till en fantastisk arbetsplats med ett välförtjänt gott rykte runt om i landet.

Underhåll, service, övningar och fysisk träning är lika självklara delar av din vardag på station som att åka på larm. Arbetet innebär skifttjänstgöring enligt rullande schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd brandmansutbildning från SRV eller MSB eller annan likvärdig utbildning som vi anser stärka AVRF:s samlade förmåga.

Krav för tjänsten är:
- Simkunnig (intyg guldbojen, max 6 månader gammal ska bifogas)

- Godkänt rullbandstest på minst 5,2 km/h (max 3 månader gammalt, intyg ska bifogas)

- Höga höjder och trånga utrymmen får inte vara ett problem (kan komma att testas)

- B och C körkort (ska bifogas).

Vi söker dig som har god fysik, är stresstålig och har god förmåga att samarbeta med andra. Du drivs av att öva och att utveckla både dig själv och andra.

Meriterande för tjänsten är:
- Lång erfarenhet från utryckningstjänst inom räddningstjänsten

- Räddningsledare A eller motsvarande

- BE eller CE-körkort

ÖVRIGT
Placeringen sker i Alingsås. Provanställning i 6 månader kommer att tillämpas.

Urval av sökande kommer ske löpande fram till behovet är fyllt eller till senast 1 februari 2024

Till ansökan bifogas betyg och intyg från relevanta utbildningar, körkort, guldbojen och rullbandstest.

I Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre

Väktare rond natt heltid Alingsås

Ansök    Mar 30    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.
Du kommer till exempel att:
Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Du har gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig mellan olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Ytterligare information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är på heltid natt och tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Arrestantvakter till Borås och Alingsås, tillsvidare, PO Älvsborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter till arresten i Borås och Alingsås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisområde Älvsborg PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredni... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter till arresten i Borås och Alingsås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Älvsborg
PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli

Lokalpolisområde Alingsås
LPO Alingsås har ca 130 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-verksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Alingsås har verksamhet i Alingsås, Lerum och Vårgårda.

Lokalpolisområde Borås
LPO Borås har idag ca 250 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-, brottsförebyggande-/ingripande- (BF/IGV) och utredningsverk-samhet. LPO Borås har verksamhet som utgår ifrån Borås, Kinna och Ulricehamn.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara i händelsernas centrum på en arbetsplats där tempot kan vara högt? Har du stort tålamod, gillar att möta människor och ser det som en självklarhet att agera utifrån likabehandling och polisens värdegrund? Vi söker nu dig som vill arbeta som arrestantvakt i Alingsås eller Borås med start augusti 2023.

I rollen som arrestantvakt förväntas du vara flexibel och kunna växla mellan flera olika arbetsuppgifter. Grunden är att du har ansvar för de frihetsberövade och medverkar bland annat vid avvisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade. Arrestvakter kan även komma att utföra transporter och bevakning av frihetsberövade på annan plats än i arresten, så resor kan förekomma i tjänsten. Vid behov kan tjänstgöring i Alingsås och Borås bli aktuellt.

Du har ett nära samarbete med stationsbefälen som leder den dagliga verksamheten där ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma. Du kommer, då behov föreligger, att få relevant utbildning för dessa uppdrag.

Anställningen påbörjas med en betald utbildning på heltid som avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du måste få godkänt på dessa prov för att kunna få arbeta som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller svåra situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• innehar körkort med behörighet B
• har en god fysisk och psykisk hälsa
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen
• arbetat inom offentlig sektor

Personliga egenskaper:
I rollen som arrestantvakt är det av stor vikt att du uppträder med mognad och integritet. Du bidrar till ett bra arbetsklimat där likabehandling är en självklarhet. Du visar respekt och engagemang i möten och i samarbete med andra. Det är naturligt för dig att agera utifrån polisens medarbetarpolicy och värdegrund på ett föredömligt sätt. Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och som även kan arbeta självständigt. Du respekterar och följer fattade beslut och prioriteringar. Du tar hand om både personlig och gemensam utrustning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo samt en stor vilja och förmåga att kompetensutveckla dig och verksamheten genom ditt driv och initiativförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Stefan Gustafsson, LPO Borås eller Mikael Edvardsson LPO Alingsås. Undrar du något om ansökningsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult; Sandra Lindqvist, [email protected]. Fackliga företrädare inom SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Placeringsort: Borås eller Alingsås. Tjänstgöring på båda orterna kan förekomma vid behov.
Arbetstid: periodplanerad arbetstid/treskift
Tillträde: augusti 2023
Funktion: Arrestantvakt

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga Parkbad

Ansök    Feb 22    Alingsås kommun    Badmästare
Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare. Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxe... Visa mer
Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som friskvårdspersonal arbetar du i Nolhaga parkbad med arbetsuppgifter såsom badbevakning, städ, reception. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Nolhaga Parkbad bedriver: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan..

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus. Vi kommer genomföra vissa sim och livräddningstester.

Krav för tjänsten är att du ska kunna simma 200m varav 50 i ryggläge.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall och är utbildad simlärare.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arrestantvakter till Borås och Alingsås, tillsvidare, PO Älvsborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter till arresten i Borås och Alingsås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisområde Älvsborg PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredni... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu arrestantvakter till arresten i Borås och Alingsås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Älvsborg
PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli

Lokalpolisområde Alingsås
LPO Alingsås har ca 130 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-verksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Alingsås har verksamhet i Alingsås, Lerum och Vårgårda.

Lokalpolisområde Borås
LPO Borås har idag ca 250 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-, brottsförebyggande-/ingripande- (BF/IGV) och utredningsverk-samhet. LPO Borås har verksamhet som utgår ifrån Borås, Kinna och Ulricehamn.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara i händelsernas centrum på en arbetsplats där tempot kan vara högt? Har du stort tålamod, gillar att möta människor och ser det som en självklarhet att agera utifrån likabehandling och polisens värdegrund? Vi söker nu dig som vill arbeta som arrestantvakt i Alingsås eller Borås med start augusti 2023.

I rollen som arrestantvakt förväntas du vara flexibel och kunna växla mellan flera olika arbetsuppgifter. Grunden är att du har ansvar för de frihetsberövade och medverkar bland annat vid avvisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade. Arrestvakter kan även komma att utföra transporter och bevakning av frihetsberövade på annan plats än i arresten, så resor kan förekomma i tjänsten. Vid behov kan tjänstgöring i Alingsås och Borås bli aktuellt.

Du har ett nära samarbete med stationsbefälen som leder den dagliga verksamheten där ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma. Du kommer, då behov föreligger, att få relevant utbildning för dessa uppdrag.

Anställningen påbörjas med en betald utbildning på heltid som avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du måste få godkänt på dessa prov för att kunna få arbeta som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller svåra situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• innehar körkort med behörighet B
• har en god fysisk och psykisk hälsa
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen
• arbetat inom offentlig sektor

Personliga egenskaper:
I rollen som arrestantvakt är det av stor vikt att du uppträder med mognad och integritet. Du bidrar till ett bra arbetsklimat där likabehandling är en självklarhet. Du visar respekt och engagemang i möten och i samarbete med andra. Det är naturligt för dig att agera utifrån polisens medarbetarpolicy och värdegrund på ett föredömligt sätt. Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och som även kan arbeta självständigt. Du respekterar och följer fattade beslut och prioriteringar. Du tar hand om både personlig och gemensam utrustning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo samt en stor vilja och förmåga att kompetensutveckla dig och verksamheten genom ditt driv och initiativförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Stefan Gustafsson, LPO Borås eller Mikael Edvardsson LPO Alingsås. Undrar du något om ansökningsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult; Sandra Lindqvist, [email protected]. Fackliga företrädare inom SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Placeringsort: Borås eller Alingsås. Tjänstgöring på båda orterna kan förekomma vid behov.
Arbetstid: periodplanerad arbetstid/treskift
Tillträde: augusti 2023
Funktion: Arrestantvakt

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Väktare sommarvikariat Alingsås/Vårgårda

Ansök    Jan 18    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Du kommer till exempel att:
Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Du har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig mellan olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en behovsanställning med provtjänstgöring och tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.
Tjänstegrad är vid behov med möjlighet till utökning. Visa mindre

Arrestantvakter för timanställning till Alingsås och Borås

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu timanställda arrestantvakter till arresten i Alingsås och Borås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisområde Älvsborg PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finn... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu timanställda arrestantvakter till arresten i Alingsås och Borås. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Älvsborg
PO Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli

Lokalpolisområde Alingsås
LPO Alingsås har ca 130 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/serviceverksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Alingsås har verksamhet i Alingsås, Lerum och Vårgårda.

Lokalpolisområde Borås
LPO Borås har idag ca 250 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/service-, brottsförebyggande-/ingripande- (BF/IGV) och utredningsverksamhet. LPO Borås har verksamhet som utgår ifrån Borås, Kinna och Ulricehamn.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett extrajobb som innebär att vara i händelsernas centrum på en arbetsplats där tempot kan vara högt? Har du stort tålamod, gillar att möta människor och ser det som en självklarhet att agera utifrån likabehandling och polisens värdegrund? Vi söker nu dig som är intresserad av en timanställning som arrestantvakt i Alingsås och Borås med start augusti 2023.

I rollen som arrestantvakt förväntas du vara flexibel och kunna växla mellan flera olika arbetsuppgifter. Grunden är att du har ansvar för de frihetsberövade och medverkar bland annat vid avvisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade. Arrestvakter kan även komma att utföra transporter och bevakning av frihetsberövade på annan plats än i arresten, så resor kan förekomma i tjänsten. Du behöver vara beredd på att tjänstgöring är aktuellt i både Alingsås och Borås.

Du har ett nära samarbete med stationsbefälen som leder den dagliga verksamheten där ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma. Du kommer, då behov föreligger, att få relevant utbildning för dessa uppdrag.

Anställningen påbörjas med en betald utbildning på heltid som avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du måste få godkänt på dessa prov för att kunna få arbeta som arrestantvakt. Därefter kan du påbörja din timanställning hos oss.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller svåra situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• innehar körkort med behörighet B
• har en god fysisk och psykisk hälsa
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen
• arbetat inom offentlig sektor

Personliga egenskaper:
I rollen som arrestantvakt är det av stor vikt att du uppträder med mognad och integritet. Du bidrar till ett bra arbetsklimat där likabehandling är en självklarhet. Du visar respekt och engagemang i möten och i samarbete med andra. Det är naturligt för dig att agera utifrån polisens medarbetarpolicy och värdegrund på ett föredömligt sätt. Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och som även kan arbeta självständigt. Du respekterar och följer fattade beslut och prioriteringar. Du tar hand om både personlig och gemensam utrustning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo samt en stor vilja och förmåga att kompetensutveckla dig och verksamheten genom ditt driv och initiativförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer
Stefan Gustafsson, LPO Borås eller Mikael Edvardsson LPO Alingsås. Undrar du något om ansökningsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult; Sandra Lindqvist, [email protected]. Fackliga företrädare inom SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Placeringsort: Alingsås och Borås
Arbetstid: treskift
Tillträde: augusti 2023
Funktion: Arrestantvakt

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga Parkbad

Ansök    Jan 20    Alingsås kommun    Badmästare
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som friskvårdspersonal arbetar du i Nohaga parkbad med arbetsuppgifter såsom badbevakning, städ, reception och med att bedriva simundervisning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan..

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall och är utbildad simlärare.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningsvillkor semestertjänst
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vi söker Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd

Om företaget Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning. Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, sås... Visa mer
Om företaget
Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning.

Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, såsom rådgivning, projektering, montage, utbildning och service, med fokus på ett kostnadseffektivt system för kundens bästa. Allt är enligt lagen om skydd mot olyckor, LSO, med lämnad dokumentation.


Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd. Gillar du att bygga relationer med människor samt har ett starkt affärssinne? Är du driven, självgående, och har ett tekniskt intresse? Tveka då inte att söka rollen redan idag!

Vi erbjuder ett självständigt och intressant arbete med försäljning och rådgivning samt strategisk kundbearbetning av marknaden inom Alingsås och kranskommuner. Din uppgift blir att skapa nya affärsmöjligheter och skapa långsiktiga kundrelationer hos både nya och befintliga kunder. Du arbetar med hela försäljningsprocessen, från att etablera kontakt med kund till att besöka denne och att komma till avslut. Du kommer att arbeta i ett gott kamratskap och med högt ställda mål på goda kundrelationer och framgångsrikt säljarbete.


Din profil
Det är meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet inom brandskydd. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar för dina projekt. Du har en god kommunikativ förmåga, och har lätt för att ta kontakt och bygga relationer med människor.

Övrig kompetens som krävs för tjänsten:

• Du har dokumenterad säljerfarenhet och har ett intresse för brandsäkerhet
• Du är driven, självgående, affärsorienterad och gillar att arbeta mot uppsatta försäljnings- och aktivitetsmål
• Du vet att aktiviteter och insatser ger resultat samt har erfarenhet av att framgångsrikt driva flera projekt parallellt
• Du hanterar svenska mycket väl i tal och skrift
• Du känner dig bekväm i datorhanterande och en del administrativa åtaganden såsom offerter och kalkyler
• Du har B-körkort

Detta är en direktrekrytering där du blir anställd hos vår kund Alingsås Brandskydd AB. Ansökningar tas endast emot via vår hemsida med hänvisning till riktlinjer för GDPR. Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.


Om oss
Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende.

Söder & Co ska bidra till ett inkluderande samhälle där människor utmanas, har framtidstro och känner sig delaktiga. Utifrån kompetensprövning ger vi alla människor möjligheter på arbetsmarknaden och i samhället i stort, oavsett etnicitet, religiös övertygelse eller sexuell läggning. Hos oss gör människor skillnad. Visa mindre

Vi söker Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd

Om företaget Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning. Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, sås... Visa mer
Om företaget
Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning.

Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, såsom rådgivning, projektering, montage, utbildning och service, med fokus på ett kostnadseffektivt system för kundens bästa. Allt är enligt lagen om skydd mot olyckor, LSO, med lämnad dokumentation.


Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd. Gillar du att bygga relationer med människor samt har ett starkt affärssinne? Är du driven, självgående, och har ett tekniskt intresse? Tveka då inte att söka rollen redan idag!

Vi erbjuder ett självständigt och intressant arbete med försäljning och rådgivning samt strategisk kundbearbetning av marknaden inom Alingsås och kranskommuner. Din uppgift blir att skapa nya affärsmöjligheter och skapa långsiktiga kundrelationer hos både nya och befintliga kunder. Du arbetar med hela försäljningsprocessen, från att etablera kontakt med kund till att besöka denne och att komma till avslut. Du kommer att arbeta i ett gott kamratskap och med högt ställda mål på goda kundrelationer och framgångsrikt säljarbete.


Din profil
Det är meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet inom brandskydd. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar för dina projekt. Du har en god kommunikativ förmåga, och har lätt för att ta kontakt och bygga relationer med människor.

Övrig kompetens som krävs för tjänsten:

• Du har dokumenterad säljerfarenhet och har ett intresse för brandsäkerhet
• Du är driven, självgående, affärsorienterad och gillar att arbeta mot uppsatta försäljnings- och aktivitetsmål
• Du vet att aktiviteter och insatser ger resultat samt har erfarenhet av att framgångsrikt driva flera projekt parallellt
• Du hanterar svenska mycket väl i tal och skrift
• Du känner dig bekväm i datorhanterande och en del administrativa åtaganden såsom offerter och kalkyler
• Du har B-körkort

Detta är en direktrekrytering där du blir anställd hos vår kund Alingsås Brandskydd AB. Ansökningar tas endast emot via vår hemsida med hänvisning till riktlinjer för GDPR. Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.


Om oss
Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende.

Söder & Co ska bidra till ett inkluderande samhälle där människor utmanas, har framtidstro och känner sig delaktiga. Utifrån kompetensprövning ger vi alla människor möjligheter på arbetsmarknaden och i samhället i stort, oavsett etnicitet, religiös övertygelse eller sexuell läggning. Hos oss gör människor skillnad. Visa mindre

Vi söker Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd

Om företaget Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning. Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, sås... Visa mer
Om företaget
Alingsås Brandskydd AB är ett företag med stor kunskap och kompetens med över 35 års verksamhet och erfarenhet inom branschen med nöjda kunder inom alla kategorier. Detta borgar för högsta kvalitet på utfört arbete och utrustning.

Vi vill i samarbete med kunden utveckla brandskyddsarbetet för att trygga verksamheten och rädda liv och egendom om olyckan är framme. Utöver att bara serva släckare kan vi åta oss en mycket bredare verksamhet, såsom rådgivning, projektering, montage, utbildning och service, med fokus på ett kostnadseffektivt system för kundens bästa. Allt är enligt lagen om skydd mot olyckor, LSO, med lämnad dokumentation.


Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en Brandskyddstekniker till Alingsås Brandskydd. Gillar du att bygga relationer med människor samt har ett starkt affärssinne? Är du driven, självgående, och har ett tekniskt intresse? Tveka då inte att söka rollen redan idag!

Vi erbjuder ett självständigt och intressant arbete med försäljning och rådgivning samt strategisk kundbearbetning av marknaden inom Alingsås och kranskommuner. Din uppgift blir att skapa nya affärsmöjligheter och skapa långsiktiga kundrelationer hos både nya och befintliga kunder. Du arbetar med hela försäljningsprocessen, från att etablera kontakt med kund till att besöka denne och att komma till avslut. Du kommer att arbeta i ett gott kamratskap och med högt ställda mål på goda kundrelationer och framgångsrikt säljarbete.


Din profil
Det är meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet inom brandskydd. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar för dina projekt. Du har en god kommunikativ förmåga, och har lätt för att ta kontakt och bygga relationer med människor.

Övrig kompetens som krävs för tjänsten:

• Du har dokumenterad säljerfarenhet och har ett intresse för brandsäkerhet
• Du är driven, självgående, affärsorienterad och gillar att arbeta mot uppsatta försäljnings- och aktivitetsmål
• Du vet att aktiviteter och insatser ger resultat samt har erfarenhet av att framgångsrikt driva flera projekt parallellt
• Du hanterar svenska mycket väl i tal och skrift
• Du känner dig bekväm i datorhanterande och en del administrativa åtaganden såsom offerter och kalkyler
• Du har B-körkort

Detta är en direktrekrytering där du blir anställd hos vår kund Alingsås Brandskydd AB. Ansökningar tas endast emot via vår hemsida med hänvisning till riktlinjer för GDPR. Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum.


Om oss
Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende.

Söder & Co ska bidra till ett inkluderande samhälle där människor utmanas, har framtidstro och känner sig delaktiga. Utifrån kompetensprövning ger vi alla människor möjligheter på arbetsmarknaden och i samhället i stort, oavsett etnicitet, religiös övertygelse eller sexuell läggning. Hos oss gör människor skillnad. Visa mindre

Väktare, Alingsås/Vårgårda

Ansök    Nov 10    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Du kommer till exempel att:
Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Ytterligare information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänstegrad är vid behov med möjlighet till utökning.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Besiktningstekniker till Alingsås

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Alingsås! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till ... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Alingsås! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till eftermiddag och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Du behöver körkort i minst klass B och eftersom att vi också besiktar tunga fordon på denna station är körkort A, C & D högt meriterade. Innehar du redan besiktningsbehörighet K1, är detta en klar fördel. Erfarenhet av kundservice och språkkunskaper utöver svenska är meriterande men inget krav.
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 31/12. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina tel. 073 073 53 71. Notera att vi börjar intervju kandidater fören vecka 1+2, 2023.
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med över 100 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK. Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga parkbad

Ansök    Nov 4    Alingsås kommun    Simhallsvakt
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi dig som vill arbeta med friskvård hos oss på Nolhaga Parkbad. I tjänsten ingår, utöver receptionsarbete, arbetsuppgifter som städning och badbevakning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna. Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, god datorvana i officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbete förläggs vid behov på kvällar och helger, Anställningsvillkor semestertjänst, bilaga M.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vi söker utbildade Väktare för Arrestantvaktsuppdrag i Alingsås

Ansök    Okt 7    Avarn Security AB    Väktare
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu utbildade väktare för arbete som arrestantvakt. Som medarbetare på Avarn Security blir du delaktig i att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom ansvar, omtanke och samarbete. Typ av tjänst: Arrestantvakt. Tj... Visa mer
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu utbildade väktare för arbete som arrestantvakt.


Som medarbetare på Avarn Security blir du delaktig i att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom ansvar, omtanke och samarbete.

Typ av tjänst: Arrestantvakt.

Tjänsteställe: Primärt Alingsås - Kommer även finnas möjlighet att pendla till andra orter för dem som kan och vill öka mängden arbetade timmar - Ersättning för mil/restid/parkering m.m. erbjuds enligt kollektivavtalet.

Arbetstider: Varierande, både dag och natt samt helger.

Varaktighet: Behov, tillsvidare.

Tillträde: Enligt överenskommelse efter anställningsförfarande.

Vi söker dig som i första hand vill ha en behovsanställning som senare eventuellt kan leda till en deltid alternativt heltid. Du kanske studerar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning. Uppdragen kan komma in med kort varsel med snabb inställelsetid men kan också vara planerade i förväg. Som arrestantvakt blir din uppgift att hantera omhändertagna och frihetsberövade personer. Du kan komma att arbeta i specifik miljö där det kan förekomma att vi behöver hantera personer som är påverkade av alkohol eller andra droger. Arbetstiderna är mycket varierande och förekommer alla tider på dygnet såväl vardagar som lördagar, sön- och helgdagar.

För att trivas ser vi att du är ansvarstagande och empatisk samt att du tycker hänsyn och ärlighet är viktigt. Ett gott kamratskap underlättar för en positiv och säker arbetsmiljö.

Krav för den här tjänsten:

- Minst ett års erfarenhet som Väktare med utförd Väktargrundutbildning 1 & 2.
- B-körkort 
- Grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande samt fyllt 18 år
- Ostraffad
- Drogfri
- God svenska i tal och skrift
- God hälsa, god fysik och psykiskt stabil
- Ordnad ekonomi
- Empatisk förmåga och serviceinriktad

Innan anställning blir aktuell genomförs en laglydnadsprövning.

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och svenska Transportarbetareförbundet.
Urval och intervjuer kommer ske löpande, vi ser fram emot din ansökan! Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-11-30Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga parkbad

Ansök    Jul 13    Alingsås kommun    Simhallsvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.seARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder. Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

Nu söker vi dig som vill arbeta med friskvård hos oss på Nolhaga Parkbad. I tjänsten ingår, utöver receptionsarbete, arbetsuppgifter som städning, simundervisning och badbevakning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill utbilda sig till Friskvårdspersonal hos oss i Nolhaga Parkbad. Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Alingsås-Vårgårdas räddningstjänstförbund söker brandinspektör

Ansök    Sep 13    Alingsås kommun    Brandinspektör
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. ... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. Totalt är vi cirka 100 anställda.

Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbunds förebyggandeavdelning något för dig.

ARBETSUPPGIFTER
Som brandinspektör arbetar du med att, på olika sätt, höja säkerheten i Alingsås och Vårgårdas kommuner. En av brandinspektörens viktigaste uppgifter är att nå fram till människor och motivera dem att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder, att bidra till att rädda liv och egendom. Stor del av tiden fokuseras på myndighetsutövning genom tillsyn av brandskydd på till exempel företag och myndigheter.

Övriga arbetsuppgifter utgörs bland annat av hantering av tillstånd för brandfarliga och explosiva varor, att som sakkunnig på brandfrågor yttra sig till bland annat polis, socialtjänst och byggnadsnämnd samt ge information och erbjuda utbildning för allmänheten.

Som brandinspektör får du träffa många olika yrkesmänniskor i olika branscher och lära dig agera effektivt i olika situationer. Som brandinspektör hos oss finns det även goda möjligheter att driva projekt som syftar till att öka säkerheten för invånarna i Alingsås och Vårgårda kommuner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Akademisk utbildning inom t ex brandingenjör, juridik, miljö, bygglov, räddningstjänst eller annan utbildning vilken arbetsgivaren bedömer som relevant
• Minst fem års arbetslivserfarenhet och goda kunskaper som handläggare eller analytiker/utredare vid en kommunal eller statlig myndighet som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Svenskt medborgarskap
• Svenskt körkort, klass B för personbil (ej automatväxel) samt god körvana är ett krav då du kommer genomföra tillsyn, följa upp inspektioner, planärenden med mera utanför arbetsplatsen
• Vi vill att du är en van användare av digitala hjälpmedel och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande, har stor integritet och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt skapa förståelse hos verksamhetsutövare för vår myndighetsutövning. Du är en självgående person som tycker om att samarbeta och du har en god kommunikativ förmåga. Du har också en god förmåga att se synergieffekter mellan räddningstjänstens olika uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Räddningstjänsten ska spegla mångfalden i det samhället vi är satta att skydda och därför värdesätter vi de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald och en jämn ålders- och könsfördelning tillför verksamheten.

ÖVRIGT
Alingsås och Vårgårdas kommuner är två expansiva kommuner med tillväxtambition. Goda förbindelser, populära evenemang, gröna äventyr, mysiga matupplevelser och spännande kultur, två trevliga kommuner att bo eller pendla till.

Du är välkommen till vår nya och moderna räddningsstation som skall tas i bruk 2023. Stationen kommer att vara placerad på Tokebacka och lokalerna beräknas till cirka 6 500 kvm. Där ingår hall för olika typer av utryckningsfordon, tvätthall, gym, träningscenter, sociala ytor och konferensrum tillsammans med ambulanssjukvården.

Som brandinspektör i Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund arbetar du i en professionell och modern organisation som ständigt strävar efter att ligga i framkant, med fokus på ständiga förbättringar och utveckling. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar arbetsgivare med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Gym, friskvårdspeng och kunskap om effektivt ledarskap som är mycket bra att ha med sig i arbetslivet får du hos oss. Möjlighet till kompetensutveckling inom brand finns för att bredda sig.

Urval görs löpande under rekryteringsperioden och som en del av urvalsprocessen kan tester komma att användas. Ej kompletta ansökningar sorteras bort. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen att söka dig till oss, tillsammans gör vi det möjligt! Visa mindre

Brandingenjör till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Ansök    Jun 30    Alingsås kommun    Brandingenjör
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. ... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. Totalt är vi cirka 100 anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Som brandingenjör arbetar du med att, på olika sätt, höja säkerheten i Alingsås och Vårgårda kommuner. En av de viktigaste uppgifterna är att nå fram till människor och motivera dem att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder och andra olyckor.

Du fokuserar på myndighetsutövning genom tillsyn av brandskyddet på t.ex. företag och myndigheter. Övriga arbetsuppgifter utgörs bland annat av hantering av tillstånd för brandfarliga och explosiva varor, att som sakkunnig på brandfrågor yttra sig till bland annat polis, socialtjänst och byggnadsnämnd samt att informera och utbilda allmänheten. Du får träffa många olika yrkesmänniskor i olika branscher och lära dig agera effektivt i olika situationer, en kunskap som är mycket viktig i en komplex omvärld.

Hos oss finns det även goda möjligheter att driva, både förebyggande och operativa, projekt som syftar till att öka säkerheten för invånarna i Alingsås & Vårgårda kommuner och bidra till att vår räddningstjänst hela tiden blir snabbare, smartare, bättre och du får en chef som låter dig stå på en självständig grund, som innebär att lära sig nya yrkeskunskaper, utveckla din kompetens för att ligga i framkant som brandingenjör.
Du kommer också att vara med och utveckla våra arbetsmetoder, tillvägagångssätt, strategier och utbildningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har brandingenjörsexamen och/eller civilingenjörsexamen inom riskhantering. Det är meriterande om du har arbetat med motsvarande verksamhet, exempelvis tillsyn, handläggning av brandfarlig och explosiv vara, byggnadstekniskt brandskydd och riskhantering. Det är även en fördel om du läst MSB´s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB).

Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande, har stor integritet och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt skapa förståelse hos verksamhetsutövare för vår myndighetsutövning. Du är en självgående person som tycker om att samarbeta och du har en god kommunikativ förmåga. Du har också en god förmåga att se synergieffekter mellan räddningstjänstens olika uppdrag.

Vi vill att du är en van användare av digitala hjälpmedel och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket och tycker om att skriva. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav och tjänsten innebär att du spenderar tid utanför arbetsplatsen.

Samhällets utveckling kännetecknas av ökande komplexitet och sårbarhet samt en snabbt växande användning av avancerad teknologi. För att förhindra brand och mildra dess konsekvenser krävs förmåga att bedöma, analysera och om möjligt förutsäga utvecklingen av samhället och dess risker.

ÖVRIGT
Vår nya moderna räddningsstation som skall tas i bruk 2023, lokalerna beräknas till ca 6 500 kvm. Där ingår plats för bland annat hall för utryckningsfordon, tvätthall, gym, träningscenter, sociala ytor och konferensrum tillsammans med ambulanssjukvården, en oerhört modern nutida räddningsstation och fantastisk arbetsplats, en plats för lärande.

Urval kommer ske löpande under rekryteringsperioden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Varmt välkommen att söka dig till oss, tillsammans gör vi det möjligt! Visa mindre

Heltidsbrandmän sökes till Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Ansök    Jul 6    Alingsås kommun    Brandman
Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund (AVRF) söker heltidsbrandmän till stationen i Alingsås. Alingsås och Vårgårda är två kommuner med ca 54 000 invånare som växer. AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Just nu håller vi på att bygga en ny räddningsstation tillsammans med ambulanssjukvården med beräknad inflyttning under andra kvartalet 2023. ARBETSUPPGIFTER I rollen som brandman har du stort ... Visa mer
Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund (AVRF) söker heltidsbrandmän till stationen i Alingsås. Alingsås och Vårgårda är två kommuner med ca 54 000 invånare som växer. AVRF är en räddningstjänst som är och ska vara i framkant både operativt och förebyggande. Just nu håller vi på att bygga en ny räddningsstation tillsammans med ambulanssjukvården med beräknad inflyttning under andra kvartalet 2023.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som brandman har du stort intresse att arbeta med olycksförebyggande arbete i olika former. Det kan till exempel vara att utbilda kommunernas personal i brandskydd samt hjälpa till i samhällets arbete för att förhindra olyckor.

För det här uppdraget är det viktigt att du tycker om att prata inför grupp och utbilda. Underhåll, service, övningar och fysisk träning är lika självklara delar av din vardag på station som att åka på larm. Du kommer arbeta i en grupp som tycker om att arbeta tillsammans mot våra gemensamt mål. Arbetet innebär skifttjänstgöring dag/dygn enligt rullande schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd brandmannautbildning från SRV eller MSB. SMO-utbildning och erfarenhet från utryckningstjänst är meriterande.

Som person har du god fysik, är stresstålig och simkunnig (intyg godkänd Guldbojen, max 2 månader gammalt) samt har C-körkort.

Med din ansökan skall det bifogas ett max 2 månader gammalt protokoll på ett godkänt rullbandstest med en hastighet på (5,2km/h, lutning 8 grader).

ÖVRIGT
I Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

AVRF ser olikheter som en styrka och tillgång därför välkomnar vi personer med olika bakgrund att söka sig till oss. Positiv särbehandling kan komma att tillämpas.

Vi kommer att ha en testdag för de som blir kallade. Innan anställning kommer en läkarundersökning ske som innehåller ett arbets-EKG och ett drogtest. Vi kommer även att begära ut ett utdrag från belastningsregistret. Visa mindre

Kvalificerad handläggare, utredare eller inspektör till Alingsås och Vårgår

Ansök    Jun 30    Alingsås kommun    Brandinspektör
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. ... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. Totalt är vi cirka 100 anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Som brandinspektör arbetar du med att, på olika sätt, höja säkerheten i Alingsås och Vårgårdas kommuner. En av brandinspektörens viktigaste uppgifter är att nå fram till människor och motivera dem att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder. Stor del av tiden fokuseras på myndighetsutövning genom tillsyn av brandskyddet på t.ex. företag och myndigheter.

Övriga arbetsuppgifter utgörs bland annat av hantering av tillstånd för brandfarliga och explosiva varor, att som sakkunnig på brandfrågor yttra sig till bland annat polis, socialtjänst och byggnadsnämnd samt information och utbildning för allmänheten.

Som brandinspektör får du träffa många olika yrkesmänniskor i olika branscher och lära dig agera effektivt i olika situationer, en kunskap som är mycket viktig i en komplex omvärld. Som brandinspektör hos oss finns det även goda möjligheter att driva, både förebyggande och operativa, projekt som syftar till att öka säkerheten för invånarna i Alingsås & Vårgårda kommun.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en kvalificerad handläggare, utredare eller inspektör som är nyfiken på att bli brandinspektör. Den utbildning som är relevant för att bli brandinspektör är utbildning inom brandingenjör, riskingenjör, juridik, miljö, bygglov, räddningstjänst. Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal räddningstjänst är en fördel men inget krav. Det är meriterande med erfarenhet från arbete med myndighetsutövning och erfarenhet av operativ tjänstgöring.

Rollen ställer krav på att du är ansvarstagande, har stor integritet och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt skapa förståelse hos verksamhetsutövare för vår myndighetsutövning. Du är en självgående person som tycker om att samarbeta och du har en god kommunikativ förmåga. Du har också en god förmåga att se synergieffekter mellan räddningstjänstens olika uppdrag. Vi vill att du är en van användare av digitala hjälpmedel och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav och tjänsten innebär att du spenderar tid utanför arbetsplatsen. Räddningstjänsten ska spegla mångfalden i det samhället vi är satta att skydda och därför värdesätter vi de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald och en jämn ålders- och könsfördelning tillför verksamheten.

ÖVRIGT
Du är välkommen till vår nya och moderna räddningsstation som skall tas i bruk 2023 kommer att ligga på Tokebacka där lokalerna beräknas till ca 6 500 kvm. Där ingår hall för olika typer av utryckningsfordon, tvätthall, gym, träningscenter, sociala ytor och konferensrum tillsammans med ambulanssjukvården.

Alingsås och Vårgårdas kommuner är två expansiva kommuner med tillväxtambition. Goda förbindelser, populära evenemang, gröna äventyr, mysiga matupplevelser och spännande kultur, två trevliga kommuner att bo eller pendla till.

Urval görs löpande under rekryteringsperioden. Provanställning kan komma tillämpas.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Varmt välkommen att söka dig till oss, tillsammans gör vi det möjligt! Visa mindre

Beredskapssamordnare, vikariat

Ansök    Mar 22    Alingsås kommun    Säkerhetsrådgivare
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunens strategiska planering och utveckling. Vi stödjer förvaltningarna med rådgivning och specialisttjänster. Vi ansvarar för kommunövergripande service och projekt samt utövar uppsikt och kontroll av nämndernas verksamhet... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunens strategiska planering och utveckling.
Vi stödjer förvaltningarna med rådgivning och specialisttjänster. Vi ansvarar för kommunövergripande service och projekt samt utövar uppsikt och kontroll av nämndernas verksamheter. Vi fokuserar på professionella och goda relationer men också på att skapa utrymme för ett gott arbetsklimat.

Tjänsten är placerad på säkerhetsenheten. Hos oss arbetar fyra personer med säkerhet, beredskap, informationssäkerhet och totalförsvar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som under nio månader vill ersätta vår ordinarie beredskapssamordnare under dennes tjänstledighet.

Beredskapssamordnaren är en nyckelperson i kommunens förebyggande arbete med riskhantering och krisberedskap. I uppdraget ingår att sprida ett säkerhetstänkande och skapa insikt om vikten av beredskap inför kritiska situationer inom alla delar av kommunens verksamhet. Planer och dokument ska upprättas enligt de lagar som styr beredskapsplaneringen.

Arbetet sker i nära samverkan med räddningstjänsten, Länsstyrelsens enhet för samhällsskydd och beredskap samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Samordning görs gällande IT-säkerheten i kommunen. Samarbete sker även med kommunens förvaltningar, kringliggande kommuner samt andra myndigheter. Vid en kritisk händelse behåller beredskapssamordnaren sin samordnande roll.

Bereskapssamordaren ska också driva arbetet med kommunens medverkan i totalförsvaret. Tjänsten kan komma att innebära beredskapsarbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en adekvat utbildning inom området, det kan vara slutförd yrkeshögskoleutbildning eller examen från Försvarshögskolan eller erfarenhet av liknande befattning. Du har god kunskap om den kommunala verksamheten och dess organisation. Tjänsten kräver att du har B-körkort

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande roll.

För att lyckas i rollen har du en god pedagogisk förmåga och har lätt för att samarbeta med såväl interna som externa kontakter. Du har en stark integritet och har kunskap att arbeta strategiskt. Vidare trivs du väl i team som inspirerar varandra och du har en god förmåga att kommunicera med alla aktörer du möter i ditt uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten är säkerhetsklassad, därför måste du vara svensk medborgare.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Friskvårdspersonal till Nolhaga Parkbad

Ansök    Jun 8    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkna... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi dig som vill arbeta med friskvård hos oss på Nolhaga Parkbad. I tjänsten ingår, utöver receptionsarbete, arbetsuppgifter som städning, simundervisning och badbevakning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna. Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning samt simlärarutbildning, god datorvana i officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i simhall eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du drivs av att skapa relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund söker brandman RiB i Vårgårda

Ansök    Mar 4    Alingsås kommun    Brandman
Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund med en heltidsstation i Alingsås och en deltidsstation i Sollebrunn respektive Vårgårda. Vi söker ständigt efter bättre sätt att göra ditt liv tryggare. Varje dag arbetar vi aktivt och innovativt för att förhindra olyckor. Vi är öppna för, och nyfikna på det samhälle vi har satts att skydda och möter medborgare med empati och professionalism. När det trots allt krävs en räddningsinsats, j... Visa mer
Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund är ett kommunalförbund med en heltidsstation i Alingsås och en deltidsstation i Sollebrunn respektive Vårgårda.

Vi söker ständigt efter bättre sätt att göra ditt liv tryggare. Varje dag arbetar vi aktivt och innovativt för att förhindra olyckor. Vi är öppna för, och nyfikna på det samhälle vi har satts att skydda och möter medborgare med empati och professionalism. När det trots allt krävs en räddningsinsats, jobbar vi med modern utrustning och effektiva metoder. Vi lär oss av våra erfarenheter och blir ännu lite bättre nästa gång. En förutsättning för framgång är att vi har en kultur där vi vågar ifrågasätta, diskutera och prova nya tankar. Det krävs att vi har ett klimat där alla känner sig trygga, där vi hissar istället för att dissar, där vi lyssnar på och respekterar varandra. Det är ett viktigt uppdrag, därför är vi i ständig utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu räddningspersonal i beredskap (RIB) till vår station i Vårgårda. Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle och göra verklig skillnad i människors liv.
All den utbildning du behöver får du av oss, inklusive C-körkort, där du får alla utgifter betalda. HLR, kunskaper i brandskydd och mycket annat värdefullt kommer leda till stor personlig utveckling, till glädje för dig själv och dina nära, men också för din huvudarbetsgivare.

KVALIFIKATIONER
• Fullt frisk och en god fysik vilket säkerställs med hälsoundersökning och enklare fysiska tester.
• Simkunnig (guldbojen).
• Körkort - lägst B.
• Du måste arbeta och bo så att du kan åka på larm från brandstationen i Vårgårda på max 5 minuter när du har jour.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du kallas till en testdag där du får genomgå intervjuer samt arbetsrelaterade tester.

ÖVRIGT
I Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.
Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Urval, intervjuer och rekrytering kommer ske löpande.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre

Trafikvakt.

Ansök    Mar 3    Saferoad Sverige AB    Trafikvakt
Nu söker vi engagerade Trafikvakter till Göteborg med omnejd. Är du intresserad av service, trafiksäkerhet och arbetsmiljö kan det vara just dig vi söker! Vi söker personer i alla åldrar, så väl kvinna som man. Du kommer jobba både i lag och självständigt, det är därför viktigt att kunna ta eget ansvar. Arbetet innebär ofta övernattningar. Tunga lyft och långa arbetsdagar förekommer. Vi ser naturligtvis gärna att sökande är intresserad av trafik och traf... Visa mer
Nu söker vi engagerade Trafikvakter till Göteborg med omnejd. Är du intresserad av service, trafiksäkerhet och arbetsmiljö kan det vara just dig vi söker!


Vi söker personer i alla åldrar, så väl kvinna som man. Du kommer jobba både i lag och självständigt, det är därför viktigt att kunna ta eget ansvar. Arbetet innebär ofta övernattningar. Tunga lyft och långa arbetsdagar förekommer. Vi ser naturligtvis gärna att sökande är intresserad av trafik och trafiksäkerhet. Vi lägger stor vikt på den sociala kompetensen och en hög stresstålighet hos våra medarbetare.
Du kommer att ingå ett team för att sköta säkerheten vid arbetsplatser. Dirigering av trafik som vakt och lotschaufför förekommer ofta. Etablering och avetablering av arbetsområde samt tillsyn av etablerat arbetsområde. Visa mindre

Väktare Ronderande semestervikariat

Ansök    Jan 25    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.

Om rollen

Som  ronderande väktare  är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. .

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]


Tjänsten är ett vikariat  med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Gruppchef till BF8, Alingsås

Ansök    Feb 15    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. ARBETSUPPGIFTER Som gruppchef i myndigheten har du det spännande uppdraget att vara med och leda och styra verksamheten utifrån uppdragskompassen. Det betyder att du tillsammans med... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef i myndigheten har du det spännande uppdraget att vara med och leda och styra verksamheten utifrån uppdragskompassen. Det betyder att du tillsammans med dina medarbetare ska skapa trygghet, utveckla och reflektera, bygga förtroende och agera tillsammans.

Vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa och arbeta med den brottsförebyggande verksamheten utifrån NIGS konceptet (Nationell ingripandespaning). Du och din grupp arbetar operativt med ingripande- och spaningsverksamhet utifrån lokalpolisområdets lägesbild och driver egna ärenden. Ni har ett aktivt samarbete med andra delar i organisationen och andra myndigheter såsom kronofogden, skatteverket och tull. Arbetet är varierande och ställer krav på gruppens medlemmar att vara kreativa och lösningsfokuserade.

Vi söker dig som är flexibel nog att även på korta varsel kunna växla mellan uniformerad och civilklädd insats såväl som att vara en ledare med förmågan att vilja leda och styra människor mot uppsatta mål. Du tillhör en ledningsgrupp som arbetar för att utveckla sig själv och sina medarbetare utifrån ett tillitsbaserat och relationsdrivet sätt. Vi ska vara en attraktiv arbetsplats och en attraktiv samarbetspartner.

Du kommer leda en grupp vilka alltid sätter lokalpolisområdets invånare i fokus och i din roll ingår att fortsätta utveckla denna verksamhet i linje med polisens styrmodell. Du är en närvarande chef som aktivt leder verksamheten genom att skapa tillit till individen samt förståelse för uppdraget. Du har en god förmåga att lyssna av vad som sker internt i organisationen såväl som en god förmåga att kommunicera din grupps behov och utmaningar. Självklara delar som ingår är att delta i ledningsgruppsarbete på lokalpolisområdesnivå, att coacha och stödja dina medarbetare både i det dagliga arbetet såväl som genom medarbetarsamtal och lönesättning samt att utifrån nationellt satta mål arbeta med uppföljning och målstyrning.

Bland dina styrkor ligger att du är prestigelös med god kommunikativ förmåga både i tal och skrift och att du har förmågan att se hur alla delar i din grupp bidrar till helheten både inom lokalpolisområdet och polismyndigheten i stort. Självklart står du för våra värderingar att vara engagerad, effektiv och tillgänglig.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom de senaste fem åren.
• polisexamen
• erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och eller lokala problembilderna i region Väst
• ingått i ledningsforum
• chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå
• behörighet som förundersökningsledare
• spaningsutbildning

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/. Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
- Tillsvidareanställning som gruppchef med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
- Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om du inte redan idag har en anställning i myndigheten
- Tjänsteställe: Alingsås

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 1 mars 2022 . Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund söker sommarvikarier brandmän,

Ansök    Jan 14    Alingsås kommun    Brandman
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggan... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom och att förebygga olyckor. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänst och förebyggande verksamhet i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av en heltidskår placerad i Alingsås och två RIB-stationer (räddningstjänst i beredskap); en i Vårgårda och en i Sollebrunn. Totalt är vi cirka 100 anställda.

ARBETSUPPGIFTER
Semestervikarie i operativ räddningstjänst, där du stöttar den ordinarie personalen under deras semesterfrånvaro. Du bidrar till vårt arbete med att ge skydd mot oönskade händelser i samhället. Förutom arbetet med operativ utryckningstjänst arbetar du med förberedelse inför insats genom utbildning, övning och övrig kompetensutveckling. Därutöver arbetar du med förebyggande brandskydd gentemot samhället och medborgaren genom information, utbildning och uppsökande verksamhet såväl före som efter en inträffad händelse. Vidare ingår också underhåll av fordon och utrustning.

KVALIFIKATIONER
Du som söker:
• MSB:s SMO-utbildning lägst fullgjord termin tre i juni 2022 med godkänd LIA, 15 veckors brandmannautbildning vid SRV:s skola eller RIB med minst två års erfarenhet.
• Körkort B. C-behörighet är meriterande.
• Vi kommer i uttagningsförfarandet att genomföra konditionstest, arbetsprov och intervju.
• Simkunnighet: Guldbojen (Svenska Livräddningssällskapet) Intyg bifogas ansökan.

ÖVRIGT
Omtanke, kunskap, nytänkande och flexibilitet är några av våra ledord. Vi rekryterar medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald och spegla samhället. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar arbetsgivare med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre

Besiktningstekniker till Bilprovningen i Alingsås

Arbetsbeskrivning Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker till Bilprovningens station i Alingsås. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en utbildning på 6-8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker. Som besiktningstekniker är din huvudsakliga roll att kontrollera f... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du intresserad av fordonsbranschen och vill börja din karriär på Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning? Just nu söker vi en person som vill växa i rollen som besiktningstekniker till Bilprovningens station i Alingsås. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av besiktning då tjänsten inkluderar en utbildning på 6-8 veckor där du blir certifierad besiktningstekniker. Som besiktningstekniker är din huvudsakliga roll att kontrollera fordon och se till att fordonen är trafiksäkra och lever upp till dem lagrum som gäller. I arbetet ingår även kundservice och rådgivning, samt kvalitetssäkring och administration.

Din Profil
För den här rollen ser vi det som ytterst viktigt att du har en känsla för service och vet hur man bemöter kunder i olika situationer. Vi ser det såklart som en stor fördel om du har ett stort bilintresse och/eller tidigare erfarenhet av kundtjänst från motorbranschen sedan tidigare. Det är krav på B-körkort men det är meriterande om du har ytterligare fordonsbehörigheter. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och önskar oss att du är en noggrann, driven och ansvarsfull person med viljan att lära dig och förmågan att hålla god struktur även under press. Tillsammans med ditt team och stationschef ser ni till att leverera det bästa kundmötet i branschen.

Om företaget
Vi är Sveriges ledande kedja inom fordonsbesiktning. Vår verksamhet bidrar till färre trafikolyckor och att liv räddas. Genom att upptäcka fel bidrar vi även till att minska trafikens påverkan på miljön. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med över 100 stationer och 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Bilprovningen är ackrediterat för att utföra fordonsbesiktningar i hela Sverige och har stationer från Skurup till Gällivare. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande. Under 2019 genomförde företaget 1,4 miljoner kontrollbesiktningar och omsatte 647 MSEK.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Teo Sandahl. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Timvikarier till Nolhaga Parkbad

Ansök    Okt 14    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkna... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet.

I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi timvikarier till Nolhaga Parkbad som kan hoppa in och ha olika typer av vattenpass så som grundvattenträning och våtvästträning för olika åldrar.

Vi söker dig som har fullständig gymnasieutbildning samt vana av att bedriva olika typer av vattenpass eller andra likvärdiga träningspass. Meriterande om du haft liknande uppdrag sedan tidigare.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Väktare rond natt

Ansök    Aug 18    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan. Visa mindre

Simlärare/badvärd (vikariat)

Ansök    Jun 15    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkn... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi en simlärare/badvärd till Nolhaga parkbad. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger. Uppdraget är en tidsbegränsad anställning till och med 31 januari 2022 med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Simlärare/badvärd (vikariat)

Ansök    Aug 3    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkn... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi en simlärare/badvärd till Nolhaga parkbad. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger. Uppdraget är en tidsbegränsad anställning till och med 31 januari 2022 med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Erfaren Bygglovshandläggare med kunskap om kulturmiljö

Ansök    Apr 1    Alingsås kommun    Bygglovshandläggare
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadskontoret arbetar fler än 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfallsha... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadskontoret arbetar fler än 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet, variationsrikedom och en för invånarna i övrigt god miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en erfaren bygglovshandläggare med god kunskap om kulturmiljö.

I rollen som bygglovshandläggare utför du handläggning av bygglov, bygganmälan och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen. Du arbetar både självständigt och tillsammans med övriga bygglovshandläggare. Arbetet omfattar även förhandsbesked, strandsskyddsdispenser samt start- och slutbesked.

Gentemot kommuninvånarna är du rådgivare och bollplank i samband med planering av byggen i huvudsak via telefon och mejl, och ibland på plats eller via digitala möten. Du fattar självständiga beslut på delegation och skriver tjänsteskrivelser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen inom yrket samt några års erfarenhet av handläggning inom bygglov. Vi ser helst att du har tagit examen från någon av de YH-utbildningar till bygglovshandläggare som omfattar 300 till 400 YH-poäng.

Då handläggningen till stor del kommer att omfatta byggnationer inom utpekad kulturmiljö söker vi dig som även har utbildning eller dokumenterad erfarenhet inom kulturmiljövård eller byggnadsvård. Det är meriterande om du även har erfarenhet eller utbildning inom bygginspektion. Då platsbesök utförs i arbetet är B-körkort ett krav.

Som person är du pedagogisk, noggrann och effektiv. I arbetet är du stresstålig och kan motivera och förklara dina beslut även i skarpa lägen. Du lägger stor vikt vid att ge medborgare en god service. Du tycker om att möta människor. Då du dessutom skriver många beslut och tjänsteskrivelser är det av stor vikt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, hög ambitionsnivå och god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper för att medverka till att skapa ett väl sammansvetsat team för enheten.

ÖVRIGT
Urval sker löpande under annonseringstiden.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Ordningsvakt

Ansök    Maj 7    Securitas Sverige AB    Ordningsvakt
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ordningsvakt har du mycket kontakt med allmänheten – din främsta uppgift är att få människor att känna sig trygga i sin vardag genom att finnas på plats i köpcentrum, på tunnelbanan eller liknande. Din närvaro som ordningsvaktär lugnande och förebyggande, men om det behövs ska du också kunna ingripa.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten? 

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Fysisk test motsvarande springa 2000 meter på max 12 minuter samt lyfta och dra en 77 kilos tung docka eller motsvarande belastning minst 15 meter.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten som ordningsvakt kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Besiktningstekniker Alingsås

Din nya roll Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Alingsås! Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg. Våra kunder besöker oss från tidig morgon till ... Visa mer
Din nya roll
Vi på Bilprovningen söker nu en medarbetare till vår station i Alingsås!
Kontrollbesiktningen är vår kärnverksamhet och i rollen som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att dessa uppfyller ställda säkerhetskrav. Besiktningen sker självständigt eller tillsammans med dina kollegor på stationen. Till din hjälp har du tekniska hjälpmedel, datautrustning, mätinstrument och verktyg.
Våra kunder besöker oss från tidig morgon till eftermiddag och ibland är kundtillströmningen extra stor, vilket kräver en stor känsla för service samt flexibilitet eftersom vårt mål är att hjälpa alla kunder. Det innebär även att vi stöttar varandra när det behövs och du kan därför komma att bli utlånad till andra stationer under kortare perioder.
Vem är du?
För att trivas i rollen som besiktningstekniker tror vi att du är serviceinriktad och stimuleras av att möta människor. Du är en ansvarstagande person som drivs av att göra ett bra jobb och av att samverka med andra. I mötet med kunderna är du informativ, vänlig, lyhörd och förtroendeingivande. Du är en person som kan ta egna initiativ och är en bra problemlösare.
Vi ser att du har en slutförd gymnasieutbildning i grunden. Du behöver körkort i minst klass B och har du C, CE och/eller D körkort är det starkt meriterande. Du behöver inte ha besiktningsbehörighet K1 och K2 men du måste vilja utbilda dig och ta de körkort och certifikat som behövs för att du på sikt ska kunna besikta alla typer av fordon. Du behöver även ha god kännedom om bilar, kanske har du arbetat i fordonsbranschen tidigare eller så har du ett stort intresse för bilar och andra fordon. Att du gillar möten med kunder är viktigt och språkkunskaper utöver svenska är meriterande.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en god introduktion och därmed en individanpassad utbildning. Direkt efter slutförd utbildning genomför du ett test för att bli certifierad besiktningstekniker. Studierna bedrivs på heltid och anpassas till de förkunskaper du har sedan innan. Efter avklarad utbildning och certifiering börjar du arbeta på din station med dina nya kollegor. Vi erbjuder många förmåner och goda anställningsvillkor. Sist men inte minst erbjuder vi ett roligt jobb med trevliga kollegor och en stark gemenskap!
Ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 30 juni. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sandra Jarsäter tel. 0735405950.
Välkommen med din ansökan!
Vi arbetar för att öka mångfalden inom vårt företag och tror att en varierad ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald stärker vår kundservice. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
I 55 år har Bilprovningen arbetat för ökad trafiksäkerhet och minskad miljöpåverkan. Verksamheten kännetecknas av ansvar, oberoende och kvalitet. Dessutom vill vi vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Med 95 stationer från söder till norr och cirka 550 medarbetare är Bilprovningen Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. Under 2019 omsatte företaget 647 MSEK. Bilprovningen grundades 1963 och ägs av svenska staten. För mer information besök www.bilprovningen.se. Visa mindre

Väktare rond - behovsanställning

Ansök    Jan 29    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som se till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten  som väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Bygglovshandläggare (vikariat)

Ansök    Jan 27    Alingsås kommun    Bygglovshandläggare
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggnadskontoret arbetar fler än 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfallsha... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadskontoret arbetar fler än 150 medarbetare med att planera, driva och bygga ut infrastrukturen i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, cykel- och gångvägar, parkeringsplatser, allmänna platser och parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet, variationsrikedom och en för invånarna i övrigt god miljö.

ARBETSUPPGIFTER
Då en kollega är ledig söker vi nu en ny kollega för ett vikariat till och med 2021-11-30. Som bygglovshandläggare varvar du både självständigt arbete med samtal och möten med alla de människor som är berörda eller intresserade av bygglovsärenden och arbete tillsammans i grupp med övriga bygglovshandläggare. Du utför handläggning av bygglov, bygganmälan och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen. Arbetet omfattar även förhandsbesked, strandsskyddsdispenser samt start- och slutbesked.

Gentemot kommuninvånarna är du rådgivare och bollplank i samband med planering av byggen i huvudsak via telefon och mejl, och ibland på plats eller via digitala möten. Du fattar självständiga beslut på delegation och skriver tjänsteskrivelser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som nyligen har tagit examen inom bygglovshandläggning från någon av de YH-utbildningar som omfattar 300 eller 400 YHP. Det är meriterande om utbildningen omfattat bygginspektion. Platsbesök utförs i arbetet och B-körkort är ett krav. Erfarenhet av ByggR och erfarenhet av yrket är meriterande, men inte ett måste.

Som person är du pedagogisk, noggrann och effektiv. I arbetet är du stresstålig och kan motivera och förklara dina beslut även i skarpa lägen. Du lägger stor vikt vid att ge medborgare en god service. Du tycker om att möta människor. Då du dessutom skriver många beslut och tjänsteskrivelser är det av stor vikt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, hög ambitionsnivå och god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper för att medverka till att skapa ett väl sammansvetsat team för enheten.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Väktare rond - semestervikariat

Ansök    Jan 29    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 57 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 57 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som se till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten  som väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Simlärare/badvärd (vikariat)

Ansök    Aug 7    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkn... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu söker vi på Kultur- och utbildningsförvaltningen två simlärare till Nolhaga Parkbad. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Vikariatets varaktighet är cirka 1 år med eventuell möjlighet till förlängning. Arbete sker enligt schema på dagar, kvällar och helger.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Avarn Security söker Arrestantvakter

Ansök    Okt 14    Avarn Security AB    Väktare
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu nya arrestantvakter som ska delta i en god leverans som skall bidra till att samhället kan fungera. Som medarbetare på Avarn Security bidrar du till att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom Ansvar, Omtanke oc... Visa mer
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu nya arrestantvakter som ska delta i en god leverans som skall bidra till att samhället kan fungera.

Som medarbetare på Avarn Security bidrar du till att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom Ansvar, Omtanke och Samarbete.

Vi söker: Dig som vill ha en tim/behovsanställning alternativt deltid, du kanske studerar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning. Uppdragen kan komma in med kort varsel med snabb inställelsetid men kan också vara planerade i förväg. Som arrestantvakt blir din uppgift att hantera omhändertagna och frihetsberövade personer.

Du kan komma att arbeta i specifik miljö där det kan förekomma att vi behöver hantera personer som är påverkade av alkohol eller andra droger. Arbetstiderna är mycket varierande och förekommer alla tider på dygnet såväl vardagar som lördagar, sön- och helgdagar. 

För att trivas: ser vi att du är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Ett gott kamratskap underlättar medan du gör nytta. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är psykiskt stabil.

Förutsättning för anställning till detta uppdrag är minst ett års erfarenhet som väktare samt körkort-B

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest kan förekomma.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Kundansvarig Gruppledare Tobias Edvinsson 010-222 3168 /mejl:[email protected]

eller 

Platschef Roger Bernudd 010- 222 2194 /mejl: [email protected]

Vi vill ha din ansökan snarast dock senast 2020-10-25

Urval och intervjuer kommer ske löpande, vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Avarn Security söker Arrestantvakter

Ansök    Okt 12    Avarn Security AB    Väktare
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu nya arrestantvakter som ska delta i en god leverans som skall bidra till att samhället kan fungera. Som medarbetare på Avarn Security bidrar du till att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom Ansvar, Omtanke oc... Visa mer
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Avarn Security AB söker nu nya arrestantvakter som ska delta i en god leverans som skall bidra till att samhället kan fungera.

Som medarbetare på Avarn Security bidrar du till att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom Ansvar, Omtanke och Samarbete.

Vi söker: Dig som vill ha en tim/behovsanställning alternativt deltid, du kanske studerar eller har en annan huvudsaklig sysselsättning. Uppdragen kan komma in med kort varsel med snabb inställelsetid men kan också vara planerade i förväg. Som arrestantvakt blir din uppgift att hantera omhändertagna och frihetsberövade personer.

Du kan komma att arbeta i specifik miljö där det kan förekomma att vi behöver hantera personer som är påverkade av alkohol eller andra droger. Arbetstiderna är mycket varierande och förekommer alla tider på dygnet såväl vardagar som lördagar, sön- och helgdagar. 

För att trivas: ser vi att du är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Ett gott kamratskap underlättar medan du gör nytta. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är psykiskt stabil.

Förutsättning för anställning till detta uppdrag är minst ett års erfarenhet som väktare samt körkort-B

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest kan förekomma.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Kundansvarig Gruppledare Tobias Edvinsson 010-222 3168 /mejl:[email protected]

eller 

Platschef Roger Bernudd 010- 222 2194 /mejl: [email protected]

Vi vill ha din ansökan snarast dock senast 2020-10-25

Urval och intervjuer kommer ske löpande, vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Konsult inom arbetsmiljö och säkerhet för automatiserad produktion

Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi kallar oss Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bo... Visa mer
Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi kallar oss Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bolag, på vårt sätt.

På Mpya Sci & Tech tror vi på ett hållbart arbetsliv där vi tillsammans bygger en kultur med genuin delaktighet, ivrig nyfikenhet och möjlighet att få vara sig själv. Kom och utvecklas ihop med oss i Göteborg och Stockholm. Hos en arbetsgivare i världsklass

Mpya Sci & Tech är byggt av och för ingenjörer, vi har ambitionen att skapa ett bolag där du som medarbetare alltid är i fokus. I allt vi gör strävar vi efter att skapa en hög grad av delaktighet och vara lyhörda inför våra medarbetares tankar kring sitt arbete och sin karriär. Att bygga en stark tillsammanskultur med förmånliga villkor för dig som konsult och att hitta uppdraget där du får brinna för något och utvecklas är vår primära uppgift. Med andra ord - Let’s be brave and curious together!

Vi söker en arbetsmiljöingenjör med erfarenhet inom automatiserad produktion som vill vara med och skapa en sund och säker arbetsplats, idag och i morgon.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen kräver att du har en generell grundläggande kompetens inom hälsa, ergonomi och arbetsmiljöfrågor samt förståelse för maskiner, automation och produktionsteknik. Du har god kännedom och erfarenhet av Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM samt direktiv och standarder inom arbetsmiljö och maskinsäkerhet. Du har förmågan att driva helheten inom arbetsmiljöarbetet framåt samt en förståelse och förmåga att utbilda, identifiera brister och ta relevanta actions.

Du kommer vara involverad i alla aspekter av arbetsmiljöarbetet som påverkar produktionen, från projektens förstudier och driftsättning, till ständiga förbättringar av befintlig verksamhet och processer, samt hålla en dialog med skyddsombud och intressenter med avseende på arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete. Du kommer även vara delaktig i och driva det generella arbetsmiljöarbetet framåt genom workshops och utbildningar. Du kommer att utveckla rutiner och processer som du implementerar i organisationen.

Vi söker dig – en lösningsorienterad och drivkraftig person!

Du har en teknisk utbildning gärna på högskolenivå inom teknik och arbetsmiljö, eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Vi ser gärna att du har en kombination av erfarenhet från industriellt systematiskt arbetsmiljöarbete, automatiserad produktion och med fördel även maskinsäkerhet.

Du är social, kommunikativ, initiativtagande och har förmågan att pedagogisk förmedla kunskap till berörda. Du är bra på att argumentera för din sak och kan stå på dig även om det blåser. Du har lätt att samarbeta med kollegor såväl som kunder och leverantörer.

Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift samt körkort B är ett krav.

Vi erbjuder:

Stora möjligheter att tillsammans med dina kollegor utveckla Mpya Sci & Tech och komma med idéer och input. Coachning tillsammans med våra Talent Advisors för att se till att du möter dina karriärsmål på bästa sätt genom nya intressanta uppdrag eller genom att ta en större roll inom bolaget. Tillgång till mentorer och nätverk inom din teknikgren där utbyte sker på olika event och gemensamma aktiviteter regelbundet. Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt och flexibelt erbjudande där du sätter ramarna för vad som är viktigt för dig och just din livssituation. Vi tror nämligen att ju mer liv du lever, desto mer passion, nyfikenhet och välbefinnande tar du med dig till jobbet.

Kontakt:

För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Talent Advisors Patrik Artman, 0733-908035 eller Cecilia Karlsson, 0761-648900. Vi arbetar med löpande urval så dröj inte med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Ansökan till tjänsten gör via www.mpyascitech.com senast den 23 augusti 2020. Välkommen!

Om oss på Mpya Sci & Tech

Mpya Sci & Tech är skapat av och för människor som älskar teknik och naturvetenskap. Vi är inte här för att göra något som alla andra gör. Vi tar nischad rekrytering och konsulting till en ny nivå med fokus på kandidatperspektivet. Det är därför vi är Talent Advisors. Vi tror att de riktiga talangerna är de individer som vågar utvecklas genom hela livet. Med lång erfarenhet och djup kunskap om branschen har vi skapat ett framåtlutat och spetsigt bolag, på vårt sätt.

På Mpya Sci & Tech tror vi på ett hållbart arbetsliv där vi tillsammans bygger en kultur med genuin delaktighet, ivrig nyfikenhet och möjlighet att få vara sig själv. Kom och utvecklas ihop med oss i Göteborg och Stockholm. Hos en arbetsgivare i världsklass. Visa mindre

Vi söker väktare för rond natt

Ansök    Jan 14    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skap... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även utvecklingsmöjligheterna: du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera stress.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.

Om Securitas

  Securitas är en pålitlig arbetsgivare som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Visa mindre

Simlärare/badvärd (vikariat)

Ansök    Maj 18    Alingsås kommun    Badvakt
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarkn... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning, reception och information; Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nu när en av våra medarbetare ska vara föräldraledig söker vi på Kultur- och utbildningsförvaltningen en simlärare till Nolhaga Parkbad. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Simlärare/badvärd (vikariat)

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fr... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning. Reception och information. Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Kultur- och utbildningsförvaltningen söker en simlärare till Nolhaga Parkbad. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Simlärare/badvärd

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kult... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola samt turistbyrå och evenemangsverksamhet.

I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året.

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning. Reception och information. Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Nolhaga Parkbad söker en ny simlärare. Fokus i uppdraget är att utbilda barn och vuxna i simning enligt SLS pedagogik. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete. Eftersom badbevakning ingår i tjänsten krävs god kunskap i livräddning. Du förväntas följa våra säkerhetsrutiner och se till att våra besökare känner sig välkomna.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning med trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan. Arbetet är förlagt enligt schema under både dagar, kvällar samt helger.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning, att du är simlärarutbildad enligt SLS utbildningsplan eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare förutsätter uppdraget att du har erfarenhet av vattenlivräddning samt utbildning i DHLR. Krav är även god datorvana i Officepaketet samt att du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är ledarerfarenhet av vattenträning såsom vattengympa och övriga typer av vattenpass. Vi värdesätter erfarenhet av receptionsarbete samt av att leda Aufguss bastusittning. Det är meriterande om du har genomgått hot- och våldsutbildning samt serviceutbildning.

För att lyckas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Uppdraget innebär varierad arbetsbelastning och för att trivas i rollen tror vi därför att du är flexibel, har lätt för att samarbeta samt uppskattar en omväxlande arbetsintensitet. Du har en grundläggande pedagogisk och didaktisk kompetens samt är van att omsätta denna i undervisning. Du drivs av att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där service, kvalitet, personal och verksamhetens uppdrag står i fokus.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Badvärdar, timanställning

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fr... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning. Reception och information. Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Kultur- och utbildningsförvaltningen söker badvärdar för timanställning. Fokus i uppdraget är att välkomna och hjälpa våra besökare i simhallen, relaxen och receptionen. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete samt att se till att våra säkerhetsrutiner följs och att våra besökare känner sig välkomna.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning i hjärtat av Nolhaga parken. I ditt uppdrag möter du trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning samt dokumenterad simkunskap. Sökanden ska ha fyllt 18 år, ha god datorvana i Officepaketet samt behärska svenska och engelska så väl muntligt som skriftligt. Livräddningstest kommer att utföras vid tillträde till uppdraget. Krav för uppdraget är även att samtliga medarbetare har utbildning inom HLR. Arbetsgivaren utbildar löpande inom HLR.

Meriterande för tjänsten är dokumenterad kunskap inom vattenlivräddningsutbildning, HLR/DHLR, hot- och våldsutbildning, serviceutbildning samt erfarenhet från receptionsarbete.

För att lyckas och trivas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Du ska vara flexibel och ha lätt för att samarbeta i grupp samt vara stresstålig då det stundtals kan vara hög arbetsbelastning. Du har fallenhet för att se vad som behöver göras och är noggrann med att följa våra rutiner. Du är bra på att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn, där personal och verksamhetens uppdrag står i fokus. Du drivs av att möta människor och ge god service.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vill du bli vägens hjälte?

Ansök    Maj 10    Vägjobb i Sverige    Trafikvakt
Om VägjobbSom medarbetare hos Vägjobb blir du en del av ett sammansvetsat team där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjo... Visa mer
Om VägjobbSom medarbetare hos Vägjobb blir du en del av ett sammansvetsat team där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjobb.seOm digÄr du en ansvarsfull person som tycker om att arbeta utomhus? Gillar du också fysiskt arbete, då är detta tjänsten för dig! Vi på Vägjobb lägger stort fokus på engagemang, god arbetsmoral och att man anstränger sig för att göra ett bra jobb. Du kommer arbeta med människor från olika bakgrund, därför lägger vi stor vikt på din förmåga att samarbeta och vara en lagspelare. Du ska vara flexibel då arbetet utförs vid varierande tider. För det mesta arbetar du på annan ort under hela arbetsveckan, mån-tors eller mån-fre. Du ska alltså kunna vara borta från hemmet under hela arbetsveckan.Krav: •  Flytande svenska i tal och skrift•  B-körkortMeriterande•  C-körkort•  Tillgång till egen bilArbetsuppgifterDu kommer vara vägens hjälte och säkerställa att vägarbetarna, trafikanterna och dina kollegor får en säker och bra upplevelse av vägarbeten.I arbetsuppgifterna ingår dirigering av trafik som trafikvakt och lotschaufför. Du kommer alltså dirigera trafik genom vägarbetsplatser. Du kommer även arbeta med etablering, tillsyn och avetablering av arbetsområdet vilket innebär att du och din arbetsgrupp är ansvariga för säkerheten vid vägarbetsplatsen. En arbetsgrupp består vanligtvis av 2-5 personer och det är ni tillsammans som arbetar för att möta trafikverkets krav vid arbete på väg.Då vi arbetar rikstäckande med säkerheten vid vägarbetsplatser kommer du ofta resa och övernatta på annan ort. Arbetstiderna varierar från tidig morgon till sena kvällar och nattarbete. Innan du får arbeta på väg genomgår du en 3-dagars utbildning i våra utbildningslokaler i Örebro.Trivs du och visar engagemang kan det finnas stora möjligheter att utvecklas vidare inom Vägjobb då vi gärna rekryterar internt när lediga tjänster uppstår. Vi på Vägjobb ger all personal den utbildning som krävs samt certifieringsavgifter. Vi tillhandahåller arbetskläder och personlig skyddsutrustning.ÖvrigtAnsökan sker via vår hemsida http://www.vagjobb.se/lediga-tjanster/eller via email: [email protected] märk mailet med "trafikservicepersonal"Frågor om tjänsten besvaras av [email protected]ön, ersättning och förmåner enligt kollektivavtal med SEKO ”Väg och banavtalet”Vi undanber oss erbjudanden från rekrytering och bemanningsföretag. Även hjälp med annonsering via media och sociala medier undanbedes, tack!AnställningsformVisstidsanställning Visa mindre

Byggnadsinspektör

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel p... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Alingsås är en tillväxtkommun med spännande utmaningar: en stadskärna som är riksintresse för kulturmiljömiljövård, ett antal stora utvecklingsprojekt, stora infrastrukturplaner och många sjöar samt en levande landsbygd.

Vi är i en spännande samhällsbyggnadsfas där vi ska rymma såväl fler som mer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder utan även samhällen. Är du utbildad inom området, gillar att påverka och utveckla dig själv samt bidra till den positiva utvecklingen av vår kommun? Då vill vi att just DU söker jobbet.

ARBETSUPPGIFTER
Som byggnadsinspektör hos oss så får du möjlighet att delta i hela bygglovsprocessen. Från start- till slutbesked. I ditt dagliga arbete kommer du bl.a. att hålla samråd, göra platsbesök, ha en rådgivande funktion samt utföra tillsyn. En bra kontakt med medborgare och byggföretag är också ditt ansvar. Det kräver att du kan leda grupper men även skapa kontakter och underhålla relationer.

KVALIFIKATIONER
Tycker du om att arbeta självständigt men i samarbete med kollegor och medborgare? Det är bra, för vi söker en person med god förmåga att handleda och hålla ihop alla insatser. Vi, dina blivande kollegor, arbetar strukturerat för att nå våra mål. Där har också du din styrka.

Har du tidigare erfarenhet av en liknande tjänst är det bra, men inte ett krav.

Eftersom du gör flera arbetsplatsbesök behöver du ha körkort.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.
Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Badvärdar till Nolhaga Parkbad, anställning helger

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fr... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, konst-och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, kulturskola, integration och arbetsmarknad, samt turistbyrå och evenemangsverksamhet. I Alingsås nybyggda friskvårdanläggning tar vi emot besökare och föreningsliv till simundervisning, vattenpass, upplevelsebadet och att njuta i relaxen. Verksamheten är till för kommuninvånarna och de olika målgrupper vi möter i våra verksamheter. Vi har öppet 365 dagar om året. Läs mer på www.nolhagaparkbad.se

ARBETSUPPGIFTER
Nolhaga Parkbad är organiserat i fyra olika ansvarsområden: Simundervisning och vattenträning. Reception och information. Relax, konferens och event samt lokalvård med rutiner och arbetsmetoder.

Kultur- och utbildningsförvaltningen söker badvärdar för schemalagt helgarbete varannan helg. Fokus i uppdraget är att välkomna och hjälpa våra besökare i simhallen, relaxen och receptionen. I tjänsten ingår även diverse arbetsuppgifter i simhallen som bevakning, städning och receptionsarbete samt att se till att våra säkerhetsrutiner följs och att våra besökare känner sig välkomna.

Vi erbjuder en härlig arbetsplats i en nybyggd vacker friskvårdsanläggning i hjärtat av Nolhaga parken. I ditt uppdrag möter du trevliga kollegor där delaktighet och utveckling står högst på listan.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är slutförd gymnasieutbildning samt dokumenterad simkunskap. Sökanden ska ha fyllt 18 år, ha god datorvana i Officepaketet samt behärska svenska och engelska så väl muntligt som skriftligt. Livräddningstest kommer att utföras vid tillträde till uppdraget. Krav för uppdraget är även att samtliga medarbetare har utbildning inom HLR. Arbetsgivaren utbildar löpande inom HLR.

Meriterande för tjänsten är kunskap inom vattenlivräddningsutbildning, HLR/DHLR, hot- och våldsutbildning, serviceutbildning samt erfarenhet från receptionsarbete.

För att lyckas och trivas i uppdraget tror vi att du är utvecklingsorienterad, strukturerad och van att behärska många kontaktytor. Du ska vara flexibel och ha lätt för att samarbeta i grupp samt vara stresstålig då det stundtals kan vara hög arbetsbelastning. Du har fallenhet för att se vad som behöver göras och är noggrann med att följa våra rutiner. Du är bra på att skapa varaktiga relationer och nätverk samt utgår från en helhetssyn där personal och verksamhetens uppdrag står i fokus. Du drivs av att möta människor och ge god service.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Bygglovshandläggare

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel p... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Alingsås är en tillväxtkommun med spännande utmaningar: en stadskärna som är riksintresse för kulturmiljömiljövård, ett antal stora utvecklingsprojekt, stora infrastrukturplaner och många sjöar samt en levande landsbygd.

Vi är i en spännande samhällsbyggnadsfas där vi ska rymma såväl fler som mer. Tillsammans bygger vi inte bara bostäder utan även samhällen. Är du utbildad inom området, gillar att påverka och utveckla dig själv samt bidra till den positiva utvecklingen av vår kommun? Då vill vi att just DU söker jobbet.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer handlägga bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked, strandskyddsdispenser och utöva tillsyn enligt plan- och bygglagen. En viktig och rolig del i arbetet är att ge råd och information till medborgare och byggföretag. Du fattar självständiga beslut i enlighet med gällande delegationsordning och förbereder ärenden inför beslut i Samhällsbyggnadsnämnden.

Vi värdesätter att du är intresserad av att samarbeta med dina kollegor samt av att ge en god medborgarservice.

Vi arbetar just nu med att införa såväl flera digitala tjänster för bygglovssökande som ett nytt ärendehanteringssystem, och vi vill att du ser positivt på digitaliseringens möjligheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning som t.ex. byggnadsingenjör eller liknande, gärna med påbyggnadsutbildning som bygglovhandläggare.

Vi ser också gärna att du har kunskaper i plan- och bygglagen, plan- och byggförordningen och Boverkets byggregler.

För att lyckas i din roll som bygglovhandläggare behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i grupp. Du arbetar målinriktat och är service- och utvecklingsorienterad. Du bör ha en god förmåga att strukturera ditt arbete, ha lätt för att uttrycka dig på svenska både muntligt och skriftligt och är en god pedagog.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du behöver också ha körkort.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Trafikservicemedarbetare till asfaltsäsongen 2019

Ansök    Apr 10    Vägjobb i Sverige    Trafikvakt
Om oss:Som medarbetare är du en del av Team Vägjobb där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjobb.seOm dig:Till asfaltssäs... Visa mer
Om oss:Som medarbetare är du en del av Team Vägjobb där vi eftersträvar en trygg arbetssituation och gemenskap med respekt för individen. Sedan 2005 har vi varit drivande i arbetet att skapa trygghet för personal och trafikanter vid arbeten i trafikmiljö. Vägjobb rekryterar gärna internt vilket skapar möjligheter att utvecklas och växa i en organisation med korta beslutsvägar. Besök gärna vår hemsida för mer information.www.vagjobb.seOm dig:Till asfaltssäsongen 2019 söker vi dig som vill jobba utomhus under vår, sommar och höst. Vi söker dig som trivs med fysiskt arbete och vågar visa vad du går för. I den här tjänsten kommer det ställas stora krav på dig som person. Du behöver vara en väldigt flexibel och ansvarsfull person då arbetet utförs vid varierande tider. För det mesta arbetar du på annan ort under hela arbetsveckan, vanligtvis mån-tors eller mån-fre men det kan även se ut på andra sätt. Du ska alltså ha möjlighet att vara borta från hemmet under hela arbetsveckan. Utöver tidigare nämnde egenskaper så behöver du ha en god servicekänsla där du förstår hur viktigt det är att hälsa, prata med och skapa arbetsmässiga relationer med våra kunder. Du bör även ha lätt för att arbeta med människor från olika bakgrund och ha en god förmåga att samarbeta och vara en lagspelare. Eftersom Trafikverket ställer krav på att deras regelverk skall kunna förmedlas på svenska är det viktigt att du i tal och skrift är flytande i svenska.Krav:• Flytande svenska i tal och skrift• B-körkortMeriterande:• C-körkort• Tillgång till egen bil• Tidigare erfarenhet från Arbete på vägArbetsuppgifter:Du kommer vara vägens hjälte och säkerställa att vägarbetarna, trafikanterna och dina kollegor får en säker och bra upplevelse av vägarbeten. Du kommer genom ditt goda arbete rädda liv. I arbetsuppgifterna ingår dirigering av trafik genom vägarbetsplatser som trafikvakt och lotschaufför, har du ett C-körkort kommer du jobba mer med att köra TMA-bil. Utöver trafikdirigering arbetar du med skyltning, tillsyn och avskyltning av arbetsområdet vilket innebär att du och arbetsgruppen du ingår i är ansvariga för kvalitén och säkerheten för vägarbetsområdet ni arbetar på. Ibland arbetar du på motorväg, ibland arbetar du på en liten landsväg där det knappt är någon trafik alls. En arbetsgrupp består vanligtvis av 2-5 personer och det är ni tillsammans som arbetar för att möta trafikverkets krav vid arbete på väg.Då vi arbetar rikstäckande med säkerheten vi vägarbetsplatser kommer du ofta resa och övernatta på annan ort. Arbetstiderna varierar från tidig morgon till sena kvällar och nattarbete. Innan arbete kan påbörjas så genomgår du en 4-dagars utbildning i våra utbildningslokaler där du får lära sig så mycket som möjligt om V3-principen och hur man jobbar som trafikservicemedarbetare på bästa sätt. De första utbildningarna beräknas börja i mars.Trivs du och visar engagemang kan det finnas möjligheter att utvecklas vidare inom Vägjobb då vi gärna rekryterar internt när lediga tjänster uppstår. Vi på vägjobb ger all personal den utbildning som krävs, vi tillhandahåller självklart arbetskläder och personlig skyddsutrustning.Övrigt:Ansökan sker via vår hemsida http://www.vagjobb.se/lediga-tjanster/Intervju sker på en av Vägjobbs tre depåer, Göteborg, Örebro eller Stockholm. beroende på var i landet du bor. Intervjuer och tillsättning sker omgående och därför kan dessa tjänster komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.Frågor om tjänsten besvaras av [email protected]ön, ersättning och förmåner enligt kollektivavtal med SEKO ”Väg och banavtalet” Vi undanber oss erbjudanden från rekrytering och bemanningsföretag. Även hjälp med annonsering via media och sociala medier undanbedes, tack!AnställningsformVisstidsanställning Visa mindre