Lediga jobb som Elevassistent i Alingsås

Se lediga jobb som Elevassistent i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Elevassistent till Kullingsbergsskolan

Ansök    Feb 5    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och anpassad grundskola åk F-9. Sammanlagt är vi ca 1100 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barns och elevers lust att lära och möjlighet att lyckas.

Kullingsbergsskolan är en F-6-skola, med cirka 330 elever. Ligger i fina området Kullingsberg i Alingsås, nära till centrum och grönområden. På skolan arbetar en engagerad och ansvarsfull personalgrupp. Skolan har en stor andel behöriga lärare och vi är uppdelade i tre stycken arbetslag. På skolan arbetar också ett elevhälsteam med skolpsykolog, kurator, specialpedagog, skolsköterska och rektor.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är en kombinerad tjänst där ditt huvudsakliga uppdrag innebär att vara stöd till en enskild elev. Eleven går på lågstadiet och uppdraget innebär att vara ett nära stöd i den sociala interaktionen, under matsituationer och lektioner. Den andra delen av tjänsten innefattar att du övrig tid kommer du att arbeta på vårt fritidshem.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller som innehar likvärdig pedagogisk utbildning. Vi ser att du har tidigare yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom skolan.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du lugn, stabil och flexibel i ditt arbetssätt. Vi ser att du är orädd, lugn och ödmjuk inför barnens behov. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever. Arbetet innefattar arbetsuppgifter som kan kräva en god fysik. Du är positiv och vill bidra till den goda stämning som finns på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Semestertjänst.

Arbetstiderna är förlagda till dagtid. Kan omfatta öppning och stängning av verksamheten.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent i fritidshem till anpassad grundskola Noltorp

Ansök    Jul 24    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdom... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barns och elevers lust att lära och möjlighet att lyckas.

Anpassad Grundskola Noltorp är en skola för elever i åk 1-6 som har Intellektuell Funktionsnedsättning, IF. Skolan är en del av den helt nybyggda Noltorpsskolan i Alingsås. Den ligger nära vackra Nolhaga park och sjön Mjörn, där undervisning och fritidsaktiviteter ofta genomförs. På Anpassad Grundskola Noltorp arbetar vi aktivt för att skapa en strukturerad och förutsägbar miljö som ger goda förutsättningar för lärande och en hög måluppfyllelse. Skolan skapar en tillgänglig lärmiljö genom tydliggörande med alternativa kommunikationssätt såsom tecken som stöd, pekprat och annat visuellt stöd som grund.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som elevassistent i fritidshem arbetar du både i anpassad grundskola och på vårt fritidshem Boken. I tjänsten ingår att stödja eleverna hela dagen i lärande och samspel med andra. Du är även ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödjer enskilda elever utifrån behov.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. Arbetet som elevassistent i fritidshem innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften. Du arbetar till stor del tillsammans i arbetslaget med andra kollegor i skola och fritidshem.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot specialpedagogik. Du har också erfarenhet av anpassad grundskola och arbete med barn med intellektuell funktionsnedsättning. Du har goda kunskaper i svenska språket samt en god datorvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av och/eller utbildning i Alternativ Kompletterande Kommunikation (AKK).

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du inkluderar gärna fler elever i sociala aktiviteter än bara de du stödjer. Du är flexibel, kreativ och öppen för att att pröva dig fram i din yrkesroll och har samtidigt alltid eleverna i fokus. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever.

ÖVRIGT
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig. Visa mindre

Resurs/fritidsledare

Ansök    Okt 17    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Vittra är en samhällsengagerad för- och grundskola där barn och elever lär sig om sig själva och världen. Hos oss formas medvetna barn och elever som får rätt verkty... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Vittra är en samhällsengagerad för- och grundskola där barn och elever lär sig om sig själva och världen. Hos oss formas medvetna barn och elever som får rätt verktyg och kunskap för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle. Det gör vi med vår unika pedagogiska riktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur.

Detta söker vi:

Nu har vi ett behov av att stötta upp i vårt arbete för barn som behöver lite extra stöd i skolan. Vi söker nu en resurs med erfarenhet av att jobba med barn i behov av stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med lärare och elevhälsan. I arbetet krävs det erfarenhet av att kunna planera, utvärdera och samarbete med kollegor och vårdnadshavare. Vi letar efter en person med tydliga ledaregenskaper.

I Vittra tillhör du ett arbetslag och vi söker därför medarbetare som är intresserade av delta och bidra till ett kollegialt lärande. Tillsammans skapar vi vår lärmiljö och den kultur vi vill att vår verksamhet ska präglas av.

Vid sjön Gerdsken i Alingsås ligger Vittra Gerdsken. Skolan ligger i ett fint grönområde där det finns möjlighet att besöka både skog och flera fina promenadvägar. Skolan ligger i en äldre byggnad där lokalerna förr var en fabrik men idag är ombyggda för att passa skolverksamhet. Vi har också förmånen att ha både förskola och grundskola i samma lokaler och hos oss kan barnen börja i förskolan och gå hela vägen till åk 9. Vi jobbar för att skapa Alingsås friskaste för- och grundskola och tror mycket på att arbeta tillsammans för högre måluppfyllelse.

Vi erbjuder:

I Vittra utgör fritidshem och skola en helhet. Lärande och utveckling utgör riktningen för all planerad verksamhet och precis som i skolan arbetar vi systematiskt med att följa upp kvaliteten i allt vi gör. Därför träffas vi i regelbundna kollegiala samtal för att diskutera undervisningen. Eleverna är våra viktigaste samarbetspartners och ständigt närvarande i vårt utvecklingsarbete.

Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där det finns många karriärvägar. Vittra har ett utbildningsprogram som består av olika externa utbildningar samt internutbildningar, bland annat ett ledarutvecklingsprogram för arbetslagsledare och olika kompetensutvecklingsdagar.

Vi har höga förväntningar på oss själva och vårt gemensamma arbete som grundar sig på kollegialt lärande och barnens individuella behov. Tillsammans bygger vi en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas, barn som vuxna.

Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Gerdsken kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se/gerdsken Vi har också en rekryteringsfilm "Att jobba för Vittraskolorna" som du hittar på www.youtube.com/vittrakanalen.

Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar inte emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2023-11-30. Tjänsten är 100% med tillträde efter överenskommelse. Ansök gärna snarast då urval sker löpande.

Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Vision samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Klas Karlsson via mail [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Diabeteskunnig pedagog till Stadsskogenskolan

Ansök    Maj 2    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Stadsskogenskolan är en F-6 skola som ligger i natursköna stadsdelen Stadsskogen i Alingsås. Skolan stod färdig vårterminen 2013 och idag är vi cirka 370 elever och cirka 45 engagerade medarbetare.

Vi kan stoltsera med vår aktivitetshall med tillhörande matsal, musiksal och slöjdsalar. Vi har också en naturskön skolskog där lek, lärande och avkoppling kan ske i en härlig mix. På rasterna leder våra rastpedagoger rastaktiviteter och arbetar för att alla ska känna trivsel och trygghet. På Stadsskogenskolan strävar vi efter att vår vision, Ett lustfyllt och hållbart lärande, ska genomsyra allt vi gör. Våra tre ledord i i arbetet att skapa ett lustfyllt och hållbart lärande är:

Glädje - Engagemang -Omtanke

Vi önskar att alla elever och alla som arbetar på Stadsskogenskolan ska känna glädje och engagemang i sitt arbete och sitt lärande samt känna en omtanke om varandra och miljön.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som diabetesansvarig pedagog arbetar du nära en elev med diabetes under skoltid och fritidstid. Som diabetesansvarig pedagog arbetar du utifrån elevens egenvårdsplan under hela dagen på skolan och fritids. Eleven behöver ditt stöd i att följa blodsockernivå, väga mat och räkna ut behovet av insulin m.m. Du arbetar i ett arbetslag och har ett gemensamt ansvar tillsammans med dina kollegor att driva pedagogisk utveckling i skola och på fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av barn/elever med diabetes. Meriterande är tidigare arbete med liknande arbetsuppgifter. Önskvärt är att du har någon form av pedagogisk utbildning och eller medicinska kunskaper av diabetes.

Som diabetsansvarig pedagog måste du vara lugn och trygg i uppdraget. Du är en person som har god samarbetsförmåga och du gillar att arbeta med barn. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är punktlig och förstår vikten av att vara närvarande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vikariat under läsåret 23/24. Semestertjänst.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Resursperson för elev med autism

Ansök    Mar 21    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att arbeta tillsammans med våra erfarna pedagoger i grundskolan. Vi är en F-6 skola som ligger naturnära med skogen inpå knuten. Noltorpsskolan är en 3-paralellig skola med 500 elever. Goda strukturer, stabilitet och kreativitet är viktigt för oss för att skapa en bra arbetsmiljö för både elever och vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Just nu söker vi 1-2 personer som ska arbeta med elever med autism.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är erfarenhet med att arbeta med elever med autism och NPF-diagnos. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Heltidsarbete som lärarvikarie inom förskola/skola i Lerums kommun!

Har du ett brinnande intresse för barn och ungdomars utveckling? Vill du arbeta inom skolans värld? I samarbete med Lerums kommun erbjuder vi ett givande arbete som vikarie i förskola och grundskola. Arbetet startar omgående och beräknas pågå under vårterminen med möjlighet till fortsättning efter sommaren, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Du kommer att bli anställd av oss på StudentConsulting och arbeta som konsult ute i Lerums skolor o... Visa mer
Har du ett brinnande intresse för barn och ungdomars utveckling? Vill du arbeta inom skolans värld? I samarbete med Lerums kommun erbjuder vi ett givande arbete som vikarie i förskola och grundskola.

Arbetet startar omgående och beräknas pågå under vårterminen med möjlighet till fortsättning efter sommaren, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Du kommer att bli anställd av oss på StudentConsulting och arbeta som konsult ute i Lerums skolor och förskolor. Tjänsten är på heltid med garanterad månatlig ersättning.

Som vikarie kan dina uppgifter variera men dina ansvarsområden innefattar att stötta upp i den dagliga verksamheten på olika sätt. Du gillar att hålla i lektioner, att arbeta med barn/tonåringar, att följa planeringar etc. Arbetet utförs alltid på veckodagar under dagtid men arbetstiden och arbetsplatserna kan variera.

Via vår app eller hemsida får du enkelt tillgång till dina uppdrag som passar just dig, när, var och i vilka klasser som du vill jobba med och vi finns alltid personligen nära dig för stöttning och vidareutveckling.

För att få arbeta med barn och ungdomar krävs ett utdrag från Polisens belastningsregister. Du ansöker om detta på Polisens hemsida. Att få ett utdrag tar ca två veckor så det är bra om du ansöker om utdraget i samband med att du skickar in din ansökan. Länken till blanketten: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola.

Din profil
Vi söker dig som vill arbeta inom förskolor och grundskolor där du kommer att ingå i en vikariepool där din flexibilitet är av största vikt. Du kommer att vara på olika skolor och förskolor och bör därför ha lätt för att anpassa dig efter nya förutsättningar.

Vi söker dig som är en ansvarstagande person med ett intresse för barns utveckling. Personliga egenskaper vi efterfrågar är:

- Lugn och empatisk
- God samarbetsförmåga, bekväm med att möta många nya människor
- Förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor
- Positiv och kreativ

Vi söker dig som har gymnasieexamen och som har goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande med en pedagogisk utbildning men vi kommer även att se efter andra kvalifikationer och personlig lämplighet. Rekryteringen sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.
Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
Nu söker vi timvikarier för våren 2023.
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.
Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
Nu söker vi timvikarier för läsåret 2022-2023.
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Elevassistent grundsärskola/fritidshem

Ansök    Nov 16    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Noltorpsskolan har cirka 480 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Alingsås, vackert inbäddad i naturen, och är fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en fin skolgård, bollplan och fina naturområden runt byggnaderna.ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter som elevassistent på grundsärskolan innebär det att vara ersättare i olika klasser och grupper vid frånvaro samt ett språkstöd för några av våra elever .

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd samt kunskaper inom medicinsk omsorg. Då du arbetar som ersättare vid frånvaro i verksamheten är det viktigt att du är flexibel kring arbetsuppgifter och schematider.

För att lyckas i rollen förväntas du ha lätt för att få kontakt med människor, är ansvarstagande som person samt lyhörd för elevernas och verksamhetens behov. Då det finns behov av språkstöd är det meriterande om du förutom svenska kan flera språk såsom engelska, tigrinja mfl. Du bör ha kunskaper inom alternativ kompletterande kommunikation samt förmågan att ha ett lågaffektivt bemötande vid stressande situationer.

Du drivs av att hjälpa andra människor och att se eleverna lyckas i sitt lärande på skolan och fritidshemmet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent grundsärskola/fritidshem

Ansök    Okt 25    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.Noltorpsskolan har cirka 480 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Alingsås, vackert inbäddad i naturen, och är fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en fin skolgård, bollplan och fina naturområden runt byggnaderna.

ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter är du en resurs för grundsärskolans elever under hela deras dag särskola/fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Tidigare erfarenhet av arbete inom grundsärskola .
Kunskaper inom TAKK, GAKK, synnedsättning , EP, flerfunktionsvariation, npf och högteknologiska hjälpmedel.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Nolhaga grundsärskola söker Elevassistent!

Ansök    Nov 8    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

På Nolhaga Grundsärskola är vi ett fantastiskt gäng pedagoger som varje dag gör skillnad. Vi är en egen enhet som delar lokaler med Nolhagaskolan. På enheten arbetar totalt 14 lärare och elevassistenter. Lagarbete, samverkan och ett positivt klimat är kännetecknande för Nolhaga Grundsärskola. Välkommen att söka om du vill bli en del av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent får du vara med och utveckla vår grundsärskola/fritidshem i alldeles nybyggda lokaler på Noltorpsskolan.

I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i en elevgrupp. Tjänsten innefattar arbete inom såväl skola som fritidshem /KTS. Du är ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt ett stöd för enskild elev utifrån behov. I ditt arbete ansvarar du för att eleverna känner lust att lära och är delaktiga i i lärandet efter sina förutsättningar.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant erfarenhet för tjänsten och är utbildad barnskötare, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket samt har god datorvana. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med elever med särskilda behov. Kunskaper inom alternativ kompletterande kommunikation är meriterande.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du inkluderar gärna fler elever i sociala aktiviteter än bara de du stödjer. Du är prestigelös, engagerad, flexibel, framåt och har alltid eleverna i fokus. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar.

Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vikarie till Långareds förskola

Ansök    Okt 14    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Långareds förskola är en ganska nybyggd förskola med ca 70 barn i åldrarna 1-6 år. Det är två större avdelningar; Galaxen för de äldre barnen och Vintergatan för de yngre. Förskolan ligger inbäddad i lantlig idyll med en fantastisk fin gård och med närhet till skog och natur. Förskolan samarbetar med det närbelägna fritidshemmet med öppningar och stängningar.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling och söker ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Då har vi jobbet för dig! Som vikarie på förskola skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och är närvarande vuxna som fångar upp barnens intressen. Du tar ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du bidrar också till att utbildningen är rolig och lärorik.

I din roll som vikarie arbetar du i barngrupp tillsammans med andra pedagoger. Du fungerar som vikarie för kollegor som inte är på plats men även som resurs där det behövs i huset. Du erbjuder varje barn en trygg omsorg för att främja alla barns utveckling och lärande. Du och dina kollegor genomför och följer upp planerade aktiviteter med barnets utveckling i fokus. Tillsammans arbetar ni med att ge barnen den bästa starten i livet. I syfte att utveckla lärandet hos barnen, reflekterar du tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets pedagogiska förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra barn. Barnskötarutbildning och erfarenhet från tidigare arbete inom barnomsorg är meriterande men inget krav. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att se barnens olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får barnen att växa och utvecklas.

Vi önskar att du är en person som är bra på att samarbeta, gillar att ta initiativ och som ser dina kollegor som en tillgång i arbetet med barnen. Du är flexibel och arbetar utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vidare önskar vi att du är kreativ och att du kan hålla samt leda barnen i olika aktiviteter. Vår värdegrund är viktig och det är därför av största betydelse att du har med dig en positiv grundsyn till oss.

Du känner en stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad tillsammans med oss!

B-körkort är önskvärt.

ÖVRIGT
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen läsåret 2022-2023

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
Nu söker vi timvikarier för läsåret 2022-2023.
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Elevassistent/resurs till Långareds skola

Ansök    Okt 14    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdoms... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Långared är en mindre ort cirka 17 km utanför Alingsås. I den idylliska omgivningen nära sjön ligger förskolan och skolan nära varandra. Långareds skola har cirka 120 elever fördelade på en förskoleklass, 1-3A, 1-3B, 4-6A och 4-6B. Vi är en stabil och sammansvetsad personalgrupp med hög samlad kompetens, stark sammanhållning och positiv elevsyn.

Vi söker nu en ny kollega som vill vara del i vårt härliga team och tillsammans med oss fortsätta driva utvecklingen av skolan. Våra prioriterade områden detta år är att eleverna ska känna trygghet under hela dagen i skolan och på fritids samt att vi vill arbeta för att öka elevernas studiemotivation.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i klassrum och som resurs till enskilda elever. Tjänstgöringen innefattar arbete inom såväl skola som fritidshem. Du är ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskilda elever utifrån behov.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot barn och ungdomar, utbildning till elevassistent och erfarenhet från skola är meriterande men inget krav. Du har goda kunskaper i svenska språket samt har god datorvana.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du inkluderar gärna fler elever i sociala aktiviteter än bara de du stödjer. Du är engagerad, flexibel, framåt och har alltid eleverna i fokus. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är önskvärt.

ÖVRIGT
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig. Visa mindre

Diabeteskunnig pedagog till Kullingsbergsskolan

Ansök    Aug 12    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Kullingsbergsskolan är en F-6-skolan, belägen i ett villaområde nära Alingsås centrum, med närhet till skog och trivsamma områden. På skolan går cirka 280 elever och här arbetar drygt 30 medarbetare. Skolgården rymmer konstgräsplan och lekytor runt hela skolan. Till hösten kommer vi att arbeta i tre stycken arbetslag och på skolan arbetar också ett elevhälsoteam bestående av kurator, specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog och rektor.

På skolan finns en god lärarbehörighet inom våra verksamheter och många av våra lärare har arbetat här i många år men vi har också flera lärare som är relativt nya i yrket vilket ger en dynamisk blandning av skolutveckling, traditioner och nytänkande. Vi har även en enastående föräldraförening som står i startgroparna med roliga aktiviteter, nya tankar och som vill ha ett nära samarbete med skolan.

Nu söker vi på Kullingsbergsskolan en diabeteskunnig pedagog. Vi erbjuder dig möjligheten att anta en viktig roll på vår skola. Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som diabetesansvarig pedagog arbetar du nära en elev med diabetes under skoltid och fritidstid. Som diabetesansvarig pedagog arbetar du utifrån elevens egenvårdsplan under hela dagen på skolan och fritids. Eleven behöver ditt stöd i att följa sin blodsockernivå, väga mat och räkna ut behovet av insulin m.m. Du arbetar i ett arbetslag och har ett gemensamt ansvar tillsammans med dina kollegor att driva pedagogisk utveckling i skola och på fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av barn/elever med diabetes. Meriterande är tidigare arbete med liknande arbetsuppgifter. Önskvärt är att du har någon form av pedagogisk utbildning och eller medicinska kunskaper av diabetes.

Som diabetsansvarig pedagog måste du vara lugn och trygg i uppdraget. Du är en person som har god samarbetsförmåga och du gillar att arbeta med barn. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är punktlig och förstår vikten av att vara närvarande.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Resursperson med medicinsk kunskap till Brogårdens förskola

Ansök    Jun 3    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Just nu söker Brogårdens förskola en resurspersonal med medicinsk kunskap. Förskolan arbetar åldersintegrerat och avdelningsöverskridande för att ge alla barn goda förutsättningar att utvecklas och ha inflytande i sin vardag. Förskolan är centralt belägen i vackra Alingsås.

ARBETSUPPGIFTER
Som resursperson hos oss deltar du i det pedagogiska arbetet i barngrupp med huvudansvar för daglig omsorg kring enskilt barn och stöttar utifrån omvårdnadsbehov. Du stödjer och hjälper barnet att klara av olika situationer under dagen på förskolan. Arbetet som resursperson hos oss innebär varierande arbetsuppgifter utifrån det enskilda uppdragets karaktär. Du förväntas ha ett gott samarbete med vårdnadshavarna. Samverkan sker med andra yrkesgrupper och funktioner såsom kontakt med habilitering, specialpedagog m.m.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller annan utbildning inom vården som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har tidigare erfarenhet inom vården alternativt liknande uppdrag. Du har även god erfarenhet av användning av pepmask, inhalationer med hjälp av albatross samt goda kunskaper om epilepsi.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är strukturerad, driftig och klarar att arbeta självgående men trivs i samarbete med andra. När en situation behöver lösas gör du det på ett flexibelt, följsamt och konstruktivt sätt. Genom ditt goda omdöme, utåtriktade och sociala sätt har du lätt att skapa och upprätthålla goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Annonseringen kan komma att dras tillbaka om tjänsten kommer att tas i anspråk i annan planering.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen läsåret 2022-2023

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
Nu söker vi timvikarier för läsåret 2022-2023.
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Elevassistent/Resurspedagog till Montessoriskolan Globen åk 6-9

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessori inriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är de... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessori inriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.
Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!
Du kommer att möta elever från förskoleklass till årskurs 9. Du kommer att ha arbetsuppgifter som uppkommer efter verksamhetens behov.
Du kommer att ha uppföljningar och avstämningar kontinuerligt och också få handledning.
Vi söker dig som är flexibel, som är trygg i dig själv, som har en värdegrund som stämmer med läroplanen, som kan relatera till barn i alla åldrar.
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med barn och elever i skolan. Meriterande är om du har gått barn- och fritidsprogrammet.
Välkommen till oss!
Information om tjänsten:
Tillträde: enligt överenskommelse
Tjänsten är visstid: höstterminen 2022 med eventuell förlängning.
Sysselsättningsgrad: 80%
Du måste uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret enligt gällande lagstiftning.
Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Elevassistent till Kullingsbergsskolan, vikariat

Ansök    Mar 4    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Nu är du välkommen att söka ett vikariat som elevassistent på fina Kullingsbergsskolan i Alingsås. Skolan är belägen i det fina området Kullingsberg och på skolan går i dagsläget cirka 260 elever i årskurserna f-6. Du har promenadavstånd till tågstationen och vid skolan finns fina naturområden och stora lekytor på skolgården. Skolan har egen idrottssal och egna slöjdsalar. Det finns god lärarbehörighet, trivsel och gemenskap på skolan. Som elevassistent på skolan kommer du att vara stöd åt elever under skol- och fritidstid.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i grupp med särskilt ansvar för enskild elev. Tjänstgöringen innefattar arbete inom såväl skola som fritidshem. Du är ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant erfarenhet för tjänsten och utbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot barn och ungdomar. Du har goda kunskaper i svenska språket samt har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap om diabetes och tidigare har arbetat med elever med särskilda behov.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du inkluderar gärna fler elever i sociala aktiviteter än bara de du stödjer. Du är engagerad, flexibel, framåt och har alltid eleverna i fokus. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar.

Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Fritidsledare grundsärskola

Ansök    Apr 13    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Noltorpsskolan har cirka 480 elever i förskoleklass till årskurs 6 . Skolan ligger i centrala Alingsås, vackert inbäddad i naturen, och är fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en fin skolgård, bollplan och fina naturområden runt byggnaderna.
Skolan är nybyggd och anpassad till grundsärskolans behov.ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter är du en resurs för grundsärskolans elever under hela deras skoldag skola/fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Tidigare erfarenhet av arbete inom grundsärskola .
Kunskaper inom TAKK, GAKK, synnedsättning , EP, flerfunktionsvariation, npf och högteknologiska hjälpmedel.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Mar 17    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent får du vara med och utveckla vår grundsärskola/fritidshem i alldeles nybyggda lokaler på Noltorpsskolan.

I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i en elevgrupp. Tjänstgöringen innefattar arbete inom såväl skola som fritidshem. Du är ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. I ditt arbete ansvarar du för att eleverna känner lust att lära och är delaktiga i i lärandet efter sina förutsättningar.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant erfarenhet för tjänsten och är utbildad barnskötare, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket samt har god datorvana. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med elever med särskilda behov. Kunskaper inom alternativ kompletterande kommunikation är meriterande.

För att lyckas i rollen är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du inkluderar gärna fler elever i sociala aktiviteter än bara de du stödjer. Du är engagerad, flexibel, framåt och har alltid eleverna i fokus. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar.

Du visar stort engagemang i ditt arbete och är en trygg förebild för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.
Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!
Du kommer att möta elever från förskoleklass till årskurs 9. Du kommer att ha arbetsuppgifter som uppkommer efter verksamhetens behov.
Du kommer att ha uppföljningar och avstämningar kontinuerligt och också få handledning.
Vi söker dig som är flexibel, som är trygg i dig själv, som har en värdegrund som stämmer med läroplanen, som kan relatera till barn i alla åldrar.
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med barn och elever i skolan. Meriterande är om du har gått barn- och fritidsprogrammet.
Välkommen till oss!
Information om tjänsten:
Tillträde: enligt överenskommelse
Tjänsten är visstid fram till skolan slutar i juni.
Sysselsättningsgrad: 80%
Du måste uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret enligt gällande lagstiftning.
Intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.


Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Sollebrunn skola söker löpare/fast vikarie

Ansök    Dec 10    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i Bjärkebygden. Skolan har ca 400 elever.
I anslutning till skolan ligger också bibliotek, fritidsgård, idrottsplats och idrottshallar.

Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.

På Sollebrunns skola jobbar vi med ett särskilt fokus på internationalisering, musik och idrott. Lärare på skolan har i uppdrag att bedriva erasmusprojekt för att våra elever ska få internationella utbyten och fördjupningar.
Varje termin arrangeras en elevarrangerad konsert där eleverna genomför allt från teknik till musik.
Idrottslärarna har utvecklat ett välfungerande pulsprojekt där eleverna har regelbundna pulspass med tillhörande teknik och god variation på aktiviteter. I framtiden har vi också förhoppningar om att kunna möjliggöra för friskvård genom att även skolpersonal har möjlighet att delta regelbundet.

Vi tror väldigt starkt på att öppna dörrar och ett prestigelöst bemötande skapar trygga elever och goda relationer. Dessa relationer är vägen till framgång i alla utmanande situationer. Vi söker dig som värderar att jobba nära eleverna och även i tätt samarbete med dina lärarkollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta tillsammans med arbetslag och administration för att ordna en god kvalitet och kontinuitet för eleverna. I praktiken handlar detta om att finnas till hands där behovet för dagen/veckan är som störst.
Exempelvis innebär detta att gå in som vikarie för frånvarande personal i skolans olika verksamheter. Det kan också innebära att stötta upp med arbetsuppgifter som ligger utöver det vardagliga arbetet - exempelvis vid schemabrytande dagar eller plötsligt uppkomna elevsituationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som kan hantera ett omväxlande arbete och är van att hantera nya situationer.
Du bör ha god förmåga att bygga relationer med vuxna och elever samt ett lågaffektivt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

All utbildning/erfarenhet inom NPF och/eller digitala arbetssätt är också meriterande.

Alla elever och all personal har Chromebooks som arbetsverktyg. Goda kunskaper inom Googles olika plattformar är alltså viktigt.


ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av Globenandan.
Hos oss får du möjlighet att omges av engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet, delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:
• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.


Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.
Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.
Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.
Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.
Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Ängabo grundsärskola söker fritidsledare

Ansök    Dec 7    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Ängabo grundsärskola tar emot elever i årskurs 1-6 och är en del av Ängaboskolan. Grundsärskolan har en särskild fritidsavdelning för de elever som behöver en lugnare miljö med mer omsorg och tydliggörande pedagogik. Skolan ligger i södra Alingsås med närhet till såväl skog som grönområden och sjön Gerdsken. Vi har en stor och härlig skolgård med bland annat en konstgräsplan som idag fungerar lite som ett nav för många aktiviteter. En del av skogen ingår i skolområdet där det finns möjlighet för annan typ av undervisning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som fritidsledare kommer du att vara en resurs i en klass med fem elever samt leda en mindre fritidsgrupp på grundsärskolan. Du arbetar utifrån aktuella styrdokument och ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av det dagliga arbetet som en del i vårt systematiska kvalitetsarbete tillsammans med dina kollegor. I arbetsuppgifterna ingår att stödja elever med olika funktionsvariationer samt ge elever med omfattande fysiska omsorgsbehov den vård som krävs. Tjänsten är en semestertjänst.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad fritidsledare, alternativt barnskötare, eller har annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom grundsärskolan, det är meriterande om du även har arbetat med elever som har ett omfattande omsorgsbehov. Du har goda kunskaper inom tecken som stöd, tydliggörande pedagogik, lågeffektivt bemötande samt IKT.

För att lyckas i rollen har du goda pedagogiska färdigheter, lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett positivt förhållningssätt med fokus på möjligheter.

För att trivas hos oss drivs du av att ta dig an nya utmaningar och du har en tro på att alla elever kan lyckas.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Nolbyskolan söker elevassistent

Ansök    Dec 7    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Nolbyskolan är f-6 skola i närheten av centrala Alingsås. På skolan går det cirka 340 elever fördelade i förskoleklass och i årskurserna 1-6. Till skolan hör även ett fritidshem med totalt fyra avdelningar.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som resurs i klass under förmiddagarna och under eftermiddagarna på någon av skolans fritidsavdelningar.

KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss på Nolbyskolan är det helt avgörande att du har en inkluderande elevsyn, att du arbetar utifrån systemiskt förhållningssätt och utifrån Barn- och ungdomsförvaltningens vision Lust att lära. Vi ser samverkan som en viktig förutsättning för att eleven ska nå så långt som möjligt och utgår ifrån att du som söker till oss vill och kan samarbeta med kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Sollebrunn skola söker löpare/fast vikarie

Ansök    Okt 25    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i Bjärkebygden. Skolan har ca 400 elever.
I anslutning till skolan ligger också bibliotek, fritidsgård, idrottsplats och idrottshallar.

Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.

På Sollebrunns skola jobbar vi med ett särskilt fokus på internationalisering, musik och idrott. Lärare på skolan har i uppdrag att bedriva erasmusprojekt för att våra elever ska få internationella utbyten och fördjupningar.
Varje termin arrangeras en elevarrangerad konsert där eleverna genomför allt från teknik till musik.
Idrottslärarna har utvecklat ett välfungerande pulsprojekt där eleverna har regelbundna pulspass med tillhörande teknik och god variation på aktiviteter. I framtiden har vi också förhoppningar om att kunna möjliggöra för friskvård genom att även skolpersonal har möjlighet att delta regelbundet.

Vi tror väldigt starkt på att öppna dörrar och ett prestigelöst bemötande skapar trygga elever och goda relationer. Dessa relationer är vägen till framgång i alla utmanande situationer. Vi söker dig som värderar att jobba nära eleverna och även i tätt samarbete med dina lärarkollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta tillsammans med arbetslag och administration för att ordna en god kvalitet och kontinuitet för eleverna. I praktiken handlar detta om att finnas till hands där behovet för dagen/veckan är som störst.
Exempelvis innebär detta att gå in som vikarie för frånvarande personal i skolans olika verksamheter. Det kan också innebära att stötta upp med arbetsuppgifter som ligger utöver det vardagliga arbetet - exempelvis vid schemabrytande dagar eller plötsligt uppkomna elevsituationer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som kan hantera ett omväxlande arbete och är van att hantera nya situationer.
Du bör ha god förmåga att bygga relationer med vuxna och elever samt ett lågaffektivt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

All utbildning/erfarenhet inom NPF och/eller digitala arbetssätt är också meriterande.

Alla elever och all personal har Chromebooks som arbetsverktyg. Goda kunskaper inom Googles olika plattformar är alltså viktigt.


ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vikarie förskola och skola Vittra Gerdsken

Ansök    Okt 24    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan var... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Hos oss på Vittra Gerdsken har vi både förskola och skola. Vi har ca 600 barn och elever och 100 medarbetare. Vi är en skola som vill fortsätta att utveckla oss och bygga vår undervisning tillsammans med barnen. Vi har höga förväntningar på våra barn, personal och vårdnadshavare och tror verkligen på att se hela barnet. Vi har modet att arbeta tillsammans i arbetslag och lägger därför tid på reflektion och utveckling.

Vi söker personer/pedagoger med erfarenhet att jobba som vikarie eller elevassistent. Vi ser att du är självgående och är flexibel och trygg i dig själv. Du ska ha erfarenhet att kunna ta över en planering och sedan genomföra undervisning i olika ämnen och i olika åldrar.

Vi ser det som en fördel att du har jobbat med undervisning eller har en pedagogisk utbildning. Du behöver vara intresserad av att arbeta tillsammans med barn och vuxna.

Vi har en egen vikariepool på förskolan och skolan och du kommer få utbildning i Vittras pedagogiska riktning och de förhållningssätt och regler som gäller på vår enhet.

Det är en behovsanställning vilket innebär att vi hör av oss när det finns behov av vikarie eller elevassisten och du kommer själv kunna välja inom vilka åldrar du önskar jobba. Hos oss är barnen mellan 1-16 år.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Sollebrunns skola söker elevassistent till yngre åldrar

Ansök    Okt 26    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i Bjärkebygden. Skolan har ca 400 elever.
I anslutning till skolan ligger också bibliotek, fritidsgård, idrottsplats och idrottshallar.

Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.

På Sollebrunns skola jobbar vi med ett särskilt fokus på internationalisering, musik och idrott. Lärare på skolan har i uppdrag att bedriva erasmusprojekt för att våra elever ska få internationella utbyten och fördjupningar.
Varje termin arrangeras en elevarrangerad konsert där eleverna genomför allt från teknik till musik.
Idrottslärarna har utvecklat ett välfungerande pulsprojekt där eleverna har regelbundna pulspass med tillhörande teknik och god variation på aktiviteter. I framtiden har vi också förhoppningar om att kunna möjliggöra för friskvård genom att även skolpersonal har möjlighet att delta regelbundet.

Vi tror väldigt starkt på att öppna dörrar och ett prestigelöst bemötande skapar trygga elever och goda relationer. Dessa relationer är vägen till framgång i alla utmanande situationer. Vi söker dig som värderar att jobba nära eleverna och även i tätt samarbete med dina lärarkollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Huvuduppdraget bygger på att ge stöd åt elever med särskilda behov i årskurs F-3 inom ramen för den ordinarie undervisningen. Viss del av tjänsten kan också bli i mindre sammanhang eller SU-verksamhet. Stödet ges också på fritids efter skoldagens slut.

Du förväntas arbeta aktivt för att skapa en tillgänglig lärmiljö där alla elever får ett genomtänkt och strukturerat upplägg på sina lektioner. Skolans utvecklingsmål är trygghet, studiero och ansvar för vår gemensamma miljö - samt tillgänglig lärmiljö. Som personal på skolan förväntas du arbeta i linje med dessa utvecklingsmål och bidra till att vi gör framsteg inom de områdena.

Du kommer också som del av ett arbetslag samarbeta med kollegor för att utveckla verksamheten och säkra kvaliteten för skolans samtliga elever.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett genuint intresse för att arbeta med barn i behov av stöd. Du behöver ha ett lågaffektivt förhållningssätt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

All utbildning/erfarenhet inom NPF och/eller digitala arbetssätt är också meriterande.

Alla elever och all personal har Chromebooks som arbetsverktyg. Goda kunskaper inom Googles olika plattformar är alltså viktigt.

Alingsås kommun använder också Unikum och Skola24.


ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Sollebrunns skola söker elevassistent/resursperson

Ansök    Aug 27    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Sollebrunn skola är en F-9 skola som ligger 2,5 mil norr om Alingsås, mitt i Sollebrunns samhälle, som är centrum i Bjärkebygden. Skolan har ca 400 elever.
I anslutning till skolan ligger också bibliotek, fritidsgård, idrottsplats och idrottshallar.

Bjärke ligger ca 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter från Trollhättan/Vänersborg och endast ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.

På Sollebrunns skola jobbar vi med ett särskilt fokus på internationalisering, musik och idrott. Lärare på skolan har i uppdrag att bedriva erasmusprojekt för att våra elever ska få internationella utbyten och fördjupningar.
Varje termin arrangeras en elevarrangerad konsert där eleverna genomför allt från teknik till musik.
Idrottslärarna har utvecklat ett välfungerande pulsprojekt där eleverna har regelbundna pulspass med tillhörande teknik och god variation på aktiviteter. I framtiden har vi också förhoppningar om att kunna möjliggöra för friskvård genom att även skolpersonal har möjlighet att delta regelbundet.

Vi tror väldigt starkt på att öppna dörrar och ett prestigelöst bemötande skapar trygga elever och goda relationer. Dessa relationer är vägen till framgång i alla utmanande situationer. Vi söker dig som värderar att jobba nära eleverna och även i tätt samarbete med dina lärarkollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär arbete i skolans yngre årskurser, närmare bestämt årskurs 3 i nuläget.
Den innebär att du följer en elev i synnerhet, men finns tillgänglig för hela elevgruppen vid behov.
Fokus ligger på att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Särskilt viktigt är att förebygga konflikter och kränkningar.
Du förväntas följa en elev relativt nära och ha uppsikt för att kunna agera snabbt om det blir oroligt i elevgruppen.

KVALIFIKATIONER
Erfarenhet av relevans är ett måste.
All pedagogisk utbildning är meriterande.
Erfarenhet/utbildning kring NPF, lågaffektivt bemötande eller konflikthantering är särskilt meriterande.

ÖVRIGT
Bifoga gärna intyg från utbildningar m.m.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent med undersköterskeutbildning

Ansök    Sep 6    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Elevassistent med undersköterskeutbildning

Östlyckeskolan söker en elevassistent med undersköterskeutbildning,
50-75%.

Endast kvinnliga sökande.

Vikariat höstterminen 2021.

Tillträdesdag: Snarast

Östlyckeskolan är en 7-9 skola och har idag 416 elever.
Totalt är vi ca 55 anställda. Vi eftersträvar mångfald.

Kvalifikationer: Undersköterskeutbildning

Upplysningar: Rektor Karin Berndtsson-Brambo, tel: 0706-750996

Fackliga företrädare:
Kommunal: Kristina Andersson, tel: 0708-670648

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis och lärarlegitimation med mera lämnas i samband med eventuell anställningsintervju. Din ansökan kommer att sparas i tre år innan den gallras.Ansökan skall vara oss tillhanda senast 2021-09-20

Ansökan görs via
www.offentligajobb.se


VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

ARBETSUPPGIFTER
Elevassistent

KVALIFIKATIONER
Undersköterskeutbildning

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Nolbyskolan söker elevassistent

Ansök    Aug 24    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Nolbyskolan är en f-6 skola i centrala Alingsås. Vi har närhet till skog och natur. På skolan går det totalt 330 elever och flertalet går på någon av skolans fyra fritidsavdelningar.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett arbetslag på skolans fritidshem och under förmiddagarna samverkar du med ansvarig lärare i en klass.

KVALIFIKATIONER
Du är trygg och du ser vikten av att bygga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är kreativ och har en positiv inställning.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vikarie förskola och skola Vittra Gerdsken

Ansök    Mar 18    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: moti... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare.

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap.

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Hos oss på Vittra Gerdsken har vi både förskola och skola. Vi har ca 600 barn och elever och 100 medarbetare. Vi är en skola som vill fortsätta att utveckla oss och bygga vår undervisning tillsammans med barnen. Vi har höga förväntningar på våra barn, personal och vårdnadshavare och tror verkligen på att se hela barnet. Vi har modet att arbeta tillsammans i arbetslag och lägger därför tid på reflektion och utveckling.

Vi söker personer/pedagoger med erfarenhet att jobba som vikarie eller elevassistent. Vi ser att du är självgående och är flexibel och trygg i dig själv. Du ska ha erfarenhet att kunna ta över en planering och sedan genomföra undervisning i olika ämnen och i olika åldrar.

Vi ser det som en fördel att du har jobbat med undervisning eller har en pedagogisk utbildning. Du behöver vara intresserad av att arbeta tillsammans med barn och vuxna.

Vi har en egen vikariepool på förskolan och skolan och du kommer få utbildning i Vittras pedagogiska riktning och de förhållningssätt och regler som gäller på vår enhet.

Det är en behovsanställning vilket innebär att vi hör av oss när det finns behov av vikarie eller elevassisten och du kommer själv kunna välja inom vilka åldrar du önskar jobba. Hos oss är barnen mellan 1-16 år.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta [email protected]

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Resursperson med medicinsk kunskap till Östlyckans förskola

Ansök    Aug 20    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning s... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Just nu söker Östlyckans förskola en resursperson med medicinsk kunskap. Förskolan arbetar åldersintegrerat och avdelningsöverskridande för att ge alla barn goda förutsättningar att utvecklas och ha inflytande i sin vardag. Förskolan är centralt belägen i vackra Alingsås.

ARBETSUPPGIFTER
Som medicinsk resursperson arbetar du med ett barn med omvårdnadsbehov. Du stödjer och hjälper barnet att klara av olika situationer under dagen på förskolan. Arbetet som resursperson hos oss innebär varierade arbetsuppgifter utifrån det enskilda uppdragets karaktär. Samverkan sker med andra yrkesgrupper och funktioner.

KVALIFIKATIONER
Meriterande för tjänsten är tidigare arbete med personer med epilepsi, kunskap eller erfarenhet av arbete med hjärtfel, medicinsk utbildning samt barnskötarutbildning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är strukturerad, driftig och klarar att arbeta självgående men trivs i samarbete med andra. När en situation behöver lösas gör du det på ett flexibelt, följsamt och konstruktivt sätt. Genom ditt goda omdöme, utåtriktade och sociala sätt har du lätt att skapa och upprätthålla goda relationer med barn, kollegor och vårdnadshavare.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Personlig resurs till Ingareds förskola

Ansök    Jun 14    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, familjedaghem, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vå... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola, familjedaghem, fritidshem, grundskola och grundsärskola åk F-9. Sammanlagt är vi 1000 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever idag och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår förvaltning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas.

Ingareds förskola är belägen cirka 1,5 mil söder om Alingsås och ca 3 mil från Göteborg. Omgivningarna är natursköna med skogen in på knutarna och badplatsen vid sjön Sävelången som ligger endast ett stenkast bort.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av att stödja ett enskilt barn under dagen på förskolan. Du kommer att vara ett stöd för barnet i alla aktiviteter, såväl planerade aktiviteter, vid lek och omvårdnad, samt omsorg och tillsyn. Det kan också vara vid förflyttningar, hygien och måltider.

I din roll som personlig resurs kommer du ha en aktiv roll i kommunikation med övriga pedagoger samt vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet och kompetens med att arbeta med barn som är i behov av särskilt stöd. Tjänsten kräver att du är medicinskt kunnig, därför är det meriterande om du har undersköterskeutbildning.

Som person är du lugn, trygg, närvarande och engagerad. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har kunskap i alternativa kommunikationsformer, såsom TAKK och bildstöd. Det är viktigt att du är positiv och lösningsfokuserad och har barnens bästa i fokus.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vi söker vikarier till förskola och skola

Ansök    Okt 3    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare.  Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap.  För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: moti... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. 

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. 

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Hos oss på Vittra Gerdsken har vi både förskola och skola. Vi har ca 600 barn och elever och 100 medarbetare. Vi är en skola som vill fortsätta att utveckla oss och bygga vår undervisning tillsammans med barnen. Vi har höga förväntningar på våra barn, personal och vårdnadshavare och tror verkligen på att se hela barnet. Vi har modet att arbeta tillsammans i arbetslag och lägger därför tid på reflektion och utveckling. 

 

Vi söker personer/pedagoger med erfarenhet att jobba som vikarie eller elevassistent. Vi ser att du är självgående och är flexibel och trygg i dig själv. Du ska ha erfarenhet att kunna ta över en planering och sedan genomföra undervisning i olika ämnen och i olika åldrar. 

Vi ser det som en fördel att du har jobbat med undervisning eller har en pedagogisk utbildning. Du behöver vara intresserad av att arbeta tillsammans med barn och vuxna. 

Vi har en egen vikariepool på förskolan och skolan och du kommer få utbildning i Vittras pedagogiska riktning och de förhållningssätt och regler som gäller på vår enhet. 

Det är en behovsanställning vilket innebär att vi hör av oss när det finns behov av vikarie eller elevassisten och du kommer själv kunna välja inom vilka åldrar du önskar jobba. Hos oss är barnen mellan 1-16 år. 

 Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår vikarieanskaffare Sofia Lindroth på [email protected] 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Resurs till Västra Bodarna förskola

Ansök    Jan 18    Alingsås kommun    Elevassistent
I ett vackert beläget samhälle, fem kilometer söder om Alingsås, ligger Västra Bodarna förskola i en härlig skogs- och landsbygdsmiljö med sjön Mjörn inom nära räckhåll. Det finns goda kommunikationer med både tåg och buss till Alingsås och Göteborg. Detta skapar goda möjligheter att använda olika miljöer i vår pedagogiska verksamhet. Vår förskola har fem avdelningar med snart 92 barn. Vi strävar efter ett gemensamt förhållningssätt vad gäller kommunikat... Visa mer
I ett vackert beläget samhälle, fem kilometer söder om Alingsås, ligger Västra Bodarna förskola i en härlig skogs- och landsbygdsmiljö med sjön Mjörn inom nära räckhåll. Det finns goda kommunikationer med både tåg och buss till Alingsås och Göteborg. Detta skapar goda möjligheter att använda olika miljöer i vår pedagogiska verksamhet.

Vår förskola har fem avdelningar med snart 92 barn. Vi strävar efter ett gemensamt förhållningssätt vad gäller kommunikation, utveckling och lärande genom ett aktivt arbete med värdegrundsfrågor inom enheten.

Vi vill vara en trygg bas för att bidra till barnens uppbyggnad av en god självkänsla och ett positivt självförtroende. Vi tror att det genererar en grundtrygghet som är en bra grogrund för lusten att lära.


ARBETSUPPGIFTER
Västra Bodarna enhet har förskola, skola och fritidshem. Du kommer att agera som pedagogisk resurs med särskilt ansvar inom förskolans äldrebarnavdelningar och du genomför aktiviteter både tillsammans med övriga pedagoger och mer självständigt i olika lärmiljöer.

KVALIFIKATIONER
Vi behöver duktiga pedagoger som har lätt för att skapa bra relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du når goda resultat och är både kreativ och flexibel. Du finner vägar att få barnen att känna lust att lära och utvecklas. Du vill också utveckla din egen verksamhet genom att ta ansvar och bidra till Västra Bodarna enhets utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig mognad och lämplighet. Du är vidare stresstålig och prestigelös. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn inom NPF och om du är barnskötare eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att tjänsten ska kunna utformas som en tills vidareanställning behöver rätt profilmatchning göras.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Vikarie förskola och skola Vittra Gerdsken

Ansök    Jan 14    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: moti... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare.

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap.

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Hos oss på Vittra Gerdsken har vi både förskola och skola. Vi har ca 600 barn och elever och 100 medarbetare. Vi är en skola som vill fortsätta att utveckla oss och bygga vår undervisning tillsammans med barnen. Vi har höga förväntningar på våra barn, personal och vårdnadshavare och tror verkligen på att se hela barnet. Vi har modet att arbeta tillsammans i arbetslag och lägger därför tid på reflektion och utveckling.

Vi söker personer/pedagoger med erfarenhet att jobba som vikarie eller elevassistent. Vi ser att du är självgående och är flexibel och trygg i dig själv. Du ska ha erfarenhet att kunna ta över en planering och sedan genomföra undervisning i olika ämnen och i olika åldrar.

Vi ser det som en fördel att du har jobbat med undervisning eller har en pedagogisk utbildning. Du behöver vara intresserad av att arbeta tillsammans med barn och vuxna.

Vi har en egen vikariepool på förskolan och skolan och du kommer få utbildning i Vittras pedagogiska riktning och de förhållningssätt och regler som gäller på vår enhet.

Det är en behovsanställning vilket innebär att vi hör av oss när det finns behov av vikarie eller elevassisten och du kommer själv kunna välja inom vilka åldrar du önskar jobba. Hos oss är barnen mellan 1-16 år.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår vikarieanskaffare Annika Nilsson [email protected]

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Vi söker elevassistent

Ansök    Jul 1    Vittraskolorna AB    Elevassistent
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare.  Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap.  För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: moti... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. 

Vittra är en idé- och värderingsstyrd organisation. Vi förenas i idén om att hos oss växer människor och kunskap. 

För att skapa både stabilitet och utvecklingskraft kring vår idé har vi en pedagogisk riktning. Riktningen baseras på tre ömsesidigt beroende delar: motiverande lärande, trygg kultur och tydlig struktur.

I Vittra arbetar vi utifrån vår utbildningsstruktur med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna där genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, samt att de kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Elevassistent i grundskolan 

Ditt uppdrag

Du kommer utefter skolans behov få hjälpa elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att finnas med både under skoldagen och i fritidshemmet. Vi jobbar inkluderande så därför kommer du vara en del av arbetslaget och jobba med flera pedagoger och elever. Vi ser gärna att du har lätt att ta kontakt med vårdnadshavare och förstår vikten av goda relationer för barnets bästa. 

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att stötta elever som kan vara kreativa och utmanade. Vi tror att du har lätt att anpassa dig efter nya situationer.Du trivs att jobba med barn och elever. Vi ser gärna att du har kunskaper inom lågeffektivt bemötande. 

Vi erbjuder

Som pedagog i Vittra får du möjlighet att påverka och bidra till barn och ungdomars utveckling – hos oss växer kunskap och människor. I Vittra tillhör du ett arbetslag där ni ständigt arbetar med att utveckla undervisningen och skapa förutsättningar för barns och elevers lärande.

För oss är det viktigt att våra medarbetare får växa och utvecklas utifrån sina förutsättningar och som ny pedagog i Vittra får du en mentor som introducerar dig in i våra metoder.

 

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat i 6 månader på 60 % med chans till förlängning. Om du har tankar om tjänsten kan du kontakta [email protected]

 

 

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där
samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av
Globenandan.


Hos oss får du möjlighet att omges av
engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet,
delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:


• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.


Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.


Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.


Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.


Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.


Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Ängabo grundsärskola söker fritidsledare

Ansök    Aug 17    Alingsås kommun    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! ARBETSUPPGIFTER Du förväntas leda en mindre fritidsgrupp på grundsärskolan . Du ska planera , genomföra och följa upp det dagliga arbetet som en del i vårt sytematiska kvalitetsarbete. KVALIFIKATIONER Utbildad fritidsledare eller likvärdig kompetens Kunskap... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!ARBETSUPPGIFTER
Du förväntas leda en mindre fritidsgrupp på grundsärskolan . Du ska planera , genomföra och följa upp det dagliga arbetet som en del i vårt sytematiska kvalitetsarbete.KVALIFIKATIONER
Utbildad fritidsledare eller likvärdig kompetens
Kunskaper inom tecken som stöd ,tydligörande pedagogik , lågeffektivt bemötande samt IKT.
Erfarenhet av grundsärskola


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Flexibel medarbetare sökes, till uppdrag på Kullingsbergsskolan som fast vi

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. I Alingsås arbetar vi tillsammans utifrån Alingsås kommuns värdegrund med ledorden, nyfikenhet, engagemang och respekt. Kullingsbergsskolan är en F-6 skola med ca 230 elever och ca 30 engagerade medarbetare. Elevern... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
I Alingsås arbetar vi tillsammans utifrån Alingsås kommuns värdegrund med ledorden, nyfikenhet, engagemang och respekt.

Kullingsbergsskolan är en F-6 skola med ca 230 elever och ca 30 engagerade medarbetare. Eleverna är indelade i åldershomogena klasser. Vår fritids är uppdelad på tre avdelningar. Två avdelningar, Kullen och Rosen är till för F-1 och Ängen/Gärdet för 2-6.

Vår skolas EHT består av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog och specialpedagog. Tillsammans arbetar vi för att utöka det förebyggande arbetet bland annat genom att träffa mentorerna regelbundet och finnas som stöd för all personal som jobbar med våra elever.

Till vår skola söker vi dig som vill arbeta i en dynamisk, utvecklande och härlig skolmiljö där vi på skolan sätter elevernas lärande i centrum. Vi arbetar utifrån varje elevs styrkor och förmågor, och vill att alla elever ska ges möjlighet att nå sin fulla potential och känna lust att lära. Vårt arbete bygger på samarbete, flexibilitet och en rak och inspirerande kommunikation mellan varandra i arbetslagen. Vi har en stark teamkänsla och hjälper varandra att utvecklas och bli bättre på det vi gör.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innefattar att du används som vikarie på skolan för oplanerad frånvaro såväl som för planerad frånvaro bland personalen. Detta kräver att du är mycket flexibel och kan tänka dig att gå in i samtliga årskurser från F-6 och undervisa i skolans samtliga ämnen, utifrån en planering eller underlag som pedagog/arbetslag tagit fram. Du behöver även vara beredd att hoppa in som vikarie när vår resurspersonal och assistenter är frånvarande och behöver då ha ett lågaffektivt bemötande mot våra elever. Den tredje stora delen av uppdraget är arbete på våra olika avdelningar på fritids. Viss tid kommer även kunna bli fast tid på fritids.

Det kommer att finnas en tydlig plan för de uppdrag du ska jobba med de dagar då du inte behöver vikariera. I det uppdraget kan en del administrativa uppgifter förekomma. Det kan vara allt ifrån att föra protokoll på möten (varför du behöver ha goda skriftliga kunskaper i det svenska språket) till att ta fram underlag inför möten mm.

Tidiga morgnar (6.00) och sena eftermiddagar (18.00) kommer att ibland vara en del av arbetstiden. Du kan även komma att behöva sköta om våra elever med medicinska utmaningar.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flexibiliteten i blodet. Du ser lösningar snarare än hinder och tänker att du är på skolan för att göra våra elevers vardag något tryggare och mer lärorikt. Vi ser att du har lätt för att samarbeta, är självständig och kreativ. Har du en utbildning inom vård och omsorg är det en stor merit.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.ÖVRIGT
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför du gärna får skicka in din ansökan redan idag!

Facklig företrädare nås via kommunens växel 0322-616000

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det... Visa mer
Montessoriskolan Globen är en fristående skola i Alingsås. Vår skola drivs av en ideell föräldraförening och är en F-9-skola med Montessoriinriktning. På vår skola ges elever, medarbetare och pedagoger de bästa förutsättningarna att utvecklas i en motiverande, lärande och trygg kultur som stöds av lärprocessen. Vi lägger stor tonvikt vid att vara en skola som visar tilltro till vars och ens förmåga och har tydliga mål för vad som ska uppnås. För oss är det viktigt att vi har ett ansvarsfullt och framåtskridande samarbete mellan föräldrar, pedagoger och skolledning.  


Vår verksamhet är värderingsstyrd, där
samarbetet mellan föräldrar, elever, pedagoger och skolledning genomsyras av
Globenandan.


Hos oss får du möjlighet att omges av
engagerade elever, föräldrar och personal. Du får också uppleva tydlighet,
delaktighet och framåtanda! Här blir vi bäst tillsammans!


Välkommen till oss!
För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:


• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.


Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.


Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.


Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.


Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.


Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Resurspedagog

Vi söker dig som önskar arbeta som resurspedagog till ett av våra barn på Montessoriförskolan Kotten i Alingsås. Merit är erfarenhet och kunskap inom *autismspektrat (* tillåtelse av vårdnadshavare att delge diagnos). Du ingår i arbetslaget där vi samarbetar med specialpedagog. Resurstjänsten är deltid-heltid utifrån behov. Visa mer
Vi söker dig som önskar arbeta som resurspedagog till ett av våra barn på Montessoriförskolan Kotten i Alingsås.
Merit är erfarenhet och kunskap inom *autismspektrat (* tillåtelse av vårdnadshavare att delge diagnos). Du ingår i arbetslaget där vi samarbetar med specialpedagog. Resurstjänsten är deltid-heltid utifrån behov. Visa mindre

Elevassistent

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Ängaboskolan består av ca 370 elever. PÅ skolan finns det förskoleklass, grundskola 1-6, grundsärskola 1-6, kommunövergripande särskild undervisningsgrupp och fritidshem. Här arbetar erfarna pedagoger som har lärande... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Ängaboskolan består av ca 370 elever. PÅ skolan finns det förskoleklass, grundskola 1-6, grundsärskola 1-6, kommunövergripande särskild undervisningsgrupp och fritidshem.
Här arbetar erfarna pedagoger som har lärandet i fokus. Då naturen ligger alldeles inpå husknuten är den ett naturligt inslag i undervisningen. Ängabo grundsärskola är integrerad i Ängaboskolan och består av 6 klasser med 4-9 elever i varje klass med tre tillhörande fritidshemsavdelningar.
ARBETSUPPGIFTER
Som elevassistent i grundsärskolan förväntas du vara ett stöd för eleverna för att lyckas i sitt lärande. Du följer eleverna under hela deras skoldag samt in på fritidshemmet på eftermiddagen. Som elevassistent förväntas du delta i att anpassa skolans/fritidshemmets aktiviteter så att alla elever kan vara delaktiga efter sina förutsättningar och dagsform.
Våra arbetstider är på dagtid och kan variera mellan 6:00-18:30 .
I tjänsten ingår det att ge mediciner, sondmata, ge övrig omsorg och vara ett stöd för elever med låg impulskontroll.

KVALIFIKATIONER
Barnskötare eller likvärdig utbildning

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Elevassistent till Sollebrunns skola

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Lägg märke till att Bjärke ligger bara 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter bort från Trollhättan/Vänersborg och bara ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil. St Mellby skola är en F-6 skola, en by... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Lägg märke till att Bjärke ligger bara 1 timma från Göteborg och Borås, ca 30 minuter bort från Trollhättan/Vänersborg och bara ca 15 minuter från Essunga och Vårgårda med bil.
St Mellby skola är en F-6 skola, en byskola med ca 100 elever som ligger ca 3 mil norr om Alingsås. St Mellby skola utmärks av en god och positiv anda. Det är den lilla skolan med de stora möjligheterna och med ett stort samarbete med skolorna i Bjärke.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att tillsammans med arbetslaget och speciallärare ansvara för att ge eleven en lärande, varierande och meningsfull skolgång. Du behöver vara flexibel och ha lätt för att samarbeta med olika professioner bl a med specialpedagogisk kompetens och vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en elevassistent. Du har förmåga att skapa goda relationer till både elever, vårdnadshavare, kollegor och andra professioner. Du tar ansvar för uppdraget, är trygg och tydlig i ledarskapet. Du har ett genuint intresse, kompetens och gärna erfarenhet av att ha arbetat med elever i behov av särskilt stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete inom skola är meriterande.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre

Långareds skola söker en resursperson som gillar utmaningar

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Långareds skola och fritidshem ligger vackert lantligt belägen ca 17 km utanför Alingsås mot Sollebrunn till. Vi har nära till skog och mark så gillar man friluftsliv finns det runt knuten. ARBETSUPPGIFTER På L... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Långareds skola och fritidshem ligger vackert lantligt belägen ca 17 km utanför Alingsås mot Sollebrunn till.
Vi har nära till skog och mark så gillar man friluftsliv finns det runt knuten.


ARBETSUPPGIFTER
På Långareds skola har vi just nu behov av förstärkning i vårt intensiva arbete med studiero och stöd.
Vi söker därför dig som vill vara en del av vårt kompetenta sammansvetsade team av pedagoger.
Ditt uppdrag skulle vara att ta dig an specifika "uppdrag" gällande elever i behov av stöd med främst sociala relationer. Uppdragen kommer från elevhälsan och kan se olika ut beroende på behoven för tillfället.
Du behöver därför vara mycket flexibel och vara bra på att snabbt skapa goda relationer med elever. Du behöver också vara skicklig på att på ett respektfullt och extremt tydligt sätt kunna sätta gränser och handleda elever i svåra sociala situationer.

Vi ser gärna manliga sökande då uppdragen även kan innefatta att vistas i omklädningsrum.

Erfarenhet av liknande uppdrag är meriterande.

Vi kommer att genomföra intervjuer även under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan nu.

Skolan är en F-6 skola med fritids och har ca 135 elever och 15 pedagoger.

Välkommen med din ansökan till skolan där det råder ett öppet tillåtande klimat där alla blir sedda.

KVALIFIKATIONER

Du är en person som är flexibel, samarbetsvillig och har förmågan att se möjligheter.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Montessoriskolan Globen driver skola och fritidsverksamhet för barn i åldrarna 6 till 16 år, boende i Alingsås kommun med omnejd. Genom hög kompetens, kvalitet och montessoripedagogik skapar vi glädje, samhörighet och trygghet. Vi tror på en F-9 skola där glädje, motivation, kunskapstörst och ett öppet klimat råder. Utifrån ett holistiskt och ämnesövergripande perspektiv arbetar Globen för att skapa självständiga, harmoniska och tillåtande människor. Här f... Visa mer
Montessoriskolan Globen driver skola och fritidsverksamhet för barn i åldrarna 6 till 16 år, boende i Alingsås kommun med omnejd. Genom hög kompetens, kvalitet och montessoripedagogik skapar vi glädje, samhörighet och trygghet. Vi tror på en F-9 skola där glädje, motivation, kunskapstörst och ett öppet klimat råder. Utifrån ett holistiskt och ämnesövergripande perspektiv arbetar Globen för att skapa självständiga, harmoniska och tillåtande människor. Här får alla utveckla sina förmågor och känna sig sedda, hörda och förstådda. Det är i ett sådant skolklimat vi utvecklas optimalt till goda världsmedborgare.Vårt mål är att forma självständiga, harmoniska människor, som fått utvecklas i sin egen takt efter sin förmåga. Här får du möjlighet att möta engagerade elever, föräldrar och personal samt möta och sprida ett gott samarbete och ett trevligt arbetsklimat. För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,• uppvisar en giltig fotolegitimation,• har en avslutad gymnasieutbildning,• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag), • är strukturerad och en god ledare.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov. Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag. Visa mindre

Sökes: Resurs till Nolbyskolan 80-100%

Ansök    Aug 28    Alingsås kommun, Nolby    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Letar du efter ett arbete där du får ta ansvar och där dina förmågor och intressen omvandlas till ett viktigt arbete och där du dessutom blir en vuxen förebild för våra elever? Då har vi drömjobbet. ARBETSUPPGIFTE... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Letar du efter ett arbete där du får ta ansvar och där dina förmågor och intressen omvandlas till ett viktigt arbete och där du dessutom blir en vuxen förebild för våra elever? Då har vi drömjobbet.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som resursperson är du en trygg, stabil vuxen och ett stöd både i den pedagogiska verksamheten och i de dagliga rutinerna. Du har särskild nytta av förmågan att samarbeta och lyssna bra. Ditt viktigaste uppdrag är att vara en förebild för eleverna du möter - och för alla andra på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi ställer höga krav på dig som vill jobba hos oss. Vi sätter stort värde på att du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Kanske har du varit idrottstränare eller barn- och ungdomsledare?

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Sökes: Resurs till Nolbyskolan

Ansök    Jun 19    Alingsås kommun , Nolby    Elevassistent
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Letar du efter ett arbete där du får ta ansvar och där dina förmågor och intressen omvandlas till ett viktigt arbete och där du dessutom blir en vuxen förebild för våra elever? Då har vi drömjobbet. ARBETSUPPGIFTE... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.
Letar du efter ett arbete där du får ta ansvar och där dina förmågor och intressen omvandlas till ett viktigt arbete och där du dessutom blir en vuxen förebild för våra elever? Då har vi drömjobbet.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som resurs/elevassistent är du en trygg, stabil vuxen och ett stöd både i den pedagogiska verksamheten och i de dagliga rutinerna. Du har särskild nytta av förmågan att samarbeta och lyssna bra. Ditt viktigaste uppdrag är att vara en förebild för eleverna du möter - och för alla andra på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi ställer höga krav på dig som vill jobba hos oss. Vi sätter stort värde på att du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Kanske har du varit idrottstränare eller barn- och ungdomsledare?

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Barnskötare

BARNSKÖTARE sökes! Musikförskolan i Alingsås behöver dig som är utbildad och erfaren barnskötare. Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. ARBETSUPPGIFTER Barnskötare med erfarenhet och riktigt gott förhållningssätt sökes till MUSIKFÖRSKOLAN i hjärtat... Visa mer
BARNSKÖTARE sökes!
Musikförskolan i Alingsås behöver dig som är utbildad och erfaren barnskötare.

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.ARBETSUPPGIFTER
Barnskötare med erfarenhet och riktigt gott förhållningssätt sökes till MUSIKFÖRSKOLAN i hjärtat av Alingsås.
På Musikförskolan arbetar välutbildade pedagoger med hög kvalitet och tydlig struktur.
Ditt uppdrag blir att leda och undervisa barn, komplettera förskollärarnas uppdrag, ge barnen god omsorg och ett gott planerat lärande.

KVALIFIKATIONER
Stor vikt läggs vid förhållningssätt, kompetens och erfarenhet.
Är du dessutom intresserad av att utveckla barn genom musik och estetik samt har kunskaper i TAKK är det meriterande.
Du behöver vara van vid ansvartagande och flexibilitet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Timvikarie till Montessoriskolan Globen

Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet. Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig. ... Visa mer
Som timvikarie i skolan träffar du många barn och elever varje dag och är en viktig del i att skapa en trygg lärandemiljö på vår skola. Vi söker dig som bidrar med entusiasm, energi och lust i arbetet.

Arbetet som timvikarie ställer höga krav på dig att du hanterar flexibilitet och att du har en god samarbetsförmåga. Som timvikarie kan du bli uppbokad med kort varsel de dagar du uppgett att du har möjlighet att arbeta. Därför behöver du vara tillgänglig.

Som lärarvikarie är ditt uppdrag och ansvar att leda eleverna utifrån den planering som finns. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.

Som vikarierande resursperson i skolan får du instruktioner av läraren och stöttar med att hjälpa eleverna utifrån deras behov.

Som vikarie på fritids aktiverar du eleverna utifrån den planering som pedagogerna gjort. Det viktigaste är att vara med eleverna och barnen och vara lyhörd för deras intressen. I fritidsverksamheten är utevistelsen lika betydelsefull som verksamheten inomhus. Det är viktigt att du är en trygg vuxen tillsammans med eleverna för att du ska lyckas i ditt uppdrag.För att vara aktuell som vikarie ser vi att du:

• lämnar ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister,
• uppvisar en giltig fotolegitimation,
• har en avslutad gymnasieutbildning,
• formulerar dig och kommunicerar med en god svenska i tal och skrift,
• har möjlighet att ta arbete hos oss flera dagar i veckan (måndag-fredag),
• är strukturerad och en god ledare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.Montessoriskolan Globen driver skola och fritidsverksamhet för barn i åldrarna 6 till 16 år, boende i Alingsås kommun med omnejd. Genom hög kompetens, kvalitet och montessoripedagogik skapar vi glädje, samhörighet och trygghet. Vi tror på en F-9 skola där glädje, motivation, kunskapstörst och ett öppet klimat råder. Utifrån ett holistiskt och ämnesövergripande perspektiv arbetar Globen för att skapa självständiga, harmoniska och tillåtande människor. Här får alla utveckla sina förmågor och känna sig sedda, hörda och förstådda. Det är i ett sådant skolklimat vi utvecklas optimalt till goda världsmedborgare.
Vårt mål är att forma självständiga, harmoniska människor, som fått utvecklas i sin egen takt efter sin förmåga. Här får du möjlighet att möta engagerade elever, föräldrar och personal samt möta och sprida ett gott samarbete och ett trevligt arbetsklimat. Visa mindre

Elevassistenter till Lendahlsskolan , mitt i Alingsås!

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. ARBETSUPPGIFTER Vi söker flera elevassistenter, för arbete med barn i behov av särskilt stöd. Som elevassistent arbetar du nära eleven och har ett tätt samarbete med lärare, fritidspedagoger och övrig personal på... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker flera elevassistenter, för arbete med barn i behov av särskilt stöd. Som elevassistent arbetar du nära eleven och har ett tätt samarbete med lärare, fritidspedagoger och övrig personal på skolan. Det är också viktigt med täta kontakter med vårdnadshavare, vilket du som elevassistent kommer att vara en viktig del av.

Vi söker elevassistenter till elever i åk 1, 2, 3, 6 och till vårt flexteam, som arbetar flexibelt med ett flertal elever på skolan, främst i åk 4-6.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som elevassistent, utbildning är en merit.

Medicinsk kunskap är ett plus, då vi har elever med en del medicinska svårigheter, bla epilepsi och diabetes.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Ungdomskoordinator samt Elevstödjare till IM - programmet

Alströmergymnasiet är en gymnasieskola med ca 1250 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Alströmergymnasiet står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. I Alingsås kommun strävar Kultur- och utbildningsnämnden efter att skapa en skola som rustar eleverna med de bästa förutsättningarna för det fortsatta livet efter skoltiden. På organisatio... Visa mer
Alströmergymnasiet är en gymnasieskola med ca 1250 elever fördelade på 12 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår.

Alströmergymnasiet står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. I Alingsås kommun strävar Kultur- och utbildningsnämnden efter att skapa en skola som rustar eleverna med de bästa förutsättningarna för det fortsatta livet efter skoltiden. På organisationsnivå innebär det ett medvetet och metodiskt arbete för att bli en aktör som inte bara följer skolutvecklingens senaste trender, utan också en aktör som aktivt deltar i det innovativa och kunskapsintensiva arbetet med att ta dagens skola in i framtiden.
På grund av ökat söktryck befinner sig Alströmergymnasiet i ett expansivt läge och behöver därför utöka vår personal.

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.ARBETSUPPGIFTER
Våra elever ska alltid vara trygga i att på Alströmergymnasiet har de undervisning eller annan aktivitet som stärker dem i att förverkliga sig själva och sina livsmål. Som ungdomskoordinator eller elevstödjare på IM-programmen har du en viktig roll i arbetet med att stödja våra elever så att var och en utifrån just sina förutsättningar når så långt som möjligt.
Som ungdomskoordinator: Kan din roll på IM-programmen se olika ut beroende på vilken elevgrupp du arbetar med. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att planera och samordna elevaktiviteter, vara mentor, studiestöd och resurs för olika delar av verksamheten.
Som elevstödjare: Är dina främsta uppgifter att vara en viktig vuxen förebild i skolans lokaler, befinna dig där eleverna är, utgöra en resurs på lektioner och i andra aktiviteter som skolan anordnar samt guida elever rätt i vardagen.


KVALIFIKATIONER
Krav är lägst avslutad gymnasieutbildning och där det är mycket meriterande med dokumenterad erfarenhet av liknande arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För rollen ungdomskoordinator är det meriterande med slutförd social utbildning inom exempelvis socialpedagogik. För rollen som elevstödjare är det meriterande med slutförd utbildning inom exempelvis fritidspedagogik eller liknande.

Ange gärna i din ansökan vilken av rollerna du är mest intresserad av.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre