Lediga jobb som Ungdomsledare i Alingsås

Se lediga jobb som Ungdomsledare i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Fritidssamordnare till Ungdomsverksamheten

Ansök    Jul 3    Alingsås kommun    Ungdomsledare
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbi... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, kulturhus, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar, Nolhaga lantgård, Nolhaga Parkbad samt föreningsstöd. Inom hela förvaltningen arbetar idag cirka 420 medarbetare. Utbildningsverksamheten står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. I Alingsås kommun strävar Kultur- och utbildningsnämnden efter att skapa en skola som rustar eleverna med de bästa förutsättningarna för det fortsatta livet efter skoltiden.

Vi söker dig som vill arbeta som fritidssamordnare på ungdomsverksamheten. Ungdomsverksamheten syftar till att stimulera och stödja aktiviteter samt ge förutsättsättningar till ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande. Målet är att erbjuda ett brett utbud av öppen verksamhet, grupper, kurser, workshops, projekt, utbyten och arrangemang i såväl egna lokaler som externa platser.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Ungdomsverksamheten riktar sig mot ungdomar i åldern 13-18 år med fokus på drop in, grupper, sluten och uppsökande verksamhet där de på olika sätt stöttas i processer att ta eget ansvar utifrån de Europeiska principerna och riktlinjer för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet.

I rollen som fritidssamordnare är ditt grundläggande uppdrag att stödja och stimulera aktiviteter som bygger på och förutsätter ungas aktiva engagemang och ansvarstagande. I rollen arbetar du direkt mot målgruppen utifrån KEKS Good Enough-mål och är en del i ett arbetslag som bedriver verksamhet på mötesplatser och i andra relevanta sammanhang.

Enheten ansvarar för flera icke-formella sammanhang så som Människan bakom uniformen och Ungdomsfullmäktige och det är därför viktigt att du har erfarenhet av projektledning. Här kommer kunskaper om entreprenörskap, föreningsarbete och extern finansiering väl till pass.

Arbetet utförs i samarbete med andra aktörer som är inriktade mot samma målgrupp, internt såväl som externt.

Arbetstid är förlagd till dagtid och kvällstid. Arbete kan förekomma under helg. Du kan komma att arbeta i de södra och norra kommundelarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är aktivitetsdriven och pedagogisk med relevant yrkeserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har särskild kulturkompetens, erfarenhet av arbete med fritidsverksamhet, företagande eller socialt arbete. Vidare ses erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter som meriterande. Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten samt innehar B-körkort.

För att trivas i rollen behöver du vara trygg och stabil, samt ha god social kompetens. I rollen behöver du även kunna sätta tydliga gränser. Du trivs med att arbeta i team, och är samtidigt van vid att ta eget ansvar för din arbetsdag för att på bästa sätt planera och slutföra dina, gruppens och i slutändan ungdomarnas uppgifter och aktiviteter. Flexibilitet, lösningsfokus och kreativitet är viktiga egenskaper då arbetet innebär varierande miljöer, tider och arbetsuppgifter.

Tjänsten innefattar dokumentation och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker samt vid eventuell intervju ha möjlighet att uppvisa ID-handling. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre