Lediga jobb som Socionom i Alingsås

Se lediga jobb som Socionom i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Gryning söker biträdande enhetschef till Sunnerö i Alingsås

Ansök    Apr 26    Gryning Vård AB    Socionom
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden. HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022. V... Visa mer
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden.

HVB-verksamheten Sunnerö öppnades upp i Alingsås november 2022.
Verksamheten har 6 platser för flickor och pojkar 8 t.o.m. 11 år och vänder sig till ensamplacerade barn som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Nuvarande biträdande enhetschef går vidare till annat uppdrag inom Gryning och vi söker nu en efterträdare, med tillträde enligt överenskommelse.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Som biträdande enhetschef är du underställd enhetschefen och arbetsleder i dagliga frågor, operativt och administrativt. I rollen ingår hantering av personalärenden och schemauppgifter samt ett visst budgetansvar. Du ansvarar för att ge medarbetare förutsättningar att utföra sitt arbete. Metodhandledning av medarbetare och att driva olika utvecklingsarbeten är också något som ingår i rollen såsom externa och interna kontakter, samverkan med såväl myndigheter och uppdragsgivare samt kollegor inom Gryning. Du är en del av enhetens ledningsgrupp där vi erbjuder utveckling i funktion som person. Fokus i ditt uppdrag är övergripande ansvar i behandlingsarbetet, bemanning samt utveckling av medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Du har akademisk examen, förmodligen som socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan relevant utbildning och arbetslivserfarenhet inom socialtjänst och/eller institutionsvård. Vi söker en tydlig ledare som vill driva en verksamhet som ger människor möjlighet att växa med professionellt stöd. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

Vi söker Dig som har god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. För att passa för den här tjänsten krävs tydlig kommunikation och styrka att kunna inspirera till engagemang och delaktighet. Du arbetar strukturerat med planer, mål och uppföljning samt har förmåga att se större sammanhang. Viktigt är även att du är utvecklingsinriktad och intresserad av att driva frågor för att ständigt förbättra verksamheten.

Då resor ingår i arbetet är det ett krav att du har körkort. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder

• Kontinuerlig chefsutveckling
• En engagerad och utvecklande ledningsgrupp
• En engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuande sker löpande så välkommen med din ansökan redan i dag.

Innan anställning görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Gryning Sunnerö i Alingsås söker behandlingssekreterare

Ansök    Maj 16    Gryning Vård AB    Socionom
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden. Grynings HVB Sunnerö öppnade i Alingsås i november 2022. Verksamh... Visa mer
Ägs av kommuner – drivs av engagemang! I över 20 år har Gryning erbjudit HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi erbjuder rådgivning och utbildning samt hjälper till med placeringar. Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland via de fyra kommunalförbunden.

Grynings HVB Sunnerö öppnade i Alingsås i november 2022. Verksamheten vänder sig till ensamplacerade barn 8 till och med 11 år som har behov av omsorg, behandling och kompletterande utredningar. Vi har verksamhet dygnet runt.

Vi söker nu en behandlingssekreterare för en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är schemalagd och inkluderar kvälls- och helgarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Som behandlingssekreterare medverkar du i behandlingsplanering och utför kvalificerat utredning-och- behandlingsarbete. Du har samtal med familjemedlemmar, dokumenterar, har kontakt med uppdragsgivare och andra viktiga personer i barns nätverk.

Då omvårdnad och tillsyn är en del av arbetet är det viktigt att kunna samarbeta, vara lyhörd och flexibel. Att vara ett stöd för barnen i deras dagliga rutiner är även det en väsentlig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen som till exempel socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan motsvarande utbildning. Erfarenhet av arbete med barn och familjer i utsatta livssituationer samt en god kännedom om lagstiftning inom området är meriterande. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team, är flexibel och strukturerad. Dokumentation är en viktig del i denna tjänst, goda kunskaper i svenska språket samt erfarenhet av tidigare dokumentationsarbete är därför meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder

• En möjlighet att få vara en del i att tillsammans med andra forma och utveckla en relativt nystartad verksamhet
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Familjerättssekreterare

Ansök    Jul 3    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning stöd och arbete samt avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Som familjerättssekreterare är du en del av vår avdelning unga. Vi har en hög trivsel, god arbetsmiljö och en nära och tillgänglig arbetsledning. Som medarbetare hos oss finns möjlighet till kompetensutveckling och arbetsgruppen har kontinuerlig extern handledning.

Familjerätten ansvarar för att erbjuda invånarna samarbetssamtal, informationssamtal, genomföra vårdnad-, boende- och umgängesutredningar, föräldraskapsutredningar, handlägga adoptionsärenden och verkställa umgängesstöd på uppdrag av tingsrätten. Som familjerättssekreterare gör du skillnad i familjers liv.

En av våra kollegor går vidare till nya uppdrag och vi söker därför en ny medarbetare till vår härliga arbetsgrupp. Vi är ett team som har lång erfarenhet av familjerätt, ett stort engagemang för vårt uppdrag och är måna om varandra. Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet erbjuder varierade arbetsuppgifter med alltifrån rådgivning, förebyggande arbete och myndighetsutövning. Vi ser ett stort värde i att samverka, inspirera och stödja varandra såväl internt som externt för att främja det förebyggande arbetet. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete inom de familjerättsliga processerna och fokuserar just nu extra på att stärka barns delaktighet och barnrättsperspektivet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har utredningsvana, erfarenhet av familjerättsligt arbete och har arbetat med barn och familjer tidigare. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Du är professionell och trygg i din arbetsroll och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel i ditt arbetssätt och tycker om att arbeta både självständigt och strukturerat som i team. Vi ser ett stort värde i att du har förmåga att hålla barnfokus när föräldrar är i konflikt, är diplomatisk, lyhörd och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker samt vid eventuell intervju ha möjlighet att uppvisa ID-handling. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Familjehem/jourhem sökes

Ansök    Feb 26    Vivant Assistans AB    Socionom
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt ... Visa mer
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.


Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.


I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!

Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Om uppdraget

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??


Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?Familjehem?

Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.

Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??

Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??

En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.Jourhem?

Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?

Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

För att kunna bli familjehem/jourhem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Vill du veta mera eller har frågor kan du alltid kontakta oss på [email protected]

Med vänliga hälsningar

Trygga barn Vivant Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Feb 11    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Barnsekreterare till enhet familjehem, vikariat

Ansök    Apr 22    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga och avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra skillnad? En av våra barnsekreterare väntar på besked angående en planerad operation och vi behöver därför en vikarie under fyra till sex månader. Om du vill vara en del av vårt engagerade team och hjälpa till att stödja våra barn och familjer, så är detta din chans! Kom och bli en del av vårt givande arbete och vår härliga arbetsmiljö!

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att följa ett antal barn som är placerade i familjehem och samverka med olika personer och aktörer som finns runt barnet (föräldrar, skola med mera). I arbetet förväntas du dokumentera i vårt journalföringssystem och vid behov kunna hantera svåra samtal. Det är av vikt för oss att barnen har en trygg person att vända sig till under vår kollegas frånvaro. Vi hoppas att du är denna person!

Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt och omväxlande arbete i en engagerad och trevlig arbetsgrupp, där alla medarbetare har många års erfarenhet av socialt arbete. Vi har ett stort fokus på att gemensamt skapa en trygg och stabil tillvaro för de barn och ungdomar vi möter. Vi arbetar aktivt och fortlöpande med våra mål och strävar hela tiden efter att utveckla vårt arbete med att bedriva kvalitativ familjehemsvård.

Du kommer att arbeta på avdelning unga, enhet familjehem, som är en del av individ- och familjeomsorgen i Alingsås. På enheten arbetar idag socialsekreterare med ansvar att följa barn placerade i familjehem (barnsekreterare), familjehemssekreterare, 1:e socialsekreterare och enhetschef. Barnsekreterarna och familjehemssekreterarna har ett nära samarbete och arbetar i team kring det placerade barnet och nätverket. Vår målgrupp är barn och unga i åldrarna 0 till 21 år som är placerade i familjehem.

Sedan 2020 genomför vi en omfattande implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen.

KVALIFIKATIONER
Du är en färdigutbildad socionom, alternativt i slutet av din utbildning, med särskilt intresse för och erfarenhet av barnavårdsfrågor och socialtjänst. Du kan också vara en pensionerad socialarbetare som vill arbeta lite extra. För tjänsten krävs B-körkort.

Vi värdesätter att du som ny barnsekreterare hos oss är modig, bra på att skapa relationer och strukturerad i ditt arbete. Eftersom du bara kommer träffa barnen en begränsad period är det viktigt att du är bra på att snabbt skapa kontakt och tillit, att du är noggrann med att återkoppla och att du har en hög tillgänglighet när du är på plats. Du kommer fungera som en viktig nyckelperson för barnet och behöver vara bra på att samarbeta med alla runt barnet. Du har respekt för andra människor och värdesätter ett gott bemötande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten avser ett vikariat på 4-6 månader med sysselsättningsgrad 50-100 % enligt överenskommelse.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Nov 8    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Jan 6    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Aleforsstiftelsen söker föreståndare

Verksamhetschef/Föreståndare Vi söker chef till vår kvalitetssäkrade verksamhet. Aleforsstiftelsens ändamål är att utan vinstsyfte behandla vuxna, socialt förankrade alkohol- och drogberoende personer enligt kvalitetssäkrad och tolvstegsbaserad metodik. Vi ska vara en resurs för arbetslivet i att hantera alkohol- och drogrelaterad problematik på arbetsplatsen. Vi erbjuder öppenvård från vår mottagning i Göteborg och internatbehandling vid vårt behandlingsh... Visa mer
Verksamhetschef/Föreståndare
Vi söker chef till vår kvalitetssäkrade verksamhet.
Aleforsstiftelsens ändamål är att utan vinstsyfte behandla vuxna, socialt förankrade alkohol- och drogberoende personer enligt kvalitetssäkrad och tolvstegsbaserad metodik. Vi ska vara en resurs för arbetslivet i att hantera alkohol- och drogrelaterad problematik på arbetsplatsen. Vi erbjuder öppenvård från vår mottagning i Göteborg och internatbehandling vid vårt behandlingshem (HVB) i Alingsås.
Aleforsstiftelsen skapades 1987 när större arbetsplatser i Göteborg gick ihop för att skapa en behandlingsverksamhet för sina anställda, och idag finns representanter från Västra Götalandsregionen, AB Volvo, Volvo Car Corporation, PostNord Sverige AB, SKF, Chalmers Tekniska Högskola samt Coop Väst. Sedan dess har vi hjälpt arbetslivet med framgångsrika behandlingsinsatser för tusentals patienter som kunnat återgå och fungera i arbete igen.
Vi utbildar också arbetsgivare i syfte att förebygga och skapa goda rutiner. Även anhöriga får utbildning och stöd som en del av våra behandlingar.
Etik, drogfrihet, konsekvens och kontinuitet skall genomsyra alla delar i behandlingen.
I chefsrollen ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö och budget. Du är föredragande och rapporterar direkt inför vår styrelse. Hos oss är det viktigt att du arbetar verksamhetsnära och att ditt ledarskap präglas av en vilja att tillsammans med dina medarbetare arbeta för att driva verksamheten framåt. Vi eftersträvar 100% nöjdhet hos våra patienter och remittenter samt en behandling med god kvalitet utifrån evidens och beprövad erfarenhet.
Vi hoppas att du tillsammans med oss kan tillföra nya perspektiv och tankemönster.
KVALIFIKATIONER
Du är socionom med chefserfarenhet och har kunskap om tolvstegsbehandling. Stor vikt kommer läggas på de personliga egenskaperna i förhållande till ledarskap.
Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Vi förutsätter att du har gedigen datavana och erfarenhet av kvalitetsledningssystem. Som chef är det viktigt att du har förmågan att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samt kunna skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten.
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är van att aktivt leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs.
Rekrytering pågår löpande så välkommen med din ansökan redan idag!
Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas samt godkännande från IVO. Visa mindre

Socialsekreterare vård och omsorg Alingsås

Ansök    Okt 13    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha en viktig roll där du medverkar till ett bra liv för våra invånare? Har du ansvarskänsla och människors individuella behov i fokus? Vill du arbeta med att öka tryggheten för våra brukare? Då finns chansen här när vi söker en socialsekreterare till vår myndighetsavdelning inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

I den här rollen bedömer du behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen för personer med funktionshinder i alla åldrar men där majoriteten är personer över 65 år. Arbetet innebär att du i mötet med den enskilde utreder resurser och behov samt beslutar om bistånd enligt Socialtjänstlagen. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten och samverkan med utförare, sjukvård samt andra angränsande verksamhetsområden. Rollen innebär både självständigt arbete och arbete i team och ställer krav på helhetssyn med brukaren i fokus. Vi står inför en spännande utveckling med bland annat införandet av IBIC inom hela förvaltningen och ett förändringsarbete för att öka tryggheten vid utskrivning från sjukhus.

Här finner du engagerade och kompetenta kollegor och du har ett nära stöd av vår förste socialsekreterare. Du erbjuds en strukturerad introduktion för att du ska bli trygg i din yrkesroll.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen, social omsorgsexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om lagstiftningen inom området och erfarenhet av myndighetsutövning för
målgruppen. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi ser gärna att du är en person som:
-Uppskattar struktur och planering och att du kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.

-Har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

-Gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och samtidigt är öppen för att lära dig av andra.

-Är kommunikativ med god analytisk förmåga och har en vilja att delta i den spännande utveckling av verksamheten som pågår.

-Har erfarenhet av myndighetsutövning och av att arbeta med vår målgrupp.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socialsekreterare vård och omsorg Alingsås

Ansök    Aug 15    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha en viktig roll där du medverkar till ett bra liv för våra invånare? Har du ansvarskänsla och människors individuella behov i fokus? Vill du arbeta med att öka tryggheten för våra brukare? Då finns chansen här när vi söker en socialsekreterare till vår myndighetsavdelning inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

I den här rollen bedömer du behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen för personer med funktionshinder i alla åldrar men där majoriteten är personer över 65 år. Arbetet innebär att du i mötet med den enskilde utreder resurser och behov av stöd samt beslutar om bistånd enligt Socialtjänstlagen. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten och samverkan med utförare, sjukvård samt andra angränsande verksamhetsområden. Rollen innebär både självständigt arbete och arbete i team och ställer krav på helhetssyn med brukaren i fokus.

Här finner du engagerade och kompetenta kollegor och du har ett nära stöd av vår förste socialsekreterare. Du erbjuds en strukturerad introduktion för att du ska bli trygg i din yrkesroll.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om lagstiftningen inom området och erfarenhet av myndighetsutövning. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi ser gärna att du är en person som:
-Uppskattar struktur och planering och att du kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.

-Har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

-Gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och samtidigt är öppen för att lära dig av andra.

-Är kommunikativ med god analytisk förmåga och har en vilja att delta i den spännande utveckling av verksamheten som pågår.

-Har erfarenhet av myndighetsutövning och av att arbeta med vår målgrupp.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

Ansök    Aug 10    Vivant Omsorg AB    Socionom
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Socialsekreterare barn och unga till Alingsås - omgående

Vi söker En erfaren socialsekreterare barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och uppdraget pågår fram till hösten. För att vara aktuell ska du uppfylla dessa krav; - Du har socionomexamen - Du har minst fem års erfarenhet inom området barn och unga. . Du ska ha god kunskap och vana av att utreda enligt SoL och LVU - Du ska kunna arbeta på uppdrag under sommaren och inpå hösten - Du ska ha kunskap och erfarenhet av att utreda enligt BBIC och Signs o... Visa mer
Vi söker
En erfaren socialsekreterare barn och unga. Uppdragsperioden är omgående och uppdraget pågår fram till hösten.
För att vara aktuell ska du uppfylla dessa krav;
- Du har socionomexamen
- Du har minst fem års erfarenhet inom området barn och unga.
. Du ska ha god kunskap och vana av att utreda enligt SoL och LVU
- Du ska kunna arbeta på uppdrag under sommaren och inpå hösten
- Du ska ha kunskap och erfarenhet av att utreda enligt BBIC och Signs of Safety
- Du ska kunna arbeta på arbetsplatsen, viss möjlighet till distansarbete finns.
- Du har B-körkort.Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter som socialsekreterare med myndighetsutövning inom området barn och unga. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och fatta beslut kring barnens behov samt följa upp insatser. Du kommer i ditt arbete att ha ett nära samarbeta med barnet eller den unga invididen och deras föräldrar samt nätverk.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning & Rekrytering, med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult hos oss erbjuds du:
• Konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag i olika verksamheter
• Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och semesterersättning
• Stora möjligheter att själv välja arbetsplats och arbetstider
• Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort
• Introduktion och kontinuerlig coachning så att du snabbt kommer in i din roll
• En dedikerad och tillgänglig konsultchef, som själv varit verksam inom ditt yrkesområde
• Inbjudningar till seminarier och konsultträffar

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag genom arbetsgivarorganisationen Almega – en trygghet för dig som konsult. Det innebär bland annat att vi har kollektivavtal och gedigna ansvars- och olycksfallsförsäkringar för våra konsulter, samt att vi betalar in till din tjänstepension från den allra första kronan du tjänar.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande, så vi tar tacksamt emot din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor om tjänsten, var vänlig kontakta kontaktpersonen nedan. På www.vardlanken.se/lediga-jobb presenterar vi alla våra lediga uppdrag.

Om oss
Vårdlänken Bemanning & Rekrytering förmedlar intressanta konsultuppdrag och tjänster till dig som är läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, socionom, chef eller har annan profession inom vård eller socialt arbete. Vårt mål är att ge dig ett flexibelt och utvecklande arbetsliv, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en välfungerande vård- och omsorgssektor genom rätt kompetens på rätt plats.

Vi har över 25 års erfarenhet av vårdbemanning. Våra kunder är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Vi hjälper dem med skräddarsydda bemanningslösningar och hjälper även till att rekrytera personal till fasta tjänster. Det gör oss till helhetsleverantör av kompetens inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer på www.vardlanken.se, samt följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/vardlanken Visa mindre

Socialsekreterare vård och omsorg Alingsås

Ansök    Mar 29    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha en viktig roll där du medverkar till ett bra liv för våra invånare? Har du ansvarskänsla och människors individuella behov i fokus? Vill du arbeta med att öka tryggheten för våra brukare? Då finns chansen här när vi söker en socialsekreterare till vår myndighetsavdelning inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

I den här rollen bedömer du behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen för personer med funktionshinder i alla åldrar men där majoriteten är personer över 65 år. Arbetet innebär att du i mötet med den enskilde utreder resurser och behov samt beslutar om bistånd enligt Socialtjänstlagen. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten och samverkan med utförare, sjukvård samt andra angränsande verksamhetsområden. Rollen innebär både självständigt arbete och arbete i team och ställer krav på helhetssyn med brukaren i fokus. Vi står inför en spännande utveckling med bland annat införandet av IBIC inom hela förvaltningen och ett förändringsarbete för att öka tryggheten vid utskrivning från sjukhus.

Här finner du engagerade och kompetenta kollegor och du har ett nära stöd av vår förste socialsekreterare. Du erbjuds en strukturerad introduktion för att du ska bli trygg i din yrkesroll.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen, social omsorgsexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om lagstiftningen inom området och erfarenhet av myndighetsutövning för
målgruppen. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi ser gärna att du är en person som:
-Uppskattar struktur och planering och att du kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.

-Har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

-Gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och samtidigt är öppen för att lära dig av andra.

-Är kommunikativ med god analytisk förmåga och har en vilja att delta i den spännande utveckling av verksamheten som pågår.

-Har erfarenhet av myndighetsutövning och av att arbeta med vår målgrupp.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare till arbetsmarknadsenheten

Ansök    Apr 21    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

Alingsås kommuns arbetsmarknadsenhet arbetar kommunövergripande med arbetsmarknadsinsatser för att stötta individer som av olika anledningar befinner sig utanför arbetsmarknaden. Verksamheten arbetar utifrån målgruppsdrivna processer och metoder med målgrupperna unga, missbruk, ohälsa och integration/utrikesfödda.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som arbetsmarknadshandläggare ingår att utifrån behov kartlägga, bedöma och stötta individen ut i självförsörjning genom både administrativa och operativa processer.

Som arbetsmarknadshandläggare arbetar du både självständigt med egna deltagare samt i team med kollegor i egna verksamheten, inom kommunens socialförvaltning samt externa aktörer såsom region, arbetsförmedling och försäkringskassa.

I uppdraget ingår också att driva utvecklingsfrågor utifrån ett övergripande förvaltnings och- kommunalt perspektiv, vilket innebär dialog och kommunikation både internt och externt.

Enhetens uppdrag kommer kommer huvudsakligen från arbetsförmedlingen, socialtjänsten och försäkringskassan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen eller lägst en kandidatexamen inom relevant område eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren anser lämplig. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet att möta individer i utanförskap.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för att hjälpa människor framåt i sin utveckling. Du behöver även vara duktig på att samverka både internt och externt, möta människor med både psykisk ohälsa och fysisk ohälsa. Som person är du prestigelös, du har en god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt.

Din drivkraft är att du utgår från en helhetssyn där individen, uppdraget och samhällsutvecklingen står i fokus. Ditt arbetssätt präglas av struktur och tydlighet och du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är väl förtrogen med erforderlig dokumentation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom till psykiatrimottagning Alingsås, vikariat

Ansök    Apr 17    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Socionom
Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på... Visa mer
Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: https://www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr, https://www.linkedin.com/company/södra-älvsborgs-sjukhus/mycompany/, https://www.instagram.com/sodra_alvsborgs_sjukhus/?hl=svOm vår lediga tjänst
Dina arbetsuppgifter kommer att kunna anpassas utifrån dina önskemål i kombination med mottagningens behov.

Arbetsuppgifter på mottagningen kan vara bedömningssamtal, akuta och planerade, och/eller utrednings- och behandlingsarbete. Alla medarbetare som arbetar kliniskt erbjuds mycket goda handledningsmöjligheter. Handledning erbjuds i två olika metoder utifrån intresse. Utbildning är av största vikt och det finns även här mycket goda möjligheter till vidareutbildning. Du kommer att arbeta i ett team bestående av läkare, sjuksköterska, psykologer, socionomer och sekreterare.

Tjänsten är ett vikariat som beräknas pågå till 2024-03-31.

Om oss
Vuxenpsykiatrisk mottagning i Alingsås är en del av Verksamhetsområde Psykiatri vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Mottagningen betjänar upptagningsområdet Alingsås och Lerums kommuner med ca 80 000 invånare. Mottagningen i Alingsås har genom sitt läge mycket goda kommunikationsmöjligheter. Hos oss arbetar ca 45 personer i professionerna sjuksköterskor, läkare, skötare, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, socionomer, sekreterare samt vårdenhetschef. På psykiatrimottagning Alingsås utreder och behandlar vi de flesta psykiatriska tillstånd vilket ger en stor variation och ständiga möjligheter att förkovra sig och lära nytt. Arbetsgruppen har genomgående hög kompetens och flera är specialistutbildade. Gruppen präglas av kompetens, humor, engagemang och en kollegial hjälpsamhet.

Din profil
Vi söker dig som är socionom eller legitimerad kurator och meriterande är om du har yrkeserfarenhet. Vidare är det meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller om du är behörig för en sådan legitimation. Vidareutbildningar inom området är meriterande. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Feb 1    Svenska Familjehem AB    Socionom
Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi behöver nu förstärka vårt team i Göteborgsregionen med en konsulent. Vi har kontor i Herrljunga och Billdal. Vi har en väletablerad portfölj av familjehem och uppdrag varför vi söker en erfaren och positiv kollega med hög arbetskapacitet. Hög grad av flexibilitet vad gäller arbetstiden med en del kvällsmöten är viktig. Arbetet innebär även ett lagarbe... Visa mer
Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi behöver nu förstärka vårt team i Göteborgsregionen med en konsulent. Vi har kontor i Herrljunga och Billdal. Vi har en väletablerad portfölj av familjehem och uppdrag varför vi söker en erfaren och positiv kollega med hög arbetskapacitet. Hög grad av flexibilitet vad gäller arbetstiden med en del kvällsmöten är viktig. Arbetet innebär även ett lagarbete med befintliga konsulenter i Billdal och Lund. Vi är ett positivt och trevligt gäng på totalt 22 medarbetare som jobbar utifrån våra 6 kontor i Sollentuna, Gävle, Lund, Göteborg, Herrljunga och Örebro.
Vi har tillstånd från IVO. Vi är medlemmar i, och certifierande av, RFF - Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård. Av de ca 300 företag som har tillstånd från IVO är endast 19 certifierade enligt RFF.
Vi har ramavtal med ca 230 kommuner bl a med Göteborg Stad och de flesta kommunerna runt Göteborg.
Vi söker främst dig som är, eller har varit, familjehemskonsulent i den privata sektorn och vill söka dig vidare. Du måste ha Socionomexamen, med fördel Nya Kälvesten samt erfarenhet som Socialsekreterare med mer än 3 års arbetslivserfarenhet från Individ och Familj eller motsvarande. Ett krav är att du har en stark motor och kan jobba effektivt, strukturerat och självständigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, klarar att möta deadlines samt är kommunikativ och kollegial. Ett upparbetat nätverk med familjer är stark merit. I övrigt är det bra om du själv har egen erfarenhet som förälder.
Vi jobbar enligt principen ansvar under frihet med flexibla arbetstider (en del hembesök kvällstid) och med ett målinriktat och kollegialt synsätt. Möjligheter att delvis utgå direkt från hemmet erbjuds.
Vi söker nu ytterligare en konsulent till vårt kontor i Herrljunga. Det är positivt om du bor i området runt Alingsås, har tillgång till parkering vid hemmet då konsulentjobbet innebär mycket resor med bil.
Vi erbjuder ett utbildningspaket, moderna arbetsredskap, tillgång till företagsbil, friskvårdsprogram och ett fritt arbetssätt vilket innebär att du en del dagar kan utgå direkt från hemmet eller jobba hemifrån.
Arbetsuppgifterna består kort i att rekrytera, utvärdera och utreda familjer, göra placeringar tillsammans med Socialtjänsten samt, inte minst, att fortlöpande utbilda, stödja och handleda familjerna. Jouransvar per telefon enligt rullande schema. Du kommer att jobba nära dina kollegor, vi har ett tätt kunskaps- och informationsutbyte där vi hjälper och sporrar varandra. Anställningen är tillsvidare med fast marknadsmässig lön och extra jourersättning.
Vi ser fram emot din ansökan med komplett CV före onsdag 15 februari till [email protected]. Vid frågor skriv mejl eller ring Jon på 070-862 12 98.


Beräknat tillträde - snarast. Visa mindre

SOCIALT ARBETE PÅ RIKTIGT! Barn & unga socialsekreterare utredning/uppföljn

Ansök    Feb 3    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga och avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Socialt arbete på riktigt!
Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

Nu har några kollegor bytt uppdrag inom enheten och vi passar på att förstärka våra enheter, vilket ger dig möjlighet till att söka till vår fina grupp!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare inom enheterna barn & unga arbetar du med att bedriva ett kvalificerat mottags-, utrednings- och uppföljningsarbete enligt gällande lagstiftning. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete. Du träffar våra barn, unga och familjer - ofta i nätverksmöten med de viktiga personer som finns kring familjen privat och professionellt. Du arbetar självständigt men också i nära samverkan med kollegor och samverkanspartners.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även extern processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat och gediget introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt återkommande utbildning respektive handledning utifrån Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt och inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller två tjänster i våra utredningsgrupper.

Välkommen med din ansökan och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt gärna erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety och/eller mottag. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; engagemang, respekt och öppenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Urval till intervju kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
CV och personligt brev
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi önskar att ansökan innehåller både CV och personligt brev.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare till Actus arbetsmarknadsenheten

Ansök    Feb 9    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

Verksamheten ligger i en lugn och grön miljö i Alingsås kommun med närhet till Alingsås stadskärna. Arbetsmarknadsenheten arbetar med att stödja, kartlägga och utreda i syfte att få ut människor till en hållbar egen försörjning. Du kommer att ha kollegor inom olika professioner som beteendevetare, arbetsterapeut, fysioterapeut, hälsovetare och socionom. Arbetsgruppen arbetar nära varandra i nära samverkan där vi lär av varandra genom att tillsammans gå igenom komplexa fall i arbetsgruppen. Arbetsgruppen har handledning. Låter detta intressant, vänta inte med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arbetsmarknadshandläggare tar du emot personer inom pre- rehab som är i behov av stöd för att förberedas till nästa steg mot att komma närmare arbetsmarknaden. Det handlar om att hitta personliga lösningar inom ramarna för insatsen där varje person fungerar så bra som möjligt i en arbetssituation, men även att anpassa och utveckla både verksamheten och individerna som är hos oss.

Att genomföra och följa upp individuella handlingsplaner går som en röd tråd genom all vår verksamhet. Du arbetar genom metoderna ACT och SKAPA. I tjänsten ingår planering, uppföljning med individer och samverkansparter, individuella samtal, hålla i gruppverksamhet. En av dina arbetsuppgifter kommer att vara att sköta och följa upp kontakter kring de personer som vi har anställda, som ett led i sin rehabilitering. Våra uppdrag kommer företrädelsevis från arbetsförmedlingen, socialtjänsten och försäkringskassan.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med andra yrkeskategorier och ni arbetar tillsammans med att på bästa sätt ge det stöd varje individ är i behov av. Det handlar mycket om att stärka hälsa, fysiskt såväl som psykiskt och att aktivera genom ökad aktivitetsnivå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning för uppdraget såsom aktiveringspedagog, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren anser lämplig.

Du har erfarenhet av att möta personer med psykisk och fysisk ohälsa samt erfarenhet från rehabprocesser. För att lyckas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för att hjälpa människor framåt i sin utveckling. Du behöver även vara duktig på att samverka både internt och externt, möta människor med både psykisk ohälsa och fysisk ohälsa. Som person är du prestigelös, du har en god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt. Du är trygg i det enskilda samtalet med deltagare, liksom med att ha gruppaktiviteter. Du drivs av att på ett professionellt sätt hjälpa andra människor framåt. Ditt arbetssätt präglas av struktur och tydlighet och du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är väl förtrogen med erforderlig dokumentation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är meriterande för tjänsten.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

SOCIALT ARBETE PÅ RIKTIGT! Barn & unga socialsekreterare mottag respektive

Ansök    Jan 12    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Socialt arbete på riktigt!
Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

Nu har några kollegor bytt uppdrag inom enheten och vi passar på att förstärka våra enheter, vilket ger dig möjlighet till att söka till vår fina grupp!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare inom enheterna barn & unga arbetar du med att bedriva ett kvalificerat mottags-, utrednings- och uppföljningsarbete enligt gällande lagstiftning. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete och beroende på uppdrag som mottagssekreterare eller utredare/uppföljande socialsekreterare har du fokus på olika delar av socialtjänstprocessen. Du träffar våra barn, unga och familjer - ofta i nätverksmöten med de viktiga personer som finns kring familjen privat och professionellt. Du arbetar självständigt men också i nära samverkan med kollegor och samverkanspartners.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även extern processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt återkommande utbildning respektive handledning utifrån Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt och inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller en tjänst i vårt mottag och en tjänst i en av våra utredningsgrupper. Ange gärna i din ansökan om du främst önskar ett uppdrag som mottagssekreterare eller utredande/uppföljande socialsekreterare!

Välkommen med din ansökan och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety och/eller mottag. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; engagemang, respekt och öppenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Urval kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
CV och personligt brev önskas.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi önskar att ansökan innehåller både CV och personligt brev.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare BoU

Vi söker socialsekreterare för handläggning inom BoU med inriktning unga vuxna För att söka denna roll behöver du ha Socionomexamen då det är ett krav från Socialstyrelsen när du arbetar med Barn och Unga inom Socialtjänsten. Uppdraget ligger i Allingsås med närliggande kommuner! Sök via länken eller kontakta oss direkt. Ta chansen att prova på rollen som konsult via ett företag som ger dig stöd både i handläggning och till dig som person. Vi på kontoret ... Visa mer
Vi söker socialsekreterare för handläggning inom BoU med inriktning unga vuxna
För att söka denna roll behöver du ha Socionomexamen då det är ett krav från Socialstyrelsen när du arbetar med Barn och Unga inom Socialtjänsten.
Uppdraget ligger i Allingsås med närliggande kommuner!
Sök via länken eller kontakta oss direkt.
Ta chansen att prova på rollen som konsult via ett företag som ger dig stöd både i handläggning och till dig som person. Vi på kontoret är socionomer och har erfarenheten från att vara handläggare inom Socialtjänsten. Förutom en flexibel tillvaro får du en bra lön, kollektivavtal och tjänstepension!
CareOn är ett oberoende konsultföretag inriktat på socialt arbete. Vi har funnits i över 20 år och är verksamma över hela Sverige. Våra konsulter gör vardagen enklare för våra uppdragsgivare genom att avlasta, förvalta eller utveckla verksamheter. Vi som arbetar på företaget kan de olika delarna inom socialförvaltningen och vet vad som krävs för att vara en professionell konsult inom det sociala arbetet. Våra ledord är kompetens, kunskap och kvalitet!
Du behöver ha god förmåga till självständigt arbete samt ett flexibelt förhållningssätt till varierade arbetssätt och miljöer. Vi jobbar även gärna med dig som vill ta enskilda utredningar eller som är pensionär och vill fortsätta bidra med din kunskap!
Vill du veta mer? Registrera din ansökan redan idag så kontaktar vi dig inom kort.
Utbildningskrav: Socionomexamen Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare till Actus arbetsmarknadsenheten

Ansök    Jan 2    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbil... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, föreningsstöd, integration och arbetsmarknad. Inom gemensamma förvaltningen arbetar idag cirka 440 medarbetare.

Verksamheten ligger i en lugn och grön miljö i Alingsås kommun med närhet till Alingsås stadskärna. Arbetsmarknadsenheten arbetar med att stödja, kartlägga och utreda i syfte att få ut människor till en hållbar egen försörjning. Du kommer att ha kollegor inom olika professioner som beteendevetare, arbetsterapeut, fysioterapeut, hälsovetare och socionom. Arbetsgruppen arbetar nära varandra i nära samverkan där vi lär av varandra genom att tillsammans gå igenom komplexa fall i arbetsgruppen. Arbetsgruppen har handledning. Låter detta intressant, vänta inte med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arbetsmarknadshandläggare tar du emot personer inom pre- rehab som är i behov av stöd för att förberedas till nästa steg mot att komma närmare arbetsmarknaden. Det handlar om att hitta personliga lösningar inom ramarna för insatsen där varje person fungerar så bra som möjligt i en arbetssituation, men även att anpassa och utveckla både verksamheten och individerna som är hos oss.

Att genomföra och följa upp individuella handlingsplaner går som en röd tråd genom all vår verksamhet. Du arbetar genom metoderna ACT och SKAPA. I tjänsten ingår planering, uppföljning med individer och samverkansparter, individuella samtal, hålla i gruppverksamhet. En av dina arbetsuppgifter kommer att vara att sköta och följa upp kontakter kring de personer som vi har anställda, som ett led i sin rehabilitering. Våra uppdrag kommer företrädelsevis från Socialtjänsten och Arbetsförmedlingen.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med andra yrkeskategorier och ni arbetar tillsammans med att på bästa sätt ge det stöd varje individ är i behov av. Det handlar mycket om att stärka hälsa, fysiskt såväl som psykiskt och att aktivera genom ökad aktivitetsnivå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning för uppdraget såsom aktiveringspedagog, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren anser lämplig.

Du har erfarenhet av att möta personer med psykisk och fysisk ohälsa samt erfarenhet från rehabprocesser. För att lyckas i rollen behöver du ha ett genuint intresse för att hjälpa människor framåt i sin utveckling. Du behöver även vara duktig på att samverka både internt och externt, möta människor med både psykisk ohälsa och fysisk ohälsa. Som person är du prestigelös, du har en god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt. Du är trygg i det enskilda samtalet med deltagare, liksom med att ha gruppaktiviteter. Du drivs av att på ett professionellt sätt hjälpa andra människor framåt. Ditt arbetssätt präglas av struktur och tydlighet och du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är väl förtrogen med erforderlig dokumentation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är meriterande för tjänsten.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Mandometerkliniken i Alingsås söker Beteendevetare/Socionom.

Ansök    Dec 13    AB Mando    Socionom
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/ För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vi... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/


För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamhet.


Kompetens


Du är utbildad till beteendevetare eller socionom med intresse och kanske till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.


Du behöver inte vara fullärd, men du vill utvecklas i din profession, och tycker att samtal och motivation är viktiga och inspirerande delar i ditt arbete.


Vi söker Dig med ett genuint intresse för människor.


För att vara framgångsrik i rollen är du en person som agerar aktivt för att hjälpa andra och bemöter andra utifrån deras behov.
Du är bekväm med att ta självständiga beslut när det krävs och du agerar lösningsfokuserat vid motgångar. Det är också viktigt att du behåller din kontroll vid ökad press eller belastning i arbetet.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där Du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.


Du får:
• Inskolning anpassad efter dina behov
• Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
• Utbildning i motiverande samtal


Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Med start enligt överenskommelse.
Dag
Ersättning
Månadslön
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.
Ansökan och CV skickas senast 2023-01-12 till: [email protected]
Rubricera din ansökan med beteendevetare/socionom Alingsås.


Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!


Varmt välkommen med Din ansökan!


Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Dec 16    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

Nu har en av våra kollegor bytt uppdrag inom enheten samt en annan fått annat uppdrag i kommunen, vilket ger dig möjlighet till att söka till vår fina grupp!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du träffar våra barn, unga och familjer - ofta i nätverksmöten med de viktiga personer som finns kring familjen privat och professionellt. Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners. Du ingår i en av två utredningsgrupper.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även extern processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt återkommande utbildning inom Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller som utredande socialsekreterare och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; engagemang, respekt och öppenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
CV och personligt brev.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Beteendevetare/Socionom på vikariat till vår klinik i Alingsås.

Ansök    Dec 13    AB Mando    Socionom
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/ För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vi... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/


För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamhet.
Vi söker en till kollega till vårt team.
Kompetens
Du är utbildad till beteendevetare eller socionom med intresse och kanske till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Vi söker Dig med ett genuint intresse för människor. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.
Du behöver inte vara fullärd, men du vill utvecklas i din profession, och tycker att samtal och motivation är viktiga och inspirerande delar i ditt arbete.
För att vara framgångsrik i rollen är du en person som agerar aktivt för att hjälpa andra och bemöter andra utifrån deras behov.
Du är bekväm med att ta självständiga beslut när det krävs och du agerar lösningsfokuserat vid motgångar. Det är också viktigt att du behåller din kontroll vid ökad press eller belastning i arbetet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där Du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.
Du får:
• Inskolning anpassad efter dina behov
• Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
• Utbildning i motiverande samtal
Varaktighet, arbetstid
Vikariat på minst 6 månader med start efter överenskommelse.
Måndag-fredag 08.00-16.30
Ersättning
Månadslön
Ansökan och CV skickas senast 2023-01-12 till: [email protected]
Rubricera din ansökan med beteendevetare/socionom Alingsås Vik.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med Din ansökan!
Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden. Visa mindre

Socionom till skolsocialt team

Ansök    Nov 24    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett meningsfullt och varierat arbete som rymmer socionomens bredd med hälsofrämjande och förebyggande arbete? Vi söker nu två socionomer som ska ingå i ett nystartat skolsocialt team. Det skolsociala teamet har en tvärprofessionell sammansättning och erbjuder stöd som leder till att barn/elev återkommer till skolan och får möjlighet till fullföljda studier.

Socionomerna i det skolsociala teamet har i uppdrag att arbeta hälsofrämjande och förebyggande och skapa förutsättningar för barns och elevers lärande genom en ökad närvaro i skolan. Huvudsakligt fokus är att fånga upp barn i ett tidigt skede som har
eller visar tecken på en ogynnsam utveckling avseende närvaro/frånvaro. Målgruppen är främst förskola/skola med fokus på de yngre barnen men kan även omfatta högstadieelever som ingår i gruppen oroväckande frånvaro i ett tidigt skede.

Teamet är tvärprofessionellt genom att en del av teamet även består av en skolpsykolog vars tjänst är placerad inom skolan. Skolsocionomernas tjänster är placerade inom socialförvaltningen. Som socionom inom skolsocialt team är det din arbetsuppgift att tillsammans med teamet bedriva stöd- och behandlingsinsatser riktat både mot barn, föräldrar samt vid behov dess nätverk. Även samarbete med andra huvudmän kan ingå.

Du kommer ha en nära samverkan främst med skolan men även med fältsekreterare, socialsekreterare och behandlare inom socialförvaltningen då insatser kan ges både som bistånd och via service. Barnets behov är vägledande avseende på vilket sätt och vilka aktörer som blir involverade i förändringsarbetet runt och tillsammans med barnet, med målet om ökad närvaro.

Skolsociala teamets arbete kan utföras på olika arenor så som i hemmet, på skolan eller andra miljöer där barn och ungdomar vistas. Insatserna kan vara av både praktiskt pedagogiskt stöd till föräldrar och barn likväl som samtalsstöd. Arbetet sker företrädesvis på dagtid.

Uppdraget omfattar att utveckla en fungerande samverkan mellan skola och socialtjänst där nyckelorden är tillsammans och för barnets bästa, för att med gemensamma krafter lyckas i uppdraget för varje enskilt barn. Teamets insatser kommer inledningsvis att riktas mot ett mer socioekonomiskt utsatt område inom Alingsås kommun.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen alternativt det som arbetsgivaren bedöms som likvärdig utbildning. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer.

Tjänsten kräver att du innehar B-körkort.

Utbildning i och erfarenhet av Signs of safety är meriterande eftersom socialförvaltningens arbete med barn och unga utgår från dess synsätt och förhållningssätt. Har du kunskaper och färdigheter i systemisk familjebehandling och Mi-utbildning samt erfarenhet av att jobba med socialt arbete i eller tillsammans
med skolan ses dessa som värdefulla meriter.

Du ska ha ett stort intresse för elevers lärande, se vikten av samverkan med skolpersonal och en hög vilja att arbeta i tvärprofessionellt team. Vi vill att du har en personlig mognad, är flexibel och har ett stort engagemang i socialt arbete med barn, ungdomar och deras vårdnadshavare. Du har god förmåga att skapa allianser och är van att hantera professionella relationer. Då mycket av arbetet handlar om samverkan med andra professioner kommer extra vikt att läggas på din samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer även att läggas på personlig lämplighet

ÖVRIGT
Har du frågor gällande skolan kan du vända dig till enhetschef för barn- och elevhälsan. Emilie Torbjörnsdotter nås på: 0322-61 64 05

För arbete hos oss krävs utdrag ur belastningsregister för anställning mot skolans verksamhet. Beställ genom länken nedan:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Nov 11    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

Nu har en av våra kollegor bytt uppdrag inom enheten samt en annan fått annat uppdrag i kommunen, vilket ger dig möjlighet till att söka till vår fina grupp!

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du träffar våra barn, unga och familjer - ofta i nätverksmöten med de viktiga personer som finns kring familjen privat och professionellt. Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners. Du ingår i en av två utredningsgrupper.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt återkommande utbildning inom Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller som utredande socialsekreterare och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; engagemang, respekt och öppenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
CV och personligt brev.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlare till Mini-Maria

Ansök    Okt 6    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Vill du stötta ungdomar till att göra en förändring i vårt nystartade Mini-Maria?

Mini-Maria Alingsås är en integrerad öppenvårdsmottagning som gemensamt drivs av region och kommun i vårdsamverkan Alingsås och Lerum (SAMLA). Mini-Maria vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 21 år som har problem kopplade till alkohol, narkotika eller spel om pengar. På mottagningen finns behandlare, sjuksköterska, psykolog och läkare som arbetar i team med ungdomarna och deras familjer.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som behandlare på Mini-Maria kommer du att möta ungdomar mellan 13 och 21 år och deras familjer där det finns en oro kring alkohol, droger eller spel om pengar.

I den del av tjänsten där du arbetar på Mini-Maria ingår det att möta ungdomar i enskilda behandlande samtal samt erbjuda stöttande samtal till deras föräldrar. De ungdomar du möter på Mini-Maria kan dels själva söka till mottagningen, dels bli beviljade kontakt med mottagningen som en insats via myndighetsutövande socialtjänst. I arbetet ingår även att utforma individuella genomförandeplaner, samverka med andra berörda aktörer och följa upp insatsen. Mini-Maria Alingsås har en nära samverkan med Mini-Maria Lerum där motsvarande tjänst kommer att finnas och möjliggöra både kompetensutbyte och stöttning vid exempelvis ledigheter.

Den andra halvtidens uppdrag kommer att riktas mot råd och stöd/behandlande insatser kopplat till målgruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt kunskap och erfarenhet av arbete med ungdomar och deras familjer där det finns en oro relaterat till alkohol, droger eller spel. Du har även tidigare erfarenhet av behandlande arbete med ungdomar i risk och/eller missbruksproblematik. Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av arbete på integrerad mottagning. Du är väl förtrogen med MI och det är meriterande om du har utbildning inom området och även andra kvalificerade behandlingsmetoder så som ÅP, MET, CRA och/eller HAP/CPU. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort.

För att lyckas i rollen bör du ha en positiv grundpersonlighet, tålamod, ett stort engagemang för ungdomar och ett genuint intresse för målgruppen. För att trivas i rollen bör du vara flexibel, självständig, tycka om att samarbeta och ta dig an nya arbetsuppgifter med nyfikenhet och mod. Du drivs av att samverka och utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

ÖVRIGT
För mer information kan du fortsätta läsa här:
https://www.vardsamverkan.se/organisation/delregionalvardsamverkan/samla/omraden-for-samverkan/mini-maria-mottagning/

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Säkerhetsteamet i Alingsås - professionell utvecklin

Ansök    Sep 30    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i säkerhetsteamet arbetar du i ett team av fyra socialsekreterare med fördjupad kompetens inom myndighetsutövning och/eller behandlingsarbete. Du arbetar med ärenden som kräver säkerhetsplaneringar utifrån Signs of Safetys metod, där det finns en omfattande oro och socialtjänsten insisterar på förändring. Säkerhetsteamet arbetar med familjen genom hela processen och det innebär ett nära samarbete med familj och nätverk, andra myndigheter och aktörer. Du dokumenterar ditt arbete systematiskt och kontinuerligt. Du tar hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner.

Vid behov kan arbetet kräva viss förskjuten arbetstid till tidig morgon eller kväll. Vi förutsätter att du arbetar heltid för att bidra till stabilitet i teamet.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi har även ett metodstöd på enheten som kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt fortbildning inom Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller som socialsekreterare i vårt säkerhetsteam och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift.

Viktigt för oss är; engagemang, respekt och öppenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
CV och personligt brev.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingssamordnare

Ansök    Sep 30    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Välkommen att sök... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Välkommen att söka tjänsten som behandlingssamordnare där du får vara med och bidra till en Socialtjänst i framkant. I beroendestöd finns en stor erfarenhet, hög kompetens och mycket arbetsglädje. Vi är stolta över Alingsås beroendestöd som i egen regi erbjuder en bredd av olika evidensbaserade behandlingsmetoder. Vi söker en erfaren medarbetare som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som behandlingssamordnare har du ett övergripande ansvar i samverkan och i utvecklingsfrågor genom att arbeta med ständiga förbättringar. En central del är att kvalitetssäkra verksamheten utifrån aktuell lagstiftning och mot våra uppsatta mål.

Några av dina arbetsuppgifter:
-Leda och hålla i processer för att kvalitetssäkra verksamheten.
-Stödja och coacha genom metodstöd.
-Hålla i veckomöten tillsammans med teamet och driva det sociala arbetet framåt
med fokus att säkerställa att våra insatser är verksamma.
-Hålla dig uppdaterad kring kunskapsutveckling genom omvärldsbevakning.
-Ansvara för att föra och följa upp statistik tillsammans med chef.
-Ta emot beslut från socialsekreterare och fördela dessa i
dialog med teamet.
-Vara en del av det dagliga arbetet i teamet för att kunna stötta upp vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du har kunskap om missbruk /beroende och samsjuklighet. För uppdraget krävs goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift. Det är meriterande om du tidigare vana av samordning och har erfarenhet av myndighetsutövning.

Du har en personlig mognad och visar det genom att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du har god förmåga att skapa tillitsfulla och professionella relationer och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Vi ser de som en självklarhet att du har engagemang för målgruppen vuxna med missbruk / beroende.

För denna tjänst kommer vi att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet.


ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Te Crea Care söker Socionom för konsultuppdrag

Ansök    Jun 28    Te Crea Care AB    Socionom
Information om uppdraget Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care. Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena. Kvalifikation... Visa mer
Information om uppdraget
Information om uppdraget Söker socionom som vill ha en större frihet i ditt arbete, utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du har en välbetald lön? Då är du varmt välkommen till oss på Te Crea Care.
Vi söker nu socionomer med erfarenhet av Barn- och Unga, Bistånd, Familjerätt, LSS eller Skolkurator. Vi har uppdrag runt om i Sverige.


Arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter för de eftersökta specialistområdena.

Kvalifikationer
- Socionomexamen med minst 2 års erfarenhet
- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper
Du är flexibel och kan anpassa dig till olika arbetsförhållanden. Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera, delegera och arbetsleda. Vi söker dig som värdesätter eget ansvar, delaktighet och som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är lyhörd och bemöter människor med respekt och omtanke.

Vi erbjuder dig
- Auktoriserat Bemanningsbolag
- Kollektivavtal och tjänstepension
- Engagerad konsultchef som vägleder och stöttar
- Kontinuerligt utbud av varierande uppdrag i hela Sverige
- Förmånlig lön
- Konsult- och mingelträffar


Ansökan
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. Är du intresserad av att veta mer om oss, besök gärna vår hemsida www.tecreacare.com. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Maj 25    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administratio... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en gedigen och långsiktig implementering av Signs of Safety som omfattar samtliga enheter inom avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of Safety genomsyrar allt vårt arbete, som metod och förhållningssätt. Barn och familjer möts med respekt, är delaktiga, har inflytande samt deras och nätverkets resurser tas tillvara, alltid med barnets trygghet, säkerhet och bästa som utgångspunkt. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du träffar våra barn, unga och familjer - ofta i nätverksmöten med de viktiga personer som finns kring familjen privat och professionellt. Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners. Du ingår i en av två utredningsgrupper.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett individanpassat introduktionsprogram, ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan") samt utbildning inom Signs of Safety.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller som utredande socialsekreterare och som ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
CV och personligt brev.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Ungdomskoordinator vid Alströmergymnasiet

Ansök    Mar 17    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistby... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Utbildningsverksamheten står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. I Alingsås kommun strävar Kultur- och utbildningsnämnden efter att skapa en skola som rustar eleverna med de bästa förutsättningarna för det fortsatta livet efter skoltiden. På organisationsnivå innebär det ett medvetet och metodiskt arbete för att bli en aktör som inte bara följer skolutvecklingens senaste trender, utan också en aktör som aktivt deltar i det innovativa och kunskapsintensiva arbetet med att ta dagens skola in i framtiden.

Alströmergymnasiet i Alingsås kommun är en gymnasieskola med ca 1250 elever fördelade på 11 nationella program, gymnasiesärskolan samt introduktionsprogrammen där också språkklasser för nyanlända elever ingår. Utbildningsverksamheten är indelad i sju sektorer med en rektor som chef i varje sektor och tillsammans är vi drygt 220 medarbetare.

Utbildningsverksamheten och det kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar 16 - 20 år står ständigt inför nya, men också återkommande utmaningar. I Alingsås kommun strävar Kultur- och utbildningsnämnden efter att skapa verksamheter som rustar ungdomar/ elever för att få de bästa förutsättningarna för vuxenlivet. Social hållbarhet är ett nyckelord i arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare på Alströmergymnasiet har du kompetens som bidrar såväl till helheten som till olika verksamhetsdelar. Som ungdomskoordinator vid det kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar samt introduktionsprogrammen (KAA/IM) ingår du som en viktig del i arbetslag som samarbetar tätt kring ungdomarna/eleverna. Du handleder och utformar handlings-/studieplan för varje enskild ungdom/elev, stöttar, följer upp och justerar vid behov.

I uppdraget ingår att samverka med såväl interna som externa aktörer för att anordna och matcha ungdomar mot rätt gynnsam aktivitet i rätt tid. Vidare bistår du lärare i deras arbete med olika elever/elevgrupper. Du bidrar till det systematiska kvalitetsarbetet och utveckling av verksamheten framåt tillsammans med arbetslagen. Sammanfattningsvis innebär uppdraget att kunna tjänstgöra inom det kommunala aktivitetsansvaret som assisterande i skolan, allt utifrån verksamhetens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Krav för tjänsten är tidigare erfarenhet inom socialt arbete gärna i kombination med pedagogisk inriktning. Krav för tjänsten är B-körkort.

För att trivas i rollen är du trygg i ditt ledarskap och väl rustad för att arbeta flexibelt och snabbt anpassa dig till ändrade förutsättningar i det dagliga arbetet. Du är skicklig på att skapa tillitsfulla relationer och anpassa bemötande och utmaningar till varje enskild ungdoms behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator/Socionom - Lundströmmottagningen

Ansök    Apr 11    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Socionom
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Lundströmmottagningens uppdrag innefattar bedömning, utredning och diagnostik samt psykosocialt stöd och uppföljning för personer med könsdysfori inför och under uppstart av eventuell könsbekräftande behandling.

Mottagningen är en regional verksamhet för personer med könsdysfori och är organiserad under Psykiatri Affektiva, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Mottagningen startade år 2007 och enheten tar sedan 2016 emot både barn och vuxna. Mottagningen består i nuläget av cirka 20 personer inom professionerna läkare, socionom, psykolog, sekreterare och enhetschef. Arbetet sker i tre åldersrelaterade team: Barn/ungdomsteam 0–16 år, ungdomsteam 17–20 och vuxenteamet 21 år och äldre.

Denna typ av utredningar sker vid i huvudsak på sex motsvarande enheter runt om i landet.

Vi har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med övriga specialister som är involverade i könsdysforivården på Sahlgrenska universitetssjukhuset såsom endokrinologi, gynekologi, reproduktionsmedicin, logopedi och plastikkirurgi.

Under utredningsperioden samarbetar de olika professionerna inom teamen i både utredning och stöd utifrån patientens behov.

Då en av våra socionomer slutar söker vi en socionom/kurator till vuxenteamet som arbetar med personer från 21 år och äldre.

I det dagliga arbetet ingår att utföra utredningar med frågeställningar kring könsidentitet/könsdysfori/transsexualism. Det är viktigt att både patient och närstående får information om vad den könsbekräftande vården innebär. Patienten skall ges utrymme för reflektion och utforskande av den egna könsidentiteten/könsinkongruens/könsdysfori. Att möta dessa behov är av stor vikt för att den fortsatta processen skall bli så bra som möjligt.

Vi kan erbjuda dig

Arbetsplatsen är idag belägen i Alingsås men kommer att flyttas till Göteborg när lämpliga lokaler finns tillgängliga.

Flextid tillämpas och det finns möjlighet att arbeta viss tid hemifrån om önskemål finns. 

Till arbetsuppgifterna hör bland annat

- Att arbeta i team tillsammans med läkare och psykolog och där vara en viktig del genom att bidra med din psykosociala kompetens.
- Att genom samtal ge stöd och möjlighet för individen att utforska sin könsidentitet/könsdysfori.
- Att ge information och stöd till närstående
- Att samverka med vårdgrannar kring enskilda ärenden.
- Bedriva psykosocialt bedömnings- och utredningsarbete. 

Resor kan förekomma i samband med föreläsningar och samverkan med andra vårdgivare/myndigheter.

Utvecklingsmöjligheter

Könsdysforivården är ett relativt nytt fält som är under snabb utveckling med stort behov av forskning. Du har därför stor möjlighet att inom området delta i utvecklingen av ny kunskap. En del i detta arbete är att aktivt delta i insamlingen av data till Könsdysforiregistret.

Om dig

Du som söker skall vara socionomutbildad/legitimerad hälso- och  sjukvårdskurator eller motsvarande, med god erfarenhet av psykosocialt utredningsarbete. Du skall ha god kommunikativ förmåga och med lätthet kunna uttrycka dig i tal och skrift samt att du känner dig bekväm med att tala inför grupper. Stor fördel om du har erfarenhet av psykiatrisk öppenvård. Meriterande är erfarenhet av arbete med könsidentitetsfrågor och kompetens inom området sexologi och genusteori, samt intresse av att hålla sig uppdaterad inom dessa områden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som samarbetsförmåga, självständighet och en god empatisk förmåga värderas högt.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Feb 16    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Sedan 2020 genomför vi en omfattande implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter i avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Här skapas möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, med fokus på process. Detta innebär att vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar. Det skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vårt spännande utvecklingsarbete utifrån Signs of Safety har givit positiv effekt i vårt vardagliga arbete och vårt förhållningssätt i det sociala arbetet i stort. Vi arbetar med förbättrad dokumentation i enlighet med SKRs modell. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett bra introduktionsprogram och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). Två dagar per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

De aktuella tjänsterna gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

Annonsen gäller två tv-tjänster där den andra tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut fattas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
CV och personligt brev.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Barnsekreterare - längre vikariat i en trevlig och erfaren arbetsgrupp

Ansök    Mar 2    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.ARBETSUPPGIFTER
Är du vår nya kollega?

Nu söker vi en ny kollega som kan bli en del i vår arbetsgrupp och gemenskap på Avdelning Unga enhet Familjehem!

Som medarbetare hos oss erbjuds du ett meningsfullt och omväxlande arbete i en engagerad och trevlig arbetsgrupp, där alla medarbetare har många års erfarenhet av socialt arbete. Vi har ett stort fokus på att gemensamt skapa en trygg och stabil tillvaro för de barn och ungdomar vi möter och arbetar hela tiden med att utveckla vårt arbete med att bedriva kvalitativ familjehemsvård.

Du kommer att arbeta på Avdelning Unga, enhet Familjehem, som är en del av Individ- och familjeomsorgen i Alingsås. På enheten arbetar sex barnsekreterare, fyra familjehemssekreterare, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Barnsekreterarna och familjehemssekreterarna har ett nära samarbete och arbetar i team kring det placerade barnet och nätverket. Vår målgrupp är barn och unga i åldrarna 0 till 21 år som är placerade i familjehem. Som barnsekreterare arbetar du med att följa upp våra familjehemsplacerade barn. Du arbetar och planerar för att barnen ska ha en gynnsam situation och positiv utveckling, i nära samarbete med viktiga personer runt barnet.

Sedan 2020 genomför vi en omfattande implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter i avdelning Unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen.

Vi erbjuder kontinuerligt möjlighet till kompetensutveckling utifrån aktuella frågor. Alla medarbetare har regelbunden extern processhandledning.

Som person vill vi att du trivs med ett vara en del i en arbetsgrupp som har ett nära samarbete med varandra. Du är positiv, prestigelös, nyfiken på andra och tycker om ett arbete, där du har många olika arbetsuppgifter, hela tiden med barnets bästa i fokus.

Tjänsten är ett vikariat i sex månader med möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har socionomexamen och kunskap och erfarenhet om socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till Mini-Maria och Return öppenvård

Ansök    Dec 30    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Vill du stötta ungdomar till att göra en förändring i vårt nystartade Mini-Maria och vara en del av vårt team på Return öppenvård?

Mini-Maria Alingsås är en integrerad öppenvårdsmottagning som gemensamt drivs av region och kommun i vårdsamverkan Alingsås och Lerum (SAMLA). Mini-Maria vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 21 år som har problem kopplade till alkohol, narkotika eller spel om pengar. På mottagningen finns behandlare, sjuksköterska, psykolog och läkare som arbetar i team med ungdomarna och deras familjer. För mer information kan du fortsätta läsa här:
https://www.vardsamverkan.se/organisation/delregionalvardsamverkan/samla/omraden-for-samverkan/mini-maria-mottagning/

Return öppenvård är en mottagning för vuxna som är i behov av stöd och behandling för sin alkohol- och/eller drogproblematik. Närstående som känner oro för, eller påverkas av någon i missbruk, kan också få stöd. Mottagningen erbjuder råd, stöd och samtalsbehandling, både enskilt och i grupp. Return öppenvård är en del av enhet beroendestöd som är flera verksamheter under samma tak i centralt belägna lokaler i Alingsås. Förutom Return finns där också socialmedicinsk mottagning och beroendestödsteam.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som behandlare är jämnt fördelad mellan de båda verksamheterna Mini-Maria och Return öppenvård. I rollen som behandlare på Mini-Maria kommer du att möta ungdomar mellan 13 och 21 år och deras familjer där det finns en oro kring alkohol, droger eller spel om pengar. På Return kommer du att möta vuxna över 18 år i beroendeproblematik.

I den del av tjänsten där du arbetar på Mini-Maria ingår det att möta ungdomar i enskilda behandlande samtal samt erbjuda stöttande samtal till deras föräldrar. De ungdomar du möter på Mini-Maria kan dels själva söka till mottagningen, dels bli beviljade kontakt med mottagningen som en insats via myndighetsutövande socialtjänst. I arbetet ingår även att utforma individuella genomförandeplaner, samverka med andra berörda aktörer och följa upp insatsen. Mini-Maria Alingsås har en nära samverkan med Mini-Maria Lerum där motsvarande tjänst kommer att finnas och möjliggöra både kompetensutbyte och stöttning vid exempelvis ledigheter.

Arbetet inom Return öppenvård kommer vara uppbyggd för att möjliggöra hög flexibilitet kring var du tjänstgör. Dina arbetsuppgifter på Return kommer främst bestå i rådgivning och servicesamtal, men även vissa behandlande samtal och viss gruppverksamhet kommer också att ingå.

Du och dina kollegor arbetar tillsammans i ett tvärprofessionellt team som tillsammans arbetar aktivt för att sprida information om vår mottagning. Det innefattar därmed en del utåtriktad verksamhet då en del av uppdraget innebär att dela med sig av kunskap till andra samverkanspartners.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt kunskap och erfarenhet av arbete med ungdomar och deras familjer där det finns en oro relaterat till alkohol, droger eller spel. Du har även tidigare erfarenhet av behandlande arbete med ungdomar i risk och/eller missbruksproblematik. Det är önskvärt om du har tidigare erfarenhet av arbete på integrerad mottagning. Du är väl förtrogen med MI och det är meriterande om du har utbildning inom området och även andra kvalificerade behandlingsmetoder så som ÅP, MET, CRA och/eller HAP/CPU. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort.

För att lyckas i rollen bör du ha en positiv grundpersonlighet, tålamod, ett stort engagemang för ungdomar och ett genuint intresse för målgruppen. För att trivas i rollen bör du vara flexibel, självständig, tycka om att samarbeta och ta dig an nya arbetsuppgifter med nyfikenhet och mod. Du drivs av att samverka och utveckla verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om dina förmåner som medarbetare hos oss.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socionom/Kurator till Lundströmmottagningen Utredningsenhet för könsdysfori

Ansök    Nov 5    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Socionom
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar v... Visa mer
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss 

Lundströmmottagningens uppdrag innefattar bedömning, utredning och diagnostik samt psykosocialt stöd och uppföljning för personer med könsdysfori inför och under uppstart av eventuell könsbekräftande behandling.

Mottagningen är en regional verksamhet för personer med könsdysfori och är organiserad under Psykiatri Affektiva, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mottagningen startade 2007.

Enheten tar sedan 2016 emot både barn och vuxna. Mottagningen består i nuläget av cirka 20 personer inom professionerna läkare, socionom, psykolog, koordinator, sekreterare och vårdenhetschef. Arbetet sker i tre åldersrelaterade team: Barn/ungdomsteam 0–16 år, ungdomsteam 17–20 år och vuxenteamet 21 år och äldre.

Denna typ av utredningar sker vid i huvudsak 6 motsvarande enheter runt om i landet.

Vi har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med övriga specialister som är involverade i könsdysforivården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset såsom endokrinologi, gynekologi, reproduktionsmedicin, logopedi och plastikkirurgi.

Under utredningsperioden samarbetar de olika professionerna inom teamen i både utredning och stöd utifrån patientens behov. Vi arbetar också med att ge information och stöd till vårdnadshavare/närstående.

Då en av våra socionomer slutar söker vi en socionom/kurator till ungdomsteamet som arbetar med personer mellan cirka 17-25 år.

Flextid tillämpas och det finns möjlighet att arbeta viss tid hemifrån om önskemål finns.

Arbetsplatsen är idag belägen i Alingsås men kommer att flyttas till Göteborg när lämpliga lokaler finns tillgängliga.

Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet ingår att utföra utredningar med frågeställningar kring könsidentitet/könsdysfori/transsexualism. Det är viktigt att både patient och närstående får information om vad den könsbekräftande vården innebär. Patienten ska ges utrymme för reflektion och utforskande av den egna könsidentiteten och att diskutera funderingar kring sexualitet. Att möta dessa behov är av stor vikt för att den fortsatta processen ska bli så bra som möjligt.

Till arbetsuppgifterna hör även:

- Att arbeta i team tillsammans med läkare och psykolog.
- Att genom samtal ge stöd och möjlighet för individen att utforska sin könsidentitet.
- Att samverka med vårdgrannar kring enskilda ärenden.
- Bedriva psykosocialt bedömnings- och utredningsarbete.

Du kommer också utgöra en viktig del i det teampsykiatriska arbetet på mottagningen och där bidra med din psykosociala kompetens tillsammans med övriga socionomer.

Resor i arbetet kan förekomma i samband med föreläsningar och samverkan med andra vårdgivare/myndigheter.

Könsdysforivården är ett relativt nytt fält som är under snabb utveckling med stort behov av forskning. Du har därför stor möjlighet att inom området delta i utvecklingen av ny kunskap. En del i detta arbete är att aktivt delta i insamlingen av data till Könsdysforiregistret.

Om dig 

Du som söker ska vara socionomutbildad/legitimerad hälso- och  sjukvårdskurator eller motsvarande, med god erfarenhet av psykosocialt utredningsarbete. Du ska ha god kommunikativ förmåga och med lätthet kunna uttrycka dig i tal och skrift samt att du känner dig bekväm med att tala inför grupper. Meriterande är erfarenhet av arbete med könsidentitetsfrågor och kompetens inom området sexologi och genusteori, samt intresse av att hålla sig uppdaterad inom dessa områden. Erfarenhet av psykiatrisk öppenvård är också önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som samarbetsförmåga, självständighet och en god empatisk förmåga värderas högt.

Välkommen med din ansökan! ?????

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Vikarierande arbetsmarknadshandläggare inriktning Unga

Ansök    Sep 14    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyr... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Alingsås kommuns arbetsmarknadsenhet arbetar kommunövergripande med arbetsmarknadsinsatser för att stötta individer som av olika anledningar befinner sig utanför arbetsmarknaden. Verksamheten arbetar utifrån målgruppsdrivna processer och metoder med målgrupperna unga, missbruk, ohälsa och integration/utrikesfödda.

ARBETSUPPGIFTER
Integration och arbetsmarknad söker en arbetsmarknadshandläggare med inriktning Unga.

I uppdraget som arbetsmarknadshandläggare ingår att utifrån behov kartlägga, bedöma och stötta individen ut i självförsörjning genom både administrativa och operativa processer. Som arbetsmarknadshandläggare så arbetar du både självständigt med egna deltagare samt i team med kollegor i egna verksamheten, inom kommunens socialförvaltning och gymnasieskola samt externa aktörer så som region, arbetsförmedling och försäkringskassa.

Förvaltningens bredd och olika verksamhetsområden möjliggör nytänkande och innovativa lösningar och samverkan. I uppdraget ingår också att driva utvecklingsfrågor utifrån uppdragets inriktning; Unga men också utifrån ett övergripande förvaltnings och- kommunalt perspektiv, vilket innebär dialog och kommunikation både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Krav för rollen är att du har socionomexamen eller lägst en kandidatexamen inom relevant område.

Det är meriterande om du har arbetat med unga personer i utanförskap.

Din drivkraft är att du utgår från en helhetssyn där individen, uppdraget och samhällsutvecklingen står i fokus.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Beteendevetare/Socionom på vikariat till vår klinik i Alingsås.

Ansök    Nov 10    AB Mando    Socionom
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/ För närvarande finns verksamhet vid sex kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vi... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/


För närvarande finns verksamhet vid sex kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamhet.
Vi söker en till kollega till vårt team.
Kompetens
Du är utbildad till beteendevetare eller socionom med intresse och kanske till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Vi söker Dig med ett genuint intresse för människor. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.
Du behöver inte vara fullärd, men du vill utvecklas i din profession, och tycker att samtal och motivation är viktiga och inspirerande delar i ditt arbete.
För att vara framgångsrik i rollen är du en person som agerar aktivt för att hjälpa andra och bemöter andra utifrån deras behov.
Du är bekväm med att ta självständiga beslut när det krävs och du agerar lösningsfokuserat vid motgångar. Det är också viktigt att du behåller din kontroll vid ökad press eller belastning i arbetet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där Du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.
Du får:
• Inskolning anpassad efter dina behov
• Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
• Utbildning i motiverande samtal
Varaktighet, arbetstid
Vikariat på 1 år med start efter överenskommelse.
Dagtid mån-fredag 08.00-16.30
Ersättning
Månadslön
Ansökan och CV skickas senast 2021-12-10 till: [email protected]
Rubricera din ansökan med beteendevetare/socionom Alingsås Vik.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med Din ansökan!
Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Jun 21    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med vardera 11-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Under 2020-2022 genomför vi implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter i avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Här skapas möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och tre förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vårt spännande utvecklingsarbete utifrån Signs of Safety har redan nu givit positiv effekt i vårt vardagliga arbete och vårt förhållningssätt i det sociala arbetet i stort. Vi arbetar med förbättrad dokumentation i enlighet med SKRs modell. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett bra introduktionsprogram och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi önskar att ansökan innehåller både CV och personligt brev.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arbetsmarknadshandläggare inriktning missbruk och ohälsa

Ansök    Sep 10    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistby... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Alingsås kommuns arbetsmarknadsenhet arbetar kommunövergripande med arbetsmarknadsinsatser för att stötta individer som av olika anledningar befinner sig utanför arbetsmarknaden. Verksamheten arbetar utifrån målgruppsdrivna processer och metoder med målgrupperna unga, missbruk, ohälsa och integration/utrikesfödda.

ARBETSUPPGIFTER
Integration och arbetsmarknad söker en arbetsmarknadshandläggare med inriktning missbruk och ohälsa.

I uppdraget som arbetsmarknadshandläggare ingår att utifrån behov kartlägga, bedöma och stötta individen ut i självförsörjning genom både administrativa och operativa processer. Som arbetsmarknadshandläggare så arbetar du både självständigt med egna deltagare samt i team med kollegor i egna verksamheten, inom kommunens socialförvaltning samt externa aktörer så som region, arbetsförmedling och försäkringskassa.

Förvaltningens bredd och olika verksamhetsområden möjliggör nytänkande och innovativa lösningar och samverkan. I uppdraget ingår också att driva utvecklingsfrågor utifrån uppdragets inriktning; Missbruk/ohälsa, men också utifrån ett övergripande förvaltnings och- kommunalt perspektiv, vilket innebär dialog och kommunikation både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Krav för rollen är att du har socionomexamen eller lägst en kandidatexamen inom relevant område samt minst fem års dokumenterad erfarenhet att arbeta förebyggande med individer i utanförskap. Din drivkraft är att du utgår från en helhetssyn där individen, uppdraget och samhällsutvecklingen står i fokus.

Det är meriterande om du har arbetat med personer med missbruk/beroendeproblematik eller ohälsa och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med metoderna IPS eller supported employment. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare mottag till Barn & Unga i Alingsås - längre vikariat

Ansök    Aug 9    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag, säkerhetsteam och metodstöd samt vardera en utredningsgrupp. Vi har engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Under 2020-2022 genomför vi implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter i avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Här skapas möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety (SofS) är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet. Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i mottagningsfunktion ingår du i en erfaren och trevlig mottagningsgrupp där du arbetar med att kartlägga och göra förhandsbedömningar i ärenden utifrån risk och skyddsfaktorer i enlighet med SofS, BBiC och gällande lagstiftning. I arbetet ingår också, förutom ett nära samarbete med de familjer vi möter, samverkan med kollegor i förvaltningen och externa samarbetspartners.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer, tre förste socialsekreterare samt ett metodstöd. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även extern processhandledning.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vårt spännande utvecklingsarbete utifrån SofS har redan nu givit positiv effekt i vårt vardagliga arbete och vårt förhållningssätt i det sociala arbetet i stort. Vi arbetar med förbättrad dokumentation i enlighet med SKRs modell. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. ett gediget internt introduktionsprogram och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna, prestigelösa och trevliga kollegor. Hos oss ges du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Vi söker dig som är bra på att göra adekvata bedömningar utifrån kunskaper i socialt arbete och som har ett professionellt förhållningssätt och ett gott bemötande. Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

Den aktuella tjänsten gäller ett längre vikariat som socialsekreterare mottag och förutsätter en hög tjänstgöringsgrad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety och/eller mottag. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Urval kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
CV och personligt brev önskas.
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi önskar att ansökan innehåller både CV och personligt brev.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Maj 19    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och a... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning ekonomi och avdelning stab. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Enheterna barn och unga består av två syskonenheter med vardera 11-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Under 2020-2022 genomför vi implementering av metoden Signs of Safety inom samtliga enheter i avdelning unga, vilket betyder ett dynamiskt och engagerande kvalitetsarbete. Här skapas möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vårt spännande utvecklingsarbete utifrån Signs of Safety har redan nu givit positiv effekt i vårt vardagliga arbete och vårt förhållningssätt i det sociala arbetet i stort. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs modell. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Beteendevetare/Socionom på vikariat till vår klinik i Alingsås.

Ansök    Mar 15    AB Mando    Socionom
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/ För närvarande finns verksamhet vid fyra kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning v... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/


För närvarande finns verksamhet vid fyra kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamhet.


Kompetens


Du är utbildad till beteendevetare eller socionom med intresse och kanske till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.


Du behöver inte vara fullärd, men du vill utvecklas i din profession, och tycker att samtal och motivation är viktiga och inspirerande delar i ditt arbete.


Vi söker Dig med ett genuint intresse för människor.


För att vara framgångsrik i rollen är du en person som agerar aktivt för att hjälpa andra och bemöter andra utifrån deras behov.
Du är bekväm med att ta självständiga beslut när det krävs och du agerar lösningsfokuserat vid motgångar. Det är också viktigt att du behåller din kontroll vid ökad press eller belastning i arbetet.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där Du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.


Du får:
• Inskolning anpassad efter dina behov
• Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
• Utbildning i motiverande samtal


Varaktighet, arbetstid
Vikariat på 1 år med start omgående fram till 1 april 2022
Dag
Ersättning
Månadslön
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.
Ansökan och CV skickas senast 2021-04-14 till: [email protected]
Rubricera din ansökan med beteendevetare/socionom Alingsås vik.


Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!


Varmt välkommen med Din ansökan!


Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås - professionell utveckling oc

Ansök    Feb 12    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi fortsätter vår satsning i Alingsås och utvecklar vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp! Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den soc... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi fortsätter vår satsning i Alingsås och utvecklar vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 11-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du främst med att fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare/metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag samt kvalificerat stöd till utveckling. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi har inlett en omfattande och långsiktig satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety - för att säkra ett långsiktigt utvecklingsarbete i vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs modell. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Enhet barn och unga i Alingsås (längre vikariat)

Ansök    Dec 11    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp att arbeta i en av våra utredningsgrupper. Signs of safety är en metod för utredning... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp att arbeta i en av våra utredningsgrupper.

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Enhet barn och unga består av två syskonenheter med vardera 10-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Nu söker vi en ny kollega för ett längre vikariat i en av våra utredningsgrupper.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även ett metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi har nu inlett vår långsiktiga satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety. Ett långsiktigt utvecklingsarbete av vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs utbildning. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling och bra introduktion genom bl.a. fortbildningsprogrammet Yrkesresan via GR.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och du tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Barn & Unga i Alingsås

Ansök    Jan 14    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp! Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården ... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi satsar i Alingsås och utvecklar vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp!

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 11-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa i fokus.

På enheterna finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare/metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi har inlett en omfattande och långsiktig satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety - för att säkra ett långsiktigt utvecklingsarbete i vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs utbildning. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån och för närvarande är detta väsentligt utökat.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller som utredande socialsekreterare och ny kollega i ett fantastiskt gott gäng.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Arbetsmarknadskoordinator inriktning missbruk/ohälsa

Ansök    Feb 4    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistby... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, konst- och kulturverksamhet, folkbibliotek, anläggningar och fritid, Nolhaga Parkbad, museum, konsthall, föreningsstöd, fritidsgårdar, integration och arbetsmarknad, kulturskola samt turistbyrå samt evenemangsverksamhet. Inom gemensamma förvaltningen arbetar cirka 470 medarbetare.

Alingsås kommuns arbetsmarknadsenhet arbetar kommunövergripande med arbetsmarknadsinsatser för att stötta individer som av olika anledningar befinner sig utanför arbetsmarknaden. Verksamheten arbetar utifrån målgruppsdrivna processer och metoder med målgrupperna unga, missbruk, ohälsa och integration/utrikesfödda.

ARBETSUPPGIFTER
Integration och arbetsmarknad söker en arbetsmarknadskoordinator med särskild inriktning på missbruk och psykisk ohälsa.

I uppdraget som arbetsmarknadskoordinator ingår att utifrån behov kartlägga, bedöma och stötta individen ut i självförsörjning genom både administrativa och operativa processer. Som arbetsmarknadskoordinator så arbetar du både självständigt med egna deltagare samt i team med kollegor i egna verksamheten, inom kommunens socialförvaltning samt externa aktörer så som region, arbetsförmedling och försäkringskassa.

Förvaltningens bredd och olika verksamhetsområden möjliggör nytänkande och innovativa lösningar och samverkan. I uppdraget ingår också att driva utvecklingsfrågor utifrån uppdragets inriktning; Missbruk/ohälsa, men också utifrån ett övergripande förvaltnings och- kommunalt perspektiv, vilket innebär dialog och kommunikation både internt och externt.

KVALIFIKATIONER
Krav för rollen är att du har socionomexamen eller lägst en kandidatexamen inom relevant område samt minst fem års dokumenterad erfarenhet att arbeta förebyggande med individer i utanförskap. Din drivkraft är att du utgår från en helhetssyn där individen, uppdraget och samhällsutvecklingen står i fokus.

Det är meriterande om du har arbetat med personer med missbruk/beroendeproblematik eller ohälsa och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med metoderna IPS eller supported employment. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Metodstöd Utredningsenheten i Alingsås

Ansök    Okt 28    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp för att arbeta som metodstöd (se separat annons för rekrytering till mottag, utrednings... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp för att arbeta som metodstöd (se separat annons för rekrytering till mottag, utredningsgrupp samt säkerhetsteam).

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 10-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Vi tar emot ansökningar och anmälningar, gör förhandsbedömningar samt utreder, fattar beslut och följer upp insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Vi arbetar ständigt för att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv och trygg arbetsplats, hålla en hög rättssäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare.

Som metodstöd på enheten kommer du att ha ett uppdrag som mentor för nyanställda, vara senior medhandläggare och stötta upp i mer komplexa uppdrag samt vara en förebild i det kvalificerade utredningsarbetet. Du är delaktig i att driva implementeringen av Signs of Safety samt verksamhetens övriga analys- och utvecklingsarbete.

Vid enstaka tillfällen kan du ersätta förste socialsekreterare som företrädande inför utskottssammanträde och förvaltningsdomstol.

Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, alltid med barnets bästa och brukaren i fokus.

Vi arbetar lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer i syfte att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen samt mångårig erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du har kunskap om aktuell lagstiftning och gedigen erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barnavården. Du har erfarenhet av vårdansökningar och den rättsliga process detta innefattar. Du är van vid dokumentation, behärskar svenska språket i tal och skrift samt har erfarenhet och kunskap om BBiC.

Du är ansvarstagande med ett gott bemötande. Du är trygg i din arbetsroll och du kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa. Du är coachande i relation till dina kollegor. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen och att du vill bidra till enhetens utveckling.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet samt ansvar. Vi ser vikten av personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Här kommer du att trivas!

Körkort krävs.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsenhetens Säkerhetsteam

Ansök    Okt 16    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp för att arbeta i mottag, utredningsgrupp eller säkerhetsteam (se separat annons för re... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp för att arbeta i mottag, utredningsgrupp eller säkerhetsteam (se separat annons för rekrytering till mottag/utredning).

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med ett gemensamt mottag och säkerhetsteam samt stödfunktioner. Vi arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i säkerhetsteamet arbetar ni i par, där båda är socialsekreterare och med fördjupad kompetens myndighetsutövning och/eller behandlingsarbete. Totalt består teamet av fyra socialsekreterare samt en processledare, vilken arbetsleder samt agerar motor för avdelningens utveckling gällande Signs of Safety vad det gäller t.ex. omvärldsbevakning. Du arbetar med ärenden som kräver säkerhetsplaneringar utifrån metoden, där det finns en omfattande oro och socialtjänsten insisterar på förändring för att undvika placering utanför hemmet. Säkerhetsteamet arbetar med familjen genom hela processen och det innebär ett nära samarbete med familj och nätverk, andra myndigheter och aktörer. Du dokumenterar ditt arbete systematiskt och kontinuerligt. Du tar hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner.

Vid behov kan arbetet kräva viss förskjuten arbetstid till tidig morgon eller kväll. Vi förutsätter att du arbetar heltid för att bidra till stabilitet i teamet.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Till stöd har vi flera metoder där vår satsning på Signs of Safety blir en bas för hela avdelning ungas arbete. Vår förhoppning är att säkerhetsteamet startar upp tidig vår 2021.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt mångårig erfarenhet inom den sociala barnavården; av myndighetsutövning och/eller behandlings- samt nätverksarbete.

Du har utbildning i Signs of Safety eller möjlighet till att delta vid avdelningens tvådagars-utbildning i december. Har du erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsplaneringar är det meriterande.

Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta i nära samarbete med din teamkollega. Du är kommunikativ och kreativ, modig och har en förmåga att ha "is i magen". Eftersom arbetet bygger på resurser och styrkor hos familjerna vi möter är en viktig egenskap att du kan möta familjer med "rigor and grace".

Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

1:e Socialsekreterare Utredningsenheten (1 års vikariat)

Ansök    Okt 28    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vår 1:e socialsekreterare kommer att vara tjänstledig under ett år för att arbeta som processledare i vårt nya säkerhetsteam och vi söker därför en ny kollega i arbetsledande och metodstödjande funktion. Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vår 1:e socialsekreterare kommer att vara tjänstledig under ett år för att arbeta som processledare i vårt nya säkerhetsteam och vi söker därför en ny kollega i arbetsledande och metodstödjande funktion.

Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att även söka sig till vår arbetsgrupp för att arbeta i mottag, utredningsgrupp samt säkerhetsteam (se separata annonser för detta).

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 10-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och höga trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Vi tar emot ansökningar och anmälningar, gör förhandsbedömningar samt utreder, fattar beslut och följer upp insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Vi arbetar ständigt för att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv och trygg arbetsplats, hålla en hög rättssäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare.

Som 1:e socialsekreterare arbetsleder du sex socialsekreterare. Du och din 1:e-kollega arbetsleder tillsammans vår mottagningsgrupp, vilken består av tre socialsekreterare. Ni har även en tredje kollega i arbetsledande funktion, kopplad till vårt säkerhetsteam vilket startar våren 2021. Du arbetar utifrån gällande lagstiftning och ansvarar för ärendefördelning samt rättssäkerhet. Du är ett nära och tillgängligt stöd för socialsekreterarna i deras dagliga arbete samt ansvarar för metodhandledning både i grupp och enskilt. Du företräder socialtjänsten i arbetsutskottet samt i Förvaltnings- och Kammarrätten. Du håller dig uppdaterad inom området genom aktuell forskning. Vi lägger stor vikt vid samverkan, både internt och externt. Du har ett nära samarbete med både socialsekreterare, 1:e socialsekreterare och enhetschef. Det finns ett gott kollegialt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen med flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Du har erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning samt erfarenhet av rättsprocesser i Förvaltnings- och Kammarrätt.

Som person är du professionell, trygg och stabil i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut. Du kan genom ditt engagemang och samarbetsförmåga engagera andra. Du har en god analytisk och problemlösande förmåga. För att trivas i rollen är du prestigelös och har ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du har en tydlig och god kommunikationsförmåga och är drivande i utvecklingsfrågor.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsenheten i Alingsås

Ansök    Okt 16    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp att arbeta i mottag, utredningsgrupp eller säkerhetsteam (se separat annons för rekryt... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vi satsar i Alingsås och utvecklar nu vårt arbete ytterligare med stöd av bl.a. Signs of Safety. Detta skapar spännande möjligheter för nya kollegor att söka sig till vår arbetsgrupp att arbeta i mottag, utredningsgrupp eller säkerhetsteam (se separat annons för rekrytering till säkerhetsteam).

Signs of safety är en metod för utredning och uppföljning inom den sociala barnavården i syfte att säkerställa barns säkerhet och skydd i ärenden där det finns oro för ett barn. Metoden består av strukturer för riskbedömning, säkerhetsplanering och uppföljning, en lösningsfokuserad metodik för samtal med barn och föräldrar samt en värdegrund om delat ansvar. Metoden inkluderar hela ärendeprocessen och involverar hela familjen. Fokus är att säkerställa barnets trygghet.

Utredningsenheten består av två syskonenheter med vardera 10-12 engagerade medarbetare och ledare, vilka arbetar i nära samverkan i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där medarbetarna har egna kontorsrum. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljö och trivsel samt medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus.

På enheten finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av två enhetschefer och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare/metodstöd på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Under hösten startar vår långsiktiga satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety för att säkra ett långsiktigt utvecklingsarbete i vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs utbildning. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller antingen som socialsekreterare i vårt mottag eller som utredande socialsekreterare, beroende på kvalifikationer hos den vi helst ser som en ny kollega i ett fantastiskt gott gäng.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

1:e Socialsekreterare

Ansök    Sep 28    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där vi har egna kontorsrum. Vi har en platt organisa... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där vi har egna kontorsrum. Vi har en platt organisation med närhet till ledarskap samt en fin gemenskap. Vi får kontinuerligt höga betyg i trivsel och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö, medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

Vi har en aktiv omvärldsbevakning, vilken påverkar både organisation och arbetssätt. Samtliga medarbetare inom avdelningen kommer under vintern att utbildas i Signs of Safety och 2021 startar vi ett Säkerhetsteam. Vi är delaktiga i GRs samverkansforum samt inom Yrkesresan. Vi är även i en utvecklingsfas där Utredningsenheten satsar på en organisation med ett närmre ledarskap.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Vi tar emot ansökningar och anmälningar, gör förhandsbedömningar samt utreder, fattar beslut och följer upp insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Vi arbetar ständigt för att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv och trygg arbetsplats, hålla en hög rättssäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare.

Som 1:e socialsekreterare arbetsleder du sex socialsekreterare. Du och din 1:e-kollega arbetsleder tillsammans vår mottagningsgrupp, vilken består av tre socialsekreterare. Du arbetar utifrån gällande lagstiftning och ansvarar för ärendefördelning samt rättssäkerhet. Du är ett nära och tillgängligt stöd för socialsekreterarna i deras dagliga arbete samt ansvarar för metodhandledning både i grupp och enskilt. Du företräder socialtjänsten i arbetsutskottet samt i Förvaltnings- och Kammarrätten. Du håller dig uppdaterad inom området genom aktuell forskning. Vi lägger stor vikt vid samverkan, både internt och externt. Du har ett nära samarbete med både socialsekreterare och enhetschef. Det finns ett gott kollegialt stöd.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen med flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Du har erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning samt erfarenhet av rättsprocesser i Förvaltnings- och Kammarrätt.

Som person är du professionell, trygg och stabil i din yrkesroll och handlar i enlighet med fattade beslut. Du kan genom ditt engagemang och samarbetsförmåga engagera andra. Du har en god analytisk och problemlösande förmåga. För att trivas i rollen är du prestigelös och har ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt. Du har en tydlig och god kommunikationsförmåga och är drivande i utvecklingsfrågor.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare till Utredningsenheten i Alingsås

Ansök    Aug 5    Alingsås kommun    Socionom
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. En av våra medarbetare kommer gå vidare till nya spännande arbetsuppgifter och vi söker nu en ny medarbetare till vår arbetsgrupp. Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenove... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

En av våra medarbetare kommer gå vidare till nya spännande arbetsuppgifter och vi söker nu en ny medarbetare till vår arbetsgrupp.

Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där utredarna har egna kontorsrum och mottaget sitter samlat. Vi får kontinuerligt höga betyg i trivsel och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö, medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.
ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus.

På enheten finns en närvarande, erfaren och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare på enheten som mentor och medhandläggare i komplexa uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten en socialadministratör som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar Lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer för att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Under hösten startar vår långsiktiga satsning att implementera och utbilda all personal i Signs of Safety för att säkra ett långsiktigt utvecklingsarbete i vårt arbetssätt då vi strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi arbetar med förenklad dokumentation i enlighet med SKRs utbildning. Vi deltar i forskningsprojektet Förälder på avstånd. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram via GR ("Yrkesresan"). En dag per månad finns det möjlighet att arbeta hemifrån.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Den aktuella tjänsten gäller antingen som socialsekreterare i vårt mottag eller som utredande socialsekreterare, beroende på kvalifikationer hos den vi helst ser som en ny kollega i ett fantastiskt gott gäng.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimat som finns i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst och det är meriterande om du även har erfarenhet av Signs of Safety. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet och ansvarstagande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Behandlingssamordnare till Mjörnviksholm i Alingsås

Ansök    Maj 17    Nytida    Socionom
Nu söker vi på Mjörnviksholm i Alingsås enbehandlingssamordnare för arbete med människor med psykisk ohälsa och samsjuklighet. Vi erbjudernu en tillsvidare anställning samt flera förmåner. Sök tjänsten senast 30 juni. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap. Det här får du hos oss: - När du tillsvidare... Visa mer
Nu söker vi på Mjörnviksholm i Alingsås enbehandlingssamordnare för arbete med människor med psykisk ohälsa och samsjuklighet. Vi erbjudernu en tillsvidare anställning samt flera förmåner. Sök tjänsten senast 30 juni.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- När du tillsvidareanställs inom Nytidaerbjuds kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och förmåner
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar,friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.

Om rollen
Som behandlingssamordnare har du en central roll i vårt teamarbete kring varje enskild klient. Tillsammans med klient och övriga professioner på verksamheten som ex. arbetsterapeut, sjuksköterska, KBT-terapeut och behandlingspersonal skapar ni en individuell genomförandeplan som ger en tydlighet i hur det när klientarabetet skall se ut. Du deltar på externa och interna möten och har en kontinuerlig kontakt med så väl anhöriga, klient och externa kollegor som ex. Socialtjänst, Godman/Förvaltare. Du arbetar nära dina chefer och är engagerad i hur verksamheten kan utvecklas och arbetar på ett kvalitativt sätt. I rollen innefattar det så väl administrativt som klientnära arbete.

Om Mjörnviksholm
Mjörnviksholm är en verksamhet som sedan 1968 erbjudit stöd hjälp och rehabillitering för människor med psykisk ohälsa samt samsjuklighet. Verksamheten har 39 platser fördelade påtre olika fastigheter i Västra Bordarnesex km söder om Alingsås i Västra Götaland. Vi har flera olika professioner som tillsammans skapar en bred kompetens för att möta komplexiteten och det unika hos varje ensklid klient. Verskamheten har ett viss annan heldygns tillstånd och arbetar aktivt med att göra skillnad i varje enskilt möte. Vi erbjuder regelbunden kompetensutveckling och baserar vårt arbete enligt EBP, evidensbaserad praktikdär klientens och personalens erfarenheteroch kunskaper tillsammans med de vedertagna metoder och riktlinjer skapar strukturen i vårt bemötande och arbete kring klienten

Din erfarenhet och kunskap
Du har en socinomutbildning eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor med psykisk ohälsa samt missbruksproblematik. Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. I övrigt har dugoddatorvana samt goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

I rekryteringen lägger vi storvikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar:

Respekt- Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.
Ansvar- Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.
Enkelhet- Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.
Kunskap- Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: efter överrenskommelse men rekrytering och intervju kan komma att ske under ansökningstiden.
Sista ansökningsdag: 30 juni
För mer information kontakta: Verksamhetchef Fredric Prodér 070-399 89 90 eller Bitr.verksamhetchef Åsa Johansson 076-213 96 30.
Facklig kontakt:
Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: [email protected]
Kommunal 010-442 70 00

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/) Visa mindre

Ett inspirerande barnavårdsarbete - Mottagningsgruppen i Alingsås!

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsare... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där vi har egna kontorsrum. Vi får kontinuerligt höga betyg i trivsel och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö, medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling. Vår kollega ska av familjeskäl lämna oss och vi söker därför en ny positiv person till vår fina arbetsgrupp!

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget.

ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare i mottagningsgruppen arbetar du med att ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut om att inleda utredningar eller inte samt ta hand om akuta situationer i enlighet med Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus.

På enheten finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare på enheten som mentor och medhandläggare i komplexare uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten socialadministratörer som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer i syfte att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi implementerar Signs of Safety/Samarbete för trygghet i vårt arbetssätt och strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi är utvalda av Göteborgs Universitet till att delta i forskningsprojektet iRisk. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram som heter "Yrkesresan". En dag per månad finns det möjlighet till att arbeta hemifrån.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst liksom att du arbetat med BBiC och Signs of Safety/Samarbete för trygghet. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet samt ansvar och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Seniorhandläggare Utredning Barn & Unga

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsaren... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där vi har egna kontorsrum och nära till stöd och kollegor såsom 1:e socialsekreterare, socialsekreterare, socialadministratörer och chef. Vi får kontinuerligt höga betyg i trivsel och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö, medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling. Vi har en fin gemenskap i denna grupp med både mindre och mer erfarna kollegor.


ARBETSUPPGIFTER
Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år och deras föräldrar. Vi tar emot ansökningar och anmälningar, gör förhandsbedömningar samt utreder, fattar beslut och följer upp insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Vi arbetar ständigt för att lyckas i vår ambition att vara en attraktiv och trygg arbetsplats, hålla en hög rättssäkerhet samt ha nöjda och engagerade medarbetare.

Som seniorhandläggare på enheten kommer du att ha ett uppdrag som mentor för nyanställda, vara senior medhandläggare och stötta upp i mer komplexa uppdrag samt vara en förebild i det kvalificerade utredningsarbetet. Du kan ha en viss del egna ärenden men fokus är som stödfunktion till kollegorna.

Du kommer att ha ansvar för viss introduktion av nyanställda samt vid enstaka tillfällen kunna gå in och ersätta förste socialsekreterare som företrädande inför utskottssammanträde och förvaltningsdomstol. Du kommer att vara delaktig i enhetens utvecklingsarbete genom vårt arbete utifrån Signs of Safety/Samarbete för trygghet samt vårt deltagande i iRisk-projektet.

Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, alltid med barnets bästa och brukaren i fokus.

Vi arbetar lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer i syfte att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen samt mångårig erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du har kunskap om aktuell lagstiftning och gedigen erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barnavården. Du är van vid dokumentation, behärskar svenska språket i tal och skrift samt har erfarenhet och kunskap om BBiC.

Du är ansvarstagande med ett gott bemötande. Du är trygg i din arbetsroll och du kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa. Du är coachande i relation till dina kollegor. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen och att du vill bidra till enhetens utveckling.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet samt ansvar. Vi ser vikten av personlig lämplighet.

Tjänsten gäller ett vikariat på sex månader med möjlighet till förlängning.

Varmt välkommen med din ansökan! Här kommer du att trivas!

Körkort krävs.

ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Socialsekreterare LSS

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Vård och äldreomsorgsförvaltningens myndighetsavdelning handlägger ärenden inom LSS, SoL, färdtjänst och bostadsanpassning. Vi ligger centralt placerade i Alingsås. Vi är ett glatt gäng som värnar om en bra arbetsmi... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Vård och äldreomsorgsförvaltningens myndighetsavdelning handlägger ärenden inom LSS, SoL, färdtjänst och bostadsanpassning. Vi ligger centralt placerade i Alingsås.
Vi är ett glatt gäng som värnar om en bra arbetsmiljö där vi stöttar varandra och arbetar för en god arbetsgemenskap.
Du kommer också ha stöd av metodhandledning av metodhandledare och processhandledning i grupp.
Du kommer att få möjlighet till förmånliga träningsmöjligheter och semesterväxling.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som socialsekreterare för LSS handlägger du enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) . Tjänsten är främst inriktad till handläggning av personlig assistans , du kommer också att handlägga övriga insatser som hör till målgruppen .
I vissa fall även insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) för personer med funktionsnedsättning.

Handläggning av ärenden inom LSS är uppdelat i tre områden
- för barn och ungdomar mellan 0-18/21 år
-för vuxna från 18 år och uppåt
-inriktning personlig assistans

KVALIFIKATIONER
Du har en högskoleutbildning som socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig för arbetet.

Du har god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna omsätta teoretiska kunskaper i gällande lagar till rättssäkerhet i utredning och dokumentation. Du är empatisk i kontakten med den enskilde och närstående. Du har lätt för att samarbeta och är flexibel i din yrkesroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav för tjänsten.ÖVRIGT
Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre