Lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Alingsås

Se lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Alingsås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Alingsås som finns hos arbetsgivaren.

Avdelningschef till Socialförvaltningen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltning... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningen i Alingsås har en processorienterad organisation som omfattar både individ- och familjeomsorg, socialpsykiatri, arbetsmarknad och integration. Förvaltningen är organiserad i avdelningar och består av avdelning Vuxna, avdelning Unga, en helt ny avdelning med försörjningsstöd, integration och arbetsmarknad samt avdelning Administration. Tillsammans med förvaltningschef och HR-partner utgör avdelningscheferna förvaltningens ledningsgrupp.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du kan påverka och utvecklas som ledare. Alingsås kommun satsar på dina karriärsmål och erbjuder möjligheter till fortbildning och utveckling. Du kommer få möjlighet att axla en ledarroll tillsammans med dina chefskollegor med stora förväntningar på att vara en socialtjänst i framkant!

Några av våra förmåner:
-Friskvårdsbidrag
-Flexibel arbetstid
-Kompetensutveckling
-Pensionsväxling och semesterväxling

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Vill du vara en del av ett gäng engagerade och kunniga chefer samt medarbetare som också har väldigt kul ihop? Sök då till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef kommer du att samordna, leda och utveckla arbetet inom din avdelning och vara en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp där vi tillsammans tar ansvar för helheten. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar.

Organiseringen i förvaltningen stödjer ett processorienterat arbetssätt där forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt. Vi arbetar mot tydliga mätbara mål där hela förvaltningen bidrar aktivt till måluppfyllelse. Vår Socialförvaltning drivs av engagemang, öppenhet och respekt. Här ska vara kul att arbeta och vi ska tillsammans känna oss stolta över vårt professionella arbete. Vi arbetar mot både en ekonomi i balans och en ökad kvalité där samtliga i förvaltningen är delaktiga.

Avdelning Vuxna består 2024 av 5 enheter ansvariga för både myndighetsutövning och insatser inom området. Avdelningen drivs av höga ambitioner och gemensamt framtagna målbilder där tät samverkan både internt, med dom vi är till för, civilsamhälle och externa aktörer är starka drivkrafter.

I Alingsås kommun tror vi på ett nära, aktivt och tillitsbaserat ledarskap där drivkraften i arbetet kommer inifrån medarbetarna själva. Vi har ett gemensamt mål och det är att skapa värde och bidra till livskvalité för våra invånare, företag, organisationer och besökare.

KVALIFIKATIONER
Vem är du:
För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef måste du vara trygg i ditt ledarskap och ha god erfarenhet från verksamhetsområdet. Som ledare har du förmågan att arbeta på strategisk nivå, se helheter och arbeta mot utsatta mål. Du tycker om att samverka både internt och externt samt är skicklig i att vägleda och coacha dina chefer och medarbetare. Du är nyfiken, tycker om utmaningar, drivs och motiveras av att arbeta med utveckling samt ständiga förbättringar på strategisk nivå. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Grundläggande förutsättning för tjänsten är att du har socionomexamen, god erfarenhet av området du söker till och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande, likaså om du varit chef för chefer och samverkat med fackliga organisationer. B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Intervjuer sker från mitten av januari.

Vi använder oss av tester för en rättvis och icke-diskriminerande rekryteringsprocess.

Om du blir en av våra slutkandidater kommer en bakgrundskontroll att göras.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Obs! urval sker löpande! Visa mindre

Avdelningschef till LSS personlig assistans och stöd

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Inom Avdelningen för LSS personlig assistans och stöd arbetar våra enhetschefer med verkställighet av insatser enligt LSS personlig assistans, ledsagarservice, avlösning, korttidstillsyn, korttidsvistelse i form av korttidshem, lägerverksamhet och stödfamilj. Avdelningen verkställer även kontaktpersonsuppdrag samt insatser enligt SoL såsom boendestöd.

Som ledare i Alingsås kommun är du aldrig ensam, förutom stöttande chefskollegor finns olika stödfunktioner såsom bland annat HR och ekonomi. Du kommer också få möjligheten att delta i kommunens ledarutvecklingsprogram, där ledarskapsutbildningarna Utveckling av grupp och ledare (UGL), Utvecklande ledarskap (UL), Indirekt ledarskap (IL) står i fokus. På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Inom förvaltningen pågår ett större förändringsarbete, därför söker vi nu dig som vill bidra till utveckling, vågar tänka nytt och är en driven förändringsledare. Varmt välkommen din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef kommer du att samordna, leda och utveckla arbetet inom din avdelning och vara en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp där vi tillsammans tar ansvar för helheten. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar.

Ledarskapet i Alingsås kommun ska genomsyras av ett tydligt, aktivt och närvarande ledarskap. Genom ditt coachande ledarskap engagerar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för att verksamheten ska fungera på bästa sätt för såväl brukare som personal. Vår ambition är att ständigt utveckla och förbättra verksamheten. Vi befinner oss nu i en omställning där vi behöver ändra arbetssätt för att bättre möta framtidens välfärd vilket blir ett av dina kommande fokusområden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har god erfarenhet av området LSS och specifik erfarenhet av personlig assistans, bemanningsprocesser och personliga stödinsatser. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete och implementera nya arbetssätt. Du har mångårig chefserfarenhet inom verksamhetsområdet och det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande, likaså om du samverkat med fackliga organisationer. Du har eftergymnasial utbildning lämplig för uppdraget, gärna inom personal och organisationsområdet.

För att trivas och lyckas i rollen som avdelningschef behöver du vara trygg i ditt ledarskap. Som ledare har du förmåga att arbeta på strategisk nivå, se helheten och arbeta mot utsatta mål. Du skapar engagemang och delaktighet genom att vara lyhörd och tydlig i din kommunikation och vision. Du värdesätter att samverka både internt och externt och är skicklig på att vägleda, möta och coacha dina medarbetare. Som person är du målinriktad, uthållig, tycker om utmaningar samt drivs och motiveras av att arbeta i ett ständigt förändringsarbete.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång och därför kommer vi att lägga stor vikt även vid dem.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Förstaintervjuer kommer att genomföras under v. 29 och v.32.

Vi använder oss av tester för en rättvis och icke-diskriminerande rekryteringsprocess.

Om du blir en av våra slutkandidater kommer en bakgrundskontroll att göras och före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit. Visa mindre

Avdelningschef till myndighetsavdelningen på Alingsås och Vårgårda Räddnin

I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom samt att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner. Förbundet består av två avdelningar Räddningstjänstavdelningen och Myndighetsavdelningen. Förbundet bedriver sin verksamhet från tre stationer - dels från den nybyggda räddningsstationen i Alingsås där all dagtidspersonal och den operativa h... Visa mer
I Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund är vi stolta över vårt samhällsviktiga uppdrag, där vårt absoluta fokus ligger på att rädda liv och egendom samt att förebygga bränder i Alingsås och Vårgårda kommuner.

Förbundet består av två avdelningar Räddningstjänstavdelningen och Myndighetsavdelningen. Förbundet bedriver sin verksamhet från tre stationer - dels från den nybyggda räddningsstationen i Alingsås där all dagtidspersonal och den operativa heltidsstyrkan är placerade och dels från brandstationerna i Sollebrunn och Vårgårda, där förbundets räddningspersonal i beredskap är placerade. Totalt har förbundet ca 100 anställda.

Förbundet styrs av en politiskt tillsatt förbundsdirektion och leds av en förbundsdirektör.

Under 2023 har förbundet beslutat om en mindre organisationsförändring som bland annat innebär att en helt ny avdelning, myndighetsavdelningen, har skapats och till den söker vi nu en avdelningschef. Vill du vara med och bidra i vår viktiga verksamhet tillsammans med kunniga och drivna medarbetare och kollegor så erbjuder vi dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete.

Myndighetsavdelningens huvuduppdrag är dels att ansvara för förbundets förebyggande verksamhet och dels att ansvara för förbundets övergripande administrativa processer. Avdelningen består av åtta medarbetare fördelat på brandinspektörer, brandskyddskontrollant, kvalificerad handläggare, administratör och lokalvårdare.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för vår myndighetsavdelning har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla förbundets förebyggande och administrativa verksamhet. Den förebyggande verksamheten består bland annat av genomförande av tillsyner med stöd av LSO (Lag om skydd mot olyckor) och LBE (Lag om brandfarliga och explosiva varor), genomförande av brandskyddskontroller, utfärdande av tillstånd, samordning av utbildningsinsatser i medlemskommuner samt information och rådgivning. Den administrativa verksamheten består bland annat av handläggning av förbundsövergripande dokument, hantering av olika övergripande processer, personaladministration, HR och informationssäkerhet. Som avdelningschef ansvarar du för att verksamheten bedrivs effektivt, med hög kvalitet och med en god arbetsmiljö. Du deltar också aktivt i utvecklingsarbetet för hela förbundet. Du rapporterar direkt till förbundsdirektören i såväl operativa som strategiska frågor. Inom dessa ryms bland annat förebyggandefrågor, budget-, planerings- och uppföljningsfrågor, liksom HR-, fastighets-, upphandlings-, IT- och säkerhetsfrågor.

Du ingår i förbundets ledningsgrupp där alla tillsammans arbetar för förbundets bästa ur ett helhetsperspektiv och där du strategiskt och resultatinriktat driver förbundets arbete framåt.

En viktig del av ditt uppdrag är att etablera och utveckla goda samarbetsformer såväl inom förbundet som med andra aktörer, så att dina medarbetare får så goda förutsättningar som möjligt att utföra sitt arbete. Genom ett gott och tillitsfullt ledarskap med tydlig kommunikation och coachande förhållningssätt driver och utvecklar du såväl medarbetare som avdelningens arbete framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flerårig och aktuell erfarenhet som chef inom offentlig förvaltning, eller annan relevant erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som adekvat för tjänsten.

Vidare ser vi att du har:

• en för befattningen relevant akademisk utbildning, exempelvis inom samhällsvetenskap, statsvetenskap eller juridik,
• en gedigen erfarenhet av myndighetshandläggning, ärendehantering och utredningsarbete,
• goda kunskaper om offentlig förvaltning, om dess beslutsprocesser samt förståelse för den politiska struktur som räddningstjänstförbundet verkar inom,
• erfarenhet av att leda verksamhetsplanering och uppföljning,
• erfarenhet av arbete med intern styrning, kostnadskontroll och effektiv resursanvändning,
• erfarenhet av att driva förändringsarbete
• vana att föredra komplexa frågor för högsta ledningen
• mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och du är en van användare av olika digitala systemstöd.
• B-körkort

Det är också av stor vikt att du:

• har förmåga att ta initiativ och självständigt kan driva arbetet framåt,
• är strukturerad, mål- och kvalitetsmedveten,
• är prestigelös och mogen i ditt ledarskap och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter,
• har en god förmåga att skapa samsyn, främja samarbeten och skapa en god arbetsmiljö,
• har helhetssyn i förändringsarbete och förstår att resultat skapas genom delaktighet,
• har en god analytisk förmåga och en mycket god kapacitet att se helheter, strukturer och bygga goda relationer,
• är kommunikativt skicklig,
• har en tydlig arbetsgivarprofil

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet från räddningstjänstverksamhet
• erfarenhet från informationssäkerhetsarbete


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Alingsås

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att en godkänd säkerhetsprövning måste genomföras innan tjänsten tillsätts.

Urval av sökande kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Avdelningschef till LSS personlig assistans och stöd

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På vård- och omso... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Nu söker vi en utvecklingsorienterad avdelningschef till LSS personlig assistans och stöd. Inom förvaltningen pågår ett större förändringsarbete vad avser ledning och styrning samt fokus på att klara välfärdens utmaningar. Det innebär att vi de kommande åren kommer att fortsätta utveckla verksamheterna och skapa förutsättningar genom välfärdsteknik och strategier för kompetensförsörjning. Vi söker därför dig som vill bidra till utveckling, vågar tänka nytt och är en driven förändringsledare.

Inom Avdelningen för LSS personlig assistans och stöd arbetar åtta enhetschefer med verkställighet av insatser enligt LSS personlig assistans, ledsagarservice, avlösning, korttidstillsyn, korttidsvistelse i form av korttidshem, lägerverksamhet och stödfamilj. Avdelningen verkställer även kontaktpersonsuppdrag samt insatser enligt SoL såsom boendestöd.

Ditt arbete kommer att utgå från vård och omsorgskontoret där du arbetar tillsammans med övriga i förvaltningsledningen och stödfunktioner tillhörande förvaltningskontoret.

Vill du bli en del av vår engagerade, erfarna och kollegialt stödjande förvaltningsledning? Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef kommer du att samordna, leda och utveckla arbetet inom din avdelning och vara en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp där vi tillsammans tar ansvar för helheten. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar.

Du har ett coachande ledarskap, kan engagera dina medarbetare och skapa förutsättningar för att verksamheten ska fungera på bästa sätt för såväl brukare som personal. Vår ambition är att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och hoppas att du brinner för kvalité och verksamhetsutveckling.

Ledarskapet i Alingsås kommun ska genomsyras av ett tydligt, aktivt och närvarande ledarskap. Chefer i vår organisation förväntas utveckla chefskompetenser och en ledarstil som präglas av ett utvecklande ledarskap. Det innebär att vi är föredömen som tar ansvar, är förebilder som baseras på vår värdegrund, vi visar personlig omtanke genom att ge stöd och konfrontera, samt skapa inspiration och motivation genom att uppmuntra till delaktighet och kreativitet.

För att främja det ledarskap som Alingsås kommun tagit ställning för, genomför alla kommunens chefer i kommunens ledarutvecklingsprogram, där ledarskapsutbildningarna Ledarskap (UGL), Utvecklande ledarskap (UL), Indirekt ledarskap (IL) står i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk examen om minst 180 hp lämplig för uppdraget. Du har god erfarenhet av området LSS och gärna specifik kunskap om personlig assistans, korttidsvistelse och personliga stödinsatser. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande, likaså om du varit chef för chefer och samverkat med fackliga organisationer.

För att göra ett bra jobb som ledare och trivas hos oss på Alingsås kommun behöver du vara aktiv, tydlig och närvarande. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/medarbetarpolicy/

För att trivas och lyckas i rollen som avdelningschef behöver du vara trygg i ditt ledarskap och ha god erfarenhet från verksamhetsområdet. Som ledare har du förmåga att arbeta på strategisk nivå, se helhet och arbeta mot utsatta mål. Du tycker om att samverka både internt och externt och är skicklig på att vägleda och coacha dina medarbetare. Du är nyfiken, tycker om utmaningar, drivs och motiveras av att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar på strategisk nivå. Du är tydlig i din kommunikation och skapar engagemang och delaktighet. Att du har en god digital kompetens och en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift är en förutsättning för uppdraget som avdelningschef.

Dina personliga egenskaper utöver formella kompetenser har stor betydelse för vår organisations framgång och därför kommer vi att lägga stor vikt även vid dem.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer genomföras under v. 43 och v 44.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens
belastningsregister uppvisas.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Interim enhetschef miljö- och hälsoskydd

Nu söker vi en interim enhetschef till miljö- och hälsoskydd till ett uppdrag med start omgående och minst till årsskiftet. Om uppdraget Tjänsten är en enhetschefstjänst för ca 13 medarbetare som arbetar med tillsyn utifrån miljöbalken. Dina arbetsuppgifter Enhetens främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken där förebyggande arbete ihop med prövning och tillsyn står i fokus. Tidsperioden för uppdraget sträcker sig fram till å... Visa mer
Nu söker vi en interim enhetschef till miljö- och hälsoskydd till ett uppdrag med start omgående och minst till årsskiftet.

Om uppdraget

Tjänsten är en enhetschefstjänst för ca 13 medarbetare som arbetar med tillsyn utifrån miljöbalken.

Dina arbetsuppgifter

Enhetens främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken där förebyggande arbete ihop med prövning och tillsyn står i fokus. Tidsperioden för uppdraget sträcker sig fram till årsskiftet, under tiden för rekrytering av ordinarie chef.

Chefsrollen innebär verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Du ingår i ledningsgrupp för avdelningen och rapporterar till avdelningschef.

Dina kvalifikationer

En trygg chef som leder med tillit. Ett krav är att du har erfarenhet av myndighetsutövning. Det är önskvärt att personen har kunskap inom området miljö- och hälsoskydd och då specifikt kunskap om miljöbalken.

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare Jan Snellman, [email protected]

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på 0771-84 53 00.

Bemannia är ett publikt och svenskägt bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kompetent och kvalificerad personal genom uthyrning, rekrytering och personalentreprenader inom Organisation & Ledarskap, PR & Information, Marknad & Sälj, Ekonomi, Juridik, HR & Personal, Fastighet & Teknik, IT & Data samt Kontor & Administration. Bemannia har ramavtal med merparten av Sveriges Myndigheter och Sveriges kommuner, dess förvaltningar och bolag. Bemannia är medlem i Kompetensföretagen och är ett auktoriserat Bemanningsföretag och Rekryteringsföretag samt har kollektivavtal med Unionen, Akademikerna, SEKO samt LO och Hotell- och Restauranganställdas förbund. Bemannia är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015, Ledningssystem för kvalitet, SS-EN ISO 14001:2015, Miljöledningssystem - krav och vägledning, SS-ISO 45001:2018, Ledningssystem för arbetsmiljö och SS-ISO/IEC 27001:2013 Ledningssystem för informationssäkerhet

Ledningen för bolaget har varit verksam i branschen i 40 år. Visa mindre

Stadsmiljöchef till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! På samhällsbyggna... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

Stadsmiljöavdelningen består av tre enheter, Trafik och planering, Park och natur samt Gatuenheten, och tillsammans arbetar de för att utveckla och upprätthålla attraktiva och funktionella fysiska stadsmiljöer i Alingsås kommun. Detta genom att:
- upprätthålla och utveckla attraktiva, funktionella, trygga och tillgängliga offentliga platser, såsom torg, parker och gator.
- säkerställa ny- och ombyggnation av befintliga och nya offentliga platser, trafikinfrastruktur samt park- och naturområden i takt med att kommunen växer och utvecklas.
- säkerställa och utveckla kommunens trafiksäkerhet genom trafikplanering, lokala trafikföreskrifter, riktlinjer för parkering och stöd vid trafikarbeten.
- handlägga samhällsbetalda resor, såsom färdtjänst och riksfärdtjänst.

ARBETSUPPGIFTER
Som Stadsmiljöchef arbetsleder, utvecklar och driver du Stadsmiljöavdelningen tillsammans med dina tre enhetschefer. I uppdraget ingår det övergripande ansvaret för avdelningens prioriteringar av verksamheten för att nå kommunens politiska mål med den budget som avdelningen fått till sitt förfogande i form av drift- och investeringsmedel samt personalresurser.

Alingsås växer och avdelningens verksamhet är en viktig del av kommunens samhällsbyggnadsprocess, från idé, planering, genomförande till färdiga projekt som överlämnas till fortsatt förvaltning. Den fysiska miljön, som avdelningen ansvarar för i Alingsås kommun, delas med många andra aktörer som avdelningen behöver samverka med för bästa resultat, vilket betyder att viktigt för rollen är att skapa samverkansformer, transparens och god kommunikation i den ständiga utvecklingen av kommunen.

Du ingår i samhällsbyggnadsförvaltningens ledningsgrupp där du förväntas arbeta strategiskt på en övergripande nivå för förvaltningen och kommunen som helhet, tillsammans med förvaltningschef och övriga avdelningschefer. Tillsammans är ett av Alingsås kommuns främsta ledord.

Alingsås kommun vill att ditt ledarskap ska genomsyras av ett tydligt, aktivt och närvarande ledarskap. Att vara ledare i Alingsås kommun innebär att ansvara för verksamhet, ekonomi och personal inom uppdragsområdet. Som ledare i våra verksamheter får du ta del av vårt ledarutvecklingsprogram där ledarskapsutbildningarna Utvecklande ledarskap (UL), Indirekt ledarskap (IL) och Utveckling, grupp, ledarskap (UGL) står i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet, eller motsvarande kunskaper. Du har tidigare chefs- och ledarerfarenheter och självklart har du god datorvana med kunskaper i bland annat Officepaketet. Arbetet innebär många sociala kontaktytor, vilket kräver att du har lätt för att uttrycka dig på god svenska i såväl tal som skrift.

Din tjänst utgår från samhällsbyggnadsförvaltningen på Sveagatan i Alingsås, med bara några minuters promenadväg till tågstationen. Det är dock ett krav att du har B-körkort för att smidigt kunna ta dig till olika projekt samt verksamhetens anläggningar runt om i Alingsås kommun.

Som ledare är du trygg och har god samarbetsförmåga. Du medverkar till ett öppet och tydligt kommunikationsklimat för att skapa förståelse, samsyn och engagemang kring verksamhetens uppdrag och mål. Ditt ledarskap är strategiskt och affärsmässigt och du är mål- och resultatinriktad. Vi förutsätter att du har ett stort engagemang och intresse för att upprätthålla och utveckla stadens fysiska miljöer, i samverkan med stadens olika aktörer.

Det är meriterande med erfarenhet av:
• rollen som chef
• politiskt styrd organisation
• planering och byggnation av offentliga miljöer
• projektverksamhet
• miljö- och hållbarhetsfrågor
• ombud i entreprenader
• offentliga upphandlingar


Om du känner igen dig i beskrivningen ovan har du möjlighet att bli en viktig del av ett härligt och ambitiöst gäng med nära samarbete och god stämning.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Bygg- och miljöchef

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige. Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås! I vår vision för ... Visa mer
Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

I vår vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapar vi livskvalitet för alla.
I Alingsås finns rum för karriär och friluftsliv, föreningar och företagare. För landsbygd och stadspuls, studentliv och grannar. Nätverk och tystnad, kaféer och hembakat. Alingsås är trästaden med rum för hela livet.

Hos oss får du möjlighet att följa med på Alingsås resa som tillväxtkommun. Alingsås har unika förutsättningar för en hållbar stadsplanering. Staden har en stark egen identitet där du får chansen att ta hand om ett 400 år gammalt kulturarv, samtidigt som vi planerar för framtiden.


ARBETSUPPGIFTER
Alingsås kommuns samhällsbyggnadsförvaltning ansvarar mot två nämnder som från årsskiftet utgörs av teknisk nämnd och bygg- och miljönämnd. I samhällsbyggnadsförvaltningen ingår utöver bygg- och miljöavdelningen även avdelningen för samhällsplanering och offentlig utemiljö, VA-avdelningen, avfallsavdelningen, ekonomiavdelningen samt utvecklingsavdelningen.

Som avdelningschef för bygg- och miljöavdelningen är du direkt underställd samhällsbyggnadschefen och du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och verksamhet. Du leder din verksamhet som består av ca 45 medarbetare inom tre olika enheter; bygglovsenheten, miljöskyddsenheten och hälsoskyddsenheten. Till ditt stöd har du två enhetschefer och tillsammans verkar ni för en god samhällsplanering där ni skapar förutsättningar för tillväxt och utveckling utifrån ett hållbart och långsiktigt perspektiv.

Du är en del av förvaltningsledningsgruppen inom samhällsbyggnadsförvaltningen och förväntas därmed också arbeta med hela förvaltningens verksamhet och utveckling. Tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen utgör du också en självklar samarbetspart i våra kommunövergripande projekt där olika funktioner ska samspela för att vårt samhälle utvecklas på bästa sätt.

Uppdraget som bygg- och miljöchef innebär ett utåtriktat arbete där samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt, men också ett nära och tillitsfullt samarbete med politik, företagare och kommuninvånare. Styrning och ledning är en viktig del i ditt arbete och du ansvarar för att arbetet på avdelningen utförs effektivt, i enlighet med tidsplaner, med god kvalitet och hög servicegrad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom miljö- och/eller bygg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt meriterande. Du har chefserfarenhet och flerårig arbetslivserfarenhet och kunskap om de lagar och förordningar som ligger till grund för verksamhetens område.

Du är resultat- och kvalitetsorienterad och har en god förmåga att driva utvecklingen inom miljö- och byggavdelningens ansvarsområde.

Du är en coachande och närvarande chef som visar tillit till chefer och medarbetares förmåga genom ett aktivt och tydligt ledarskap.

Du ser kommunikation som ett självklart sätt att skapa delaktighet, engagemang och stolthet, såväl internt som externt.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ledarförmåga.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation och dess beslutsprocesser fungerar. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av att leda genom andra chefer.

ÖVRIGT
På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

I den här rekryteringen har Alingsås kommun valt att samarbeta med Solum Search. Visa mindre

Avdelningschef till Socialförvaltningen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås. Vår avdelningschef inom vuxenområdet går mot nya äventyr och vi söker en efterträdare, är det du? Socialförvaltningen i Alingsås har en processorienterad organisation som omfattar både individ- och familjeomsorg och socialpsykiatri. Arbetsmarknad, LSS och integration... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås.

Vår avdelningschef inom vuxenområdet går mot nya äventyr och vi söker en efterträdare, är det du?

Socialförvaltningen i Alingsås har en processorienterad organisation som omfattar både individ- och familjeomsorg och socialpsykiatri. Arbetsmarknad, LSS och integration återfinns i andra förvaltningar, vilka vi samverkar nära med. Förvaltningen är organiserad i avdelningar och består av avdelning Vuxna, avdelning Unga, avdelning Ekonomi och avdelning Stab. Tillsammans med förvaltningschef utgör avdelningscheferna förvaltningens ledningsgrupp.

Avdelning Vuxna består av sex enheter ansvariga för både myndighetsutövning och insatser inom området. Myndighetsutövningen består av försörjningsstöd, arbete med våld i nära relation, missbruk och socialpsykiatri. Insatserna av beroende behandling och stöd, bostad med särskild service, tillfälligt boende, stödboende, boendestöd och daglig sysselsättning.

Organiseringen stödjer ett processorienterat arbetssätt där forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt. Vi arbetar mot tydliga mätbara mål där hela förvaltningen bidrar aktivt till måluppfyllelse. Vår Socialförvaltning drivs av engagemang, öppenhet och respekt. Här ska vara kul att arbeta och vi ska tillsammans känna oss stolta över vårt professionella arbete. Vi arbetar mot både en ekonomi i balans och en ökad kvalité där samtliga i förvaltningen är delaktiga. Vi vill vara en socialtjänst i framkant!

Kommunen erbjuder förmåner bland annat i form av friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, kompetensutveckling, pensionsväxling och semesterväxling vilken ger dig möjlighet till ytterligare semesterdagar. Som ledare kommer du ha möjlighet att vidareutveckla dig som ledare genom Alingsås kommuns ledarutvecklingsprogram.

ARBETSUPPGIFTER
Vår avdelningschef inom vuxenområdet går mot nya äventyr och vi söker en efterträdare, är det du?

Som avdelningschef kommer du att samordna, leda och utveckla arbetet inom din avdelning och vara en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp där vi tillsammans tar ansvar för helheten. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar.


KVALIFIKATIONER
För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef måste du vara trygg i ditt ledarskap och ha god erfarenhet från verksamhetsområdet. Som ledare har du förmågan att arbeta på strategisk nivå och se helheter och arbeta mot utsatta mål. Du tycker om att samverka både internt och externt och är skicklig i att vägleda och coacha dina chefer och medarbetare. Du är nyfiken, tycker om utmaningar, drivs och motiveras av att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar på strategisk nivå. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi utgår ifrån att du har relevant akademisk examen, exempelvis som socionom eller beteendevetare, god erfarenhet av området du söker till och av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande, likaså om du varit chef för chefer och samverkat med fackliga organisationer. Du har körkort.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Avdelningschef till Socialförvaltningen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administrati... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa samt försörjningsstöd. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga, avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, forskning, utveckling och ständiga förbättringar leder förvaltningen framåt.

Vi arbetar mot tydliga mätbara mål där hela förvaltningen bidrar aktivt till måluppfyllelse. Vår Socialförvaltning drivs av engagemang, öppenhet och respekt. Här ska vara kul att arbeta och vi ska tillsammans känna oss stolta över vårt professionella arbete. Vi arbetar mot både en ekonomi i balans och en ökad kvalité där samtliga i förvaltningen är delaktiga. Vi vill vara en socialtjänst i framkant!

Nu söker vi en avdelningschef till avdelning unga. Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef kommer du att samordna, leda och utveckla arbetet inom din avdelning och vara en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp där vi tillsammans tar ansvar för helheten. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar.

Avdelning Unga består av fem enheter ansvariga för både myndighetsutövning och insatser inom området. Avdelningen drivs av höga ambitioner och gemensamt framtagna målbilder vilket bland annat innebär att Signs of safetys förhållningssätt, resurser och metoder genomsyrar avdelningen. Just nu arbetar man tillsammans med medarbetare från hela avdelningen för att utforma ytterligare en enhet som ska präglas av intensiva och uppsökande insatser riktat mot barn och unga som lever under särskilt höga riskförhållanden.

KVALIFIKATIONER
För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef måste du vara trygg i ditt ledarskap och ha god erfarenhet från verksamhetsområdet. Som ledare har du förmågan att arbeta på strategisk nivå och se helheter och arbeta mot utsatta mål. Du tycker om att samverka både internt och externt och är skicklig i att vägleda och coacha dina chefer och medarbetare. Du är nyfiken, tycker om utmaningar, drivs och motiveras av att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar på strategisk nivå. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har relevant akademisk examen, exempelvis som socionom eller beteendevetare, god erfarenhet av området du söker till och av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du ledarskapsutbildning är detta meriterande, likaså om du varit chef för chefer och samverkat med fackliga organisationer.

Du innehar B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
OBS: Rekryteringsansvarig Karin Alvermalm är ledig v.40. Vid frågor eller funderingar den veckan, vänligen kontakta Jessica Svanström.

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Kommunen erbjuder förmåner bland annat i form av friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, kompetensutveckling, pensionsväxling och semesterväxling vilken ger dig möjlighet till ytterligare semesterdagar.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag. Visa mindre

Avdelningschef till Kvarboendeavdelningen / hemtjänst

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Till Kvarboendeavdelningen/Hemtjänst söker vid dig vår nya avdelningschef. Avdelningen är en av sex avdelningar inom Vård-och omsorgsförvaltningen. Verksamheten ansvarar för hemtjänst, förebyggandeenhet, korttidsboend... Visa mer
Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg. Till Kvarboendeavdelningen/Hemtjänst söker vid dig vår nya avdelningschef. Avdelningen är en av sex avdelningar inom Vård-och omsorgsförvaltningen. Verksamheten ansvarar för hemtjänst, förebyggandeenhet, korttidsboende, nattpatrull och trygghetslarm. Här arbetar nio enhetschefer och ca 300 medarbetare. I Alingsås möter du en arbetsplats som strävar efter att drivas av glädje och mod och vill skapa välmående för den enskilde medborgaren.

ARBETSUPPGIFTER
Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och tar ansvar för att dina beslut gällande avdelningen även positivt verkar för helheten inom förvaltningen. Till din hjälp har du avdelningens ledningsgrupp som består av nio enhetschefer och du som chef har även nära till de stödfunktioner som du kan behöva.
Alingsås kommun tillämpar valfrihet enligt LOV vilket innebär att den kommunala hemtjänsten finns som ett av flera alternativ då brukare själv väljer hemtjänstutförare. Som avdelningschef är du viktig när vi skall formulera planer och strategier för utveckling och även för att förtydliga erbjudandet till kommuninvånarna.
Vi erbjuder Dig ett jobb i en stabil organisation som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar för Alingsås och dess medborgares positiva utveckling.


KVALIFIKATIONER
För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som har en socionomutbildning eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Du bör ha drivit eller varit delaktig i liknande arbete sedan tidigare. Du har erfarenhet som chef och vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer. Det är viktigt att du har god förmåga att se helheten inom organisationen och har en lång planeringshorisont. Har du erfarenhet från omsorgssektorn och arbete inom en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

Som person bör du vara drivande och utvecklingsorienterad, men samtidigt ödmjuk och tålmodig inför komplexiteten i verksamheten. Vidare är du en person som är lyhörd inför kompetensen inom avdelningen och har förmågan att utveckla och leda avdelningens ledningsgrupp.
Du är en kunnig, kommunikativ och resultatinriktad person. Det är viktigt att du kan representera din avdelning på ett bra sätt ut mot medborgaren men också i förvaltningens ledningsgrupp. Vi söker dig som är duktig på att motivera till förändring och på ett tydligt och strukturerat sätt driver utveckling. Som ledare skapar du förutsättningar för ett gott arbetsklimat där dina medarbetare växer och tar ansvar för sina delar av verksamheten.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb. Visa mindre